Hvilken du bør velge i 2023

Teknologien har gjort det enkelt for ikke-utviklere og designere å lage og lansere nettsteder uten å skrive en eneste linje med kode.

Wix og GoDaddy er noen av de største navnene innen nettstedsbygging uten kode. De to plattformene har AI-designveivisere og maler du kan tilpasse for å lansere profesjonelle nettsteder.

Selv om både Wix og GoDaddy tilbyr nesten like løsninger, har de også noen forskjeller. Denne sammenligningen mellom Wix og GoDaddy vil utforske likhetene og forskjellene mellom disse nettbyggerne for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning.

En introduksjon til Wix

Wix er en plattform som lar ikke-kodere lage nettsider. Denne alt-i-ett-programvaren har dra-og-slipp-funksjoner som du kan bruke til å starte og tilpasse forskjellige funksjoner for nettstedet ditt.

Som bruker kan du bruke de ferdige malene på plattformen eller lage egendefinerte. Wix har også innebygde funksjoner som kontaktskjemaer, en blogg og en nettbutikk som du kan bruke basert på dine behov.

Du kan følge disse trinnene for å sette opp din første Wix-side;

 • Velg om du lager nettstedet for deg selv eller andre

 • Velg typen nettside du vil lage (jeg har valgt «Blogg» for demonstrasjonsformål)

 • Velg et navn for bedriften din

 • Nevn målene for nettstedet ditt

 • Velg tillegg for nettstedet ditt

Du er nå klar til å tilpasse nettstedet ditt. Wix har gratis og betalte planer. Den gratis planen gir deg et domene med en Wix-utvidelse. Du kan oppgradere til betalte planer for å eie domenenavnet og lage et profesjonelt nettsted.

Wix hevder at den betjener over 200 millioner brukere over hele verden. Dette er noen av grunnene til at denne plattformen er elsket av mange;

 • Du kan enkelt navigere rundt på denne plattformen gjennom dra-og-slipp-redigeringsfunksjonen.
 • Over 900 maler å velge mellom.
 • Du kan enkelt tilpasse malene på denne plattformen for å passe dine behov.
 • En rekke innholdsblokker og varianter som du kan velge og tilpasse.
 • Tilstedeværelse av et SEO-verktøysett du kan bruke til å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer.
 • Tilstedeværelse av en tredjeparts appmarkedsplass for å forbedre funksjonaliteten til nettstedet ditt.

GoDaddy Website Builder: En introduksjon

GoDaddy er mest kjent innen domeneregistrering og webhotellområder. Plattformen har imidlertid også GoDaddy Website Builder, som du kan bruke til å bygge og lansere mobilvennlige nettsteder gratis.

  Hvordan stopper du Google fra å vise dine tidligere søk

Ideelt sett fungerer GoDaddy Website Builder som følger;

Velg din nisje: Det kan være en e-handelsplattform, en salong, en personlig blogg eller noe som passer dine behov.

Velg navnet på merkevaren din: Etter å ha skrevet inn merkenavnet ditt, vil du bli tatt flere andre trinn før du kan velge en mal.

Gi mer informasjon om virksomheten din: Nettstedbyggeren trenger å vite om du nettopp har startet eller om du er etablert.

Lag ditt nettsted: Veiviseren vil gi deg to alternativer: starte en «pakke»-side eller lage et fullt funksjonelt nettsted.

Publiser nettstedet: Dette er det siste trinnet. Du kan imidlertid alltid komme tilbake og tilpasse nettstedet.

Dette er fordelene ved å bruke GoDaddy Website Builder;

 • En rekke maler å velge mellom.
 • Du er sikret sikkerhet ettersom GoDaddy bruker sikker hosting for å beskytte deg mot hackere.
 • Det er enkelt å bruke denne nettsidebyggeren, uansett om du er utvikler eller nybegynner.
 • Denne nettsiden produserer nettsider som er mobilvennlige.
 • GoDaddy er pålitelig for sin pålitelighet, og du er garantert 99 % oppetid.

