Hva er «Foreslått for deg» innhold på Facebook, og hvorfor kan du ikke deaktivere det?

Hater du å se irrelevant foreslått innhold i Facebook-feeden din? Vil du helst at den ikke skal vises der? Dessverre kan du ikke direkte deaktivere innholdsforslag, og Facebook tillater deg ikke å gjøre det.

Likevel kan du tilpasse «Foreslått for deg»-delen av Facebook-nyhetsstrømmen din slik at du ser innhold som er relevant for deg.

Nedenfor vil vi undersøke hva «Foreslått for deg»-innhold er, hvorfor Facebook ikke lar deg deaktivere det permanent, og hvilke alternativer du har for å sikre at du kun mottar relevante forslag.

Hvordan fungerer Facebooks «Foreslått for deg»-funksjon?

«Foreslått for deg» er en Facebook-funksjon som foreslår relevant innhold basert på brukerens aktivitet. Brukere kan se videoer som ligner på en de har kommentert, et bilde de nettopp har lastet ned, eller en artikkel de har brukt flere minutter på å lese.

Facebook foreslår slikt innhold for å holde brukere klistret til appen lenger, men hvordan bestemmer det hvilket innhold som skal foreslås? I følge Metas hjelpesenterer foreslått innhold på Facebook påvirket av tre hovedfaktorer: relatert innhold, relaterte emner og plassering.

Derfor er innholdet du ser som forslag basert på følgende:

 • Emner du tidligere har vært engasjert i.
 • Innhold med høyere engasjement fra andre medlemmer av siden eller gruppen du også ofte snakker med.
 • Typen innhold folk på samme sted som du for øyeblikket er engasjert med.

Facebook-innholdsskapere kan dra betydelig nytte av disse forslagene, som øker rekkevidden og engasjementet til Facebook-innlegg. Imidlertid kan disse noen ganger være irriterende for brukere – spesielt hvis innholdet de ser er irrelevant. Dessverre tillater ikke Facebook brukere å deaktivere disse forslagene. Spørsmålet er hvorfor?

  Hvorfor viser Facebook-arrangementet mitt feil tidspunkt?

Hvorfor kan du ikke slå av «Foreslått for deg»-innhold på Facebook?

Facebooks algoritme har som mål å holde brukerne engasjert så lenge som mulig. Jo større engasjement, jo mer inntekt vil virksomheten generere. Så innholdsforslag ble introdusert for å hjelpe algoritmen med å vise brukerne mer relevant innhold, og oppmuntre dem til å bruke mer tid på å rulle.

Siden innholdsforslag kan lede brukere ned i et kaninhull som det er vanskelig å rømme fra – noe alle sosiale medieplattformer vil ha – hvorfor vil Facebook tillate brukere å deaktivere dem? Dette ville oppheve hele formålet med funksjonen. Som sådan lar Facebook deg tilpasse disse forslagene basert på dine preferanser.

Enkelt sagt, Facebook vil ikke at du skal stoppe disse forslagene, men skreddersy dem til din smak. På denne måten kan algoritmen holde deg på appen lenger, og du kan nyte relevant innhold du kanskje ikke har lagt merke til ellers. La oss ta en titt på hvordan du kan tilpasse disse forslagene.

Hvordan skreddersy innholdet «Foreslått for deg» på Facebook

Det er ingen direkte måte å tilpasse det du ser som foreslått innhold på Facebook. I stedet må du skjule eller slumre alle innlegg som inneholder irrelevant innhold separat. Du kan gi Facebook beskjed om hva du ikke vil se som forslag, så det vil bare foreslå relevant innhold.

