tipsbilk.net

Hva er en prosessuell verden i videospill?

Du har kanskje hørt om en prosessuell verden hvis du er en ivrig spiller. Men hva er det egentlig? Og hvordan påvirker det spillingen din?

Så la oss utforske hva en prosessuelt generert verden er, hvordan den fungerer, og noen få eksempler på spill som bruker denne teknologien.

Hva er prosedyregenerering?

De fleste spill har manuelt skapte verdener, som Grand Theft Auto-serien og Call of Duty. Dette betyr at hvert eneste innlastede spill vil se like ut, uansett hvor mange ganger du spiller det.

Selv om dette er avgjørende for spill som etterligner virkeligheten eller for esport-titler som fokuserer på spillerferdigheter, betyr det også at du bare kan spille et spill så mange ganger til du blir lei. Videre betyr et betydelig manuelt opprettet kart en stor spillfil. For eksempel er GTA Vs San Andreas – en rekreasjon av Sør-California – 95 GB.

  Hvordan konvertere PDF til Word-dokument (FULL GUIDE)

Så for å spare plass og lage et unikt kart for hvert spill, brukte utviklerne prosedyregenerering. I stedet for å bygge et kart stykke for stykke, bruker prosedyregenererte spill en algoritme for å skape sine verdener.

Dette betyr at selv om du spiller spillet gjentatte ganger, vil tittelen gi deg unike miljøer med hver gjennomspilling. Videre er prosedyregenerering ikke begrenset til å skape spillets fysiske verden. Utviklere bruker det også slik at spillene deres vil ha unike dialoger, historier og til og med NPC-avgjørelser.

Hvordan fungerer prosedyregenerering?

Prosedyregenerering starter med algoritmen og frøet. Dette er grunnlaget for det du prøver å lage, og spillet vil bruke dette som mal for opprettelsen. Som X-Team blogg sier det, frøet er «DNA for en spesifikk kopi av det du prøver å produsere prosedyremessig.»

For eksempel kan du bruke menneskekroppen som frøet til din prosedyregenerasjon. Du kan deretter introdusere variabler til algoritmen din, slik at sluttproduktet alltid vil se ut som en person, men ha unike funksjoner med hver kjøring.

Med prosedyregenerering sikrer frøet ditt at du får ønsket resultat med hver kjøring av algoritmen din, mens variablene dine gir deg unike resultater. Hvis du parer variabelen din med en tilfeldig tallgenerator eller RNG (hva er en RNG?), kan du potensielt lage et absurd stort eller til og med uendelig antall variasjoner for spillet ditt.

  9 Open Source Intelligence (OSINT)-verktøy for penetrasjonstesting

Hvilke spill bruker Procedural Generation?

Mange titler bruker prosedyregenerering for titlene sine. Faktisk har denne metoden for å skape spillverdener eksistert siden 1978, med introduksjonen i Beneath Apple Manor and Rogue i 1980.

Så, her er noen moderne titler som bruker denne metoden når du lager en spilløkt.

Ingen manns himmel

Bildekreditt: PlayStation/YouTube

Denne tittelen er et av de beste romutforskningsspillene i dag på grunn av bruken av prosedyregenerering. Utviklerne brukte denne teknikken til å lage over 18.000.000.000.000.000.000 (ja, det er 18 nuller) planeter du kan utforske i spillverdenen.

På grunn av denne teknikken har hver planet sitt eget unike økosystem – inkludert planter, dyr, klima og til og med fremmede arter du kan engasjere deg i handel eller kamp. Til tross for denne massive spillverdenen er spillet bare 15 GB.

Sivilisasjon VI

Bildekreditt: Sid Meier’s Civilization/YouTube

  Hvordan registrerer jeg meg for Talkatone

Mens Civilization-serien har noen få kart basert på regioner i verden og ett kart over hele verden, bruker hovedspillmodusen prosedyregenerering for å lage unike kart. Så hver gang du starter et tilfeldig spill, er du garantert en unik verden.

Denne funksjonen gjør Civilization svært gjenspillbar. Selv om du spiller spillene i flere år, vil hver økt være en utfordring. Det er derfor Civilization VI, den siste utgivelsen av franchisen, er et av de beste offline-spillene du kan spille på iPad.

Rust

Bildekreditt: Facepunch/YouTube

Rust er et av de beste utforsknings- og håndverksspillene på grunn av dets massive og unike kart. Disse prosedyregenererte kartene sikrer at hvert kart er unikt, med naturlige og menneskeskapte funksjoner tilfeldig plassert i hver iterasjon.

Spill i unike spillverdener skapt med prosedyregenerering

Selv om prosedyregenerering har eksistert i flere tiår, er det fortsatt en flott teknikk for å generere unike spillverdener i de nyeste titlene. Så hvis du leter etter et spill du kan spille om og om igjen, se etter et som har et prosedyregenerert kart.

x