Hvilket er et bedre prosjektstyringsverktøy i 2022?

Prosjektstyringsverktøy er nyttige siden de kan strømlinjeforme hele livssyklusen for prosjektledelsen fra start til slutt. De hjelper til med prosjektplanlegging, gjennomføring, sporing av fremdrift og forbedringer.

Prosjektstyringsverktøy som Asana og Monday.com brukes mye av team for å administrere sine oppgaver og prosjekter.

Siden hvert team har forskjellige mål, krav og begrensninger, sliter team med å finne den beste prosjektstyringsprogramvaren som passer deres behov.

Dette har skapt en pågående krig – Asana vs. mandag.

De to store prosjektstyringsverktøyene tilbyr fantastiske funksjoner og muligheter for brukere.

Så hvis du også finner en god prosjektstyringsprogramvare og/eller står fast mellom disse to, kan denne artikkelen hjelpe deg å velge den rette basert på dine spesifikke behov.

Følg med for å vite hvem som vinner kampen.

Hva er prosjektledelse?

Prosjektledelse betyr å planlegge og organisere en organisasjons ressurser for å oppnå et spesifikt prosjektmål innenfor avtalte begrensninger.

Det involverer team som er ansvarlige for oppgavefullføring for å bruke passende ressurser som ferdigheter, prosesser, metoder, kunnskap og verktøy for å nå målet innenfor tid, budsjett og prosjektomfang. Teamene streber også etter å optimalisere riktig ressursallokering for å nå målet, og sikre minimalt med svinn.

Og for å gjøre det enklere for teamene å administrere prosjektet sitt effektivt, brukes prosjektstyringsverktøy som Monday og Asana. Dette er automatiserte programvareløsninger som tilbyr mange fordeler, som:

 • Uanstrengt prosjektplanlegging og gjennomføring
 • Automatisering i planlegging, planlegging, overvåking, sporing osv. for å spare tid og krefter
 • Effektiv allokering og styring av organisatoriske ressurser
 • Forbedret samarbeid og kommunikasjon mellom teammedlemmer

Asana vs. mandag: Hva er de?

Hva er Asana?

Asana er et skybasert prosjektstyringsverktøy som lar deg administrere og spore alt i prosjektet ditt fra begynnelse til ferdigstillelse med effektivitet og kvalitet.

Den er bygget for å strømlinjeforme livssyklusen for prosjektledelse slik at du kan levere raskt samtidig som du oppfyller alle kundens krav. Det sparer deg også fra å stokke mellom ulike regneark, verktøy og e-poster; i stedet kan du holde prosjektet på rett spor og gå mot vellykket gjennomføring.

Denne plattformen fungerer utmerket for små og mellomstore bedrifter og tilbyr mange funksjoner for oppgavebehandling, arbeidsflytadministrasjon, samarbeid, attraktive maler og mange flere.

Bedrifter fra hele verden, som NASA, General Electric, Deloitte, Spotify og The New York Times, stoler på Asana for dens brukervennlighet, funksjoner og andre fordeler.

Hva er mandag?

Monday Projects er en annen utmerket programvare for prosjektstyring. Denne skybaserte plattformen hjelper deg med å planlegge, samarbeide og administrere prosjektene dine på ett sted på en enkel måte.

Enten prosjektkravene dine er grunnleggende eller komplekse, gjør Monday alt sømløst og effektivt, slik at du kan levere det beste. Dette verktøyet lar deg også administrere dashbord, strategier, problemlogger og oppgaver.

Du kan tildele lagkamerater, bygge tilpassede dashbord, forstå flaskehalser og løse dem ved hjelp av verktøyet. Du kan også overvåke ytelsen og bruke omfattende funksjoner for å forenkle prosjektledelsen og spare tid.

Denne plattformen er nyttig for bedrifter av forskjellige former og størrelser, spesielt for bedrifter. Det har høstet tillit fra over 152 000 kunder over hele verden, inkludert Canva, Coca-Cola, Hulu, HubSpot, NBCUniversal og mer.

