Hva det er og hvorfor du trenger det

Utvid datasikkerheten til organisasjonen din med maskinvarekryptering.

Enten dataene dine er i ro eller under transport, må du beskytte dem mot cyberkriminelle med maksimal sikkerhet. Det kan du sikre gjennom kryptering.

Kryptering har blitt en viktig del av cybersikkerhetshygiene. Selv om mange bruker skyplattformer for fildeling, er bruk av kryptert SSD og andre lagringsenheter for lagring og overføring av data også et sikkert alternativ.

Fortsett å lese for å lære mer om maskinvarekryptering og dens fordeler.

Kryptering og dens betydning

Datalekkasje og tyveri er realitetene vi alle må forholde oss til. Kryptering beskytter deg mot disse truslene.

Kryptering betyr å konvertere data til et uforståelig format gjennom algoritmer. Når data blir kryptert, vil ikke hackere kunne forstå det. Den eneste måten å lese og forstå dataene på er å dekryptere dem til originalformatet. Datadekryptering krever en nøkkel for å konvertere de krypterte dataene.

Kryptering involverer to parter: avsender og mottaker. For å sikre datasikkerheten genererer avsenderen krypteringsnøkkelen og deler den med mottakerne. Dermed er det kun autoriserte personer som har tilgang til den.

Både forretnings- og personopplysninger er i fare nå. Derfor bør organisasjoner bruke pålitelige krypteringsmetoder for å beskytte sine egne og kundenes data.

Viktigheten av kryptering er utenfor beskrivelse. Uten den kan dine personlige og sensitive data være tilgjengelige for hvem som helst. Hvis bankserveren din blir hacket, vil dine personlige opplysninger og bankopplysninger falle i feil hender.

Men hvis dataene er kryptert, kan ingen misbruke det fordi dataene ikke er forståelige. Her er noen hovedgrunner til at kryptering er viktig:

#1. Filer lagret på servere og systemer er myke mål for hackingangrep. Kryptering beskytter dem mot alle typer inngrep. Selv når du deler filer mellom to datamaskiner, tilbyr kryptering et lag med beskyttelse mot avskjæring.

#2. Selv når det gjelder personlige meldinger, trenger du ende-til-ende-kryptering. Hackere retter seg ofte mot SMB-er som kommuniserer med kundene sine gjennom forskjellige meldingsapper. Hvis app-leverandørene bruker kryptering, vil dataene dine forbli trygge selv uten ytterligere sikkerhetstiltak fra din side.

#3. E-poster inneholder verdifull forretningsinformasjon og kommunikasjon som vi deler med andre. Siden dataene overføres fra én person til andre, sikrer kryptering solid beskyttelse. Dessuten lar det deg autentisere e-postavsendere, slik at du ikke ender opp med å klikke på en ondsinnet lenke.

  Hover Hound sammenligner Newegg-priser med Amazon og Tiger Direct

#4. Som organisasjon sparer kryptering deg fra potensiell skade på omdømmet. Med kryptering på plass kan ikke hackere få tilgang til kundedata.

#5. Identitetstyver kan bruke dine personlige opplysninger til å etterligne deg og foreta kjøp uten din viten. Kryptering beskytter deg mot slike hendelser.

Hva er maskinvarekryptering

Maskinvarekryptering betyr at krypteringen fungerer på enhetsnivå. Her er en dedikert prosessor fysisk plassert i stasjonen for å kryptere dataene. De eneste oppgavene denne prosessoren må utføre er kryptering og autentisering.

Vanligvis bruker den en tilfeldig tallgenerator for generering av krypteringsnøkler. Krypterte SSD-er, selvkrypterende stasjoner (SED-er) og TouchID for Apple-enheter er noen fine eksempler på maskinvarekryptering. Alle data som er lagret i slike enheter er fullstendig beskyttet. Selv om angriperne har tilgang til dataene, klarer de ikke å forstå det.

