tipsbilk.net

Hvilket iPad-tastaturdeksel passer for deg?

Hurtigkoblinger

Viktige takeaways

 • Magic Keyboard er det dyreste alternativet, men det har en innebygd styreflate og USB-C-ladeport for gjennomgangslading.
 • Magic Keyboard Folio er kompatibel med 10. generasjons iPad. Den har en todelt design og har en funksjonsrad med 14 taster.
 • Smart Keyboard Folio er et rimeligere alternativ. Den mangler styreflate og USB-C-ladeport, men har komfortable taster og justerbare visningsvinkler.

Hvis du vil ha et tastaturdeksel til din iPad, tilbyr Apple noen gode alternativer. Imidlertid kan dette tilbehøret være kostbart, og alternativene dine vil være begrenset avhengig av iPad du eier. Så vær sikker på hva du velger når du kjøper en.

Magic Keyboard vs Smart Keyboard

Hovedforskjellen mellom Magic Keyboard og Smart Keyboard er at førstnevnte har en innebygd styreflate. Du bør også vurdere hvilken iPad-modell du har, siden både Magic Keyboard og Smart Keyboard har to versjoner hver og kun er kompatible med utvalgte iPads.

Så la oss se på disse variantene av Magic Keyboard og Smart Keyboard i detalj.

Magisk tastatur

Tina Bailey/MakeUseOf

Magic Keyboard er Apples dyreste tastaturtilbehør for avanserte iPads. Den er kompatibel med følgende modeller:

 • iPad Pro 12,9-tommers (3. generasjon og nyere)
 • iPad Pro 11-tommers
 • iPad Air (4. og 5. generasjon)

Dette tastaturdekselet festes magnetisk til iPad-en din og har en utkraget design som gjør det enkelt å justere vinkelen. Den har også bakgrunnsbelyste taster, slik at du kan skrive komfortabelt i mørket. Nøkkelbryterne bruker også M1 Macs saksemekanisme, noe som gir en utmerket skriveopplevelse.

Som nevnt tidligere har Magic Keyboard en USB-C-ladeport for gjennomgangslading. Dette frigjør iPadens USB-C-port for tilkobling av noe av det beste USB-C-tilbehøret og enhetene til iPad-en. Og takket være den innebygde styreflaten kan du bruke den som en langt mer bærbar MacBook Air.

  Hvordan bli en rask ingeniør i 2023

Magic Keyboard er imidlertid den dyreste tastaturkassen Apple selger. Det vil koste deg $349 for 12,9-tommers iPad Pro og $299 for 11-tommers iPad Pro og iPad Air-modeller. Likevel vil premien du betaler utvilsomt øke produktiviteten din.

Magisk tastaturfolio

Magic Keyboard Folio er det eneste Apple-tastaturdekselet som er kompatibelt med 10. generasjons iPad. Den har en todelt design som festes magnetisk til din iPad. Og siden det er et magisk tastatur, har det også en styreflate, som gjør det enklere å bruke 10. generasjons iPad som en pseudo-MacBook Air.

Fordelen med dette todelte designet er at du enkelt kan fjerne tastaturet hvis du vil bruke iPaden uten. Hvis du for eksempel bare ser på en film eller spiller et av de beste mobilspillene med kontrollerstøtte, kan du midlertidig fjerne tastaturet mens du holder stativet på iPaden.

Bortsett fra det har Magic Keyboard Folio en 14-tasters funksjonsrad som ligner på MacBook, slik at du kan justere iPad-innstillingene raskt. Den går imidlertid glipp av passthrough-lading, noe som betyr at du må stole på din iPads USB-C-port.

Til tross for alle disse funksjonene, er Magic Keyboard Folio dyr til $249—bare $80 mindre enn Apples billigste iPad (9. generasjon). Imidlertid vil dette tastaturdekselet komme godt med hvis du ofte bruker iPad-en til skriving, redigering og andre kontorrelaterte oppgaver.

Smart tastaturfolio

Unsplash

Smart Keyboard Folio er et utmerket tastaturdeksel hvis du ikke vil bruke mer enn $200 for et iPad-tilbehør. I likhet med Magic Keyboard, festes dette dekselet til iPad-en din magnetisk, noe som gjør det praktisk å feste og fjerne. Du mister imidlertid styreflaten og den gjennomgående USB-C-ladeporten.

