tipsbilk.net

Hvordan bruke «Opprett en GPT» for å lage en tilpasset versjon av ChatGPT

Siden ChatGPT ble lansert i november 2022, har vi alltid ønsket å finjustere den til en tilpasset AI bygget for ett enkelt formål. Nå har OpenAI hørt våre samtaler og lansert «Create a GPT», et ChatGPT Plus-verktøy du kan bruke til å lage din egen versjon av ChatGPT.

Selv om dette er den første versjonen av GPT Builder, er det et veldig lovende premiss. Den er stappfull av muligheter, har muligheter for å dele GPT-en din med publikum, og det tar bare et øyeblikk å spinne opp din egendefinerte GPT.

1. Få tilgang til Opprett en GPT fra Mine GPT-er

Det første du må gjøre er å abonnere på ChatGPT Plus hvis du ikke allerede har gjort det. Du bør finne knappen for å gjøre det i menyen til venstre i ChatGPT-grensesnittet. Når du har betalt $20-avgiften, følger du instruksjonene nedenfor:

 • Klikk på Utforsk på menyen til venstre. Dette bør bringe deg til en Mine GPT-side som inneholder OpenAIs tilpassede GPT-versjoner.
 • Velg Opprett en GPT for å åpne GPT Builders grensesnitt.
 • I skrivende stund er «Opprett en GPT» fortsatt i beta. Dette betyr at ikke alle funksjoner er fullstendig online, og at produktet ikke er ferdig. Ha dette i bakhodet mens du bygger din GPT og forbered deg på å støte på problemer. Det er også mulig at den ferdige GPT-en din kan bli slettet når en fremtidig oppdatering kommer.

  2. Gi din GPT en primær beskrivelse og et bilde

  For dette stykkets skyld skal vi demonstrere hvordan man bygger en Dungeons and Dragons 5th Edition fangehullsmester.

 • Nå som du er i GPT Builder, er det første spørsmålet du får hva du vil lage. Du kan holde denne første delen kort og konsistent og skrive inn en enkelt setning. I dette tilfellet sa vi: «Lag en Dungeons & Dragons 5e fangehullmester som fører tilsyn med D&D-kampanjer.»
 • Deretter gir du din GPT et navn. ChatGPT vil foreslå en for deg, men du kan fortsatt skrive inn hva du vil.
 • Når du har gitt din GPT et navn, vil den automatisk opprette et profilbilde som neste trinn. Takket være ChatGPTs DALL-E-integrasjon er bildene vanligvis ganske bra. Be den om å gjenskape flere bilder hvis du ikke er fornøyd med den. Du kan be den om å lage det nøyaktige bildet du ønsker med litt veiledning.
 •   Mestring av videoopptak og redigering med QuickTime

  Du kan manuelt endre bildet, navnet, beskrivelsen og instruksjonene for din GPT ved å klikke på Konfigurer. Klikk på profilbildet for å endre det, og rediger detaljene i feltene Navnbeskrivelse og Instruksjoner for å endre dem uten å skrive spørsmål.

  3. Etabler en tone og regler for din GPT

  På dette stadiet ønsker din GPT å vite hvordan den skal henvende seg til brukere. Rett den til tonen og stilen du vil at den skal adoptere. Her sa vi: «5e Dungeon Master bør bruke en klok, klok tone. Bruk språk og stil som vanligvis brukes i høyfantasimiljøer», som passer ganske fint inn i fantasinaturen til D&D.

  Men, selvfølgelig, hvis du lager en mer profesjonell GPT, sørg for at den bruker profesjonelt språk.

  Nå som din egendefinerte GPT har en tone, bør du fortelle den hvordan den skal oppføre seg. I vårt tilfelle ønsker vi barnevennlige Dungeons & Dragons-kampanjer som samsvarer med PG-rangerte temaer. Vi lar den også ha en nysgjerrig tilnærming til å forstå spillerens handlinger i stedet for å anta hva spilleren ville gjøre.

  For en mer sunn forståelse av reglene kan du åpne en ny ChatGPT-fane i nettleseren din og undersøke regler for GPT. Når du er ferdig, kompilerer du dem til en notatapp, nummererer dem og limer dem inn i GPT Builder.

  Det er umulig å vite hvor effektive reglene du har etablert er uten å teste dem på lekeplassen til høyre. Gjør spørsmål for å bryte reglene og se om din GPT vil forhindre at det skjer. Denne delen av GPT-fremstillingsprosessen vil involvere finjustering og testing.

  For eksempel skal The 5e Dungeon Master strengt følge reglene i D&D-guideboken (PHB). Vår test nedenfor viser hvordan den hindrer en betaler i å maksimere statistikken sin og spille et potensielt overveldet ikke-PHB-løp.

    Trenger du et antivirus på en Mac?

  Hvis du finner ut at den ikke oppfyller instruksjonene dine så godt som du ønsker, gå tilbake til Opprett-fanen og gi den ytterligere instruksjoner. Men husk at nye instruksjoner betyr at du effektivt har opprettet en ny versjon av GPT.

  4. Last opp filer som en kunnskapsbase

  I tillegg til å sikkerhetskopiere GPT-en med regler, kan du også laste opp filer du vil at GPT-en skal hente informasjon fra. I vårt tilfelle lastet vi opp kopier av Player’s Handbook av Jeremy Crawford og Dungeon Master’s Guide. Begge er essensielle D&D-bøker.

