11 beste duplikatfilsøker for å holde Windows og Mac rene

Du kan spare mye plass fra systemet ditt ved å slette dupliserte filer på enheten din.

For at Windows og Mac skal fungere problemfritt, må du slette dupliserte filer. Systemet blir tregt og upålitelig når harddisken blir full.

Den enkleste løsningen her er å få en større harddisk og utvide systemets kapasitet. Hvis du ikke vil bruke dette alternativet, er det beste du kan gjøre å slette unødvendige filer fra systemet. Det er ikke et mulig alternativ å sitte og finne alle duplikatfilene i systemet ditt. Det er her ulike verktøy kan være til hjelp for deg.

Ved hjelp av duplikatfilsøkerprogramvare kan du enkelt finne dupliserte filer på datamaskinen din. Alt du trenger å gjøre er å kjøre programvaren og slette alle dupliserte filer med et enkelt klikk.

Så la oss hoppe direkte til listen over beste duplikatfilsøkerprogramvare.

CCleaner

Hvis du leter etter et verktøy som kan finne dupliserte filer og hjelpe med andre ting som personvern, bør du vurdere å bruke CCleaner. Det hjelper deg å enkelt og raskt finne alle dupliserte filer på datamaskinen din. Du kan også søke etter en kopi av alle bilder, videoer, dokumenter eller andre filtyper på enheten. Dette verktøyet vil se gjennom alle mappene for å finne de spesifiserte filene.

En annen nyskapende funksjon er PC Health Check. Denne funksjonen vil analysere PC-en din fullstendig og anbefale noen rettelser for optimaliseringer. Dette vil gjøre at PC-en fungerer raskere og jevnere. CCleaner oppdaterer all programvaren som brukes på PC-en automatisk for å unngå smutthull som kan utnyttes.

Mac- eller Windows-systemet ditt vil begynne å fungere raskere ved hjelp av CCleaner, da det ville fjerne alle utdaterte filer og innstillinger. Eventuelle unødvendige bakgrunnsapper vil bli stoppet for å unngå at RAM-minnet brukes på steder hvor det egentlig ikke er nødvendig. Dette vil få PC-en til å fungere jevnt og nøyaktig.

Avast

Avast Cleanup fungerer som det ultimate tuneup-alternativet for å rydde opp og øke hastigheten på PC-en. Etter hvert som PC-en din blir gammel, må du bruke forskjellige måter for å øke ytelsen og forhindre at den går langsommere.

Hvis du noen gang føler at du går tom for plass, trenger du ikke å bekymre deg fordi Avast har dekket deg. Avast vil utføre skanneprosessen for hver fil for å finne dupliserte filer og også fjerne søppelfilene for at systemet skal fungere jevnt. Dette verktøyet anses å være et utmerket alternativ når du leter etter et verktøysett for finjustering.

Noen av hovedfunksjonene til Avast er:

 • Dvalemodus for å holde ressurskrevende apper i dvalemodus
 • Shortcut Cleaner for å fjerne alle døde snarveier fra systemet
 • Regelmessig automatisk vedlikehold
 • Fjerner spor av informasjonskapsler fra alle nettlesere
 • Bloatware-fjerning for å fjerne alle uønskede tredjepartsverktøy
 • Ser etter og fikser alle problemene på disken din

Bortsett fra det er det mange andre funksjoner som gjør Avast Cleanup Premium verdt det. PC-en din vil kjøre akkurat som en ny med optimaliseringene gjort med Avast.

Tvillingene

Finn hver duplikatfil på Mac-en din innen noen få sekunder med MacPaw Gemini.

  Slik aktiverer du alle CPU-kjerner (Windows 10)

Den intelligente funksjonen er smart nok til å finne duplikatene og gjenopprette tonnevis med diskplass. Nå er det ikke nødvendig å grave gjennom hvert hjørne av systemet for å finne dupliserte filer fordi Smart Select kan få det til med et enkelt klikk.

Akkurat som duplikater tar til og med lignende medier for mye av plassen din. Gemini finner dem for deg, og du kan enkelt velge de du vil ha og slette de andre. Du kan se på alle bildene med lignende bilder og bare beholde det beste. Gemini ser gjennom iTunes for å se om det er noen duplikat mediefil.

Det beste her er at Geminis algoritme lærer basert på måten du finner duplikater på og sletter dem. Den vil huske filene du beholder og de du sletter. Hver gang den oppdager noen kopier, vil Gemini varsle deg. Med dette vil Mac-en din forbli fri for dupliserte filer for alltid.

Hvis du sletter noe ved en feil, er det ingen grunn til bekymring fordi Gemini lagrer det i papirkurven slik at du kan få det tilbake med et enkelt klikk. En annen utrolig ting er Geminis brukergrensesnitt. Folk elsker å bruke dette verktøyet på grunn av dets rene og prisbelønte UI-design.

Gemini tror på å holde ting enkelt for brukerne fordi det er det en duplikatfilsøker gjør.

