tipsbilk.net

Hvilke AWS EC2-instanser bør du bruke?

AWS tilbyr flere typer forekomster for å møte forretningsbehovene til hver bruker.

En instans er en virtuell server som kjører applikasjoner på Amazons EC2. Den kan sees på som en liten del av en større datamaskin.

Hver forekomst har sin egen harddisk og nettverkstilkobling. Flere «små» datamaskiner kan monteres på én fysisk maskin. Disse bittesmå maskinene er kjent som forekomster.

I denne artikkelen vil jeg snakke om forskjellige typer AWS EC2-forekomster, forekomststørrelser, priser osv.

AWS EC2 Introduksjon

AWS tilbyr en on-demand EC2-instans, som lar brukere leie virtuelle servere per time og distribuere sine egne applikasjoner.

Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) er en nettjeneste som tilbyr skydatatjenester som kan endre størrelse. Som et resultat kan du enkelt skalere opp eller ned antallet serverforekomster du bruker hvis databehovene dine endres.

Hver instans vil bli belastet med en timepris, med ulike satser avhengig av type instans. Du kan leie en instans som du setter opp i henhold til CPU- og minnekravene dine, og du kan bruke den så lenge du vil.

Forekomsten kan avsluttes når som helst, og du sparer penger. Det beste med en on-demand-instans er at du kan spare mye penger på CAPEX.

La oss si at du er en utvikler, og du bestemmer deg for å jobbe på egen hånd. Du har beregnet riktig kapasitet, og du mener datakraften er tilstrekkelig. Nå må du imidlertid sørge for at sikkerhetsoppdateringer oppdateres hver dag.

Du må også feilsøke problemer som kan oppstå på baksiden av serverne. Du trenger ikke å bekymre deg for disse tingene hvis du kjøper en EC2-forekomst. Alt du trenger å gjøre er å fokusere på søknaden din.

  Hva du ikke visste om ISDN

Typer AWS EC2-forekomster

AWS har mange typer instanser. La oss starte med å forstå hva AWS EC2 Compute Instances er. Her er en liste over lignende tilfeller.

 • Generelle formål (A1, T2, T3 og T4g),
 • Beregningsoptimalisert (C4,C5, C5a C5n,C6g)
 • Minneoptimalisert (R4, R5, R5a og R5n), R6g, R6g, R1e, Z1d),
 • Akselerert databehandling (P2, F3, F1, G3 og G4)
 • Lagringsoptimalisert (D2, I3, I3en).

Det kan være vanskelig å identifisere og nummerere forskjellige AWS-instanstyper. Hver instanstype består av tre deler. Den første delen angir familien, og deretter angir tallet dens generasjon (A, CD I, FGHMPRT X).

Hver generasjon har et annet sett med funksjoner. Noen få AWS-instanstyper har en ekstra bokstav for å indikere hvordan de ble optimalisert. «g» i T4g eller M6g General Purpose-forekomster indikerer at de drives av Graviton 2, som er 40 % mer effektiv.

La oss begynne med å forstå dem i denne rekkefølgen.

Forekomster for generelle formål

Disse forekomstene tilbyr balanse i beregnings-, minne- og nettverksfunksjoner. Disse forekomstene kan brukes til en rekke arbeidsbelastninger. AWS EC2 generelle instanser kan brukes hvis applikasjonene dine krever like ressurser, for eksempel arkiver, servere og så videre.

Her er noen av hovedfunksjonene.

 • De er utstyrt med spesialbygde prosessorer
 • Tilby nettverkstjenester som tilbyr høy nettverksbåndbredde
 • EBS-optimalisert volum

Beregn optimaliserte forekomster

AWS EC2 Compute-optimaliserte forekomster er best egnet for applikasjoner som krever høyytelsesprosessorer. De er best egnet til Compute-bundne applikasjoner.

Disse forekomstene kan også brukes til å støtte batchbehandlingstyper for arbeidsbelastninger, medieomkoding og høyytelsesservere. Spillservere, annonseservere og maskinlæringsapplikasjoner er bare noen av de andre bemerkelsesverdige applikasjonene.

Nedenfor er funksjonene til dataoptimaliserte forekomster:

 • De er kompatible med spesialbygde prosessorer, kjent som AWS Gravitation 2-behandlingsenheter
 • Disse EBS-optimaliserte forekomstene er de samme som generelle
 • Forbedret nettverk kan støttes av opptil 25 GBPS båndbredde
 • Den drives av AWS Nitro System, som kombinerer en lett hypervisor og dedikert maskinvare.

Minneoptimaliserte forekomster

De er optimalisert for hastighet og optimalisering. Dette er en måte å behandle store datasett i minnet effektivt. Disse typene forekomster anses som minneoptimalisert:

AWS Gravition2 er prosessoren som driver EC2 R6g-forekomstene. Disse prosessorene er de nyeste og tilbyr 40 % prisytelse. Disse er flotte for minnekrevende applikasjoner. Disse enhetene tilbyr følgende funksjoner:

 • De er kompatible med 64-bits Arm Neoverse-kjerner
 • Nettverksstøtte er tilgjengelig for opptil 25 GB båndbredde
 • De drives av Nitro-systemer
  Hva er trådløs HDMI og bør du bruke det?

Lagringsoptimaliserte forekomster

Disse forekomstene brukes til å administrere store arbeidsbelastninger som krever høyhastighets lese-/skrivetilgang. Dataene som håndteres er store og lagres på lokal lagring. Disse forekomstene kan levere IO-operasjoner i titusenvis hvert sekund.