Facebook lar deg deaktivere bestemte typer innlegg du har sett i forslag, midlertidig deaktivere innlegg fra en bestemt side, eller permanent slutte å se dem. For å bruke disse preferansene på irrelevant innhold som vises i forslagene dine på Facebook-nettstedet, og følg trinnene nedenfor:

  Slik sender du direkte på Facebook fra iOS og Android
 • Gå til det foreslåtte innlegget du vil sende tilbakemelding på.
 • Klikk på de tre horisontale prikkene øverst til høyre i det foreslåtte innlegget.
 • For å skjule lignende innlegg fra forslagene dine, klikk på Skjul innlegg.
 • Velg Utsett i 30 dager eller Skjul alt fra for å slutte å se innlegg fra en bestemt side i henholdsvis 30 dager eller en ubegrenset periode.
 • Klikk på Rapporter innlegg hvis du finner et innlegg som er i strid med standardene dine.
 • Facebook-appbrukere kan også skreddersy innholdsforslag på samme måte på sine iOS- og Android-enheter. Du finner de samme alternativene for å administrere innholdsforslag her som du gjør på Facebook-nettstedet.

  Tips for å se relevant innhold i «Foreslått for deg»-delen

  Selv om du til en viss grad kan skreddersy foreslått innhold ved å bruke trinnene ovenfor, kan du likevel av og til komme over irrelevant innhold i feeden din. Det er også på grunn av Facebook-aktiviteten din. Så for å være sikker på at «Foreslått for deg»-delen er full av relevant innhold, er det noen ting du bør huske og ikke bør huske:

  • Ikke engasjer deg i Facebook-innhold du ikke vil se som forslag, selv ikke negativt. For eksempel, hvis du kommenterer et urovekkende innlegg og uttrykker en motsatt mening, kan Facebook fortsatt vise deg lignende innhold basert på engasjementet ditt. Det er det samme for reaksjoner, delinger og andre interaksjoner.
  • Hvis irrelevant innhold vises flere ganger i forslag, selv etter at du har skjult det, er det best å slutte å følge eller blokkere den Facebook-siden. For å slutte å følge en Facebook-side, klikk på navnet i det foreslåtte innlegget og klikk på Følgende-knappen. For å blokkere Facebook-siden, klikk på navnet fra det foreslåtte innlegget, klikk på de tre horisontale prikkene, og klikk deretter Blokker.
  • Gå ut av gruppen du er en del av hvis den deler innhold som strider mot verdiene dine. For å forlate gruppen, klikk Bli med under gruppenavnet og klikk deretter Forlat gruppe.
    Hvordan finne noen på Facebook ved hjelp av et bilde

  Ta en titt på noen andre måter å tilpasse Facebook-feeden din på. Når du gir Facebook beskjed om at du ikke liker å se irrelevante innlegg og bare engasjerer deg med ønskede, vil den alltid beholde relevante innlegg i innholdsforslag.

  Men er det noe alternativ å slutte å se alle innholdsforslag på Facebooks nyhetsfeed og rydde opp i? Det er, og det er å bruke tredjeparts utvidelser. Men med tanke på sikkerhetsrisikoen fraråder vi det sterkt.

  Ikke bruk tredjepartsutvidelser

  Mange tredjepartsutvidelser kan hjelpe deg med å kontrollere typen innhold du ser på Facebook og fjerne unødvendig innhold. Vi fraråder imidlertid på det sterkeste å bruke upålitelige nettleserutvidelser av sikkerhetsgrunner. Her er noen grunner til at:

  • Bruk av tredjepartsutvidelser bryter med Facebooks vilkår og betingelser, og hvis kontoen din oppdages for slik aktivitet, kan Facebook utestenge deg.
  • Selv om tredjepartsutvidelser hevder å ikke samle inn brukerdata, er det ingen garanti for at de vil følge personvernreglene deres. De kan samle inn sensitiv informasjon fra deg som vil utgjøre en alvorlig sikkerhetstrussel.
  • Bruken av tredjepartsutvidelser kan forstyrre Facebooks kildekode, noe som kan føre til at du opplever utallige problemer når du bruker plattformen.

  Tilpass Facebook-innholdsforslag

  Å se irrelevant innhold som forslag på Facebook kan være irriterende. Og hvis det strider mot våre verdier, er det enda verre.

  Forhåpentligvis forstår du nå bedre hvordan Facebooks innholdsforslag fungerer og hvordan du kan skreddersy dem. Hvis du følger tipsene diskutert ovenfor, vil innholdet du finner i forslagene dine være mer relevant.