Hvordan bruke Fedora Media Writer for å lage en Fedora-installasjons-USB

Fedora Media Writer er en brukervennlig applikasjon som lar brukere på alle operativsystemer laste ned og sette opp et Fedora-installasjonsprogram på en USB-pinne. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du setter den opp.

Installerer Fedora Media Writer

Fedora Media Writer-applikasjonen, utviklet av Fedora-teamet, er tilgjengelig på en lang rekke operativsystemer, inkludert Linux, Windows og Mac OS. Grunnen?

Fedora ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for alle å prøve ut Fedora, uansett hvilket operativsystem de bruker. I denne delen av veiledningen vil vi gå over hvordan du får Fedora Media Writer til å fungere.

For å starte installasjonen på datamaskinen, gå til enten Linux-delen, Windows-delen eller Mac OS-delen. Følg deretter installasjonsinstruksjonene som er skissert nedenfor.

Linux

For å få Fedora Media Writer opp og kjøre på din Linux-PC, må du starte med å starte et terminalvindu på skrivebordet. For å gjøre det, trykk på Ctrl + Alt + T-tastaturkombinasjonen eller søk etter «Terminal» i appmenyen. Deretter, med terminalvinduet åpent, følg kommandolinjeinstallasjonsinstruksjonene nedenfor.

  Jeg betalte $42 for at Apple skulle installere en skjermbeskytter, og jeg er ikke engang gal

Flatpak

Den beste måten å få Fedora Media Writer-applikasjonen oppe og kjøre på en Linux-distribusjon er å installere den gjennom Flathub-appbutikken som en Flatpak. Fedora har gitt ut denne appen som en Flatpak i stedet for spesifikke distribusjonspakker, da den lar dem raskt målrette mot så mange operativsystemer som mulig.

For å starte må du ha Flatpak-appens kjøretid aktivert på Linux-PCen din, samt Flathub-appbutikken installert. For å aktivere Flatpak-appens kjøretid på datamaskinen din, installer «flatpak»-pakken.

Hvis du ikke klarer å finne ut hvordan du installerer Flatpak runtime på din Linux-PC, ikke bekymre deg! Vi har deg dekket. Følg vår grundige veiledning for hvordan du setter opp Flatpak-runtime.

Med Flatpak-kjøretiden konfigurert, må du neste sette opp Flathub-appbutikken. For å gjøre det, skriv inn følgende flatpak remote-add-kommando i terminalen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Når Flathub-appbutikken er konfigurert, installer Fedora Media Writer på Linux-systemet ditt ved å bruke kommandoen nedenfor.

flatpak install flathub org.fedoraproject.MediaWriter

Windows

Fedora Media Writer er tilgjengelig for bruk for Windows-brukere. Hvis du vil installere det på systemet ditt, start med å gå over til Fedoraproject.org. Når du er på nettstedet, finn «Last ned nå»-knappen ved siden av «Workstation» og velg den.

  Hvordan sette opp en smart garasje

På Workstation-siden, rull ned til du ser «Fedora Media Writer», og klikk på Windows-ikonet. Når du velger dette ikonet, vil Fedora Media Writer EXE begynne å laste ned.

Når nedlastingen er fullført, gå gjennom prosessen med å installere Fedora Media Writer på ditt Windows-system.

Mac os

De som bruker Mac OS som ønsker å bruke Fedora Media Writer for å installere den nyeste Fedora, gjør følgende. Gå først over til den offisielle Fedora-nettsiden. Når du er på nettstedet, finner du delen «Fedora Workstation» og klikker på knappen «Last ned nå».

En gang på Workstation-siden, bla ned og finn «Fedora Media Writer.» Klikk deretter på Apple-logoen for å laste ned appen. Når nedlastingen er fullført, gå gjennom prosessen med å sette opp appen på systemet ditt.

Bruker Fedora Media Writer

For å bruke Fedora Media Writer, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Åpne Fedora Media Writer på skrivebordet ditt ved å søke etter det i appmenyen. Når den er åpen, kobler du flash-stasjonen til USB-porten.

  Hvordan få systemets geografiske plassering fra et Bash-skript

Trinn 2: Når USB-flashstasjonen er koblet til, finn alternativet «Fedora Workstation» i appen og klikk på den med musen. Eller, hvis du trenger Fedora Server, velg alternativet «Fedora Server» i stedet.

Trinn 3: Etter å ha valgt alternativet «Fedora Workstation», vil du se en oversikt over operativsystemet. Du vil også se denne oversikten hvis du velger «Fedora Server.» Se først gjennom OS-oversikten. Når du er ferdig, klikker du på «Create Live USB»-knappen.

Trinn 4: Når du velger «Create Live USB»-knappen i Fedora Media Writer, vil en nedlastingsboks vises. Denne nedlastingsboksen fylles opp og viser deg nedlastingsprosessen. Denne nedlastingen vil ta litt tid, siden Fedora Linux er 2 GB i størrelse.

Trinn 5: Når nedlastingsprosessen er fullført, må du velge «Skriv til disk»-knappen for å starte USB-opprettingsprosessen. Denne prosessen vil ta tid, så vær tålmodig.

Etter at skrivingen er fullført, vil Fedora Media Writer varsle deg om at prosessen er fullført. På dette tidspunktet lukker du Fedora Media Writer og kobler fra USB-stasjonen. Deretter bruker du USB-stasjonen til å installere Fedora på hvilken som helst datamaskin du ønsker.