tipsbilk.net

Hva er PING og hvordan bruker jeg det? Lær det med 7 eksempler

Ping er en av de mest brukte nettverkskommandoene.

I dagens artikkel vil du lære hva det er, hvordan du bruker det, online ping-verktøy og noen praktiske eksempler.

Først av alt, la oss se hva ping er. Ping er et Terminal / Shell-kommandoverktøy som brukes som en enkel måte å bekrefte at en maskin har internettilgang og kan kommunisere med andre datamaskiner eller nettverksenheter.

Noen av funksjonene til ping-kommandoen er:

  • Test nettverkstilkobling: lokalt nettverk, internett
  • Feilsøk nettverksgrensesnittkort
  • Test problemer med oppløsning av DNS-navn

De fleste operativsystemer som Windows, macOS og Linux har Ping forhåndsinstallert, men vi går inn i installasjonsprosessen gjennom artikkelen.

Kanskje du har sett ping i vanlige samtaler, for eksempel «Jeg pinger deg når jeg er ferdig med arbeidet». På vanlig språk betyr ping ganske enkelt en melding sendt fra en datamaskin til en annen.

Ping-bruk

For å sjekke at du har ping installert, start en terminal (macOS, Linux) eller ledetekst (Windows), og skriv «ping -help». I de fleste tilfeller bør du se noe slikt.

Hvis du får en hjelpeseksjon med en liste over flagg du kan bruke, er du i gang. I noen Linux-distribusjoner som Ubuntu kan du ha problemer fordi ping ikke er installert som standard. I Ubuntu kan du installere ping med:

sudo apt install iputils-ping

En annen måte å teste ping på er installert i systemet ditt ville være å bruke som, som returnerer banen til en hvilken som helst binær som er installert i systemet ditt:

which ping

# /usr/bin/ping  # My result

Nå som du kan bruke ping uten problemer, er det på tide å lære seg grunnleggende bruk.

Ping-kommandoen kobles til en hvilken som helst tilgjengelig vert, enten i ditt lokale nettverk eller over internett. Denne verten kan være en annen datamaskin, server, ruter eller til og med en skriver.

Ping godtar ett argument, som er web- eller IP-adressen du prøver å koble til. For eksempel vil vi prøve å koble til tipsbilk.net.com.

$ ping tipsbilk.net.com

Husk at «$»-tegnet betyr at vi bruker et bash-skall; i Powershell (Windows), vil det være «>». Du bør bare kopiere kommandoen og ikke dollartegnet.

  Hvordan navngi Smarthome-enhetene dine for bedre stemmekontroll

Etter å ha skrevet inn kommandoen ovenfor, bør du se noe sånt som følgende:

PING tipsbilk.net.com (104.27.118.115) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 104.27.118.115 (104.27.118.115): icmp_seq=1 ttl=57 time=64.1 ms
64 bytes from 104.27.118.115 (104.27.118.115): icmp_seq=2 ttl=57 time=71.4 ms

For det første indikerer det domenenavnet vi prøver å koble til og IP-adressen i parentes. Deretter sender den pakker med byte med data (vanligvis 64) til ønsket destinasjon. For å stoppe ping-kommandoen, trykk bare Ctrl + C.

Hvis du har en stabil internettforbindelse (som jeg er sikker på at du gjør siden du leser dette), bør du få en melding som ligner på den nedenfor:

--- tipsbilk.net.com ping statistics ---
3 packets transmitted, 3 received, 0% packet loss, time 10192ms

Denne meldingen viser statistikken for pingprosessen du gjorde til et domenenavn eller IP-adresse. Som du kan se, sendte ping 3 pakker med data, og den mottok dem alle. Det betyr at både internettforbindelsen din og vertstjenesten som betjener IP-adressen fungerer perfekt.

Den samme prosessen skjer når du besøker en nettside, du (nettleseren din) sender pakker med data med en forespørsel, DNS (domenenavntjenesten) oversetter domenenavnet til en ekte IP-adresse, og så overfører verten innholdet til siden tilbake til oss. Selvfølgelig hopper vi over mange ting, men dette er bare en forklaring om en enkel nettverksinteraksjon.

Som et pro-tips, når som helst du trenger en liste over tilgjengelige flagg, kan du ringe dens manualside med man eller –help-flagget.

man ping
# Manual page
ping --help
# Help flag

IPv6 vs. IPv4

Verden går tom for IP-adresser, og som et resultat begynner vi å implementere IPv6 (Internet Protocol versjon 6).

Kort forklart er IPv4 kjerne-IP-protokollen som kjører nettet. Den bruker en 32-biters IP-adresse, inkludert en numerisk punktnotasjon. For eksempel er Googles hoved-IP-adresse 8.8.8.8. IPv4 har vært her siden 1981, og det er den normale protokollen vi er vant til å se.

På den andre siden, IPv6 er en annen IP-protokoll som løser problemet med å gå ut av adresse. Hvis IPv4 har opptil 4,3 milliarder kombinasjoner, kan IPv6 ha 340 billioner trillioner trillioner IP-adresser.

Her er et eksempel på en IPv6-adresse: 2001:db8:3333:4444:5555:6666:7777:8888.

Med andre ord, vi vil gå over til IPv6-adresser i løpet av de neste årene fordi hver IOF-enhet (internet of things) og kommende nettsteder vil trenge nye adresser.

Ping støtter allerede IPv6-adresser, og i noen Linux-distribusjoner kan du finne en eksklusiv kommando, ping6for dem.