Wix vs. GoDaddy: Rask sammenligning

FunksjonWixGoDaddyKodekunnskap nødvendigNeiNeiNettstedbyggertypeDrag-og-slippDrag-og-slippSvært tilpassbarTilpassbarGratis prøveversjon 14 dager7 dagereCommerce-støtteJaJaLagringsplassVarierer med planenVarierer med planenSEO-verktøyJaJa80TredjepartsmalintegrasjonOYes80TredjepartsmalintegrasjonOYes

GoDaddy vs. Wix: Sammenligning av funksjoner

Wix og GoDaddy er forskjellige på flere fronter. Følgende er noen av nøkkelområdene som gjør hvert verktøy unikt.

#1. Kunsten å designe nettsteder

Både GoDaddy og Wix bruker kunstig designintelligens (ADI)-verktøy for å bestemme innholdet til nettstedet du vil lage. Grensesnittet vil stille deg flere spørsmål om nettstedet ditt, virksomheten du vil lansere, og målkundene dine for å bestemme behovene dine.

Du trenger imidlertid ikke være helt avhengig av kunstig intelligens for å designe en nettside. Både Wix og GoDaddy Website Builder lar deg velge og tilpasse en mal.

Gå pappa

GoDaddy har ulike designmaler som passer til nesten alle typer virksomheter og nisjer.

Du kan leke med dra-og-slipp-editoren for å plassere elementene og lage nettsidene dine.

Wix

Wix har over 800 maler. Når du har valgt en mal, kan du tilpasse den ved å bruke dra-og-slipp-editoren.

Du kan starte med en tom mal eller velge en fra de tilgjengelige og tilpasse den.

Vinneren

Wix vinner på designmalene ettersom den har flere maler. Den strukturerte rutenettredigereren på GoDaddy begrenser tilpasningsnivåer. Det er imidlertid et perfekt alternativ for de som ikke er dyktige designere. GoDaddys dra-og-slipp-redigeringsgrenser der du kan plassere forskjellige elementer på nettsiden din.

#2. Prissetting

Både Wix og GoDaddy tilbyr en gratis prøveversjon, hvor du kan nyte premiumfunksjoner uten å betale noe. Anklagene deres er imidlertid ikke de samme.

  Slik installerer du RAM på hovedkortet på din PC

Wix

Med Wix kan du lansere et gratis nettsted med en .wix-utvidelse på gratis for alltid-planen. Du kan også melde deg på forskjellige betalte planer kategorisert i «Nettstedplaner», «Business & eCommerce Plans» og «Enterprise Plans». Forretningsbetalte planer som godtar nettbetalinger starter fra $17/måned.

Gå pappa

GoDaddy tilbyr forskjellige betalte planer kategorisert i «Basic», «Standard», «Premium» og «eCommerce». Du kan nyte en 7-dagers gratis prøveperiode på alle disse planene. Betalte planer på GoDaddy Website Builder starter fra $11,99/måned.

GoDaddy vinner på prisfunksjonen siden prisene er mer konkurransedyktige enn Wix premium-planer.

#3. Dokumentasjon

Som nevnt var GoDaddy opprinnelig et webhotell som la til en nettstedbygger til tjenestene sine. Plattformen har guider som tar deg gjennom å lage, administrere og markedsføre et nettsted.

Wix ble opprettet som en nettstedbygger. Plattformen har omfattende og tydelig dokumentasjon. Denne delen har forseggjorte eksempler og videoer for å sikre at ingenting blir avdekket.

Selv om GoDaddy Website Builder har alt du trenger for å sette opp et nettsted, er dokumentasjonen mindre forseggjort enn Wix sin.

#4. Kundeservice

Både Wix og GoDaddy har fantastiske kundestøttekanaler.

Wix

På Wix, før du i det hele tatt tenker på å kontakte support, har plattformen guider som tar deg gjennom det grunnleggende. Du kan prøve telefon- eller e-poststøtte hvis du trenger personlig oppmerksomhet på Wix.

Gå pappa

GoDaddy har satt opp veiledninger for å hjelpe deg med å designe nettstedet ditt på få minutter. Det er en alltid tilstedeværende chat-hjelper som kan hjelpe deg med å komme deg løs. Du kan også kontakte support på telefon.

Begge plattformene tilbyr 24/7 support. Dermed er du trygg på at noen alltid vil hjelpe deg når du trenger det.

#5. Apper og plugins

Wix og GoDaddy har forskjellige apper som du kan legge til i applikasjonen din.

