Hva er eSIM-er og hvordan fungerer de?

Hvor mange av oss husker vårt aller første sim-kort, som vi holdt i hendene etter å ha kjøpt den første telefonen i livet vårt?

Det var litt av et øyeblikk, for å si det mildt. Fra mini-SIM-er til nå ofte brukte nano-SIM-er, vi har vært vitne til utviklingen av SIM-kort som mobiltelefonene våre.

Med alt skiftende digitalt, er ikke SIM-produsenter i baksetet. Lanseringen av et eSIM, eller et innebygd SIM, har startet en ny æra av SIM-kort på markedet.

Dette teknologiskiftet fra fysiske til nesten usynlige SIM-kort er ikke nytt og har vært i bransjen en stund, men har nå vunnet popularitet takket være Google Pixel, en håndfull iPhone-modeller og flaggskipserien Galaxy.

Som mange andre, hvis du er en som ennå ikke har byttet til et eSIM og begrepet fremmedgjør deg, vil dette innlegget kaste lys over den saken.

Fra grunnleggende til konfigurasjon, vi går gjennom alt du trenger å vite om et eSIM. Hvis det høres interessant ut, la oss hoppe inn i det med en gang.

Introduksjon til eSIM

For å bryte det ned teknisk, er et eSIM eller innebygd SIM en elektronisk brikke festet til hovedkortet ditt, slik at du kan holde kontakten med operatøren din.

Dette betyr at enheter som er kompatible med et eSIM ikke har en dedikert SIM-skuff eller et spor for å sette inn et fysisk SIM-kort.

Du trenger heller ikke å bytte SIM-kort når du vil oppgradere til en ny telefon. Et eSIM er en permanent installert brikke i smarttelefonen din som ikke kan tas ut eller byttes i andre enheter.

Når du bytter enhet, kan du enkelt overføre ditt gamle eSIM til din nye telefon via innstillingene.

  25 regnskapsvilkår du bør vite om som nybegynner

Fun Fact: Et eSIM er en viktig del av tingenes internett (IoT) siden denne teknologien allerede brukes i biler, maskiner, wearables, husholdningsapparater etc.

Hvordan fungerer et eSIM?

Svaret er ganske enkelt – akkurat som ditt fysiske SIM-kort. Den har ingen rakettvitenskapelig teknologi bortsett fra at du må opprette eSIM-profilen din for å komme i gang med nettverket med tjenesteleverandøren din.

Du kan laste ned en av tredjepartsappene, fullføre prosessen via innstillinger eller bare laste ned profilen din via QR-koden sendt av tjenesteleverandøren din. Etter det, skriv inn detaljene dine, velg din foretrukne plan, og du er klar til å komme i gang.

Som et fysisk SIM, lagrer eSIM dataene dine og kan skrive om koder hver gang du bytter telefon eller oppgraderer til en ny tjenesteleverandør. Denne teknologien kan også støtte doble SIM-er, og det er superenkelt å bytte mellom begge fra enhetsinnstillingene.

Enheter som støtter eSIM

Selv om denne teknologien virker progressiv, har dens adopsjon i mobiltelefonselskaper vært ganske treg. Når vi snakker om telefoner, er den bare tilgjengelig i:

  • Flaggskipmodeller av Samsung Galaxy S- og Z-serien
  • iPhone SE 2 og nyere
  • Google Pixel 3 og utover
  • Microsoft Surface Pro X

I tillegg er denne funksjonen bare tilgjengelig i utvalgte land som USA. Dessuten støtter ikke iPhone-enhetene som er tilgjengelige i Kina dem.

Tvert imot, når det kommer til klokker, tok Samsung i bruk denne teknologien i deres Galaxy-serie sammen med LTE allerede før Apple Watch kom inn i bildet.

Etter trinnene deres kommer de fleste smartklokkene som støtter LTE med et eSIM-alternativ.

Vanlig SIM vs. eSIM

Ideen til eSIM er i utgangspunktet avledet fra vanlige SIM-er når det gjelder funksjonalitet, og det er derfor de ikke har store forskjeller.

Imidlertid tilbyr eSIM noen forbedrede funksjoner som ikke kan gå glipp av.

