Hvor er Charms Bar i Windows 10?

Windows 8 ble sterkt kritisert for å fjerne startknappen. Så høy var uenigheten at Microsoft måtte gi etter for den, og startknappen kom tilbake i Windows 8.1. Windows 10 bringer tilbake Start-menyen med et veldig moderne utseende, så det ser ut til at ting vil gå tilbake til en ny normal med neste versjon, ikke sant? Nei. Når du er ferdig med å utforske den nye Start-menyen i Windows 10, kan du begynne å lure på hvor Charms-linjen (introdusert i Windows 8 og høyt elsket) er. Det veldig korte svaret på det spørsmålet er at det er borte, men ikke savnet. Her er hva som har skjedd med den.

  Slik feilsøker du Bluetooth-problemer på Windows

Charms-baren inneholdt fem hovedfunksjoner; Søk, deling, enheter, innstillinger og bytt til startskjermbildet for moderne brukergrensesnitt. Med retur av Start-knappen og Start-menyen, trenger ikke lenger Windows 10 Start-knappen. Tillegget av Cortana og søkefeltet eliminerer behovet for å ha en søkefunksjon i Charms-linjen også. Vi sitter igjen med delingsalternativer, tilkobling til enheter og går raskt til Innstillinger.

Alt dette og mer er nå overtatt i sin helhet av det nye varslingssenteret i Windows 10. Ta en titt på bunnen av varslingssenterpanelet, og du vil se de fleste bryterne som tidligere var plassert i Charms-linjen, inkludert flyplassmodus, Wi-Fi-bryter , en lenke til Innstillinger-appen, og til og med en direkte til posisjonsinnstillinger. I tillegg er alternativene for deling og enheter flyttet hit. Klikk på Utvid for å se alle.

  Slik fikser du Windows Task Scheduler som ikke kjører på Windows 10

Windows 10-søkelinjen og Cortana har faktisk avvist behovet for en søkefunksjon i Charms-linjen, men det bestemte søket var ikke bare en systemomfattende søkefunksjon. Det var også kontekstsensitivt søk, og det er det som mangler selv fra varslingssenteret. Kontekstsøk etter apper har ikke forsvunnet, det er bare flyttet. Åpne en app og klikk på hamburgerikonet øverst til venstre. Velg søkealternativet for å få opp et søkepanel til høyre.

Dette søket er som standard satt til «Overalt», men du kan åpne rullegardinmenyen og i stedet velge bare gjeldende app å søke i.

Til slutt hadde Innstillinger-sjarmen en veldig viktig funksjon; slår av PC-en. Også den har flyttet til Start-menyen. Alternativt kan du høyreklikke på Start-knappen og velge Slå av fra hurtigmenyen.

  PC-skjermen vil ikke sove automatisk (Windows 10)

Der har du det; en Windows-versjon som er blottet for Charms-linjen, men som fortsatt tilbyr deg hver eneste funksjonalitet som var til stede i den.