Asana vs. mandag: funksjoner

Funksjoner av Asana

 • Rapportering og oppdateringer: Du kan spore prosjektets fremdrift med rapporter og statusoppdateringer i sanntid for å forstå hvordan alt fungerer og løse problemer tidlig.
 • Automatisering: Du kan automatisere og forenkle arbeidsflytene dine og redusere feil samtidig som du sparer tid brukt på repeterende, manuelle oppgaver.
 • Samarbeid: Hele teamet ditt kan enkelt finne prosjektdetaljer, planer, tilbakemeldinger, filer osv. ved å bruke det samme verktøyet. Det vil også gjøre kommunikasjonen sømløs mellom kunder, teammedlemmer, ledere og leverandører.
 • Legge ved filer: Du kan legge ved filer og legge til kommentarer ved å bruke @-omtaler i Asana for å øke medarbeidersamarbeidet. Den vil merke, varsle og varsle mottakerne slik at de kan svare og/eller iverksette tiltak raskt.
 • Arbeidsbelastning: Asana tilbyr «Arbeidsbelastning», en funksjon for å forhindre utbrenthet av ansatte ved å la deg sette begrensninger på arbeidsbelastninger for hvert medlem.
 • Skjemaer: Ved å bruke «Skjemaer» kan du standardisere arbeidsinntaksprosessen og gjøre det mulig for andre enkelt å få prosjektdetaljer og be om arbeid. Du kan også bruke en kalender til å spore arbeid, oppdage problemer i timeplanen og gjøre justeringer.
 • Portefølje: Visualiser prosjektets fremgang med «Portefølje» i sanntid, adresser risikoer og rapporter prosjektoppdateringer til interessentene dine.
 • Visningsalternativer: Du vil få forskjellige visningsalternativer i Asana, for eksempel Gantt, kalender og Kanban-tavler.
 • Maler: Bruk attraktive maler for vanlige prosesser i stedet for å lage dem fra bunnen av for markedsføring, design, drift, produkt, salg, engineering, IT, HR, etc.
 • Sikkerhet og personvern: Skap et privat og trygt sted å lagre og administrere det sensitive arbeidet ditt. Du kan også håndheve sikkerhetskontroller for å vite hvordan medlemmene bruker plattformen og beskytte data.
  Slik legger du til eller fjerner telefonnummeret ditt i meldinger eller FaceTime

 • Integrasjon: Asana støtter 100+ integrasjoner med verktøy som Gmail, Teams, Splunk, Okta, Adobe, PowerBI, Zapier, Zoho, Slack, Vimeo, Canva, Dropbox, Notion, GitHub, Trello, Miro og mer.

Funksjoner på mandag

 • Prosjektdashboard: Se og få tilgang til data på høyt nivå i sanntid for dine tidsplaner, mål, ressurser, budsjetter osv., og ta raskt smarte beslutninger.
 • Visningsalternativer: Monday gir forskjellige visningsalternativer som Kanban-tavler, tidslinjer, lister og Gantt-diagrammer for å spore prosjektomfang, milepæler, beregninger, etc.
 • Grunnlinje: Lag en grunnlinje for enkelt å sammenligne planlagte kontra faktiske tidsplaner og gjøre forbedringer.
 • Avanserte integrasjoner: Monday integreres enkelt med mange verktøy uten kode for å utvide funksjonaliteten og gjøre det enklere. Det inkluderer Jira, Salesforce, Dropbox, Slack, Teams, Sheets, Gmail, Kalender, Zoom, etc.
 • Maler: Du vil få en rekke forhåndslagde tilpassbare maler å velge mellom for prosjektene dine.
 • Tilpasset automatisering: Du kan også konfigurere tilpasset automatisering med noen få klikk på Monday.com og få varsler om problemer og feil og fikse dem før noe går alvorlig galt.
 • Sikkerhet i bedriftsgrad: Mandag hjelper deg med å beskytte arbeids- og brukerdataene dine med nødvendige team- og brukertillatelser, revisjonslogger, en oppetids-SLA og GDPR- og HIPAA-sertifiseringer.
 • Samarbeid: Det fremmer effektivt samarbeid mellom teammedlemmene dine. Den sentraliserer hver fil på ett sted slik at ingen går glipp av data. Du kan også legge ved viktige notater og sikkerheter om dine kunder og kunder.

