tipsbilk.net

Hva skjer med passordene dine når du sletter Password Manager-appen

Viktige takeaways

  • Passordadministratorer bruker kryptering for å sikkert lagre påloggingsinformasjonen og sensitiv informasjon, men typen kryptering som brukes kan variere. Sjekk hvilken kryptering passordbehandleren bruker før du lagrer dataene dine.
  • Avhengig av passordbehandleren din, kan passordene dine lagres offline, også kjent som kjølelagring. Dette forhindrer cyberangrep som er avhengige av en internettforbindelse og innebærer lagring av passord lokalt på enheten din med kryptering på enheten.
  • Når du sletter appen til en passordbehandler, sletter den ikke nødvendigvis kontoen din. Noen passordbehandlere lagrer passord på eksterne servere, så passordene dine kan fortsatt lagres selv om appen fjernes fra enheten din. Se etter et alternativ for kontosletting i appinnstillingene dine før du avinstallerer for å sikre at dataene dine er riktig slettet.

Passordadministratorer er uvurderlige for sikker passordlagring, men hva skjer når du sletter appen eller kontoen din? Forblir passordene dine et sted i cyberspace, eller blir de slettet permanent?

Hvor lagrer passordbehandlere dataene dine?

Når du overlater en passordbehandler med påloggingsinformasjon, betalingsinformasjon og annen sensitiv informasjon, er det verdt å vite hvordan disse dataene lagres.

  Slik endrer du enkelt store og små bokstaver på tekst i Google Dokumenter

Betrodde passordbehandlere krypterer passord under lagring, slik at selv om de blir åpnet med ondsinnethet, kan de ikke brukes uten dekrypteringsnøkkelen. Mange passordbehandlere bruker den svært sikre AES-256-krypteringsstandarden som aldri har blitt knekt. Men dette er ikke en regel, så du bør sjekke hva slags kryptering passordbehandleren bruker før du lagrer sensitiv informasjon.

Avhengig av passordbehandleren din, kan passordene dine også lagres offline. Dette er også kjent som kjølelagring og forhindrer cyberangrep som er avhengige av en internettforbindelse. Kaldlagring innebærer ofte lagring av passordene lokalt (dvs. på enheten din), ved å bruke kryptering på enheten.

Enhver anerkjent passordbehandler vil ha protokoller for å sikre at ingen bortsett fra deg kan se dine lagrede passord. På denne måten kan ikke engang ansatte se de sensitive dataene som er lagret på vegne av brukere. Men i tilfelle et nettangrep kan passord som ikke er lagret lokalt få tilgang, så vel som dekrypteringsnøkler.

Hvor blir dataene dine av etter at du har slettet passordbehandlingen din?

Når du ikke lenger vil bruke en passordbehandling, kan du ganske enkelt slette appen eller slette kontoen din. Det er imidlertid viktig å merke seg at disse ikke alltid er like.

  11 beste læringsressurser og veiledninger for copywriting

Hvis du bruker en passordbehandling som lagrer passord lokalt (dvs. kun på smarttelefonen), vil sletting av appen slette alle lagrede data. Men hvis den valgte passordbehandleren lagrer sensitiv informasjon på en ekstern server, kan sletting av appen bare fjerne programvaren fra enheten din, ikke passordbehandlerkontoen din.

Tenk på sosiale medier-apper som Facebook og Instagram. Sletting av en av disse appene sletter ikke kontoen din, siden du kan logge på igjen ved reinstallering. Scenariet kan være likt med visse passordbehandlere; du kan slette appen, men nettkontoen din eksisterer fortsatt.

I dette tilfellet kan passordene dine fortsatt lagres av passordbehandleren uavhengig av om appen er på telefonen din. Så det er best å se etter et alternativ for kontosletting i appkontoinnstillingene dine før du avinstallerer programvaren.

Alternativt kan du komme over blokkjedebaserte passordbehandlere, som lagrer passord i en tokenisert form på en blokkjede. Dette betyr at passordene dine ikke lagres lokalt, men fortsatt er i et sikkert miljø som bruker kryptering og desentralisering.

Hva du bør vurdere før du sletter passordbehandleren

Hvis du vil bruke en annen passordlagringsmetode eller liker utseendet til en annen app, er det fornuftig å slette passordbehandleren. Men det er noen ting du bør vurdere før du gjør dette.

  Hvordan sette opp og administrere flere Amazon Prime-videoprofiler
  • Sørg for at du sletter passordbehandlerkontoen din, ikke bare appen hvis du vil bytte passordbehandler permanent.
  • Sørg for at den nye metoden for passordlagring er sikker. Du kan for eksempel bli fristet av en gratis app, men denne appen tilbyr kanskje ikke samme sikkerhetsnivå som et betalt alternativ. Ikke alle passordbehandlere er like, og passordbehandlerhack er på ingen måte uvanlig. Så hvis du for øyeblikket bruker en anerkjent app, sørg for at den du bytter til kan stole på.
  • Unngå svært sårbare lagringsalternativer, for eksempel notatappen din eller et e-postutkast. Disse metodene er ikke laget for sikker lagring, og gjør derfor passordene dine svært sårbare for tap, enten det er en teknisk feil eller nettangrep.
  • Hvis du har en LastPass-konto og ønsker å bytte til et mindre sårbart alternativ, sjekk veiledningen vår for sletting av LastPass-kontoen din.

    Å slette passordbehandleren din er ikke nødvendigvis det samme som å slette et sosialt medium eller en shoppingapp. Denne typen programvare er laget for å lagre svært sensitiv informasjon, så det er viktig å tenke seg om to ganger før du avinstallerer eller sletter kontoen din.

    x