Hvordan fikse nedlastinger som sitter 100 prosent fast i Chrome, Edge, Firefox og andre nettlesere

Sitter nedlastingene dine fast på 100 prosent rett før de skal være ferdige? Flere faktorer bidrar til dette problemet, men det er noen vanlige årsaker og heldigvis noen superenkle løsninger.

Hva får nedlastingene dine til å bli sittende fast med 100 prosent?

Her er noen hovedårsaker til at nedlastingene dine blir sittende fast på 100 prosent, og hindrer dem i å fullføre:

 • Internett-tilkoblingen din kan ha blitt koblet fra.
 • Filen du laster ned kan være korrupt, eller vertsserveren kan ha gått ned.
 • En tredjeparts utvidelse for nedlastingsbehandling du kan bruke, kan hindre nedlastingsprosessen.
 • Destinasjonsstasjonen der du laster ned filene kan ha gått tom for plass.
 • Antivirusprogramvaren din kan ha blokkert nedlastingen fordi den oppdaget skadelig programvare i filen.

Etter å ha forstått årsakene, la oss se på mulige måter å løse problemet på.

1. Foreløpige kontroller

Før du starter feilsøkingsprosessen, utfør disse foreløpige kontrollene:

 • Pause og gjenoppta den fastlåste nedlastingen.
 • Sett alle aktive nedlastinger på pause som kjører samtidig med nedlastingen som sitter fast.
 • Sørg for at nettleseren din er oppdatert.
 • Hvis du har støtt på dette problemet etter at du har oppdatert nettleseren, må du tilbakestille oppdateringen.
 • Avbryt nedlastingen som sitter fast, gi nettleseren din en ny start, og last ned filen på nytt.
  Når Google vil varsle deg om fjernede Chrome-utvidelser

Hvis de foreløpige kontrollene ikke hjelper, bruk de gjenværende rettelsene.

2. Se etter problemer på serversiden

Hvis serveren som er vert for filen du laster ned, går offline eller opplever tekniske problemer, kan nedlastingene dine sette seg fast. Derfor er det viktig å sikre at vertsserveren er oppe og går.

Den enkleste måten å gjøre det på er å laste ned en annen fil fra samme nettside, helst et annet filformat enn det som sitter fast. Hvis du kan laste ned andre filer fra samme side, bekrefter det at vertsserveren ikke er feilen.

3. Utelukk filspesifikke problemer

Et underliggende problem med visse filer eller filer med et bestemt format kan også stoppe nedlastinger. For å sikre at dette ikke er tilfelle, last ned en annen fil med samme filformat som den som sitter fast fra samme nettsted.

Hvis du opplever det samme problemet når du laster ned andre filer med samme format, er det et problem med de vertsbaserte filene. I så fall rapporterer du problemet til nettstedsadministratoren. Men hvis du laster ned andre filer i et bestemt format, men ikke en bestemt fil som nedlastingen sitter fast for, kan problemet være med selve filen. Last ned filen fra en annen kilde.

Men hvis alle nedlastingene dine blir sittende fast på 100 prosent uavhengig av nettsiden eller formattypen de har, har du mest sannsynlig forskjellige problemer, og du bør fortsette med rettelsene.

4. Deaktiver tredjeparts nedlastingsadministratorer

Interferensen fra tredjeparts nedlastingsbehandlere kan også forhindre at nedlastingene dine fullføres. Hvis du har installert en slik utvidelse eller app og laster ned filer for øyeblikket, sett de aktive nedlastingene på pause. Hvis det ikke hjelper å sette dem på pause, la de pågående nedlastingene fullføres og se om nedlastingen som sitter fast i nettleseren din fullføres etter det.

  Hvordan Chromes "Tab Freezing" vil spare CPU og batteri

Hvis utvidelsen eller appen ikke laster ned noen filer, slår du den av midlertidig. Hvis dette løser problemet, er det sannsynligvis nedlastingsbehandleren som har skylden. Hold den deaktivert når du kjører nedlastinger, eller slett den permanent. Vet du ikke hvordan du gjør det? Se veiledningen vår om midlertidig deaktivering eller permanent fjerning av nettleserutvidelser.