Den støtter følgende familier:

Dette er nøkkelfunksjonene

 • Den drives av høyfrekvente Intel Xeon E5-2686 v4-prosessorer med en basisfrekvens på 2,3 GHz
 • Den gir nettverksbåndbredde på opptil 25 GB og bruker Elastic Network Adapter, som er et nettverksbasert Enhanced Networking.
 • Den har høy I/O-ytelse og til og med Sequential Read throughput
 • For arbeidsbelastninger som trenger direkte tilgang til minne og prosessorer, kan du få støtte for bare metall-forekomsten på opptil 256 GB

Akselerert databehandling

Disse er kjent som grafisk behandlingsintensive typer forekomster. Disse tilfellene kan bruke maskinvareakseleratorer og co-prosessorer for å gjøre intensive beregninger eller grafisk behandling. Dette er mer effektivt enn vanlig programvare som kjører på systemer.

Den støtter følgende typer familieforekomstsett eller -typer.

Det handlet om de forskjellige EC2-tilfellene basert på deres familietype.

AWS EC2-forekomststørrelse

Størrelsen på AWS EC2-forekomster angir antall ressurser (kapasitet) som er klargjort til en forekomst. AWS-forekomster kan ha forskjellige størrelser og bruke samme maskinvare.

Forekomster av forskjellige størrelser kan kjøres på forskjellig maskinvare. For eksempel kan SSD- og HDD-lagringsenheter brukes. Den minste forekomststørrelsen har minst minne. Større AWS EC2-forekomster inneholder proporsjonalt mer minne.

Det er mange størrelser tilgjengelig for alle AWS-instanstyper, inkludert:

 • Nano
 • Mikro
 • Liten
 • Medium
 • Stor
 • XLarge
 • 2XLarge
 • 4XLarge
 • 6XLarge
 • 8XLarge
 • 16XLarge
 • 32XLarge

AWS EC2-priser

Nedenfor er de forskjellige prismodellene for AWS EC2-forekomster:

Forekomster On-Demand

On-demand-forekomster er enkle ved at du kun betaler for det du bruker. Du belastes kun for forbrukt datakapasitet – per dag eller time – når du bruker en EC2-instans. Det er ingen forhåndsbetaling.

Reserverte forekomster

Til gjengjeld for en forhåndsbetaling vil du motta en rabatt på opptil 75 % på kostnadene for on-demand-forekomster. Reserverte forekomster er ofte mer kostnadseffektive enn prismodellen på forespørsel.

Spot-forekomster

Denne prismodellen lar deg by på reservedeler eller ubrukte EC2-dataressurser for så mye som 90 % av gjeldende prissetting. Prissetting av spotforekomster er avhengig av etterspørselen og tilbudet av ubrukt AWS ECS2-skykapasitet.

  Nettlesere slår av irriterende varslingspopups

Dedikerte verter

Denne modellen gir deg en AWS EC2-server som er eksklusivt for din bruk. Antallet forekomster du bruker er ikke grunnlaget for fakturering. En dedikert vert kan kjøpes enten ved å betale en timepris eller ved å reservere. Sistnevnte er vanligvis 70 % mindre enn bestillingsprisen.

Mine anbefalinger om AWS EC2-priser

Etter min mening er AWS EC2 en fleksibel plattform som lar deg sette opp instansen din slik at den passer dine behov og budsjett. Disse tipsene hjelper deg med å velge riktig forekomst og spare penger på EC2-forekomster:

Velg EC2-forekomsten med den laveste prisen som dekker dine behov

Hvis du ikke trenger dyre instanstyper, er det lurt å spare penger. Hvis du har ulik belastning på applikasjonene dine, bør du vurdere den automatiske skaleringsgruppen. Automatisk skalering kan brukes til å lage EC2-klyngeforekomster for din voksende virksomhet.

Du bør sikte på en minimumsbelastning

For å redusere kostnadene kan du redusere forekomstbelastningen hvis forekomsttypen din har høy CPU- eller minnebruk. Du kan også kjøre hele operasjonen uten problemer.

Reserver eller finn forekomster

Reserverte eller spotforekomster kan brukes for å redusere kostnadene. On-demand-forekomster er best når EC2-forekomstene dine bare skal brukes i kort tid. Reserverte eller spot-forekomster kan være et bedre alternativ hvis du ønsker å bruke flere av forekomstene dine.

Når det ikke er nødvendig, husk å deaktivere EC2-forekomster

Noen ganger kan EC2-forekomster fortsette å kjøre, noe som øker kostnadene dine. Du kan lære å slå av produksjonssystemer som ikke er nødvendige. Automatisering kan brukes til å stenge ned slike systemer når de ikke er i bruk.

Identifiser og stopp EC2-forekomster av lav utnyttelse

Identifiser inaktive eller underutnyttede EC2-forekomster. Deretter kan du redusere kostnadene ved enten å stoppe dem eller redusere størrelsen.

For å optimalisere ECS-kostnadene dine kan du bruke AWS Billing and Cost Management Tool. Du kan også bruke AWS Instance Scheduler for stoppforekomster og AWS Operations Conductor for å redusere antall EC2-forekomster.

Konklusjon

Denne opplæringen var et dypdykk i AWS EC2. Jeg håper du likte det. Dette ferdighetssettet er svært ettertraktet av rekrutterere i sky-domenet. Lær mer om skytjenester for å hjelpe deg med å avgjøre om skyen er riktig for din bedrift.

Du kan velge fra en rekke AWS EC2-tjenester for å oppfylle applikasjonskravene dine. Denne veiledningen forklarte også prismodellen for skyplattformen AWS EC2.

Du kan også utforske noen AWS-nøkkelterminologier som fremmer AWS-læringen din.

x