Windows

Hva er Microsoft Copilot? Slik bruker du Copilot i Windows

Viktige takeaways

 • Microsoft Copilot er en AI-assistent tilgjengelig på Windows 11, Microsoft Office og Microsoft Edge, og tilbyr ulike funksjoner på tvers av disse.
 • Metoden for å få tilgang til Copilot varierer på tvers av forskjellige plattformer og apper: hurtigtaster på Windows 11, en sidefelt på Microsoft Edge og et nettsted for generell bruk.
 • Copilot kan brukes til å gi siterte forskningskilder, generere bilder med DALL-E 3, hjelpe til med kodingsprosjekter og integrere med Microsoft Office-apper for ulike oppgaver.

Mange store teknologiselskaper har sin egen AI-modell, og Microsoft er ikke annerledes. AI-modellen kalles «Copilot», og du har kanskje allerede sett den på Windows 11 eller i Microsoft Office. Men hva er Copilot, og hva kan du gjøre med det?

Hva er Microsoft Copilot?

Microsoft Copilot er en AI-basert assistent som Microsoft ruller ut på tvers av sine operativsystemer og apper. Copilot vil handle annerledes og gjøre forskjellige oppgaver avhengig av appen du startet den i.

Hvis du snakker til den gjennom en nettleser, fungerer den på samme måte som ChatGPT. Bruk den på Windows 11, og du kan bruke den til å bytte mørk modus eller starte en aktivitetsøkt. Og hvis du åpner Copilot gjennom Microsoft Edge, kan du be den om å oppsummere siden du er på for øyeblikket.

Du finner også Copilot på tvers av Microsofts Office-apper. Copilot på Word lar deg generere AI-utkast; på PowerPoint kan du be den om å oppsummere presentasjonen din.

Hvordan få tilgang til Microsoft Copilot

Tilgang til Microsoft Copilot er forskjellig avhengig av appen. Vi viser deg hvordan du får tilgang til Microsoft Copilot i alle dens former.

  Slik fikser du Windows Update-feil 0x8024401c (fullstendig veiledning)

Slik åpner du Microsoft Copilot på Windows 11

Hvis du bruker Windows 11, kan du få tilgang til Copilot med en hurtigtast. Før du gjør det, må du imidlertid sørge for at operativsystemet ditt er oppdatert til Windows 11 23H2 eller nyere. Se hvordan du sjekker bygget og versjonen av Windows 11 hvis du ikke er sikker.

Når Windows 11 23H2 er installert, kan du åpne Copilot enten ved å trykke Win + C eller ved å klikke på Copilot-ikonet på oppgavelinjen.

Hvis du ikke ser det, høyreklikker du på oppgavelinjen, klikker på Oppgavelinjeinnstillinger og aktiverer Copilot.

Hvordan åpne Microsoft Copilot på Edge

Hvis du ikke bruker Windows 11, kan du fortsatt bruke Copilot gjennom Microsoft Edge. Åpne Edge, og se etter sidefeltet til høyre. Klikk på Copilot-ikonet; det er den helt øverst. Hvis du ikke finner den, kan du også bruke dens Ctrl + Shift + Periodesnarvei.

Hvordan åpne Microsoft Copilot på nettet

Hvis du ikke har tilgang til Windows 11 eller Edge, kan du fortsatt bruke Copilot på nettet. Bare gå over til copilot.microsoft.com og du er klar til å gå.

Du vil legge merke til at hvis du går til Bing og prøver å åpne Bing Chat, vil den åpne Copilot i stedet fordi Microsoft har endret Bing Chat til Copilot. Det skal fungere på samme måte som tidligere service.

Hvordan åpne Microsoft Copilot i Microsoft 365 (Office)

Å åpne Copilot i Microsoft 365 avhenger av hvilken app du åpner. Du trenger imidlertid et aktivt Microsoft 365-abonnement for at Copilot skal fungere.

Noen apper vil få Copilot til å åpne det øyeblikket du starter den opp. Hvis du for eksempel åpner et nytt dokument på Word, vil Copilot dukke opp og spørre deg om du vil generere et utkast. I andre apper må du stikke den ut av skjul fra båndet.

Hva er Copilot-samtalestilene?

