Hva betyr «IIRC» og hvordan bruker du det?

Hvis du fortsetter å se «IIRC» på nettet, og du er nysgjerrig på hva det betyr, har du kommet til rett sted! Vi vil bryte ned hva det står for, hvor det kom fra, og hvordan du kan bruke det.

Hva det betyr

Folk bruker «IIRC» på nettet, og det står for «hvis jeg husker riktig» eller «hvis jeg husker riktig.» Akkurat som du ville gjort personlig, kan du bruke den til å være høflig, hvis du er usikker på noe, eller sarkastisk når du svarer på et spørsmål eller korrigerer andre.

I de fleste tilfeller bruker folk IIRC når de husker noe riktig; det er bare satt på for å holde en samtale hyggelig. Du kan for eksempel svare på en tekstmelding fra romkameraten din med «IIRC, du la nøklene på sofaen igjen,» eller «IIRC, jeg var den siste som ryddet ut kjøleskapet.»

  Hvordan spille Minecraft Multiplayer

Du kan også bruke IIRC for å legge til et snev av snark eller sarkasme til en setning. Dette er vanlig på sosiale medier-nettsteder, som Reddit eller Twitter, der folk liker å være kreative når de snakker ned til andre.

Det er imidlertid situasjoner der noen kan bruke IIRC fordi han er oppriktig usikker på noe. Dette kan skje når folk ikke har tid til å dobbeltsjekke kunnskapen sin. For eksempel kan du svare på et spørsmål i et chatterom med «Du kan kjøpe en grønn iPhone 11, IIRC» eller noe lignende. Du kan være ganske sikker på at Apple selger en grønn iPhone 11, men du kommer ikke til å dobbeltsjekke.

Etymologi

Betydningen av «hvis jeg husker riktig,» og «hvis jeg husker riktig,» har ikke endret seg litt i løpet av de hundrevis av årene de har eksistert. De har alltid tilbudt en nyttig måte å injisere høflighet, beskjedenhet, sarkasme eller usikkerhet i en setning –spesielt på trykkder en forfatters intensjon ikke alltid er klar.

  Slik bruker du Google Meet Whiteboard i et møte

Det er ingen overraskelse at IIRC ble populær på internett på 90-tallet. IRC var i raseri, og folk trengte en rask og enkel måte å kommunisere følelser på, som beskjedenhet eller snark. IIRC var en enkel løsning, siden dens betydning er forankret i en hverdagsfrase. På den måten er det veldig likt forkortelsene TBH og FWIW.

Mens IIRC er ikke det vanligste setning på internett, dens popularitet har aldri blitt mindre. Det er fortsatt en mye brukt forkortelse, spesielt på plattformer som Reddit, Slack og Discord.

Hvordan bruker jeg IIRC?

IIRC er ekstremt enkel å bruke. Det er en direkte forkortelse, så det følger de samme grammatikkreglene som «hvis jeg husker riktig.» Det eneste du trenger å passe på er kontekst.

Som vi nevnte tidligere, bruker du IIRC til å injisere høflighet, sarkasme eller usikkerhet i en setning. Hensikten din når du bruker den vil avhenge av konteksten, for eksempel typen samtale du har, personen du snakker med og emnet du diskuterer.

  Hvordan generere tilfeldig tekst i Word

La oss si at du jobber på en burgerbar, og sjefen foreslår at du slår ut etter lunsjrushet. I denne situasjonen kan det være høflig å si til kollegene dine: «IIRC, sjefen vil at jeg skal gå hjem nå.» Dette er selvfølgelig ikke noe du vil si til en kunde som ber deg om hjelp – med mindre du vil være frekk.

Hvis du velger å bruke IIRC i fremtiden, vil du finne at det er vanlig nok til at de fleste vet hva du mener. Bare pass på konteksten, og hei, IIRC vil komme godt med når noen spør deg hva FWIW betyr.

IIRC er ikke den eneste initialismen basert på en frase fra den virkelige verden; andre populære inkluderer TBH og FWIW, og de kan være et kraftig tillegg til internettvokabularet ditt.