Asana vs. mandag: Forskjeller

Her er forskjellene mellom Asana og mandag basert på følgende parametere.

Arbeidsflyt, oppgave- og prosjektledelse

Både Asana og Monday.com tilbyr prosjekt-, oppgave- og arbeidsledelse. Men hvordan gjør de det annerledes? Hva får den ene til å overgå den andre?

La oss finne det ut.

Asana: For å administrere dine pågående prosjekter og oppgaver og se dem på ett enkelt sted, tilbyr Asana en Portfolio-funksjon. Det fungerer utmerket for et komplett prosjekt i stedet for individuelle oppgaver. Du kan bruke over 50 maler eller lage en fra bunnen av og administrere prosjektene dine.

Du vil få mange visningskategorier som lister, tidslinjer og Kanban-tavler for å vise arbeidsflyten din annerledes. Asana lar deg også dra og dra oppgavene dine til en valgt visning for å visualisere oppgaven for innsikt.

I tillegg kan du inkludere forfallsdatoer for å prioritere arbeid og merke tavler etter kommende, i dag eller senere. Kalendervisningen lar deg spore problemer i timeplanene dine og fikse dem, mens «Bedriftsmål» brukes til å definere målene dine og få alle til å tilpasse seg dem.

Monday.com: Den lar deg dele opp prosjekter i mindre oppgaver for å gjøre det enkelt å fullføre dem. Den kommer med en prosjektstyringsfunksjon for å bygge dashboard og administrere komplekse prosjekter på tvers av avdelinger. Du vil også få en fullstendig oversikt over porteføljen din med ulike layoutalternativer og finne hvem som jobber med hva.

Del oppgaver etter tid, ha en rask samtale med et hvilket som helst teammedlem ombord, tilordne ett element til forskjellige medlemmer, og forbedre samarbeidet. I likhet med Asana hjelper Monday deg med å administrere arbeidsflyten din ved å bruke visninger som tidslinjer, Gantt-diagrammer, Kanban-tavler osv. Det er imidlertid enklere å bytte fra en visning til en annen på mandag sammenlignet med Asana.

Monday.com tilbyr flere forhåndslagde maler for å planlegge, utføre og spore oppgavene på ett enkelt sted. Du får også tavler for å motivere teamet ditt og automatiserte varsler om å nå milepæler og tidsfrister for å gjøre raske løsninger. Du kan til og med automatisere tilbakevendende oppgaver, flytte dem gjennom pipelinen og prioritere dem.

Vinner: Mandag da det er lettere å bytte mellom visninger og gir flere muligheter for visninger og maler for å opprette og administrere arbeidsflyter.

Brukervennlighet

Asana: Asana har et intuitivt og attraktivt brukergrensesnitt med mange alternativer som maler og oppsett (liste, tavle, kalender og tidslinje). Du vil ikke finne mye problemer med å komme i gang og lage prosjektene dine, legge til teammedlemmer, tildele arbeid og angi arbeidsflyten.

I tillegg, for å gjøre ting enklere, kan du bruke hvilken som helst av deres 50+ maler basert på ditt bruksområde og begynne med prosjektledelsen. Men hvis du ikke vil bruke maler, kan du lage en fra bunnen av eller hente regneark fra en tredjepartsløsning.

Totalt sett gjør Asana prosjektledelsen din morsom, men det kan noen ganger forvirre deg med mange funksjoner. Og hvis du er ny, kan du finne det vanskelig å lære og tilpasse seg det.

  10 beste C++ IDEer å bruke i 2022

Monday.com: I likhet med Asana tilbyr Monday et intuitivt brukergrensesnitt og er vakkert. Den lar deg lage tavler for et prosjekt, salgspipeline, markedsplan, veikart osv. Mandag lar deg også tildele en enkelt oppgave til flere medlemmer og gruppeprosjektfaser, avtalestadier og tidsrammer.

