tipsbilk.net

Hva det betyr og hvordan du fikser det

Feilmeldinger er en enkel og praktisk måte å varsle brukere om et problem med enheten eller programvaren deres. Du har sikkert støtt på mange feilmeldinger i løpet av årene, men noen er gåtefulle og vanskelige å omgå. Googles «uvanlige trafikk fra datanettverket» er en av dem. Så hva er det? Og hva kan du gjøre med det?

Hva er Googles «Uvanlig trafikk»-feilmelding?

Googles uvanlige trafikkfeil kan oppstå i alle nettlesere eller enheter. Du vil støte på det når du skriver inn et søk i Googles søkefelt og trykker på søk eller bruker adressefeltet for å finne det du leter etter (hvis Google er angitt som standard søkemotor). Det sier:

Systemene våre har oppdaget uvanlig trafikk fra datanettverket ditt. Denne siden sjekker om det virkelig er deg som sender forespørslene, og ikke en robot.

Når du får denne feilmeldingen, vises IP-adressen (Internet Protocol) nedenfor, og det er også et tidsstempel som viser når det skjedde. For å fortsette å surfe, må du løse CAPTCHA (Completely Automated Public Turing-testen for å fortelle Computers and Humans Apart) og bekrefte at du ikke er en robot.

Du kan også få en melding som lyder:

Dette nettverket er blokkert på grunn av uadresserte misbruksklager om ondsinnet oppførsel. Denne siden sjekker om det virkelig er et menneske som sender forespørslene og ikke en robot som kommer fra dette nettverket.

Det finnes flere andre varianter, men poenget med Googles «uvanlig trafikk fra datanettverket»-feilmeldingene er at den tror du er en bot eller en ondsinnet aktør. For å bekrefte at du ikke er noen av dem, ber Google deg løse et raskt puslespill. Dette er et standard sikkerhetstiltak som brukes av utallige nettsteder og nettjenester.

  Slik fikser du feil SIM-kort ikke tildelt MM#2

Å løse en CAPTCHA av og til er ikke et problem i seg selv. Men her er problemet: oftere enn ikke vil feilmeldingen vedvare selv om du løser CAPTCHA. Den vises hver gang du prøver å bruke Google-søk, noe som gjør surfing utrolig vanskelig og tvinger deg til å bruke en annen og potensielt mindre nøyaktig søkemotor.

Hvorfor du får feilmeldingen «Uvanlig trafikk».

Det er syv mulige årsaker til at du kan få denne irriterende feilmeldingen. Selv om de fleste er godartede, kan det å få denne forespørselen også være et tegn på et sikkerhetsbrudd.

1. Googler for raskt

Du kan motta meldingen «uvanlig trafikk» fordi du er for rask for Google, og skriver inn forskjellige søkeord raskt. Når du gjør dette gjentatte ganger over en lengre periode, kan Google feiltolke aktiviteten din som aktiviteten til en programmert bot.

2. Bruke automatisert programvare

Du kan få denne feilmeldingen hvis du bruker automatisert programvare av noe slag. For eksempel et søkeordundersøkelsesverktøy som skraper spørsmål folk skriver inn i Googles søkeboks eller lignende programvare som søkemotoroptimalisering (SEO)-fagfolk er avhengige av for å gjøre jobben sin.

3. Dele nettverket ditt med andre mennesker

Du kan få feilmeldingen «uvanlig trafikk» når du bruker en offentlig Wi-Fi – fordi mange andre mennesker sannsynligvis er koblet til det samme nettverket og søker på Google, kan programvaren flagge forespørslene som automatiserte. Dette kan også skje når flere personer bruker hjemmenettverket ditt samtidig.

4. Bruke en VPN

Å surfe på nettet gjennom Virtual Private Network (VPN)-programvare eller bruke en proxy-nettleserplugin kan noen ganger føre til at Google viser deg feilmeldingen «uvanlig trafikk» og krever at du løser en CAPTCHA. For eksempel kan bruk av Tor-nettleseren og forsøk på å bruke Google-søk resultere i en «uvanlig trafikk»-feil ettersom forespørselen din rutes gjennom ulike adresser. Google tar det for å bety at noe lurt skjer, og viser feilmeldingen.

5. Bruk av visse utvidelser

Noen nettleserutvidelser kan også lure Google til å tro at trafikken som kommer fra nettverket ditt ikke er organisk, spesielt utvidelser som sender automatiske søk, eller i det minste ser ut til å gjøre det. Nettskraping-utvidelser og utvidelser som brukes til SEO-forskning kommer til tankene.

  Hva er Easyanticheat.exe og er det trygt?