PassFab

PassFab Duplicate File Finder hjelper deg med å holde systemet rent ved å oppdage og slette alle duplikatfilene på systemet. Uansett hvilket filformat det er, hvis det er et duplikat, vil programvaren bli kvitt det. Programvaren er veldig godt kompatibel med Windows bærbare datamaskiner, stasjonære datamaskiner, interne stasjoner, og til og med eksterne stasjoner som USB, SD-kort, etc.

Med for mange filer lagret i systemet ditt, blir det ofte vanskelig å finne dupliserte. Men du kan stole helt på PassFab Duplicate File Finder fordi du vil kunne se alle duplikatfilene foran deg med en enkelt skanning. Så det er ingen grunn til å slite med trege systemer nå. I det øyeblikket du føler at det ikke er plass igjen, trenger du bare å slette de dupliserte filene.

Det beste med dette verktøyet er at det vil vise deg en sammenligning av alle dupliserte filer. Dette vil gjøre det ganske enkelt for deg å laste ned de dupliserte og bare beholde de originale. Grensesnittet er ganske enkelt å bruke og intuitivt. Alle filene vil bli sendt til papirkurven slik at du kan bekrefte om du trenger disse filene eller ikke.

Du trenger bare å gå gjennom en 3-trinns prosess for å finne alle duplikatfilene på systemet ditt. Legg til alle mappene du ønsker å skanne. Velg skannemodus. Til slutt, slett alle dupliserte filene. Nå er systemet ditt godt å gå.

Macube

Hver Mac-bruker vil finne Macube som et utmerket optimaliseringsverktøy. Når det kommer til brukeropplevelse, er hoveddelen av dette verktøyet å få brukerne til å føle den virkelige kraften til Mac-datamaskiner. Mac-en din vil alltid forbli som en ny ved hjelp av optimaliseringene som gjøres tilgjengelige av dette verktøyet.

Funksjonene som er gjort tilgjengelige av Macube er alle nødvendige for hver Mac-bruker.

 • Duplicate Files Finder
 • Smart skanningssystem
 • Fjern ubrukte filer basert på størrelse
 • Personvern
 • Fullstendig fjerning av apper og deres data

Blant alle funksjonene er den mest nyttige for alle Mac-enheter funksjonen Duplicate File Finder. Det er ikke nødvendig å gå gjennom hver fil i hver mappe. Nå kan du stole helt på denne funksjonen og finne alle dupliserte filene som spiser opp diskplassen din.

  Hvordan installere VirtualBox på Windows?

DupInOut

Når du sletter de dupliserte filene, ser dataene ganske organisert ut, og du har også god plass på enheten din. Men det er en veldig kjedelig oppgave å søke etter dupliserte filer blant alle dataene dine. Det er her DupInOut gjør jobben for deg slik at du kan jobbe produktivt og nøyaktig.

DupInOut skiller seg ut blant de andre duplikatfilsøkerprogramvarene på grunn av noen av nøkkelfunksjonene.

Slipp mapper for søk og ignorering

Programvaren har et ganske brukervennlig grensesnitt for nybegynnere. Alt du trenger å gjøre er å slippe mappene du ønsker å søke etter dupliserte filer i én seksjon. I den andre delen må du plassere mappen du vil ignorere å søke i.

Definere søkefiltre

Disse søkefiltrene gir deg overtaket mens du søker etter duplikater. Du kan begrense skanneprosessen for bestemte typer filer og også begrense filstørrelsen. Du kan enten gå med de forhåndsdefinerte søkefiltrene som er tilgjengelige i programvaren eller lage dine egne filtre for bedre resultater.

Filvalg med ett enkelt klikk

Selv om programvaren gir deg alle duplikatene, er det en veldig kjedelig oppgave å sitte og se gjennom dem alle. Den automatiske valgassistenten gjør jobben for deg. Du kan merke hundrevis av filer med et enkelt klikk basert på mønsteret du har definert. På toppen av det vil du være glad for å vite at programvaren vil lagre én kopi av hver gruppe, slik at du ikke ender opp med å miste alle dataene.

Filorganisasjon

Bortsett fra funksjonen for å finne duplikatfiler, er DupInOut også god på filorganisering. Hvis det er tusenvis av filer på enheten din, kan du enkelt organisere dem i forskjellige mapper basert på filtyper, endringstider og opprettelsesdatoer.

DupInOut er en utmerket programvare for duplikatfilsøker, og dens andre funksjoner kommer godt med for å optimalisere PC-en din.

Fjerner duplikatfiler

Utfør en fullstendig analyse av alle mappene på PC-en din for å finne alle dupliserte filer med letthet. Duplicate File Remover består av et medieredigeringsverktøy for å skille alle mediefilene dine og slette kopiene deres som tar opp plass på enheten din. Så du trenger ikke lenger bekymre deg for at plassen din går tom.

Du vil kunne finne originalfilen og kopiene som finnes i systemet ditt. Det beste med dette verktøyet er dets brukervennlige grensesnitt og intuitive design. Du kan bla gjennom alle mappene, dokumentene og mediefilene med et enkelt klikk. Programvaren lar deg bla gjennom mer enn 100 filformater.