For enkel visualisering får du flere alternativer – tabell, kalender, Gantt, Kanban, tidslinje, skjema og mer. Det viktigste er at du enkelt kan tilpasse forskjellige deler av dashbordet ditt, som farger, visningsalternativer, antall varer og mer. Du kan også se og filtrere aktiviteter etter gruppe, tid, kolonne, navn osv.

I tillegg vil du få et stort antall forhåndsbygde maler hver for innholdsskaping, markedsføring, design, salg, dokumenter og mer, for å gjøre arbeidet ditt enklere og forhåndsvise dem før du bruker dem.

Totalt sett, på grunn av et overveldende antall alternativer og funksjoner, kan det å bruke mandag bli veldig forvirrende, spesielt for nye brukere. Læringskurven er også ganske bratt.

Vinner: Mandag, siden den tilbyr mye tilpasning, kan læringskurven dempes enklere enn Asana.

Rapportering og analyse

God rapportering og analyse gjenspeiler hvordan prosjektet ditt beveger seg, oppdage problemer og fikse dem for å ta det mot vellykket gjennomføring.

Asana: Asana tilbyr en 360-graders på prosjektet ditt med dybderapporter slik at du kan overvåke fremdriften. Den gir ulike typer rapporter:

 • Fremdrift: Få full status på prosjektets fremdrift for måneden med alle oppgavene som er fullført, pågående eller må starte.
 • Arbeidshelse: Du kan se en kommende oppgave etter prosjekt og tilpasset felt, sammen med forfalte oppgaver for hvert prosjekt.
 • Ressursing: Du kan spore oppgavene utført av et teammedlem for uken og prosjekter i løpet av en måned og se det totale antallet.

Som forklart tidligere, kan du se rapportene i forskjellige oppsett basert på dine preferanser. Rapporteringsverktøyet vil være tilstrekkelig til å spore alle dine ansattes aktiviteter, oppgaver og prosjekter på ett enkelt sted uten å trenge rapporteringsverktøy og overvåke deres ytelse.

Mandag: I likhet med Asana kan du spore prosjekter, tidslinjer og ansatte på mandag. Den har «Min seksjon» for å overvåke ting teamet ditt trenger for å fullføre et prosjekt. Den samler og administrerer også alle prosjektdata basert på fristen. Den har imidlertid ikke avanserte rapporteringsfunksjoner som Asana.

Vinner: Asana på grunn av sine detaljerte rapporter om oppgaver, ansatte og prosjektfremdrift.

Automatiseringer og integrasjoner

Automasjon

Asana: Den lar deg automatisere repeterende oppgaver for å spare tid og krefter og investere i andre viktige aktiviteter. Den tilbyr spesifiserte regler for å automatisere oppgaver som å tildele oppgaver, spore fremdrift, gjenværende varsler, tidssporing osv. Hvis du ikke finner handlingen din, kan du lage egendefinerte regler.

Mandag: Den tilbyr massevis av kodefri automatisering for statusoppdateringer, forfallsdatovarsler, e-postvarsler, avhengigheter, tildeling av oppgaver, opprettelse av arbeidsflyter, sporing av tid, få fremdriftsoppdateringer og mer. Du kan også tilpasse automatiseringen for å møte dine behov.

Integrasjoner

Asana: Asana integreres sikkert og sømløst med 200+ løsninger, slik at du kan bruke den enkeltstående plattformen til å gjøre alt uten å bytte verktøy. Noen av dem er Slack, Salesforce, Gmail, Zendesk, Zoom, Teams, Outlook, Zapier, Vimeo, Jira Cloud, Dropbox, Canva, Lucidchart, YouTube, Notion, GitHub, GitLab, Trello, Sentry, MailChimp og mer.

Mandag: Mandag integreres også med mange verktøy uten at du trenger å skrive kode. Det inkluderer Teams, Outlook, Slack, Dropbox, Kalender, Zoom, Gmail, LinkedIn, Zapier, Adobe Creative Cloud, Twilio, Salesforce, PandaDoc, Shopify, Stripe, Pipedrive, SurveyMonkey, HubSpot, Jira, GitHub, Todoist, Trello, PagerDuty, og mer.

