Hva er TikTok Shop? Er det trygt å kjøpe fra?

Hurtigkoblinger

Viktige takeaways

  • TikTok Shop er en kjøpsplattform i appen som lar brukere kjøpe varer direkte på TikTok, og beholde dem på appen i stedet for å omdirigere dem til tredjepartssider.
  • Det er risiko forbundet med å kjøpe på TikTok Shop, for eksempel å motta varer av lav kvalitet, ikke å motta varen i det hele tatt og lange frakttider. Det er også potensial for at personlig informasjon kan lekkes eller hackes.
  • Sikkerheten ved å kjøpe fra TikTok Shop avhenger også av selgeren, så det er viktig å undersøke og gjennomgå selgerens konto, nettside og andre sosiale medieplattformer før du foretar et kjøp.

TikTok-brukere har lagt merke til flere sponsede videoer på deres For You-side-annonseringsartikler de kan kjøpe på TikTok Shop med et knappetrykk. Men hva er TikTok Shop og er det trygt å bruke?

Hva er TikTok Shop?

TikTok Shop er en kjøpsplattform i appen der brukere kan kjøpe varer de ser i videoer direkte på appen. Dette er spesielt forskjellig fra apper som Instagram, hvor du kan trykke på en lenke for å kjøpe en vare som vanligvis tar deg til en tredjepartsside.

  Hvordan endre alderen din på TikTok

TikTok Shop holder deg på TikTok, noe som er bra for appen for å få folk til å se innholdet i stedet for å bli distrahert av shopping.

Slik besøker og kjøper du fra TikTok-butikken

Du kan enten bla gjennom TikTok Shop ved å trykke på Shop-fanen øverst på For You-siden. Du kan få tilgang til et spesifikt element ved å trykke på kortet på en video der du ser varen som annonseres.

TikTok Shop er imidlertid ikke tilgjengelig i alle regioner, så noen brukere kan ikke se alternativet i appen deres.

Det er enkelt å kjøpe en vare: du skriver inn leveringsadressen og kredittkortinformasjonen din som du ville gjort på et hvilket som helst e-handelsnettsted. TikTok Shop vil da vises i Innboks-fanen på appen, hvor du kan se bestillings- og fraktoppdateringer.

Hva er risikoen ved å kjøpe på TikTok Shop?

TikTok Shop er en transaksjonsplattform, ikke sin egen butikk. Tenk på det som å handle på Depop eller Etsy. Du kjøper ting fra individuelle selgere som bruker TikTok Shop som plattform.

På grunn av dette er det iboende risikoer. Det er vanskelig for TikTok å overvåke hver selger på appen. Tenk på de vanlige risikoene ved å handle på nettet fra en selger du ikke er kjent med: motta en vare av lav kvalitet, ikke motta varen du har kjøpt, ikke motta varen din i det hele tatt, eller lang leveringstid.

  Hvordan få flere følgere og fans på TikTok

Det er også risikoer som følger med å gi din personlige informasjon til en selger på TikTok Shop. TikTok sier på sin nettsted at den bruker en sikker utsjekkingsprosess. Men det er ikke mye mer detaljert informasjon tilgjengelig enn det.

Risikoen for at detaljer som betalingsinformasjonen din eller adressen din blir lekket eller hacket er der, selv om det bare er en liten sjanse. TikTok samler også inn mye data om deg, så du vil kanskje ikke legge til ytterligere informasjon i appen.

Da jeg bestilte en vare fra TikTok Shop, tok det over to uker før varen kom. Varen, en veske, var det jeg hadde bestilt og var ganske god kvalitet til den lave prisen. Det var imidlertid mye større enn det så ut til i videoene jeg så på appen.

Å kjøpe varen stilte også spørsmål ved etikken ved den. En annen risiko ved å kjøpe fra TikTok Shop er at du ikke kan være sikker på hvordan varen ble produsert. Vesken jeg kjøpte kostet meg bare litt over $4, men det er ingen informasjon om arbeidskraften som produserte den eller dens bærekraft.

  Hvor mye er 1 million mynter på TikTok?

Er TikTok Shop trygg?

Sikkerheten ved å kjøpe produkter på TikTok Shop avhenger virkelig av selgeren du kjøper fra. Det kan være en liten bedrift der noen håndlager produktene selv og driver en ærlig bedrift. Dette ville vært et trygt kjøp.

Det kan imidlertid også være en avsender, svindler eller et selskap som bruker uetisk arbeidspraksis.

Hvis du virkelig ønsker å kjøpe noe på TikTok, er det beste du kan gjøre å se nærmere på selgeren. Se deres konto og videoer. Er de profesjonelle og kan de snakke ærlig om produktet? Du kan også se på anmeldelsene deres på TikTok Shop.

Å besøke en selgers nettside eller andre sosiale medier-profiler kan være en annen stor pekepinn på om det er en god idé å kjøpe fra dem eller ikke. Sjekk om bedriften deres har et profesjonelt nettsted, og les Om-delen for å se om det finnes informasjon om hvordan produktene deres er laget.

Til slutt, se vurderinger av produktet på TikTok for å se hvor ærlige de er. Det er flere måter å se om positive anmeldelser er ærlige eller om de egentlig bare er for pengene.

TikTok Shop har som mål å transformere måten vi handler på nett ved å konvergere shopping og sosiale medier. Funksjonen kan hjelpe deg med å holde deg oppdatert på de siste trendene innen mote, skjønnhet og mer, men kommer også med noen risikoer.