  Slik laster du opp kildedokumenter til din egendefinerte GPT:

 • Mens du er i GPT Builder, klikker du på Konfigurer.
 • Rull ned til delen med tittelen Kunnskap.
 • Klikk på Last opp filer og legg til filer fra datamaskinen.
 • Vent til den er ferdig lastet opp, og du vil ha dokumentene som en kunnskapsbase for din GPT.

  Hvis du for eksempel prøvde å lage en GPT som er ekspert på Floridas skattelover, ville du få alle Florida skattejuridiske dokumentene du kan finne og laste dem opp her for å danne en kunnskapsbase som GPT-en din kan jobbe med.

  5. Legg til eller fjern funksjoner

  Med ChatGPT Plus får du en virkelig forbedret AI-opplevelse. Disse tilleggsfunksjonene inkluderer nettsurfing, en kodetolk og DALL-E 3-integrasjon. Enda bedre, din spesialbygde GPT har også alle disse funksjonene. GPT Builder gir deg imidlertid muligheten til å legge til eller fjerne funksjoner du ikke trenger.

  Alle disse er aktivert som standard; i vårt eksempel trenger vi alle tre. DALL-E 3 kan lage bilder av karakterene og spillscenene dine, kodetolken hjelper den med å forstå dokumenter og karakterark du kan laste opp, og du kan trenge nettsurfing for å søke opp noen generelle aktuelle fakta.

  Imidlertid trenger en GPT som vår hypotetiske Florida skatteadvokat kanskje ikke funksjonalitet for bildeoppretting, og det kan bare være en annen ubrukelig funksjon.

  Med det i tankene, her er hvordan du finpusser GPT-funksjonene:

 • Klikk på Konfigurer og rull til Capabilities.
 • Slå nettlesing, DALL-E bildegenerering og kodetolk på eller av.
 • 6. Legg til APIer for tredjepartstjenester

  For de som er interessert i å bruke API-er for å få tilgang til andre tredjepartstjenester i sine GPT-er, vil du gjerne vite at det er mulig.

 • Gå til Konfigurer i GPT Builder.
 • Klikk på Legg til handlinger.
 • Kopier og lim inn OpenAPI-skjemaet i inndataboksen.
 • Valgfritt: Rull ned og skriv inn en autentiseringsmetode og personvernpolicy.
 •   Slik fremhever du tekst i PowerPoint-presentasjonen din

  Gå tilbake når du er ferdig.

  Hvis du ikke skriver inn en gyldig personvernpolicy, får du ikke lov til å dele GPT-en din med offentligheten.

  For øyeblikket ser det ut til at du bare kan legge til én handling om gangen. Hvis du klikker på rullegardinmenyen Eksempler, vil du se noen få eksempler på skjemaer OpenAI har lagt til for å hjelpe deg med å lage ditt eget skjema.

  7. Konfigurer samtalestartere

  Nå som du har fått det meste av GPT-bygningen ut av veien, kan du legge til eller fjerne samtalestartere. De hjelper deg og andre som bruker GPT for å komme inn i strømmen av ting.

 • Klikk på Konfigurer og rull til Samtalestartere. Du vil legge merke til at AI automatisk genererer fire av disse.
 • Gå til det siste tomme feltet og skriv inn en melding for å legge til en ny samtalestarter.
 • Klikk på X ved siden av en samtalestartblokk for å fjerne den.
 • Du kan legge til flere samtalestartere etter behov.

  8. Lagre og publiser din GPT

  I fremtiden forventer vi at OpenAI vil opprette en fellesmarkedsplass for tilpassede GPT-er. Men selv om et rammeverk for det er under arbeid, er det ennå ikke tilgjengelig. Likevel kan du lagre GPT og se byggmesterprofilen din ved å klikke på Lagre-rullegardinmenyen øverst til høyre.

  Selv om det ikke vil gjøre noen forskjell, kan du foreløpig velge om du vil publisere til offentligheten, via lenker eller bare til deg selv. Ingen av delingsalternativene fungerer, forresten. Vi må vente på en oppdatering. Men hvis du vil at venner skal bruke AI-en din, gå tilbake til ChatGPTs hjem, åpne GPT-chatten og kopier URL-en i nettleserens adresselinje.

  Hvis du klikker på blyantikonet i delingsmenyen, kommer du til byggmesterprofilen din, der du kan endre GPT- og profilalternativene dine når denne funksjonen er fullstendig utgitt.

  ChatGPTs begrensninger gjelder fortsatt for GPT Builder

  Du kan bli lurt av OpenAIs nye brukergrensesnitt og tilpassede AI-er, men ikke glem at begrensningene fortsatt gjelder. I utgangspunktet er det fortsatt AI og lider av den grunnleggende mangelen på kreativitet bare mennesker kan vise.

  I tillegg, ettersom denne teknologien dukker opp, kan OpenAI slite med å opprettholde tilgangen til sine servere med en tilstrømning av flere brukere. Bruksgrensen for GPT-4 gjelder fortsatt, og det kan være i veien for å teste din egendefinerte AI.

  x