Men hvis du primært bruker iPad-en til å skrive – for eksempel svare på e-poster, skrive en rapport eller skrive en roman – trenger du sannsynligvis ikke musegrensesnittet til styreflaten eller koble til USB-C-tilbehør mens du lader iPad-en.

  Hvordan sette opp et smart kjøkken

Likevel tilbyr dette tastaturdekselet flere fordeler. Den har to hakk for å velge en mer komfortabel visningsvinkel for din iPad. Den unike teksturen til tastene gjør den behagelig å skrive på. I tillegg får du den ikoniske skriveopplevelsen som Apple leverer med sine tastaturer.

Smar Keyboard Folio er kompatibel med følgende modeller:

 • iPad Pro 12,9-tommers (3. generasjon og nyere)
 • iPad Pro 11-tommers
 • iPad Air (4. og 5. generasjon)

Smart Keyboard koster $179 for iPad Air og iPad Pro 11-tommers modeller og $199 for iPad Pro 12,9-tommers modell, noe som gjør det til et rimeligere alternativ til Magic Keyboard.

Smart tastatur

Unsplash

Apple slipper nye iPad-modeller årlig, men det betyr ikke at du bør oppgradere ditt perfekt fungerende nettbrett umiddelbart. Vurder Smart Keyboard hvis du fortsatt bruker en eldre iPad og ønsker å få mest mulig ut av den.

På samme måte som Smart Keyboard Folio, lar den deg skrive på iPaden din ved å koble den magnetisk. Det er ikke nødvendig å stole på en Bluetooth-tilkobling – bare koble den på, så er du i gang. Den tilbyr imidlertid ikke ryggbeskyttelse, da dekselet og tastaturet bare dekker skjermen når den er lukket.

Du er også det eneste alternativet hvis du har en av følgende iPad-modeller:

 • iPad Pro 10,5-tommers
 • iPad Air (3. generasjon)
 • iPad (7. til 9. generasjon)

Men selv om du har en eldre iPad, betyr det ikke at du får den korte enden av pinnen. Du får fortsatt en førsteklasses skriveopplevelse og en unik overflate på tastene. Du kan også bruke den som iPad-stativ ved å legge tastaturet bak nettbrettet. På den måten kan du glede deg over å se innhold uten at tastaturet stikker ut foran deg.

  Hva betyr det når Fitbit sier at data ikke er slettet synkronisert og prøver igjen?

Så, for bare $159, vil Smart Keyboard gi din gamle iPad et nytt liv. Det er derfor et tastaturdeksel er et av tilbehørene du må ha for å gjøre iPad-en din til et produktivitetskraftverk.

Hvilket Apple Keyboard Deksel bør du få til iPaden din?

Som du kan se, tilbyr Apple fire forskjellige tastaturdeksler for iPad-serien, og den riktige avhenger av iPad-modellen du har. Så sjekk ut tabellen nedenfor for å se alternativene dine.

Magisk tastatur

Magisk tastaturfolio

Smart tastaturfolio

Smart tastatur

iPad Pro 12,9-tommers (3. generasjon og nyere)

iPad Pro 11-tommers

iPad Pro 10,5-tommers

iPad Air (4. og 5. generasjon)

iPad Air (3. generasjon)

iPad (10. generasjon)

iPad (7. til 9. generasjon)

Du må selvfølgelig også se på budsjettet ditt. Hvis du ikke vil bruke $200 eller mer på et iPad-tilbehør, hold deg til Smart Keyboard Folio eller Smart Keyboard, siden Magic Keyboard varierer fra $249 til $349.

Men hvis du er en superbruker eller vil at nettbrettet skal erstatte MacBook, kan du ikke gå galt med Magic Keyboard eller Magic Keyboard Folio. Den innebygde styreflaten vil gjøre det så mye enklere å bruke enheten din, spesielt med Apples intuitive bevegelseskontroll.

Selv om den store skjermen og det store biblioteket med apper gjør iPads perfekte for produktivitet, kan mangelen på et fysisk tastatur være begrensende. Men siden ikke alle iPad-brukere trenger et tastatur, er det ikke fornuftig for Apple å inkludere det i esken.

Så hvis du ikke vil slepe rundt på et separat tastatur til iPaden din og vil ha et praktisk når som helst inspirasjon treffer deg, er et av Apples tastaturdeksler akkurat det du trenger. Men hvis du føler at Apples tilbud er overpriset og utenfor budsjettet ditt, bør du vurdere å kjøpe et fra anerkjente tredjepartsmerker.

x