tipsbilk.net

Hva er en HDCP-feil og hvordan kan du komme deg rundt den?

Hvis du ser en HDCP-feilmelding på TV-en eller skjermen, kan det fullstendig hindre deg i å se innhold. Men dette problemet kan løses via noen forskjellige metoder, så les videre for å finne ut hva HDCP-feil betyr og hvordan du kan fikse en HDCP-feil på enheten din.

Hva er HDCP?

Før du diskuterer HDCP-feil, er det verdt å vite hva HDCP er. High Bandwidth Digital Content Protection (HDCP) er en protokoll som brukes til å hindre folk i å se piratkopiert innhold på HDTV-er og skjermer. Utgitt av Intel ved århundreskiftet, kommer HDCP til hjelp for innholdsprodusenter når de slipper innhold som skal ligge bak en slags betalingsmur eller autorisasjonslag. Det er også en form for digital rights management (DRM), som fokuserer på å regulere tilgang til innhold.

Piratkopiering er ganske populært i dag, spesielt blant de som ikke ønsker å betale en månedlig avgift for strømme- eller TV-tjenester. Mens man kan se piratkopiert innhold på ulovlige nettsteder, er det også mulig å ta opp innhold på en enhet og deretter se det senere når det passer dem uten å betale for å gjøre det.

HDCP-kompatible enheter blokkerer dette ved å finne ut om skjermenheten som brukes har riktig autorisasjon til å se innholdet den prøver å streame. Denne teknologien krypterer signalet til et stykke innhold for å forhindre at det blir tatt opp på en annen enhet. Dette vil ikke alltid skje, siden skaperne ikke alltid bruker HDCP etter å ha gitt ut innhold. Tenk for eksempel på YouTube. De aller fleste videoer på denne plattformen er gratis å se for alle, så HDCP er ikke nødvendig.

  De 9 beste innendørssykkelappene for å komme i form hjemme

De fleste store produksjonsselskaper bruker imidlertid HDCP for å beskytte innholdet, inkludert Sony, Warner Bros og Disney, så det er langt fra irrelevant.

Fordi en kablet tilkobling er nødvendig for å ta opp innhold fra en enhet til en annen, kommer HDCP inn i mediekablene. HDMI-kabler bruker vanligvis HDCP, men ting stopper ikke der. DVI- og DisplayPort-tilkoblinger bruker også denne anti-piratkopieringsprotokollen for å beskytte innhold.

Den siste HDCP-versjonen ble utgitt i 2018, og er kjent som versjon 2.3.

Hva er en HDCP-feil?

HDCP-feil kan dukke opp på plattformer og enheter, inkludert RokuTV, AppleTV, Chromecast, Netflix, Hulu og Amazon Fire TV og Prime Video. Å få en HDCP-feil betyr ikke nødvendigvis at du ser på piratkopiert innhold. Faktisk oppstår HDCP-feil ofte når du ufarlig ser på innhold du er autorisert til å se.

En HDCP-feil kan ofte vises som en av følgende meldinger:

  • «HDCP-feil oppdaget»
  • «HDCP-FEIL»
  • «FEIL: IKKE-HDCP-UTGANG»

Hvis du mottar en av disse meldingene på skjermen, kan det være flere årsaker.

1. Bruke en ikke-HDCP-kompatibel kabel

Selv om de fleste HDMI-kabler er sertifisert som HDCP-kompatible, er dette ikke tilfelle over hele linja. Hvis du kjøper en HDMI-kabel som ikke er merket, kan det hende at den ikke kommer med HDCP-kompatibilitet, noe som lett kan føre til en HDCP-feil på HDTV-en eller skjermen. Det samme gjelder DVI- og DisplayPort-kabler som ikke er kompatible med HDCP; hvis denne akkrediteringen ikke er på plass, vil du sannsynligvis få problemer med HDCP.

  Kryptoindeksfond og ETFer: Hva er de?

