Hvordan sette opp Enpass på Linux

Enpass er et sikkert passordhvelv for Linux, Mac, Windows, så vel som mobil. Det er ment å holde passordene dine trygge og huske dem slik at du ikke trenger det. I denne veiledningen skal vi gå over hvordan du setter opp Enpass på Linux.

Installerer Enpass på Linux

Enpass er et utmerket program, men dessverre kommer det ikke forhåndsinstallert på noe Linux-operativsystem. Så før vi kan gå gjennom hvordan du bruker den, må vi demonstrere hvordan du installerer den.

For å starte installasjonen, åpne et terminalvindu. Du kan åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søke etter «Terminal» i appmenyen og starte den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg sammen med Linux-installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux-operativsystemet du bruker for øyeblikket.

Ubuntu/Debian

For å få Enpass i gang på Ubuntu og Debian, må du legge til Enpasss-programvarelageret til datamaskinen din. For å gjøre det, få tilgang til root-kontoen og bruk følgende ekkokommando nedenfor.

sudo -s

echo "deb https://apt.enpass.io/ stable main" > 
/etc/apt/sources.list.d/enpass.list

Du må deretter laste ned og installere programvaren repo-nøkkelen. Denne nøkkelen er viktig, siden både Ubuntu og Debian ikke vil installere programvare fra repos uten nøkler.

wget -O - https://apt.enpass.io/keys/enpass-linux.key | apt-key add -

Nå som Enpass-programvarelageret er oppe og kjører, må du bruke oppdateringskommandoen. Denne kommandoen vil oppdatere systemets programvarekilder, slik at Enpass-repoen kan fungere.

apt update

Alt er nå oppdatert, og nøkkelen er installert. Herfra vil du kunne installere Enpass-applikasjonen på Ubuntu- eller Debian-systemet ved å bruke følgende apt install-kommando.

apt install enpass

Arch Linux

Enpass-applikasjonen er tilgjengelig for Arch Linux-brukere via AUR. For å starte installasjonen, installer både «Git» og «Base-devel»-pakkene.

sudo pacman -S base-devel git

Nå som pakkene er installert på systemet ditt, må du installere Trizen AUR-hjelperen. Dette programmet vil sette opp Enpass-programmet enklere enn å bare installere det via kildekoden.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen

makepkg -sri

Nå som Trizen AUR-hjelperen er installert på Arch Linux-systemet ditt, vil du kunne få Enpass-applikasjonen til å fungere med en enkel trizen -S-kommando.

trizen -S enpass-bin 

Fedora

Du kan installere Enpass-applikasjonen på Fedora ved å legge til det offisielle Enpass-programvarelageret. For å gjøre det, start med å skrive inn /etc/yum.repos.d/-mappen. Denne mappen inneholder alle repo-filer.

cd /etc/yum.repos.d/

Nå som du har gått inn i repo-mappen, bruk wget-kommandoen for å laste ned Enpass repo-tekstfilen. Denne tekstfilen har alt som trengs for å installere Enpass på Fedora.

sudo wget https://yum.enpass.io/enpass-yum.repo

Med programvarelageret satt opp på din Fedora PC, kan installasjonen av Enpass begynne. Bruk dnf, installer programvaren.

sudo dnf install enpass

OpenSUSE

For å installere Enpass på OpenSUSE, må du legge til RPM-depotet til systemet ditt. For å gjøre dette, start med å importere GPG-signeringsnøkkelen ved å bruke kommandoene nedenfor.

wget https://yum.enpass.io/RPM-GPG-KEY-enpass-signing-key
sudo rpm --import RPM-GPG-KEY-enpass-signing-key 

Deretter legger du til depot-URLen til OpenSUSE-systemet med zypper ar-kommandoen. Deretter oppdaterer du zypper med kommandoen zypper update.

sudo zypper ar -f -c https://yum.enpass.io/stable/x86_64/ Enpass

sudo zypper update

Til slutt kan du installere Enpass på din OpenSUSE PC.

sudo zypper install enpass

Hvordan bruke Enpass på Linux

For å bruke Enpass på Linux, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

  Hvordan spille Hearthstone på Linux

Trinn 1: Finn knappen «Opprett hovedpassord», og klikk på den med musen.

Trinn 2: I tekstboksen «Skriv inn hovedpassord» skriver du inn hovedpassordet ditt. Husk; DU KAN IKKE GJENNINN PASSORDET. Hvis du mister dette passordet, mister du hvelvet ditt.

Trinn 3: Bekreft hovedpassordet ditt ved å skrive det inn en gang til. Fortsett deretter til neste side.

Trinn 4: Finn «Hurtigoppsett»-området, klikk på «Installer»-knappen under «Browser Extensions»-delen, og installer Enpass for Linux-nettleseren din. Klikk på haken når du er ferdig.

Trinn 5: Etter å ha klikket på avkrysningsboksen, vises «Registrer»-vinduet. Dette vinduet vil be deg om å oppgradere gratis. Du trenger ikke å gjøre dette, men det er en god idé.

  Hvordan spille Black Mesa på Linux

Trinn 6: Når du har registrert deg, klikker du på skyikonet øverst til venstre, og velger «Sett opp synkronisering.» Velg deretter et sted å lagre passordene dine.

Trinn 7: Finn +-symbolet, og klikk på det. Etter at du har klikket på den, vil du kunne legge til passord, finansiell informasjon og andre ting.