Din nettside er bedriftens ansikt utad. Den fungerer ikke bare som et verktøy for å engasjere brukere og generere inntekter, men også for å etablere din merkevaretilstedeværelse online.
Av den grunn er sikkerheten til nettstedet ditt en av de mest avgjørende tingene du må være oppmerksom på, spesielt med tanke på den raskt økende nettkriminaliteten.
En betydelig utfordring i den digitale verden er svartelisting av nettadresser. Søkemotorer og myndigheter svartelister mistenkelige nettadresser og IP-adresser av sikkerhetsmessige årsaker. Google svartelister rundt 10 000 nettadresser daglig som anses som mistenkelige. Dette betyr at disse nettstedene ikke er trygge for besøkende.
Google svartelister nettadresser for å beskytte brukernes opplevelse på nettet.
Denne artikkelen vil gi deg en detaljert innsikt i hva svartelisting av nettadresser er, hvordan det skjer, hvilken innvirkning det har, og hvordan du kan fikse det.
La oss starte!
Hva er svartelisting av nettadresser?
Kort fortalt er svartelisting av nettadresser en prosess der søkemotorer og andre myndigheter som Google, Norton Safe Web, Bing, og McAfee SiteAdvisor, fjerner en nettadresse fra sine respektive indekser. De gjør dette ved å identifisere nettsteder som potensielt skadelige, for eksempel gjennom phishing-forsøk, trojanske hester, spam eller lignende.
Slik hindrer myndighetene og søkemotorene brukere i å besøke skadelige nettsteder, samtidig som de varsler eieren av nettstedet, og dermed motvirker angripernes ondsinnede intensjoner.
Hvordan blir en nettadresse svartelistet?
Søkemotorer som Google er forpliktet til å tilby en sikker brukeropplevelse. For å oppnå dette investerer de og andre sikkerhetsinstanser ressurser i å oppdage og merke nettsteder som kan utgjøre potensielle trusler på nettet.
Søkemotorer ønsker ikke å miste brukere på grunn av infiserte nettsteder som skader brukernes maskiner, og vil derfor ikke vise slike nettsteder i søkeresultatene.
Det finnes mange grunner til at et nettsted kan bli svartelistet.
Dette kan inkludere:
- Phishing-angrep
- Trojanske hester
- Farmasøytisk hacking
- Informasjonsinnhenting
- Spam
- Nedlasting av uønsket programvare
- Usikre plugins eller biblioteker
Hvis et nettsted viser slike sårbarheter, vil nettleseren vise sikkerhetsadvarsler og informere besøkende om at det er utrygt å gå inn på siden. Det kan vises advarsler som nedenfor hvis nettstedet inneholder skadelig programvare.
Mange nettsideeiere er imidlertid ikke klar over at nettstedet deres allerede er truet eller hacket. Så hvordan kan du sjekke om din nettadresse er svartelistet?
La oss finne det ut!
Er nettstedet ditt svartelistet?
Du kan utføre ulike sikkerhetssjekker for å finne ut om nettstedet ditt er svartelistet eller ikke.
Googles Safe Browsing – Sjekk om nettstedet ditt har problemer og om det er svartelistet.
Sjekk av svarteliste for tipsbilk.net – drevet av Google Web Risk API. Finn raskt ut om et nettsted er vurdert som trygt eller ikke.
Overvåk nettstedtrafikken – en rask nedgang i trafikken kan være et tegn. Du kan bruke Google Analytics for å overvåke nettstedtrafikken. Hvis du ser en rask nedgang, kan det tyde på at nettstedet ditt er svartelistet.
Hvordan påvirker det virksomheten?
Svartelisting av nettadresser kan være svært skadelig for bedrifter, både med hensyn til inntekter og omdømme. Et nettsted kan miste opptil 95 % av den organiske trafikken fra søkemotorene. Dette vil direkte påvirke salget og inntektene.
Ikke bare søkemotortrafikken, men også når brukere prøver å gå inn på nettstedet manuelt, vil nettleseren vise advarsler. Potensielle kunder vil forlate nettstedet umiddelbart og gå et annet sted.
Hvordan unngå at nettadressen blir svartelistet?
Som man sier:
«Det er bedre å forebygge enn å helbrede»
Du må hele tiden overvåke sikkerheten på nettstedet ditt.