2. Bruke en utdatert TV eller skjerm

De to siste versjonene av HDCP ble utgitt i 2018. Hvis du bruker en HDTV som ble utgitt før 2018, kan du regelmessig støte på HDCP-feil bare på grunn av inkompatibilitet. Husk at bare fordi skjermenheten din har en HDMI-, DisplayPort- eller DVI-port, betyr det ikke at den er kompatibel med de nyere versjonene av HDCP.

3. Problemer med HDMI-håndshaking

Et HDMI-håndtrykk oppstår når HDMI-kabelen kobles til og gjenkjenner en annen enhet. Hvis handshaking-prosessen går galt, kan du få en HDCP-feil. Dette skjer ofte hvis HDMI-kabelen eller porten din er skadet. Hvis dette er tilfelle, må du bytte ut HDMI-kabelen eller sørge for at den skadede porten er fikset.

Hvordan overvinne en HDCP-feil

Det er et par ting du kan prøve for å fikse en HDCP-feil.

1. Sjekk kabeltilkoblingen eller svitsjportene

Noen ganger oppstår en HDCP-feil på grunn av en enkel løs kabeltilkobling. Før du gjør noe annet, sørg for at HDMI-, DVI- eller DisplayPort-kabelen er ordentlig koblet til i hver ende.

Hvis skjermenheten din har mer enn én port for den valgte mediekabelen, bør du vurdere å bytte fra én port til en annen. En av portene dine kan være skadet, noe som kan forårsake HDCP-feilen du mottar.

2. Start enhetene på nytt

En rask av-og-på er ofte løsningen for mange tekniske problemer, og kan bidra til å overvinne en HDCP-feil. Start TV-en eller skjermen på nytt raskt, og du kan bli kvitt den frustrerende HDCP-feilen for godt.

  Topp 10 spill å prøve på PC

3. Kjøp en ny mediekabel

Hvis mediekabelen din er skadet eller ikke er HDCP-kompatibel, er det best å kjøpe en ny kabel, enten det er HDMI, DVI eller DisplayPort. Nye mediekabler er ofte ikke veldig dyre, selv om du kjøper et populært merke. Bare sørg for at kabelen du kjøper er kompatibel med portene på skjermenheten din, og fremfor alt er HDCP-kompatibel.

Vi har en guide om de beste HDMI-kablene hvis du vil ha hjelp til å finne en erstatning.

4. Bruk en HDMI-splitter

En HDMI-splitter (ikke å forveksle med en HDMI-svitsj) brukes til å mate en enkelt HDMI-kilde til to eller flere utgangsskjermer.

Det som er bra med disse smarte enhetene er at mange av dem kan omgå HDCP-laget, noe som betyr at ingen signalkryptering forekommer og blokkerer innhold.

HDMI-splittere er svært rimelige, og kan gi en billigere måte å fikse HDCP-feilen på i stedet for å kjøpe en ny skjermenhet. Det er imidlertid viktig å sjekke om splitteren du tenker på å kjøpe kan ignorere HDCP-forespørsler slik at du ikke blir sittende fast med det samme problemet etter å ha koblet den til enheten din.

5. Kjøp en ny HDTV eller skjerm

Dessverre kan HDCP-feilen din komme ned til en utdatert skjermenhet. Hvis du har brukt opp alle andre alternativer og har bekreftet at skjermen eller HDTV-en ble produsert før utgivelsen av den nye HDCP-versjonen, er sannsynligvis den siste løsningen å bytte ut maskinvaren. Men hvis du fortsatt er usikker, kan det være lurt å ta turen til din lokale tekniske supportbutikk for å snakke med en profesjonell.

HDCP-feil trenger ikke å være et permanent problem

HDCP-feil er unektelig frustrerende og hindrer deg i å se innholdet du liker, men de kan overvinnes. Med en eller flere av metodene som er oppført ovenfor, kan du kanskje bli kvitt den HDCP-feilen raskt og enkelt.

x