Hvor sikker er maskinvarekryptering

Maskinvarekryptering kan effektivt beskytte dataene dine og er en sikker metode i seg selv. Her er ikke prosessen koblet til et sammenkoblet system. Derfor vil selv eksperthackere oppleve å avskjære eller bryte denne krypteringen som utfordrende.

Siden denne krypteringen skjer på maskinvarenivå, kan programvarebaserte angrep ikke omgå den. Ved å implementere den riktige tilnærmingen kan du til og med beskytte slik maskinvare mot brute-force hacking.

Hvordan maskinvarekryptering fungerer

For å forstå arbeidsprosessen med maskinvarekryptering, vil vi ta selvkrypterende stasjoner (SED-er) som eksempler. Disse enhetene kommer med en innebygd AES-krypteringsbrikke. Brikken krypterer dataene før de blir skrevet. Dessuten dekrypterer den dataene før de blir lest. I begge tilfeller skjer krypteringen direkte på NAND-mediet.

Mellom stasjonens OS og system-BIOS lagres maskinvarekrypteringen. Under stasjonskrypteringen blir den genererte nøkkelen lagret på NAND-flashen. Når systemet starter opp for første gang, lastes en egendefinert BIOS inn og ber om brukerpassordet.

Etter at du har angitt den, dekrypteres innholdet på stasjonen. Deretter kan du få tilgang til operativsystemet og brukerdataene.

Denne krypteringsprosessen involverer ikke verts-CPU, noe som reduserer sjansen for ytelsesproblemer. Vanligvis er krypteringsnøkkelen plassert i det innebygde minnet til SSD-en. Siden det er ganske vanskelig å hente det, kan lavnivåangrep ikke skade det.

Maskinvare vs. programvarekryptering

Maskinvare- og programvarekrypteringer skiller seg fra hverandre i ulike aspekter. Noen av de vanlige forskjellene er:

  6 beste PPC-administrasjonsprogramvare for digitale markedsførere tipsbilk.net

  • Maskinvarekryptering bruker en onboarding-enhetsalgoritme for kryptering og dekryptering. Men programvarekryptering bruker symmetrisk kryptografi som innebærer bruk av samme nøkkel for datakryptering og dekryptering.
  • Maskinvarekryptering kan gjøres av enheter med innebygde krypteringsmuligheter. Programvarekryptering skjer under datasikkerhetskopiering og datamigrering.
  • Maskinvarekryptering finner sted på en isolert enhet. Derfor er det det tryggere alternativet. På den annen side er ikke programvarekryptering like trygt som maskinvarekryptering.
  • Maskinvarekryptering krever at du bruker en separat dedikert prosessor. Hvis du vil skalere opp, må du kjøpe nye enheter med samme funksjonalitet. På baksiden trenger ikke programvarekryptering noen ekstra enhet. Du kan enkelt kopiere den til andre drivere og datamaskiner når du trenger å utvide sikkerheten.
  • Blant disse to krypteringene er programvarekryptering mer kostnadseffektiv enn maskinvare.
  • En dedikert prosessor plassert i enheten utfører maskinvarekrypteringen. Derimot bruker programvarekryptering dataressurser for kryptografiske operasjoner.
  • Hackere som bruker brute-force-teknikker vil ikke få tilgang til data med maskinvarebasert kryptering på grunn av et begrenset antall mislykkede forsøk. Tvert imot kan programvarebasert kryptering bli offer for brute-force-angrep.
  • Maskinvarekryptering reduserer ikke systemytelsen. Men programvarekryptering kan bremse datamaskinen under prosessen.
  • Maskinvarebasert kryptering kjører konstant, så ingen skadelig programvare kan stoppe det. Imidlertid kan sluttbrukere til tider deaktivere programvarebaserte krypteringer siden det er vanskelig å betjene.

Fordeler med maskinvarekryptering

1. Den største fordelen med maskinvarekryptering er at kryptering ikke involverer operativsystemet til datamaskinen din. Selv med et kompromittert OS, holder maskinvarekrypteringsprosessene dataene dine sikre.

