Android

Slik konfigurerer du Flash-varsler på Android-telefonen din

Viktige takeaways

  • Flash-varsler gir en visuell pekepinn for varsler, noe som gjør dem ideelle for de som er tunghørte eller misliker høye varseltoner.
  • På en Samsung-telefon kan du aktivere flash-varsler ved å gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Avanserte innstillinger > Flash-varsling. Velg mellom kamerablits eller skjermblits, og velg hvilke apper du vil aktivere varsler for.
  • På en Pixel-telefon som kjører Android 14 eller nyere, går du til Innstillinger > Tilgjengelighet > Flash-varsler. Velg mellom kamerablits eller skjermblits, og tilpass fargen på blitsen.

Vil du ha en visuell indikator i stedet for et lydsignal for hvert varsel du får? Flash-varsler kan være det du leter etter. Avhengig av dine preferanser kan du stille inn Android-telefonen til å blinke skjermen eller kameralyset.

  Slik nedgraderer du Android-telefonen din til en tidligere versjon

Selv om dette er nyttig for noen som er tunghørte, er det like fordelaktig hvis du ikke er en fan av høye, distraherende, varseltoner. Her viser vi deg hvordan du setter opp flash-varsler på en Samsung- eller Pixel-telefon som kjører Android 14 eller nyere.

Slik aktiverer du Flash-varsler på en Samsung-telefon

For å aktivere flash-varsler på Samsung-telefonen, gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Avanserte innstillinger > Flash-varsling.

Du vil se to alternativer her: Kamerablits-varsling og Skjermblits-varsling. Førstnevnte blinker kameraet på Samsung-telefonen din, mens sistnevnte blinker skjermen. Slå på ønsket alternativ for å begynne å bruke flash-varsler.

  Mad Magazines ikoniske spion vs. Spionspill ute nå for Android [Paid]

Som standard vil flash-varsler være aktivert for alle apper, men du kan trykke på flash-varslingsinnstillingen og velge hvilke apper du vil aktivere disse varslene for. I tillegg kan du angi fargen for skjermblitsvarslingen fra samme meny.

Fremover, i tillegg til varslingslyder, vil telefonen varsle deg med et visuelt signal. Dette er en av mange måter å gjøre din Samsung-telefon mer brukervennlig på.

Slik aktiverer du Flash-varsler på en Pixel-telefon

Pixel-telefoner har nyttige tilgjengelighetsfunksjoner som RTT-anrop, TalkBack og, som du kanskje har gjettet, flash-varsler. Å sette opp flash-varsler på en Pixel-telefon er ganske lik. Alt du trenger å gjøre er å gå til Innstillinger> Tilgjengelighet> Flash-varsler.

Som på en Samsung-telefon, vil du se to alternativer: Kamerablits og Skjermbits. Velg ønsket alternativ. Som standard vil skjermen din blinke gult når du får et varsel, men du kan velge mellom ett av de tolv tilgjengelige fargealternativene.

  Hvordan endre USB-innstillinger på Android 6.0

For å se på et eksempel på hvordan en farge ser ut, trykk på Forhåndsvisning for å se skjermen blinke subtilt i en valgt farge.

Få visuelle varslingssignaler på telefonen din

Flash-varsler gir en visuell pekepinn til personer med hørselshemninger, slik at de kan holde seg oppdatert på varslene sine på en passende måte. Det kan imidlertid også være et praktisk, stille alternativ til varslingslyder. Prøv å bruke flash-varsler for favorittappene dine, og se hvordan de fungerer for deg.

x