Linux

Hvordan bruke Shazam på Linux-skrivebordet med SongRec

Hører du på en sang og vet ikke navnet på den? Vil du «Shazam» det, men har ikke en Android- eller iOS-telefon? Sjekk ut SongRec! Det er en uoffisiell Shazam-klient for Linux. Slik bruker du den til «Shazam» på Linux-skrivebordet.

Installere SongRec-appen på Linux

Før du går gjennom hvordan du kan bruke SongRec-applikasjonen til å «Shazam»-sanger på Linux-skrivebordet, må du installere det først. Offisielt støtter SongRec Ubuntu, Debian, Arch Linux, Flatpak og andre.

For å starte installasjonen av SongRec på datamaskinen din, må du starte et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søker etter «Terminal» i appmenyen.

Ubuntu

På Ubuntu kan SongRec-appen best installeres gjennom en PPA. Denne PPA støtter Ubuntu 18,04, 20.04 og nyere versjoner av Ubuntu. For å få det til å fungere, bruk følgende apt-add-repository kommandoen nedenfor.

sudo apt-add-repository ppa:marin-m/songrec -y -u

Etter å ha lagt til PPA, oppdater og installer SongRec.

sudo apt update

sudo apt install songrec 

Debian

Selv om det er en PPA for Ubuntu, er det ingenting for Debian-brukere. Hvis du ønsker å bruke denne appen på din Debian Linux-PC, er den beste måten å få den til å fungere ved å følge Flatpak-installasjonsinstruksjonene i denne veiledningen.

  Hvordan lage en skjermcast på Linux

Arch Linux

SongRec-applikasjonen er tilgjengelig for alle Arch Linux-brukere i de offisielle Arch Linux-programvarelagerene som er inkludert i operativsystemet som standard. For å få det til å fungere på systemet ditt, bruk følgende Pac Man kommando.

sudo pacman -S songrec

Fedora

Hvis du er en Fedora Linux-bruker, vil du kunne bruke SongRec-applikasjonen på datamaskinen din, men dessverre ikke som en offisiell pakke fra Fedora-programvaren. Så i stedet, hvis du ønsker å få dette programmet til å fungere på systemet ditt, må du følge installasjonsinstruksjonene for Flatpak i denne veiledningen.

OpenSUSE

OpenSUSE, som Fedora, og Debian har ikke offisielle måter å installere SongRec-applikasjonen på. Dessverre har ikke utvikleren tatt seg tid til å lage en offisiell OpenSUSE RPM for SongRec. Du kan imidlertid fortsatt bruke applikasjonen på datamaskinen din via Flatpak. Så følg disse instruksjonene for å få appen til å kjøre på OpenSUSE-systemet ditt.

  Hvordan spille Just Cause 3 på Linux

Flatpak

SongRec er tilgjengelig som en Flatpak-app i Flathub-appbutikken. Men hvis du vil bruke denne applikasjonen på datamaskinen din, må du først sette opp Flatpak runtime. For å få kjøretiden til å fungere på datamaskinen din, følg veiledningen vår om emnet.

Etter at du har satt opp Flatpak runtime på datamaskinen din, kan installasjonen av SongRec begynne. Bruk de to kommandoene nedenfor, installer den nyeste versjonen av SongRec på Linux-skrivebordet.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.github.marinm.songrec

Hvordan bruke Shazam på Linux-skrivebordet med SongRec

Åpne SongRec på Linux-skrivebordet. Du kan åpne applikasjonen på din Linux-PC ved å søke etter «SongRec» i appmenyen. Når den er åpen, følg trinnvise instruksjoner nedenfor.

Trinn 1: Finn «Audio input»-delen i SongRec. Når du har funnet dette området av appen, finner du rullegardinmenyen. Inne i rullegardinmenyen setter du den til «Standard.» «Standard» står for din standard lydenhet.

Steg 2: Når du har angitt standard lydenhet i SongRec-applikasjonen, merk av i boksen «Gjenkjenn fra høyttalerne mine i stedet for mikrofonen.» Dette alternativet vil gjøre SongRec i stand til å «Shazam» alt som spilles på datamaskinen for deg.

  Hvordan sette opp Regolith Linux 1.6

Trinn 3: Finn «Slå på mikrofongjenkjenning»-knappen inne i SongRec. Klikk på den. Når du velger denne knappen, vil SongRec-appen starte sanggjenkjenning. Du vil legge merke til sanggjenkjenning fungerer når volummåleren i appen beveger seg.

Trinn 4: Spill sangen du ønsker å gjenkjenne på datamaskinens høyttalere. La den spille litt mens mikrofongjenkjenningen begynner å fungere. Når den oppdager sangen som spilles, vil den vises i delen «Gjenkjenningshistorikk».

Trinn 5: Velg sangen i «Recognition»-historien. Finn deretter «Søk på YouTube»-knappen og klikk på den med musen. Hvis du velger denne knappen, vises sangen i YouTube-søkeloggen.

Se gjennom YouTube-historikken og finn sangen du ønsker å lytte til. Klikk deretter på den i søkeresultatene for å laste den opp på YouTube-avspillingssiden. YouTube vil da begynne å spille sangen din.

Merk: Vil du fjerne søkeloggen fra SongRec? Du kan. Velg «Slett historikk»-knappen for å slette all sanghistorikk fra SongRec-appen.

Gjenta denne prosessen så mange ganger som nødvendig for å gjenkjenne flere sanger.

x