  Hvordan endre bakgrunnsfarge i Microsoft Word

Den beste måten å pinge en IPv6-adresse på er imidlertid å bruke flagget -6.

Her er et eksempel:

ping -6 2001:db8:3333:4444:5555:6666:7777:8888

Hvis nettverket ditt ikke støtter IPv6 ennå, ikke bekymre deg. IPv6-tilpasning har vokst enormt de siste årene.

IPv6 øker støtten

Bruk IPv6-testverktøyet for å sjekke om nettstedet ditt støtter det.

Online Ping-tjenester

Bruk av bare ping er ikke for å avgjøre om du er i stand til å nå en bestemt server, men også for å få ventetiden (tiden det tar ping å motta et svar) for forespørselen din til en server. Online ping-verktøy lar deg samle mye mer data om ping-prosesser som

På den annen side, hvis du har dårlig tid med tilkoblingen din eller bare vil teste serverforsinkelsen din fra forskjellige steder over hele verden, er et online Ping-verktøy ditt beste valg.

Sjekk ut vårt gratis online pingverktøy, og utfør ping fra London, Mumbai og Oregon. Ved å bruke dette verktøyet får du viktige data som pakketap og maksimal og minimum tid det tar å få svar fra serveren din.

Eksempler på kommandoer

La oss teste og se noen av de ofte brukte eksemplene på dette nettverksverktøyet.

#1. Sjekk Internett-tilkoblingen din

Dette kan virke åpenbart, men du kan sjekke at du har tilgang til Internett ved å pinge (handlingen ved å bruke ping) en solid målvert som google.com.

ping google.com

Hvis du ikke får noe svar, er det sannsynlig at Internett-tilkoblingen din ikke fungerer som den skal.

#2. Send en bestemt mengde Pings

Et problem du kan støte på hvis du bruker en Unix-maskin er at ping sender pakker med data på ubestemt tid. Med flagget -c (tell), kan du spesifisere antall ping du vil lage. For eksempel, hvis du vil pinge nøyaktig tre ganger, ville du gjort det.

ping -c 3 tipsbilk.net.com

Merk: Dette skjer ikke i Windows der ping bare sender 4 datapakker

Du kan bruke dette flagget til å sende bare en ping-forespørsel og vise IP-adressen til destinasjonen du prøver å nå.

ping -c 1 google.com

#3. Ping en server innen et intervall

Du kan angi et intervall på sekunder mellom sending av hver pakke. Standardintervallet er ett sekund, men du kan endre det med flagget -i.

ping -i 3 tipsbilk.net.com

#4. Ping lokalvert

Du kan pinge hvilken som helst IPv4-adresse; derfor kan du pinge den lokale verten ved å bruke enten localhost-etiketten eller IP-adressen 127.0.0.1.

ping localhost
# works fine
ping 127.0.0.1
# works fine too

Ping vil ikke gå gjennom et fysisk nettverksgrensesnitt, men gjennom en virtuell loopback.

  Face ID fungerer ikke etter skjermbytte

#5. Pinger en kringkasting

Du kan bruke flagget -b til å sende forespørsler til a kringkaste adresse. Du kan for eksempel pinge alle enhetene i ditt lokale nettverk med følgende kommando.

ping -b 255.255.255.255

#6. Send en bestemt pakkestørrelse

Avhengig av dine behov, kan du endre pakkestørrelsen på pinget ditt ved å bruke flagget -s med antall byte du vil sende.

ping -s 70 google.com

Merk at noen forespørsler kanskje ikke fungerer hvis du sender en stor pakke.

#7. Flomping

Flagget -f sender ping-forespørsler så raskt som datamaskinen og nettverket kan. Siden det minimale ping-intervallet som er tillatt for brukeren er 200ms, må du kjøre det som en superbruker med kommandoen sudo.

ping -f google.com
PING google.com (142.250.78.142) 56(84) bytes of data.
ping: cannot flood; minimal interval allowed for user is 200ms

sudo ping -f -c 1000 google.com
# Stop after 1000 pings
--- google.com ping statistics ---
1000 packets transmitted, 1000 received, 0% packet loss, time 11158ms

Som du kan se, brukte jeg telleflagget for å slutte å sende forespørsler når det traff 1000 ganger (legg merke til hvordan det bare tok 11 sekunder).

Merk: Vær ekstremt forsiktig med å bruke «flood ping» siden du kan forårsake en DoS (denial of service) til serveren du pinger. Den eneste situasjonen du bør bruke dette er å teste serveren din i miljøer med høy intensitet.

IP eller Domain Ping API

tipsbilk.net Ping API er et hendig verktøy som kan hjelpe deg med å spore enhver IP- eller domenes ytelse fra flere steder.

Dette kan vise seg å være avgjørende for å holde oversikt over en rekke servere for å sikre en optimal sluttbrukeropplevelse.

Og i tillegg kan du enkelt gjøre det med tipsbilk.nets API-gratislag som gir 3000 API-anrop per måned.

For proffene legger premiumplanene til boligfullmakter, en høyere forespørselsfrekvens og et høyere antall API-anrop som starter med bare $5 i måneden.

Konklusjon

En ping er et verktøy som er praktisk talt like gammelt som Internett selv. Med den kan du finne ut om du har en aktiv internettforbindelse eller ikke, og teste om du kan nå nettservere eller andre nettverksenheter.

Ikke glem å bruke vårt PING-testverktøy, sammen med hele verktøykassen vår, for å teste nettstedet ditt.

x