2. I dette tilfellet forblir krypteringsprosessene isolert fra vertsdatamaskinen. Så du vil ikke ha noen ytelsesproblemer.

3. Hastighet er en annen fordel med maskinvarekryptering. Siden det involverer dedikert prosesseringsmaskinvare for kryptering, kan datamaskinens CPU arbeide til sitt fulle potensiale og levere raske resultater.

4. Maskinvarekryptering fungerer hele tiden, så skadelig programvare eller cyberangrep kan ikke deaktivere den.

5. Krypterte maskinvareenheter låser automatisk brukere ute med flere mislykkede forsøk. Dermed sikrer det at dataene forblir beskyttet mot brute-force-angrep.

6. Det krever ikke driverinstallasjoner eller komplekse konfigurasjoner på vertssystemet.

7. Så snart du har fjernet maskinvarekrypteringsnøkkelen for omdistribuering, kan ingen gjenopprette den sist lagrede informasjonen.

Maskinvarekryptering: Brukstilfeller

#1. Enkelte situasjoner krever bruk av maskinvarebasert kryptering på grunn av regulatoriske og samsvarsproblemer. Denne typen kryptering foretrekkes i saker som involverer internasjonal, nasjonal og organisatorisk politikk.

#2. Datamaskiner og lagringer som inneholder data om nasjonal sikkerhet og grensesikkerhet trenger også maskinvarekryptering. For eksempel bruker servere som lagrer personnummer denne metoden. Situasjoner som krever dobbel kryptering (programvare over maskinvarekryptering) må også bruke denne krypteringen.

  16 beste rettelser for Chromebook-tastaturet fungerer ikke

#3. Kritisk infrastruktur, som den som bruker SCADA-teknologi som krever sikkerhet og integritet, bruker også maskinvarekryptering.

#4. Banktjenester bruker også denne krypteringen for å sikre personlige kundedata og transaksjonsdetaljer i hvile.

#5. Maskinvarekryptering brukes også ofte i medie- og underholdningsindustrien. Studioer, byråer og investorer bruker det for å unngå datalekkasje og stoppe hackere fra å gi ut filmer på sosiale medier.

#6. Helseindustrien så også en nylig økning i bruken av maskinvarekryptering. Kritiske pasientdata er alltid truet, og denne krypteringen kan holde dem sikre.

#7. Denne krypteringsmodusen brukes også i det juridiske feltet. Juridiske dokumenter lagret i digitale enheter kan beskyttes mot forstyrrelser med maskinvarekryptering.

Leseressurser: Maskinvarekryptering

Hvis du ønsker å lære om maskinvarekryptering i detalj, kan disse ressursene🕮 hjelpe deg med dybdeanalyse:

Maskinvareorientert autentisert kryptering

Denne Amazon-boken lærer deg hvordan du bruker blokkchiffer for autentisert kryptering. Den gjør deg kjent med maskinvareimplementeringsaspektene ved ΘCB3, den justerbare blokkchifferbaserte tilnærmingen.

Du vil også lære om de autentiserte krypteringsalgoritmene som brukes til lette standardiseringsprosjekter som Romulus og Remus.

Maskinvareimplementering av AES-kryptering og dekryptering

Amazon-boken er en nyttig ressurs for å lære om kryptografi og Advanced Encryption Standard (AES) algoritme. Den diskuterer hvordan du kan programmere en AES-algoritme for maskinvareimplementering.

Du kan også lære om kryptering og dekrypteringsmetoder for maskinvareimplementeringer.

Avsluttende ord

Uten kryptering er det umulig å beskytte dine personlige og forretningsdata mot nettkriminelle og hackere. Selv om de fleste av oss er kjent med programvarebasert kryptering, gir bruk av maskinvarekryptering også en rekke fordeler.

Nå som du vet om maskinvarekryptering, arbeidsmetoder og fordeler, kan du velge denne tilnærmingen for din organisasjon. Å lese ressursmaterialet vil også hjelpe deg å få et bedre innblikk i metoden.

I tillegg kan det være lurt å lese om datakrypteringsterminologier.

x