Hva er kanalbinding?

En datamaskin kan kun kobles til ett Ethernet-nettverk om gangen. På samme måte kan den bare kobles til ett WiFi-nettverk. Hvis du har både et WiFi-nettverk og et Ethernet-nettverk tilgjengelig, må du velge mellom de to hvilken du vil bruke. Det samme gjelder hvis du har flere trådløse og kablede nettverk tilgjengelig; du kan bare velge en å koble til.

Hvis nettverket ditt støtter flere overføringer, kan du generelt få høyere hastighet fra forbindelsen med en metode som kalles kanalbinding.

Kanalbinding

Kanalbinding kan gjøres med Ethernet-tilkoblinger, eller med WiFi-tilkoblinger. Kanalene som nettverket sender over, vanligvis 2,5Ghz-kanalene, fra to forskjellige nettverk er bundet sammen. En bruker kobler seg fortsatt til ett nettverk, men med kanalene bundet, får brukeren en raskere tilkobling.

  8K TV har ankommet. Her er det du trenger å vite

Kanalbinding kan ikke gjøres fra en datamaskin. Det spiller ingen rolle om du bruker et Windows-system eller en Mac. Kanalbinding avhenger av faktorer som ikke har noe med en datamaskin å gjøre, og alt som har med nettverkets struktur å gjøre.

Støttede rutere/modemer

For å kanalisere binding, må ruteren/modemet støtte flere opp- og nedlastingslenker som kommer fra en enkelt tilkobling. For å finne ut om det gjør det, se opp spesifikasjonene på nettet. Hvis ruteren din ikke støtter kanalbinding, må du erstatte den med en som gjør det.

Støttet nettverkskabel

Internett-leverandøren din må også støtte kanalbinding; dette betyr at den skal kunne gi deg flere opplastings- og nedlastingskoblinger over en enkelt tilkobling. De fleste Internett-leverandører kan tilby flere lenker, men vil kreve mer for det.

  Hvordan lagre Microsoft PowerPoint-presentasjoner som PDF-filer

Nettverks- og modemkompatibilitet

I tillegg til at både nettverket og modemet støtter kanalbinding på individuelt nivå, må konfigurasjonene de har være i samsvar med hverandre. Hvis du vil vite kravene til kanalbinding for Internett-leverandøren din, spør dem om det. De vil fortelle deg antall nedlastings- og opplastingskanaler som den støtter, og gir deg på tilkoblingen din.

Du må da sjekke om ruteren din støtter disse kanalene.

Fordel med kanalbinding

En nettverkstilkobling kan motta og overføre data over forskjellige nettverk. De fleste brukere holder seg til 2,4Ghz-nettverket. Kanaler kan bli overbelastet på høye tider, og det er her kanalbinding kommer inn. Det lar brukere overføre data samtidig over alle tilgjengelige kanaler i stedet for én enkelt. Dette gir deg en raskere tilkobling, eller en stabil og jevn tilkoblingshastighet i rushtiden.

  Slik bruker du tekstsnarveier i Google Dokumenter

Trenger jeg kanalbinding?

Kanalbinding er ikke noe du absolutt må ha. Sluttbrukere kan klare seg med en rask internettforbindelse, men hvis du planlegger å konsumere HD- eller 4K-medier som det fra Comcast eller Xfinity, trenger du kanalbinding.