5. Last ned filen i inkognito- eller InPrivate-vinduet

Med mindre du aktiverer utvidelser for privat surfing, er de ikke aktivert som standard. På grunn av det kan nedlasting av filer i privat nettlesing hjelpe deg med å utelukke forstyrrelser fra alle andre nettleserutvidelser og prosesser som ikke kjører når du surfer privat.

Så prøv å laste ned den samme filen igjen i inkognitomodus (Chrome), InPrivate-vindu (Microsoft Edge) eller nettleserens private nettlesingsverktøy. Hvis du kan laste ned filer i privat nettlesingsmodus, er det sannsynligvis en utvidelse eller nettleserprosess som forårsaker problemet. Slå derfor av hver nettleserutvidelse individuelt for å identifisere den skyldige.

Men hvis du støter på det samme problemet i Inkognito- eller Privat-vinduet, bruk de gjenværende rettelsene.

6. Hviteliste destinasjonsmappen

Du kan også oppleve at nettleserens nedlasting stopper hvis filen du laster ned er skadelig. Når nettleseren eller sikkerhetsprogramvaren din oppdager et virus i en fil, blokkerer den nedlastingsprosessen for å beskytte enheten din.

Imidlertid er de fleste sikkerhetsprogramvare beryktet for å blokkere selv trygge filer fra å lastes ned. Det er derfor viktig å sjekke om filen er skadelig. For å gjøre dette, kopier filens URL, gå til VirusTotal skannerog lim inn den kopierte URL-en.

  Last ned: Prøv Microsofts nye Chromium-baserte Edge-nettleser i dag

Hvis filen viser seg å være skadelig, ikke last den ned. Hvis filen ser ut til å være fri for skadelig programvare, kan du godkjenne den fra sikkerhetspakken din for å forhindre at programvaren blokkerer en sikker nedlasting. For at dette skal fungere, bør du godkjenne mappen der filene dine lastes ned, slik at sikkerhetsprogramvaren ikke kan skanne disse filene mens de lastes ned.

Hvis du bruker Windows, sjekk ut vår veiledning for å ekskludere en mappe fra Windows Defender. Hvis du bruker et tredjeparts antivirusprogram, se den offisielle dokumentasjonen for instruksjoner om å hviteliste mapper fra det.

7. Sørg for at destinasjonsstasjonen har nok plass

Bildekreditt: slawomir.gawryluk/Shutterstock

Nedlastinger kan også stoppe på 100 prosent hvis det ikke er nok plass igjen på disken der de lastes ned. Det er mer sannsynlig at dette skjer hvis filene er store i størrelse. Sjekk derfor hvor mye lagringsplass du har på din Windows- eller Mac-enhet.

Hvis det ikke er nok plass til å romme den nedlastede filen, frigjør den. Ellers endre standard nedlastingsplassering i nettleseren din.

Hva bør du gjøre hvis ingen av løsningene ovenfor fungerer?

Hvis ingen av rettelsene fungerer og nedlastingen fortsatt blir sittende fast på 100 prosent, her er noen andre løsninger du kan prøve:

 • Tilbakestill nettleserinnstillingene for å sikre at feilkonfigurerte innstillinger ikke er årsaken.
 • Bytt til en annen nettleser og sjekk om du kan laste ned filer der. Hvis du kan laste ned filer der, installer primærnettleseren din på nytt.
 • Last ned filer ved hjelp av en tredjeparts nedlastingsbehandler hvis du for øyeblikket ikke bruker en.

Det er frustrerende, men en av løsningene vil fungere.

Gjenoppta dine fastkjørte nedlastinger

En lang ventetid bare for å se at nedlastingene dine blir sittende fast på 100 prosent er ikke en hyggelig opplevelse. Forhåpentligvis forstår du bedre hvorfor dette problemet oppstår og reparasjonene du kan bruke for å løse det. Noen ganger er det bare å starte nettleseren på nytt, men andre rettelser krever mer tålmodighet.