6. Programvaren din er utdatert

Du kan få denne feilmeldingen fordi programvaren din er utdatert. Kanskje VPN-en din ikke har blitt oppdatert på en stund, eller nettleserne dine er for gamle, så Google mistenker mistenkelig og bot-lignende oppførsel.

7. Du er under angrep

Når det er et uvanlig problem med internettforbindelsen din eller enheten din som nekter å forsvinne, er det alltid muligheten for at en trusselaktør eller skadelig programvare (det vil si skadelig programvare) har skylden.

Slik fikser du feilen «Uvanlig trafikk fra datamaskinnettverket».

Nå som du vet hva som kan forårsake denne feilmeldingen, er det på tide å løse årsaken. Den gode nyheten er at du mest sannsynlig ikke har noe å bekymre deg for. Hvis du søker for raskt eller bruker et søkeordundersøkelsesverktøy, kan du løse problemet ved å tømme nettleserens hurtigbuffer, historikk og informasjonskapsler.

  • Hvis du bruker en Chromium-basert skrivebordsnettleser som Chrome, Edge eller Opera, er den enkleste og raskeste måten å trykke Ctrl + Shift + Delete. Når du har gjort det, vises en popup-meny. Her kan du velge hvilke elementer som skal slettes. Den samme snarveien fungerer også i Safari og Mozilla Firefox.
  • Prosessen er noe mer komplisert på mobile enheter, men praktisk talt identisk på alle nettlesere. For å tømme hurtigbuffer og informasjonskapsler, må du gå til nettleserens Innstillinger-meny og navigere til Tøm nettleserdata eller Tøm historikk og nettsteddata.

Nå, hvis du mistenker at en VPN, proxy eller annen programvare på enheten din har skylden, er det bare å deaktivere dem og se om feilmeldingen forsvinner. Hvis det mislykkes, prøv å starte modemet eller ruteren på nytt manuelt. Koble den fra, vent noen minutter, og koble den deretter til igjen. Alternativt kan du trykke på tilbakestillingsknappen på baksiden.

Hvis du mener at en nettleserutvidelse har skylden, deaktiver eller fjern den. Hvis du bruker Chrome (eller en lignende, Chromium-basert nettleser), klikker du på det lille puslespillikonet i adressefeltet, finner utvidelsen som kan forårsake dette problemet, og deaktiver eller fjern den. I Firefox kan du gjøre det samme ved å klikke på menyknappen (de tre stolpene) og navigere til tillegg og temaer > Utvidelser.

  Slik rapporterer du en spiller for upassende oppførsel på Xbox Series X|S

Nå, her er den dårlige nyheten: Hvis ingen av de ovennevnte fungerte, kan sikkerheten din bli kompromittert. Dette er tilfellet hvis du oppdager andre tegn på en skadelig programvareinfeksjon eller sikkerhetskompromittering: lagging, overoppheting, systemkrasj, popup-meldinger, annonser og så videre.

Noe skadelig programvare er vanskelig å oppdage og fungerer i bakgrunnen, sender gjentatte forespørsler og får dermed trafikken til å virke automatisert eller uvanlig for Google, noe som kan forklare feilmeldingen «uvanlig trafikk». Men det er fortsatt måter å fjerne det på. Hvis du ikke har beskyttelse mot skadelig programvare, last den ned umiddelbart – det er mange gratis antivirusverktøy å velge mellom. Når du har installert anti-malware, skann datamaskinen.

Hvis du tror Android-telefonen din har skadelig programvare, bør du prøve å fjerne skadelig programvare i stedet for umiddelbart å utføre en tilbakestilling av fabrikken, noe som vil gjenopprette smarttelefonen til dens opprinnelige tilstand.

Det er svært usannsynlig at din iPhone er infisert med skadelig programvare, spesielt hvis den ikke er jailbroken, men du bør fortsatt sjekke iOS-enheter i tilfelle.

Med alt som er sagt, er det en liten sjanse for at hele nettverket ditt er kompromittert. Hvis du mistenker at dette er tilfelle, er det første du bør gjøre å skanne den for potensielle problemer. Det er flere måter å manuelt sjekke om nettverket ditt er sikkert og beskytte det hvis det ikke er det.

Bli kvitt «uvanlig trafikk»-feilen en gang for alle

I de fleste tilfeller er Googles «uvanlig trafikk»-feil ingenting å bekymre seg for og kan omgås. Det er imidlertid fortsatt veldig irriterende, så det er greit å vite hvordan du blir kvitt det når det dukker opp.

Men uansett om du får feilmeldinger eller ikke, er du bare like sikker som nettverket du er koblet til. Heldigvis, selv om du ikke er flink med datamaskiner, kan du enkelt sikre hjemmet ditt Wi-Fi på bare noen få minutter.

x