Hva er Bard og hvordan kan det hjelpe deg?

La meg illustrere hvordan du kan bruke Google Bard til mange internettting.

Hvis naysayerne trengte noe for å endre mening om AI-evner, var det 2023. For å være ærlig var jeg en av dem som tvilte på om offentlig tilgjengelig AI kunne være noe bra.

Spol noen måneder fremover, som inkluderte min praktiske erfaring med verktøy som kan skrive, male og lage musikk, og jeg kan relatere til folk som sier AI kan ta jobben deres.

Jeg mener, jeg forventet ikke så mye raffinement fra førstegenerasjons AI. Og det forvirrer meg å tenke på fremtiden der disse maskinene kan jobbe side om side med mennesker, om ikke helt erstatte oss.

Men jeg er ikke her for å gråte over de skremmende mulighetene. I stedet vil jeg vise frem hva et av de enkleste av slike AI-verktøy, generative AI-chatbots, spesielt Google Bard, kan gjøre.

Hva er Google Bard?

Google Bard er et gratis tekst-til-utdata AI-verktøy.

For tiden er dette trent på Pathways Language Model 2 (PaLM 2), som er en Large Language Model (LLM), som hjelper Bard med å forstå og generere menneskelignende tekst. Slike AI chatbots er drevet av maskinlæring og drar også nytte av naturlig språkbehandling (NLP) for å svare samtale.

  Slik spiller du Poeltl Game Unlimited

Enkelt sagt hjelper opplæringen og den underliggende teknologien Bard til å forstå lignende som oss og svare på samme måte. Du kan «snakke» til Bard akkurat som du ville gjort med et medmenneske. Betrakt dette som en digital AI-assistent for å hjelpe deg med å få ting gjort raskt.

Primært er Bards rolle å skrape informasjon fra Google-søket og oppsummere mens han siterer kilder. Det er imidlertid mye mer som vi snart skal avdekke.

💡 Visste du at det er ting Google Bard er bedre på enn ChatGPT?

Hvordan bruker jeg Google Bard?

Du trenger en Google-konto for å komme i gang med den. Hvis du ikke har en, registrer deg for den, og besøk etterpå bard.google.com/.

Velkomstskjermen treffer om dens evner.

⚠️ Det er viktig at dette advarer mot å skrive inn noe personlig, som kontopassord, i ledetekstfeltet siden ekte mennesker som oss kan se gjennom inndataene.

Spørrefeltet er nederst, som også kan ta taleinndata.

Dessuten kan man velge lignende utganger ved å klikke på Regenerer utkast øverst til høyre i svarfeltet, som gir tre separate versjoner av svaret.

Ved siden av har du høyttalerikonet for å lytte til utgangene.

Til slutt kan man gi tilbakemelding, bekrefte nøyaktigheten, kopiere, dele og eksportere og endre fra panelet nederst i hvert svar.

Det støtter å forlenge svarene til det punktet det blir ikke mindre enn et frittstående blogginnlegg. Jeg valgte en lengre utgang tre ganger på rad for en forespørsel, og den ga rundt 700+ ord, med teksten pent supplert med bilder. Det var virkelig en fin touch!

  Hvilke land kan du se Disney Plus i? Når du vil

Så dette var noen av funksjonene; la oss nå sjekke AI-magien i aksjon.

Hvordan spørre Bard?

Her er noen eksempler for å hjelpe deg på vei!

How to plan for a trip to antarctica?

Prøv å være så spesifikk som mulig, og ikke glem å krysssjekke svarene dine! Når det gjelder reiser, er AI-reiseplanleggere definitivt der for å bli, sammen med dens andre søkekapasitet.

#2. Oppsummering

Summarize:"content" or link

Det er her du kan lime inn innholdet for å lage et sammendrag.

Alternativt kan du koble til nettkilden og la den lese for å lage en synopsis.

#3. Skriving

Du kan prøve dette for å skrive e-poster, essays, brev osv., og også be om å justere detaljer.

Help me write an email to my clients about my upcoming 15-day vacation, informing them I won't be available to take their calls, emails, etc. during this period.

#4. Poesi

Write a short poem describing a possible AI apocalypse.

#5. Historiefortelling

Enten det er for engelsktime eller forbereder en historie for bandet ditt for digital markedsføring, hvis du står overfor writer’s block – prøv Bard for størrelse.

Can you think of a funny ending to the famous Hollywood movie, the Matrix, where a mouse cuts the power cable of the main computer and all the machines go dark and helpless? This gives time for the Neo to do the same to the main computer and destroy the emergency backup, leading to the ultimate human victory.

#6. Elementær matematikk

Ja, fyr av en sum og få svaret! Faktisk er det mange AI-baserte matematikkplattformer også tilgjengelige for elever i alle klassetrinn. Men det er mye enklere å spørre Bard, ikke sant? 😉

Solve: 3x^2 + 2x - 5 = 0

Så det er mange ting du kan gjøre med Google Bard. Men hvis du vil ha en mer omfattende tilnærming, prøv å bruke to AI-verktøy sammen, men med AI er ikke to hoder nødvendigvis bedre enn ett. Her er en rask sammenligning av Google Bard vs. ChatGPT basert på deres raske utdata.

  Hva er Teslas over-the-air-oppdateringer?

AI Power med en klype salt!

Dette var bare et glimt av hva Bard kan. Du kan være kreativ og prøve alt og alt; bare husk å ikke angi sensitive detaljer og vær på vakt mot mulighetene for AI-hallusinasjoner.

Men vi bør vite at den ikke har egne data. I stedet samler dette ganske enkelt noen få Google-søkeresultater uten hensyn til nøyaktigheten. Til slutt påligger brukeren å krysssjekke utdataene siden det kan være grovt unøyaktig.

Og bare så du vet, er ikke Bard alene. Hvis du er interessert, la meg vise deg den mest potente konkurrenten, ChatGPT, som er grunnen til at det hele startet i utgangspunktet.

Neste opp, lær hvordan ChatGPT og Bard kan gi foreldre mulighet til å lære et barn.