Hold deg oppdatert
Utdaterte programtillegg, biblioteker og temaer kan gjøre nettstedet ditt sårbart for trusler. Nettkriminelle kan enkelt utnytte nettstedet ditt når de oppdager sikkerhetshull.
Bruk en mekanisme for automatisk oppdatering av nettstedets komponenter.
Hvis du bruker WordPress, kan du vurdere iThemes Sync, som lar deg administrere flere nettsteder sentralt. Du kan oppdatere hundrevis av nettsteder med ett klikk.
Ikke bruk upålitelig programvare
Unngå å bruke programvare fra upålitelige utviklere. Ved å forsøke å få noe gratis kan du sette nettstedet ditt i fare for sikkerhetsbrudd. Det finnes mange nettsteder som tilbyr gratis temaer og plugins, men det er lurt å være forsiktig med upålitelige kilder, da det kan åpne for ondsinnede aktiviteter.
Der det er mulig, velg premium-programvare og verktøy fra pålitelige nettsteder for å opprettholde nettstedets sikkerhet.
Velg en pålitelig hostingplattform
Det anbefales å velge en sikker hostingplattform du kan stole på.
La oss se på noen av de beste tjenestene for overvåking og retting av svartelisting.
Å overvåke nettstedet manuelt og fikse det etter en svartelisting kan være tidkrevende. Du kan heller bruke pålitelige tjenester som overvåker sikkerheten til nettstedet ditt og retter det ved en eventuell svartelisting. På denne måten kan du spare tid og fokusere på andre viktige oppgaver.
Sucuri
Sucuri er en av de mest pålitelige sikkerhetsplattformene og en pioner innen nettsikkerhet. Med sin store bransjeekspertise innen sikkerhet, kan de raskt analysere hvordan angripere utfører sine hensikter.
De kan utføre effektive sikkerhetssjekker for å oppdage skadelig programvare, spam og andre ondsinnede aktiviteter for å beskytte nettstedet ditt. Og hvis nettstedet ditt blir svartelistet, kan de også fjerne det fra listene til:
- Google sin svarteliste
- Norton Safe Browsing
- SpamHaus Domain Blocklist
- Yandex
- Bing sin svarteliste
- Phishing tank
- ESET
- McAfee SiteAdvisor
- AVAST og mange flere…
Sucuri tilbyr et bredt spekter av nettsikkerhet, og utnytter sine avanserte malware-skannere for å gi optimal sikkerhet.
- Sikkerhetsskanner
- SSL/TLS-sertifikatovervåking
- Oppetid og DNS-overvåking
- SEO-spam skanning
- Gjenoppretting fra sikkerhetskopi
- Skybasert WAF
Du kan stole på Sucuri for å beskytte nettstedet ditt mot sårbarheter og fikse det ved en eventuell svartelisting.
Astra
Astra tilbyr førsteklasses tjenester for å bekjempe hackere og andre trusler på nettet. Du får en 360-graders nettbeskyttelse i sanntid mot skadelig programvare, roboter, hackere, SQLi, spam, osv.
De tilbyr sikkerhetsløsninger til ulike plattformer som WordPress, Magento, Drupal, Joomla, OpenCart, PrestaShop, etc. Det er hundrevis av funksjoner inkludert i deres sikkerhetsløsning.
SiteLock
Som en av de anerkjente leverandørene av nettsikkerhet, tilbyr SiteLock automatiserte cybersikkerhetsløsninger for å hjelpe bedrifter mot ondsinnede aktiviteter.
SiteLock tilbyr en kraftig, men rimelig løsning. Med deres automatiske oppdateringer trenger du ikke å bekymre deg for nettstedets sikkerhet.
MalCare
MalCare tilbyr effektiv WordPress-sikkerhet for nettsideeiere, utviklere og byråer.
De skanner nettstedet effektivt på en dedikert server for å redusere serverbelastningen. Hvis nettstedet ditt blir svartelistet, kan MalCare hjelpe deg med å fikse det raskt ved hjelp av kollektiv intelligens som utnytter nettverk og oppdager sofistikerte trusler i sanntid.
Konklusjon
Antallet cyberkriminalitet øker raskt og påvirker bedrifter i stor grad, både når det gjelder inntekter og omdømme. Svartelisting av nettadresser er et av problemene dagens bedrifter står overfor. Derfor er det viktig å implementere nettstedssikkerhet.