Vinner: Det er uavgjort

Sikkerhet og personvern

Med økende cybersikkerhetsrisiko er det nødvendig å velge et system som gir sikkerhet til virksomheten din og kundedata fra angrep. La oss sammenligne Asana vs. mandag basert på sikkerhet og personvern.

Asana inkorporerer datasikkerhet i sine operasjoner og produkter og investerer i å bygge en pålitelig infrastruktur for å støtte distribusjonene dine, uansett om det er 100 eller 100k. Den bruker beste praksis for å opprettholde sikre, tilgjengelige og skalerbare skyapplikasjoner. Det inkluderer protokoller som passordhashing, minst privilegert tilgang, regelmessige sikkerhetsvurderinger, sikkerhetsfokusert utvikling, offentlige bug-bounty-programmer, etc.

I tillegg bruker Asanas informasjonssikkerhetsavdeling de nyeste sikkerhetskontrollene og sporer ondsinnede aktiviteter på tvers av IT-enheter, nettverk og datasentre. Den tilbyr også administratorkontroller og databeskyttelse for å visualisere alt og utføre raske handlinger i tide.

Asana tilbyr Single Sign-Ons (SSO), multifaktorautentisering, SAML 2.0., og 99,90 % oppetid og åpenhet i dataene dine i sanntid. I tillegg vil du få daglige sikkerhetskopier, gjenopprettingsmetoder og regionale sikkerhetskopier for å forberede deg på nødssituasjoner. Den er også i samsvar med forskrifter som GDPR og CCPA og har sertifisering fra SOC 2, SOC 3, ISO/IEC 27001:2013, ISO/IEC 27017:2015, ISO/IEC 27018:2019, ISO/IEC 27701:2019 , GLBA og HIPAA (kommer snart).

Mandag: I likhet med Asana er mandag også opptatt av sikkerheten til dataene dine, applikasjonene, enhetene og nettverket. Den tilbyr sikkerhetsfunksjoner i bedriftsklasse som tofaktorautentisering og SSO med verktøy som Okta og One Login. Monday tilbyr også databeskyttelse med team- og brukertillatelser, oppetids-SLA og granulære revisjonslogger, sammen med GDPR, HIPAA, AICPA SOC, ISO 27001 og ISO 27:27018-sertifiseringer.

  Hvorfor iPhone- og iPad-apper ber om å bruke Bluetooth

Vinner: Det er uavgjort siden både Asana og Monday tilbyr mange sikkerhets- og personvernfunksjoner i hver plan.

Kundeservice

Kundestøtte er også en avgjørende faktor fordi hvis du får problemer, vil du søke hjelp fra et støttende og vennlig team for å løse problemene dine.

Asana: Den tilbyr 24/7 kundestøtte gjennom chat og billetter og mange YouTube-videoer, guider, dokumentasjon og artikler. De er profesjonelle og vennlige når det gjelder å løse dine problemer.

Mandag: Mandag tilbyr 24/7 kundestøtte i alle sine planer via e-post, chat og telefon. Den gir også en dedikert kundesuksesssjef i Enterprise-planen. Du kan også se deres kunnskapsbase og FAQ-seksjon for å finne svar på vanlige spørsmål, se YouTube-videoer, delta på webinarer og lese artikler.

Vinner: mandag.

Prissetting

Asana: Den tilbyr fire planer for å møte varierte behov:

 • Grunnleggende: Gratis for ubegrensede oppgaver, meldinger, prosjekter, aktivitetslogger, fillagring på maksimalt 100 MB per fil, 15 medlemmer, 100+ gratis integrasjoner og mer.
 • Premium: USD 10,99 fakturert manuelt for funksjoner inkludert i grunnplanen pluss Workflow Builder, tidslinje, ubegrensede dashboards, avansert søk og mer.
 • Bedrift: USD 24,99 fakturert manuelt for alt inkludert i Premium-planen pluss porteføljer, arbeidsbelastning, avanserte integrasjoner, tilpasset regelbygger, godkjenninger og mer.
 • Enterprise: Få et tilbud for å få alt i forretningsplanen pluss SAML, SCIM, sletting og eksport av data, vedleggskontroller, prioritert støtte, tilpasset merkevarebygging og mer.

