tipsbilk.net

6 AI-drevne funksjoner på LinkedIn du bør vite om

Viktige takeaways

  • LinkedIn bruker AI for å gi jobbanbefalinger basert på dine ferdigheter og interesser, og hjelper deg med å utforske nye karrieremuligheter og gjøre vellykkede karriereendringer.
  • AI-assisterte meldinger på LinkedIn gjør det lettere for rekrutterere å nå ut til potensielle kandidater, og gir hjelp til å lage engasjerende oppsøkende e-poster og fremheve selskapets styrker.
  • «Folk du kanskje kjenner»-funksjonen foreslår forbindelser basert på dine nåværende og tidligere kolleger og andre i din bransje, noe som letter nettverksbygging og profesjonell relasjonsbygging.

Flere sosiale medieplattformer bruker kunstig intelligens (AI) for å gi brukerne et bredt spekter av alternativer, og LinkedIn er ikke annerledes i denne forbindelse. Du kan bruke AI-funksjoner for å gjøre profilen din mer attraktiv for potensielle arbeidsgivere og finne personer du kanskje kjenner i det virkelige liv eller i din bransje.

Å vite hva LinkedIn tilbyr når det gjelder AI vil hjelpe deg å få mer ut av plattformen, og du er på rett sted hvis du ønsker å lære om det. Denne guiden viser deg noen av de beste LinkedIn AI-drevne funksjonene du bør vite om.

1. Gi jobbanbefalinger for brukere

Har du noen gang lett etter en ny jobb på LinkedIn og lagt merke til en liste over anbefalte jobber? De ble levert til deg av AI. Jobbanbefalinger er en av de mest tilgjengelige AI-drevne LinkedIn-funksjonene, og de kan være nyttige for å identifisere interessante nye muligheter som passer til ferdighetssettet ditt.

Den anbefalte jobbfunksjonen kan vise åpninger som er spesifikke for din nåværende rolle, men du kan også se muligheter som er litt til venstre. Så, i tillegg til å forbli i ditt ekspertiseområde, er det en fantastisk funksjon hvis du ønsker å gjøre en vellykket karriereendring.

  Hvordan få klient-IP fra AWS, Google Cloud LB og Cloudflare i Nginx?

Bare klikk på fanen Jobber på LinkedIn og velg Vis alle under Anbefalt for deg.

2. AI-assisterte meldinger

Bildekreditt: LinkedIn/YouTube

Selv om LinkedIn er et utmerket verktøy for jobbsøkere, er det også et viktig nettverk for rekrutterere. AI brukes i ansettelser på flere måter, og med LinkedIn kan du bruke AI-assisterte meldinger for å hjelpe til med å nå ut til potensielle kandidater.

Med den AI-genererte meldingsfunksjonen kan du lage oppsøkende e-poster for ledige stillinger mye enklere. LinkedIn vil hjelpe deg med å skissere ferdighetene som er nødvendige for rollen, sammen med å gjøre det enklere å forklare stillingsbeskrivelsen på en engasjerende måte. På toppen av det kan du bruke AI-assistert meldingsverktøy for å snakke om selskapet og hvorfor det er et flott sted å jobbe.

I skrivende stund i november 2023 er AI-assisterte meldinger kun tilgjengelig for et lite antall rekrutterere. Dessuten må du ha profilen din satt til engelsk for å ha en sjanse til å bruke den tidlige versjonen av denne funksjonen. LinkedIn har imidlertid som mål å utvide tilgjengeligheten til verktøyet etter hvert.

Hvis du jobber innen HR og vil ha flere dyktige medarbeidere til å bli med i bedriften din, sjekk ut disse flotte rekrutteringsappene for å ansette dyktige kandidater.

3. «Folk du kanskje kjenner»-funksjonen

En annen funksjon du sannsynligvis har sett på LinkedIn er delen «Folk du kanskje kjenner» på høyre side av profilen din. Her ser du vanligvis en liste over personer du kanskje kjenner fra kontaktene dine, for eksempel kolleger i dine nåværende eller tidligere selskaper, så vel som andre i din bransje.