Når du åpner Copilot i en annen app enn Office, vil den spørre hvilken samtalestil du vil at Copilot skal snakke i. Valg av riktig alternativ avhenger av hva slags svar du vil at Copilot skal gi deg:

 • Mer presis: Denne innstillingen gjør Copilot veldig «stiv» med sin tone. Det vil snakke veldig profesjonelt og tydelig uten å være for samtale. Da jeg ba Copilot om å lære meg om katter i Presis-modus, ga det meg alle detaljene i en oversiktlig punktliste.
 • Mer balansert: Denne innstillingen gjør Copilot litt «vennligere», men den vil fortsatt gi klare og konsise fakta. Da han ble bedt om å lære meg om katter i balansert modus, listet Copilot opp noen vitenskapelige fakta, og deretter drysset inn en håndfull morsomme fakta til slutt.
 • Mer kreativ: Dette gjør Copilot mer fantasifull og lar den snakke friere enn de andre modusene. Da jeg spurte den om å lære meg om katter, fortalte den meg grunnleggende fakta, og fortalte meg deretter at den trodde katter var «fantastiske dyr» og at mennesker burde ta bedre vare på dem.
  Slik fikser du DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET-feil på Windows 10

Samtalestilen påvirker ikke kvaliteten på informasjonen som Copilot gir deg, så velg gjerne den som passer deg best.

Slik bruker du Microsoft Copilot

Nå som du har Copilot åpen, er det på tide å sjekke ut hva du kan gjøre med den.

Utfør forskning med Copilot

Noe jeg elsker med Copilot fremfor andre AI-modeller er hvordan den siterer kildene. Det er alltid godt å se en AI-chatbot demonstrere hvor den får kunnskapen sin fra, men den lar deg også følge disse sitatene når du utfører forskning.

Hvis du vil lese om et spesifikt emne, spør Copilot om det. Mens den diskuterer det gitte emnet, vil den begynne å understreke noen av utsagnene og legge til en kilde for den informasjonen nederst. Du kan deretter følge disse koblingene og bruke de samme kildene i din egen forskning.

Generer bilder med DALL-E 3

Hvis du vil generere bilder gratis, er Copilot et godt valg. Copilot støtter den kraftige DALL-E 3 bildegeneratoren; bare be den om å tegne noe for deg. Hvis du ikke er fornøyd med resultatet, kan du veilede Copilot gjennom flere spørsmål for å få et best mulig bilde.

  Hvordan åpne og tilpasse handlingssenter i Windows 11

Sjekk ut hvordan du bruker DALL-E 3 på Copilot (tidligere Bing) for mer informasjon.

Be Copilot om å skrive kode for deg

Hvis du står fast på ditt neste kodeprosjekt, hvorfor ikke la Copilot prøve det? Du kan spørre den hvordan den vil programmere noe, eller du kan gi den litt av koden din og spørre den hvorfor den ikke fungerer. Den støtter alle de store kodespråkene, så prøv Copilot hvis du sliter med å kode noe.

Bruk Copilots integrasjon med Microsoft Office

Unsplash

Hvis du bruker Copilot på Microsoft Office, er det mange handlinger du kan prøve, avhengig av hvilken app du har åpen:

 • Microsoft Word: Copilot kan lage et første utkast for deg basert på en melding. Takket være Microsoft Graph i bakgrunnen kan Copilot inkludere innhold fra samarbeidsdokumenter på tvers av organisasjonen. Det kan til og med finjustere dokumentet til å høres profesjonelt eller uformelt ut.
 • Microsoft Excel: Copilot kan arbeide med naturlig språkforespørsler for å gi svar som tidligere trengte komplekse formler. Du kan be den om å vise deg forskjellige visualiseringer, projeksjoner og anbefalinger uten å endre regnearket.
 • Microsoft PowerPoint: Copilot kan bruke disposisjonen eller et Word-dokument og automatisk generere et lysbildekort. Med grunnleggende kommandoer kan du forenkle lengre presentasjoner.
 • Microsoft Outlook: I tillegg til å raskt svare på rutine-e-poster, kan Copilot trekke diskusjoner fra e-posttråder og innhold på tvers av Microsoft 365. Copilot vil også tillate deg å justere tonen og lengden på svarene dine.
 • Microsoft Teams: Copilot kan sette møteagendaer og tidsplaner. Men det er også en effektiv beslutningstaker ettersom chatboten kan liste opp fordeler og ulemper ved enhver diskusjon og foreslå de neste trinnene.
 • Business Chat: Denne nye tjenesten benytter seg av kalenderen din, e-poster, chatter, dokumenter, møter og kontakter. Du kan øke samarbeidet ditt ved å bruke det som en enkeltvindusløsning for spørsmål om prosjekter og planer.

Hvis du bruker noen av disse appene i arbeidet ditt, prøv Copilot og se hva den kan gjøre for deg.

x