Hva er de og hvordan få tilgang?

Siden lanseringen i november 2022 har ChatGPT tatt nettverdenen med storm.

Den har raskt blitt en offentlig favoritt for tingene den kan. Du kan stille spørsmål til den, og den kommer tilbake med svar på nesten et øyeblikk. Det har samlet stor interesse, med 25 millioner mennesker som besøker siden hver eneste dag.

Selv om det er et flott verktøy å bruke, er det definitivt noen områder som kan superlades for å gi mer funksjonalitet, og det er mulig gjennom plugins.

Spennende nok kunngjorde OpenAI nylig at ChatGPT ville begynne å støtte plugins. Dette vil være en total game changer og skape massiv kaos (på en god måte). Du vil kunne oppnå så mye mer samtidig som du sparer tid i prosessen.

Hva er ChatGPT-plugins?

ChatGPT-plugins er i utgangspunktet tilpassede moduler (tenk på dem som verktøy) som kan integreres i chatboten for å forbedre opplevelsen og, selvfølgelig, gi mer funksjonalitet.

Disse pluginene er spesialdesignet for å fungere sammen med ChatGPT for å utføre en rekke oppgaver sømløst, for eksempel å gi «mer personlige» anbefalinger og engasjere seg grundig i menneskelignende samtaler.

Ved hjelp av plugins vil du kunne bruke chatboten på en måte som er skreddersydd for dine spesifikke behov. Faktisk er det kjent at uavhengig av din bransje; du vil kunne dra nytte av dens fleksible natur som kan tilpasses for å passe en rekke brukstilfeller og bransjer, som:

 • E-handel
 • Helsevesen
 • Finansiere
 • utdanning

Enten du trenger hjelp til å håndtere kundestøtte, gi salgsråd, svare på studentforespørsler eller til andre formål, forventes plugins å hjelpe deg med det. Ikke bare bedrifter, men også enkeltpersoner kan bruke den til å få hjelp til sine daglige oppgaver.

  9 beste kallenavngeneratorer for å få et unikt brukernavn

Les også: Slik bruker du ChatGPT med Siri på iPhone og iPad

Hvordan skal ChatGPT-plugins fungere?

Hensikten med ChatGPT-plugins er ikke bare begrenset til å gå til internett og finne de beste svarene for deg. Det er så mye mer enn det. Faktisk kan den utføre veldig spesifikke oppgaver for oss, som å bestille flyreiser, kjøpe dagligvarer osv.

For å forstå hvordan plugins skal fungere sammen med ChatGPT, vurder dette: å legge inn en tekstbasert forespørsel i ChatGPT formulerer en spørring. Etter det behandler plugin-API-en spørringen og gir resultatet. Til slutt tolker ChatGPT resultatet som ble levert av plugin-APIet for best mulig resultat og viser det til deg.

Når plugins er rullet ut, vil ChatGPT oppdage behovet for dem og foreslå at du bruker dem på spørsmål som er utfordrende for chatboten. Dette gjelder også tilfeller når du ber den om å gi deg informasjon om noe som bare en plugin kan oppfylle.

Tilsynelatende vil det være en plugin-butikk der brukere kan laste ned eller til og med kjøpe plugins etter eget valg.

Plugins som er tilgjengelige for øyeblikket

Siden muligheten for plugin-integrasjon nettopp har blitt annonsert nylig, har den selvfølgelig ikke en stor samling av plugins klar for bruk. For øyeblikket er bare en håndfull plugins tilgjengelig:

PluginFunction1. ExpediaGjør ChatGPT til reiseguiden din og still reiserelaterte spørsmål. Det vil gjøre det mulig for chatboten å utføre oppgaver som å sjekke tilgjengeligheten av flyreiser, hoteller, etc.2.FiscalNoteFå tilgang til sanntidsdatasett for politiske, juridiske og andre formål.3.InstacartBestill listen over dagligvarer fra favorittbutikkene dine. 4.KAYAKFå budsjettvennlige anbefalinger og tilgjengelighet på alt som er relatert til reiser.5.Klarna ShoppingSammenlign prisene på ønsket produkt i forskjellige nettbutikker for å spare penger.6.Mila Family AIAn AI-assistent laget spesielt for foreldre til å administrere hverdagen deres dagsaktiviteter og rydde opp i arbeidsflyten deres.7.OpenTableFå de beste restaurantprisene og en direkte mulighet til å bestille bord.8. ShopOne-stop shop for å se etter millioner av produkter fra de beste merkene over hele verden.9. SpeakAI-drevet språkveileder som hjelper deg å snakke på et annet språk sømløst.10.WolframFå tilgang til matematikk, beregninger og mer.11.ZapierDet åpner en verden av populær appintegrasjon for sømløst å bruke dem til din fordel.12.SlackStreamline-kommunikasjon ved å kombinere Slack og ChatGPT.