  Hvordan se Lorex-kameraer på PC

Når du har funnet disse personene, kan du enten besøke deres profiler direkte eller sende dem en forespørsel om tilkobling. Personer du kanskje kjenner-fanen er et av mange nyttige verktøy for nettverksbygging. Og hvis du ønsker å ta ferdighetene dine på dette området til neste nivå, bør du vurdere å sjekke ut våre beste måter for å bygge et profesjonelt nettverk på LinkedIn.

4. Sannsynlighet for interesse

Bildekreditt: LinkedIn

Et annet eksempel på kunstig intelligens ved ansettelse med LinkedIn er funksjonen «Likelihood of Interest», som ble lansert i 2023. Når rekrutterere når ut til folk, er det stor sannsynlighet for at mange brukere ikke vil være interessert i å utforske en ny mulighet. Som et resultat kan dette føre til mye bortkastet tid og gå glipp av talentfulle kandidater som ønsker å bli med i selskapet deres.

LinkedIn bruker flere parametere for å avgjøre om en kandidat ville være interessert i en potensiell jobbåpning. Disse inkluderer hvorvidt kandidaten er interessert i arbeidsgiveren, og om de ser etter nye arbeidsmuligheter eller ikke.

Hvis en potensiell ansatt sannsynligvis vil være interessert i en rolle, vil ansettelsesledere se en grønn melding med tittelen Høy sannsynlighet for interesse. For de som kanskje er interessert i å lære mer, vil du se Moderat sannsynlighet for interesse i stedet.

Hvis du undersøker nye jobbmuligheter på LinkedIn, vil du kanskje ikke at folk skal vite at du har sett profilen deres. Du kan lese denne guiden om hvordan du anonymt kan se andres LinkedIn-profiler hvis det høres ut som deg.

5. Profilbygging

Bildekreditt: John Espirian/LinkedIn

I 2023 lanserte LinkedIn en profiloptimaliseringsfunksjon i betamodus kalt Forbedre profilen din. Du kan bruke verktøyet til å justere overskriften din, sammen med å justere Om-delen. Fra oktober 2023 er denne funksjonen kun tilgjengelig for LinkedIn Premium-abonnenter (er LinkedIn Premium verdt å betale for?).

  Er JungleScout den beste tilgjengelige Amazon-annonseringsløsningen?

Den gode nyheten er imidlertid at du ikke trenger et Premium-abonnement for å lage en fantastisk profil. Du kan optimalisere LinkedIn-profilen din for å få flere kunder som frilanser, og disse tipsene gjelder også personer som ser etter en fulltidsjobb.

6. Opprette jobbbeskrivelser

I tillegg til å bruke AI til å skrive meldinger, har rekrutterere på LinkedIn også muligheten til å lage stillingsbeskrivelser ved hjelp av teknologien. Fra oktober 2023 er funksjonen kun tilgjengelig på engelsk og for et lite utvalg av LinkedIn-kontoer – men flere brukere vil sannsynligvis ha tilgang til funksjonen i fremtiden.

Med den AI-drevne jobbbeskrivelsesfunksjonen kan du angi plasseringen av åpningen. På toppen av det har du også muligheten til å snakke om jobbtypen og firmanavnet – sammen med forskjellige andre funksjoner.

Hvis du er på utkikk etter en ny jobb, bør du se opp for flere røde flagg i stillingsbeskrivelsene (enten de var AI-produsert eller ikke). På den måten vil du finne det lettere å velge en rolle som passer best for deg.

LinkedIn bruker kunstig intelligens på flere effektive måter

Enten du ønsker å optimalisere profilen din på LinkedIn eller forbedre søket etter høyt dyktige kandidater som rekrutterer, er det flere AI-drevne funksjoner på LinkedIn som du kan sjekke ut. Noen av disse, som jobbanbefalinger, er veletablerte. Men andre, for eksempel AI-genererte meldinger, er fortsatt i sine tidlige dager.

Selv om du kan bruke noen AI-drevne funksjoner gratis, trenger du et LinkedIn Premium-abonnement for andre. Hvis du føler at disse verktøyene vil være nødvendige for din karriere, kan det være verdt å oppgradere.

x