Edge

Slik fikser du høy minnebruksfeil i Microsoft Edge

Viktige takeaways

 • Lukk unødvendige faner, sett nedlastinger på pause og oppdater nettleseren din for å optimalisere minnebruken.
 • Bruk den innebygde oppgavebehandlingen til å lukke ressurskrevende prosesser i Microsoft Edge.
 • Aktiver Edge-effektivitetsmodus for å minimere strømforbruket og redusere minnebruken.

Har du møtt advarselen «Høy minnebruk oppdaget» mens du surfer på Microsoft Edge? Det betyr at noen av nettleserprosessene bruker for mye minne (RAM).

Heldigvis kan du enkelt identifisere og lukke disse ressurskrevende prosessene og tilpasse noen få nettleserfunksjoner for å redusere minnebruken.

1. Foreløpige kontroller

Start Microsoft Edge-feilsøkingsprosessen ved å bruke følgende kontroller og rettelser:

Hvis de foreløpige kontrollene ovenfor ikke løser problemet, og du støter på advarselen igjen, kan du bruke de gjenværende rettelsene.

2. Lukk ressurskrevende prosesser

Deretter lukker du de ressurskrevende prosessene for å frigjøre minneressurser. Den innebygde oppgavebehandlingen i Microsoft Edge gjør dette veldig enkelt.

  Slik forhindrer du at Microsoft Edge forhåndslaster på Windows 10
 • Klikk på de tre horisontale prikkene øverst til høyre.
 • Naviger til Flere verktøy > Oppgavebehandling for nettleser.
 • Klikk på Minne-kolonneoverskriften for å ordne oppgaver basert på minnebruk i synkende rekkefølge.
 • Lukk de mest ressurskrevende, men unødvendige oppgavene. For å avslutte en prosess, velg oppgaven og klikk på Avslutt prosess-knappen.
 • Pass på at du ikke slår av viktige nettleserprosesser (som GPU-prosessen eller selve nettleserprosessen) og lagre endringer før du lukker en fane.

  3. Aktiver Edge Efficiency Mode

  Edge efficiency-modus er designet for å minimere strømforbruket, og det gjør det ved å redusere ressursbruken. Når den er aktivert, setter effektivitetsmodus inaktive faner i dvale og optimaliserer de andre faneaktivitetene for å holde minnebruken på et minimum, noe som reduserer minnebruken.

 • Klikk på de tre horisontale prikkene øverst til høyre og åpne Innstillinger.
 • Gå til System og ytelse-fanen til venstre.
 • Under Optimaliser ytelse slår du på bryteren ved siden av Effektivitetsmodus og velger modusen Maksimal besparelse. Sørg også for at bryterne ved siden av lagre ressurser med sovefaner og Fade sleeping-faner er slått på.
 • 4. Deaktiver maskinvareakselerasjon og oppstartsforsterkning

  Maskinvareakselerasjon avlaster noen behandlingsoppgaver fra CPU og bruker din spesialiserte maskinvare, for eksempel GPU, til å håndtere dem, og forbedrer nettleserens ytelse. På samme måte forhåndslaster oppstartsboost noen nødvendige nettleserprosesser for å starte nettleseren din raskere.

    Slik får du tilgang til Microsoft Edge about:flags-siden

  Disse funksjonene øker hastigheten på nettleseren din, men på bekostning av litt mer minnebruk. Så du kan frigjøre systemressursene dine ved å deaktivere dem.

 • Klikk på de tre horisontale prikkene øverst til høyre.
 • Naviger til System og ytelse-fanen til venstre.
 • Under Systeminnstillinger slår du av bryterne ved siden av Oppstartsboost og Bruk maskinvareakselerasjon når tilgjengelig.
 • 5. Se etter skadelig programvare for nettleseren

  Nettleserskadelig programvare er ofte programmert til å utvinne krypto eller hjelpe andre databehandlingsbehov til nettkriminelle. Når enheten din blir infisert med skadelig programvare, vil minnebruken øke dramatisk ettersom skadelig programvare bruker systemressursene dine.

  For å sikre at nettleseren din ikke blir kapret, lukk alle faner etter at du har lagret fremdriften og start den på nytt. La deretter nettleseren være inaktiv i noen sekunder. Åpne deretter et ressursovervåkingsprogram, for eksempel Windows Task Manager eller macOS Activity Monitor, og finn ut hvor mye minne nettleseren bruker når den er inaktiv.

    Edge Analytics forklart på 5 minutter eller mindre [+ 5 Tools]

  Hvis minneforbruket er høyt, selv når ingen prosesser kjører, kan nettleseren din bli kapret eller infisert. Skann derfor nettleseren din med en sikkerhetsutvidelse eller en anti-malware-app og fjern kapreren.

  6. Deaktiver nettleserutvidelser

  Slå av eventuelle nettleserutvidelser og se om det løser problemet. Hvis den gjør det, bruker en (eller flere) av nettleserutvidelsene for mye minne. For å finne ut hvilken nettleserutvidelse som forårsaker problemet, aktiver alle utvidelser og slå dem av én etter én. Mens du gjør det, observer minnebruken i nettleserens oppgavebehandling.

  Hvis det å slå av en bestemt utvidelse plutselig reduserer minnebruken, er det synderen. Så hold den utvidelsen deaktivert eller fjern den permanent.

  7. Bruk nettleserspesifikke rettelser

  Hvis feilen vedvarer etter å ha tatt i bruk rettelsene ovenfor, bør du tømme nettleserbufferen for å fjerne utdaterte poster. Hvis dette ikke fungerer, prøv å tilbakestille nettleseren din for å sikre at feilkonfigurerte innstillinger ikke har skylden. Hvis det også mislykkes, installer nettleseren på nytt fra bunnen av – men forhåpentligvis kommer det ikke til det!

  x