  9 beste reverse engineering-verktøy for sikkerhetseksperter

Selv om disse er tredjeparts plugins, er det også to plugins som er laget av OpenAI selv, og det er en nettleser og en kodetolk.

Nettleseren løser det forrige problemet med at chatboten ikke kunne gi grundig informasjon om spesifikke spørsmål.

Nettleserplugin i aksjon

Nå vil den bruke den integrerte nettleseren til å utvide mengden informasjon den kan ta ut fra internett og gi nøyaktige og detaljerte svar uten å fortelle deg at den ikke er i stand til å gjøre det.

På den annen side vil kodetolken tillate deg å generere kode og tolke resultatene.

Kodetolk-plugin i aksjon

Den kan generere og kjøre kode og laste opp og laste ned en rekke filer for deg. Det beste med denne pluginen er at den evaluerer utdataene i grensesnittet.

Kan brukere lage ChatGPT-plugins på egen hånd?

For øyeblikket har ChatGPT aktivert bare et selektivt antall utviklere som var på ventelisten deres til å bygge plugins ved å bruke dokumentasjonen deres. Men hvis du er en utvikler og ønsker å lage en plugin for ChatGPT, er det bare et spørsmål om tid før portene åpner seg for alle.

Det bør ikke ta lang tid før hver utviklere har friheten til å lage plugins for ChatGPT.

Personlig kan jeg ikke vente til det er en plugin for alle formål der ute, og det er bare mulig når OpenAI lar alle utviklere lage dem.

  8 beste Business Intelligence-plattformer for analyse og datavisualisering [2022]

Hvordan få tilgang til ChatGPT-plugins

Nå er det her ting blir vanskelige fordi pluginene ikke er helt åpne for publikum ennå (på tidspunktet for skriving av dette innlegget). Den er bare tilgjengelig for visse utviklere og innsidere fordi den fortsatt er i arbeid.

Men hvis du er noen som gjerne vil ha tilgang til det så snart som mulig, er det to ting som kan hjelpe deg.

 • Står på ventelisten deres
 • Abonner på ChatGPT Plus (deres betalte tjeneste)
 • OpenAI kunngjorde at de prioriterer et lite antall utviklere og ChatGPT Plus-brukere, så du bør ha dette i bakhodet.

  Hva er ventelisteprosessen?

  OpenAI har lagt ut en veldig enkel prosess for å komme på ventelisten for å få tilgang til plugins. Du går ganske enkelt over til openai.com/waitlist/plugins og fyller ut opplysningene dine, for eksempel:

  • Fornavn
  • Etternavn
  • E-post
  • Land

  I de neste to alternativene er det best å utnytte dem fullt ut.

  Du må velge Ja for «Vil du være villig til å gi tilbakemelding om plugin-opplevelsen?» spørsmål, og fyll deretter ut det neste spørsmålsfeltet med noen kule plugin-ideer du kan ha, avhengig av ditt behov.

  Til slutt, hvis du har tenkt å bruke pluginene, kan du velge alternativet «Jeg vil prøve plugins i ChatGPT».

  Men hvis du vil lage plugins som utvikler, velger du «Jeg er en utvikler og vil bygge en plugin». Trykk på Bli med på venteliste-knappen, og du er ferdig.

  Avsluttende tanker

  Uansett om du er en utvikler eller en bruker, vil introduksjonen av plugins for ChatGPT være et flott tillegg til det «allerede fantastiske» verktøyet.

  Det er mye hype om det, og alle andre personer på internett er sjeldne til å bruke det, så hvis du har fylt ut ventelisteskjemaet og du er en ChatGPT Plus-bruker, er du allerede på den raskeste måten å prøve det ut selv.

  Deretter kan du sjekke ut de beste Chrome-utvidelsene du kan bruke med ChatGPT.