Mandag: Den tilbyr fem planer og lar deg prøve dem GRATIS.

 • Individuell: Gratis for opptil 2 seter, 20+ kolonnetyper, Excel-import, 200+ maler, opptil 1000 elementer, 500 MB lagringsplass, 1 ukes aktivitetslogg, 1 tavle/dashbord, etc.
 • Grunnleggende: $9/måned, faktureres årlig for ubegrensede seter, ubegrensede varer, 5 GB lagringsplass, 1 ukes aktivitetslogg, 1 bord/dashbord, etc.
 • Standard: $12/bruker/måned for ubegrensede seter, ubegrensede varer, 20 GB lagringsplass, 6 måneder med aktivitetslogger, 5 bord/dashbord, 250 handlinger/måned,
 • Pro: $20/bruker/måned, for ubegrensede seter og gjenstander, 100 GB lagringsplass, 1-års aktivitetslogger, 10 bord/dashbord, 25k handlinger/måned
 • Enterprise: Få et tilbud på ubegrensede seter og gjenstander, 1000 GB lagringsplass, 5 års aktivitetslogger, 50 bord/dashbord, 250 000 handlinger/måned

Vinner: Mandag er litt rimeligere, men ikke stor forskjell.

Sammendrag

La oss oppsummere forskjellene mellom Asana og mandag i en tabell.

ParameterAsanaMondayFeaturesAsanas funksjonsliste er minimalistisk, slik som oppgave-, prosjekt- og arbeidsflytadministrasjon, flere visningsalternativer, integrasjoner, maler, etc.Mondays funksjonsliste er omfattende og spesielt nyttig for profesjonelle brukere. Det inkluderer oppgaver, arbeidsflyt og prosjektledelse, attraktive maler, 100+ integrasjoner osv. BrukervennlighetAsana har et intuitivt brukergrensesnitt, men mange funksjoner og funksjoner kan noen ganger forvirre brukerne og gjøre at det tar lengre tid å lære og tilpasse seg verktøyet . Mandag har også et intuitivt brukergrensesnitt, men er mer attraktivt og fargerikt. Læringskurven er også bratt, men tilpasningsalternativer kan dempe kurven. Rapportering og analyseDet gir dybderapportering og analyser for å overvåke ytelsen til prosjektene og ansatte. Den gir ikke like detaljerte rapporter som Asana. Visninger og oppsettDu vil få flere visninger som tavle, kalender, Gantt, etc., i Asana. Mandag tilbyr også mange innebygde visninger som Kanban Board, List, Workload, Timeline og Calendar. Passer for bedrifter i alle størrelser, spesielt små og mellomstore bedrifter. Alle virksomheter, spesielt bedrifter og eksterne. PricingIt tilbyr en gratis plan, mens den betalte planen starter på $10,99 per person per måned. Mandag tilbyr også en gratis plan, mens den betalte planen starter på $8 per sete per måned.

Asana vs. mandag: Hvilken skal du velge?

Fra sammenligningen ovenfor mellom Asana og mandag ser mandag ut til å ha fordelen over Asana. Den har et intuitivt og attraktivt brukergrensesnitt, mange nyttige funksjoner og er uanstrengt å bruke med tilpassbare alternativer.

Det betyr imidlertid ikke at Asana ikke er bra. Begge prosjektstyringsverktøyene har sine fordeler og ulemper, og du må velge ett basert på dine krav og budsjett, ikke bare se på forfengelighetsverdiene.

Hvis kravene dine er minimale, kan Asana passe deg. Det vil ikke forvirre deg med for mange alternativer. Det er best for SMB-er som leter etter et prosjektstyringsverktøy med utmerkede samarbeids- og kommunikasjonsfunksjoner.

Men hvis kravene dine er forskjellige og du trenger et funksjonsrikt verktøy som også er visuelt tiltalende, kan du gå med mandag. Det kan også være det beste valget for eksterne team og bedrifter.

x