tipsbilk.net

Hva er Intel Stream Assist og hvordan gjør det spillstrømming bedre?

Viktige takeaways

 • Intel Stream Assist viderekobler streaming-relaterte oppgaver fra din GPU til din integrerte GPU, noe som gir bedre ytelse i spillet mens du strømmer, selv på datamaskiner med lavere spesifikasjoner.
 • Den støttes på store streaming-apper som Intel Arc Control, og gir bedre ytelse for AI-funksjoner uten å belaste GPU.
 • For å kjøre Intel Stream Assist trenger du en Intel 11th Gen CPU eller høyere sammenkoblet med en Intel Arc GPU, og den støttes for øyeblikket av bare fire streaming-apper.

Livestreaming av spillene dine tar en betydelig del av CPU- og GPU-ressursene dine, noe som potensielt kan forårsake ytelsesfall når det kommer til spill. Med mindre du har en førsteklasses datamaskin med en kraftig nok CPU, GPU og nok minne til å håndtere et spill og strømmeoppgaver, må du sannsynligvis velge mellom streaming eller spill.

Intels Stream Assist tar imidlertid sikte på å endre det ved å redusere belastningen på GPUen din, slik at folk uten førsteklasses datamaskiner kan streame så vel som spill.

  Slik fjerner du falske Apple-sikkerhetsvarsler

Hva er Intel Stream Assist og hva gjør det?

Intels Stream Assist er en Deep Link-teknologi som viderekobler streaming-relaterte oppgaver fra din dedikerte GPU til en annen grafikkmotor – prosessorens integrerte GPU. Enkelt sagt deler Intel Stream Assist spillgjengivelse og strømmeoppgaver inn i to separate GPU-prosesser slik at du kan få bedre ytelse i spillet mens du streamer med samme kvalitet, om ikke bedre.

Dette gir din GPU ekstra overhead for å gjengi spillet ditt på riktig måte. Samtidig tar den integrerte GPU-en seg av koding og andre streaming-relaterte oppgaver, og gir bedre ytelse enn hva du ville fått hvis den dedikerte GPU-en din hadde double duty. I hvert fall i teorien.

Bildekreditt: Intel

Stream Assist støttes på flere store streaming-apper, inkludert Intels Arc Control. For eksempel, hvis du bruker Intel Arc Controls bakgrunnserstatningsfunksjon, utføres oppgaven med inferens – der det nevrale nettverket beregner hvordan det skal kuttes ut motivet fra bakgrunnen på riktig måte – på den integrerte GPUen.

Dette betyr at FPS-en din i spillet er praktisk talt upåvirket, mens Arc Control-programmet kjører AI-funksjonene sine uten å slite med GPUen din for ressurser, og gir bedre ytelse i begge ender.

Dette kan være veldig nyttig for spillere med relativt svakere CPUer og GPUer. Generelt sett kan streaming mens du spiller et spill belaste systemet ditt. Selv om topp-of-the-line stasjonær maskinvare vil håndtere disse belastningene uten problemer, er de også ganske dyre, noe som gjør streaming av god kvalitet til et problem hvis du er på en PC med lavere spesifikasjoner.

  Fix 'git' gjenkjennes ikke som en intern eller ekstern kommando

Hvilken maskinvare trenger du for å kjøre Intel Stream Assist?

Så flott som Intels Stream Assist er, har den adgangsbarrierer. For det første trenger du en Intel 11th Gen CPU eller høyere sammenkoblet med en Intel Arc GPU, noe som gir deg enda en grunn til å bytte til en Arc GPU hvis du vurderer en. Når det er sagt, har Intel noen ganske forvirrende maskinvarekrav for å kjøre Stream Assist.

I skrivende stund kan du kjøre Intel Stream Assist på følgende maskinvare:

 • Bærbare datamaskiner med Intel Arc GPUer
 • Bærbare datamaskiner med Intel Iris X MAX GPUer
 • Stasjonære datamaskiner med Intel Arc GPUer (når paret med en Intel 12th Gen eller høyere prosessor med integrert grafikk)

I tillegg til den ganske begrensede maskinvarekapasiteten, støtter bare fire streaming-apper Intel Stream Assist for øyeblikket:

 • Intel Arc Control
 • Open Broadcaster Software (OBS)
 • Xsplit
 • AVerMedia CamEngine

Det eneste sølvet her er at hvis du bruker Stream Assist, bør oppsettet være problemfritt, siden det automatisk aktiveres på alle systemer med Intel Arc Graphics. Dette betyr at du bare trenger å installere en av de nevnte strømmeprogramvarene, og du er i gang med løpene.

  Fiks Roku Low Power Feil

Bildekreditt: Intel/YouTube

Så hvis du leter etter en grunn til å oppgradere til en Intel GPU, bør Stream Assist (og andre Deep Link-teknologier Intel tilbyr) være på den listen. Intels Arc GPUer støtter ray tracing, og selv om de ikke holder opp til Nvidia eller AMDs nyeste GPUer, er ikke pris-til-ytelse-forholdet dårlig.

Sist men ikke minst, Intel Stream Assist tilbyr også auto-spill høydepunkter for følgende spill:

 • CrossFire
 • Counter-Strike: Global Offensive (CS2-støtte ennå ikke kommet)
 • DOTA 2
 • Fortnite
 • League of Legends
 • Naraka Bladepoint
 • Rainbow Six Siege
 • Overwatch
 • PlayerUnknown’s Battlegrounds
 • World of Tanks

Intel Stream Assist vil oppdage og registrere disse clutch-øyeblikkene – ikke mer banning når du innser at du ikke tok opp for det 360 noscope eller triple flip-tilbakestillingen.

Intel Stream Assist er flott for streamere – hvis du har riktig maskinvare

Uten begrenset maskinvare- og programvarestøtte, hvis du har riktig utstyr, har Stream Assist potensialet til å snu streamespillet ditt. Ikke bare vil du kunne få bedre ytelse i spillet mens du strømmer, men du vil også hente ut mest mulig ut av maskinvaren din – uansett om den er på topp eller ikke.

x