Mens systemet skannes for dupliserte filer, kan du til og med hoppe over noen filer du ønsker å beholde. Sortering og filorganisering blir ganske enkelt ved hjelp av dette verktøyet. Så vi kan si at det ikke bare er en duplikatfilsøkerprogramvare, men den vil også hjelpe deg med å optimalisere PC-en din for nøyaktighet og jevnhet.

Duplicate Cleaner

Dupliserte filer bygges opp i systemet ditt og ender opp med å gjøre det tregt. Regelmessig rengjøring av dupliserte filer er avgjørende for å spare plass og gjøre enheten din jevn. Duplicate Cleaner hjelper deg å finne alle duplikatfilene slik at du ikke trenger å søke gjennom hver mappe etter dem.

  12 innstillinger du bør justere i Windows 11 for optimal opplevelse

Det brukervennlige grensesnittet spør etter stedet der du vil søke etter dupliserte filer og mapper. Verktøyets utvalgsassistent vil hjelpe deg med å velge alle filene du ønsker å fjerne. Når programvaren viser resultatene, kan du enten slette dem eller endre plass også.

Selv om du har beskåret, endret størrelse, rotert eller redigert bildene dine, vil Duplicate Cleaner fortsatt kunne finne de dupliserte og varsle deg om dem. Så det er ingen grunn til å bekymre deg for lignende bilder på systemet ditt lenger.

Flere musikkfiler kan enkelt fjernes ved hjelp av dupliserte skanningsalternativer som tilbys av dette verktøyet. Du kan søke etter dupliserte filer basert på tittelen, navnet, artisten eller andre tagger.

Verktøyet vil også se på zip-filer for å få nøyaktige resultater hvis det er noen dupliserte filer i zip-mappen.

XYplorer

Å administrere filer har aldri vært så enkelt for Windows-brukere. Ved hjelp av XYplorer kan du stole helt på den for fullstendig administrasjon av filene dine. Programvaren er svært pålitelig, sammen med flere funksjoner som unike metoder for å automatisere noen tilbakevendende oppgaver, det tilpassbare grensesnittet til verktøyet, fanebasert surfing og et kraftig filsøkingsalternativ.

Det beste med denne filbehandleren er at den er fullstendig bærbar. Det er ikke behov for noen installasjon, og det vil også huske konfigurasjonen du har lagret. Verktøyet er designet for å øke effektiviteten din og lar deg fokusere på arbeidsflyten din fullstendig.

Det er mange tilpasninger for deg for å få verktøyet til å fungere slik du vil ha det. Enten du vil fjerne dupliserte filer eller optimalisere systemet fullstendig, kan du stole på XYplorer for at PC-en din fungerer problemfritt.

MindGems

En unik ting som tilbys av MindGems er at den vil sammenligne innholdet i filene og finne ut de dupliserte selv om de bruker forskjellige navn. Dette lar deg finne dupliserte filer ved å sammenligne dataene deres.

MindGems Duplicate File Finder-verktøyet bruker avanserte algoritmer for å søke i duplikatfiler. Verktøyet kan finne dupliserte filer av alle formatene, inkludert bilder, videoer, dokumenter og andre.

Hele prosessen er ganske enkel. For det første må du starte skanneprosessen ved å vurdere flere deteksjonsmoduser. Du kan skanne etter dupliserte filer basert på lignende filnavn, 100 % likt innhold og lignende filtyper. Verktøyet vil automatisk gi resultatene med alle duplikatfilene. Nå kan du forhåndsvise dem direkte i verktøyet for å velge de du ønsker å slette. Du kan til og med flytte filene til en sikkerhetskopi-mappe eller -stasjon for å optimalisere PC-en og gjøre den rask.

4DDiG Duplicate File Deleter

4DDiG Duplicate File Deleter fra Tenoshare fungerer på bilder, videoer, dokumenter, musikk, etc., med en påstått 100% nøyaktighet.

Den er kompatibel med interne disker på Windows og Mac, eksterne stasjoner, nettverksstasjoner og til og med skylagring som Google Drive. Dessuten kan man tilpasse søkefiltre ved å velge spesifikke steder for de dupliserte finnerskanningene.

Dette verktøyet støttes av avanserte algoritmer som søker etter filer basert på navn og innhold. I tillegg beholder den aldri noen personlig informasjon.

Videre kan man prøve denne duplikatfilsøkeren gratis og oppgradere til de betalte planene.

Siste tanker

Dupliserte filer kan redusere hastigheten på datamaskinen din, og å prøve å finne dem på egen hånd er en kjedelig oppgave. Så det er bedre å gå med en duplikatfilsøker for å gjøre jobben. Dermed vil du ha et optimalisert system uten dupliserte filer igjen i systemet. Velg verktøyet i henhold til dine krav og få arbeidet gjort.

Les deretter om den beste Mac-optimaliseringsprogramvaren.