Vanlige SIMeSIMSstøtter kun 1 nettverk om gangenKan støtte opptil 5 nettverk om gangenDu må fysisk bytte og sette inn SIM-kortet hver gang du bytter telefon En problemfri opplevelse med å oppgradere telefoner siden du ikke trenger å fortsette å bytte SIM-kort fysisk. sjansene for å miste SIM-kortet ditt hvis det holdes unna telefonen Færre sjanser for å miste eSIM-kortet ditt, siden det er innebygd i selve smarttelefonen. brukes i alle telefonmodeller uten debatt.Bare noen modeller har muligheten til å operere på et eSIM

  Poeltl Game: NBA Player Guessing Game

Les også: Slik overfører du data til ny iPhone

Fordeler med eSIM

Som alle andre produkter på markedet kommer eSIM med sine egne fordeler. La oss forstå dem for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning om å kjøpe dem:

#1. Det er enkelt å bruke

Gi beskjed om prosessen med å få et nytt sim-kort eller bytte dem hver gang du vil bytte telefon. Med et eSIM kan du enkelt starte tjenestene dine i det øyeblikket du begynner å snakke med tjenesteleverandøren din.

#2. Det er sikkert

Det er bokstavelig talt ingen sjanse for å miste eSIM-kortet ditt, siden det er innebygd i selve telefonen. Dette forhindrer hackere og dupere fra å bruke det originale SIM-kortet ditt til å utlede informasjon eller bruke det til deres behov.

#3. En pin-fri opplevelse

Når du bruker et eSIM, trenger du ikke lenger å huske hvor du oppbevarte PIN-koden for å åpne SIM-kortskuffen.

Selv om dette er en av de minste fordelene ved å bruke eSIM-er, er det fortsatt ganske befriende å vite at de små bekymringene dine har blitt vasket bort med fremskrittet innen teknologi.

Installere eSIM på en kompatibel enhet

Det primære trinnet for denne prosessen er å sjekke om telefonen din er kompatibel med et eSIM. For å sjekke denne informasjonen, gå ganske enkelt til telefoninnstillingene dine, og et sted langs informasjons- og nettverksfanene finner du den nevnt der.

Hvis du for eksempel bruker en Samsung-enhet, kan du gå til Innstillinger > Tilkoblinger > SIM-kortbehandling > Legg til mobilabonnement. Hvis du ser at «Legg til mobilabonnement» er tilgjengelig, betyr det at telefonen din støtter eSIM.

Når du er sikker på at enheten din er kompatibel, følger du trinnene nedenfor for å installere den. Jeg har gjort trinnene bare for spesifikke enheter, så trinnene kan variere litt i henhold til telefonmodellen din, men den generelle prosessen forblir den samme.

  8 av de beste CMMS-programvarene i 2022

På Samsung S22-serien

Her er trinnene du må følge hvis du bruker Samsung S22-serien:

Trinn 1: Gå til Innstillinger > Tilkoblinger.

Trinn 2: Trykk på SIM-kortbehandling.

Trinn 3: Trykk på Legg til mobilabonnement.

Trinn 4: Når et mobilabonnement er funnet, må du følge instruksjonene på skjermen for å aktivere eSIM.

Hvis du har en QR-kode fra nettverksleverandøren din, kan du skanne den ved å gå til Innstillinger > Tilkoblinger > SIM-kortbehandling > Legg til mobilabonnement > Skann QR-kode fra operatøren.

På iPhone 12 Mini

Trinnene for å installere eSIM på alle iPhone-enheter er de samme, så uansett hvilken modell du bruker, vil trinnene nedenfor garantert fungere.

Trinn 1: Åpne telefonkameraet og skann QR-koden.

Trinn 2: Du vil motta et varsel kalt «Mobilplan oppdaget».

Trinn 3: Trykk på den og følg de nevnte instruksjonene.

For Smartwatch-brukere

De fleste Apple- og Galaxy-smartklokker med LTE er kompatible med et eSIM. Du kan få tilgang til det samme ved å gå til «mobilplaner» fra innstillingsmenyen og følge instruksjonene som blir bedt om på skjermen.

Siste ord

Noe av det beste med å bruke et eSIM er at du ikke trenger å ha med deg flere SIM-kort mens du reiser. Du kan aktivere roaming-tjenester og bruke internasjonale planer umiddelbart levert av nettverksoperatøren.

Det er imidlertid viktig å merke seg at eSIM-er ikke har en høy adopsjonsrate og fortsatt ikke er tilgjengelig i de rimelige smarttelefonseriene. Når det er sagt, kan jeg se at tjenestene til eSIM-er tar over i løpet av de neste årene.

Deretter kan du sjekke ut disse nyttige SIM-opplåserne for iPhone- og Android-enheter.

x