Wix

Markedsplassen har over 300 apper. Wix-teamet lager noen av disse appene, mens andre er fra tredjeparter. Noen av disse appene er gratis, mens andre er betalte.

Valget av appene vil variere avhengig av arten av nettstedet du eier. Wix Blog er et eksempel på en innebygd app. På den annen side er Google Adsense en tredjepartsapp.

Gå pappa

Du kan koble forskjellige apper til nettstedet ditt gjennom GoDaddy Website Builder-integrasjoner.

Noen av disse appene er gratis, mens andre er betalte.

Vinner

Wix har en større markedsplass med flere integrasjoner.

#6. E-handelsfunksjoner

 • Betalingsalternativer: Du kan betale for varer med PayPal, Apple Pay og kredittkort på GoDaddy. På den annen side godtar Wix for øyeblikket PayPal, Stripe og Square som betalingsalternativer.
 • Frakt: GoDaddy gjør det enkelt å sende over hele verden. På den annen side krever Wix ekstra apper for frakt.
  Slik setter du inn en PDF-fil i Excel

#7. Søkemotoroptimalisering

Du ønsker å nå et stort publikum når du publiserer en nettside på nettet. SEO er en av metodene for å sikre at du får organisk trafikk. Wix og GoDaddy har SEO-funksjoner for å hjelpe deg med å rangere bedre på søkemotorer.

Wix lar deg optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer i sine betalte planer. Du kan optimalisere overskriftskode, URL-slugs, beskrivelser og metatitler. Du kan også integrere Wix-nettstedet ditt med verktøy som Semrush.

GoDaddy SEO-verktøy lar deg søke etter nøkkelord, optimalisere hjemmesiden din, bilder og nettstedssider og bli funnet lokalt. Plattformen har en omfattende guide og videoer for å unngå å bli sittende fast.

Vanlige spørsmål: Wix vs. GoDaddy

Kan du bruke både Wix og GoDaddy på samme nettsted?

Ja. GoDaddy er mest kjent for domeneregistrering og webhotell. Dermed kan du bruke GoDaddy til å registrere domenet ditt og bruke Wix som nettstedbygger.

Wix vs GoDaddy; Hvilken plattform er billigere?

GoDaddys nettstedbygger er billigere siden den starter fra $ 9 / måned.

Hvilke Wix-alternativer er tilgjengelige?

De er mange. Pagecloud, Web.com, Bubble, Universe, Weebly, Site123, Squarespace, Divi (for WordPress) og Strinkingly.

Forfatterens notat

Wix og GoDaddy er fantastiske plattformer for å lage og lansere nettsteder uten å skrive kode. Men fra min analyse er det noen scenarier der du kan bruke Wix over GoDaddy og omvendt;

Når skal du bruke Wix

 • Du vil tilpasse nettstedet ditt: Wix tilbyr høye nivåer av tilpasning. Du kan også legge til egendefinert kode gjennom kodebiter og egendefinerte kodeblokker.
 • Du ønsker å integrere tredjepartsapper: Plattformen har en butikk med tredjepartsapper som e-post, booking og sikkerhet.
 • Et nettsted med mye innhold: Du kan ha opptil 100 statiske sider på Wix. Den samme plattformen begrenser ikke antall blogginnlegg du kan publisere.

Når du skal bruke GoDaddy Website Builder

 • Du må bygge et nettsted raskt: GoDaddys AI-verktøy hjelper deg med å starte nettstedet ditt på få minutter.
 • Du ser etter et billig alternativ: GoDaddy er billig, og du kan kanalisere de sparte midlene til andre ting som markedsføring og SEO.
 • En nettside hvor brukere kan bestille timer: Hvis du betjener et internasjonalt marked, sikrer avtalebestilling at du får alle potensielle kunder.

Bortsett fra den høye prisen, vinner Wix over GoDaddy på de fleste funksjoner.

Konklusjon

Wix og GoDaddy er bare blant de mange nettstedbyggere på markedet i dag, og vi håper du nå kan vite hvilke du skal bruke på din neste nettside. De to er perfekte alternativer for nybegynnere som ønsker å lansere funksjonelle nettsteder.

Hvis du vil ha mer kontroll over nettstedet ditt, kan du utforske et innholdsstyringssystem som WordPress. Du kan også utforske Wix Vs. WordPress.

x