Hvordan eksportere og importere VM-er i VMware Workstation

Hvis du bruker VMware Workstation 16 på Linux og vil vite hvordan du eksporterer og importerer VM-er, må du dra nytte av OVF-filformatet. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du bruker VMware til å eksportere og importere VM-er i OVF-formatet på Linux.

Før vi begynner

I denne veiledningen fokuserer vi på både eksport- og importfunksjonen i VMware Workstation 16. Av denne grunn må du ha den nyeste VMware Workstation som følger med denne veiledningen.

Hvis du bruker en senere versjon av VMware på PC-en din, er det lurt å avinstallere den og laste ned den siste versjonen. Hvis du bruker Ubuntu Linux som verts-OS for VMware, har vi en grundig veiledning for hvordan du installerer VMware Workstation 16 på Ubuntu som du kan følge for å få appen til å fungere.

Eksporterer VMware Workstation VM som OVF

Eksportering av VMware VM-er til OVF er en utmerket funksjon, siden de fleste virtualiseringsverktøy fungerer med dette formatet. Takket være OVF-filformatet (åpent virtualiseringsformat), kan du eksportere en VM fra VMware Workstation som en rask sikkerhetskopi, eller dele med høyskoler og venner, eller til og med laste opp på nettet.

  Ta opp videoer med delt skjerm i tilpasset oppsett og kombiner dem [Paid]

I den nyeste VMware Workstation 16 er det like enkelt å eksportere enhver virtuell maskin. For å starte, åpne VMware Workstation på vertsoperativsystemet. I denne veiledningen vil Linux være verts-OS, men denne metoden fungerer på alle operativsystemer som kjører VMware Workstation 16.

Med VMWare Workstation 16 åpen og klar til bruk, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å lære hvordan du eksporterer VM-ene som OVF-filer.

Trinn 1: Se i «Bibliotek»-sidefeltet etter VM-en du ønsker å eksportere, og velg den med musen.

Hvis du ikke ser en VM i «Bibliotek»-sidefeltet, må du først opprette en VM før du prøver å eksportere den. Du kan ikke eksportere en VM til OVF fra VMware 16 uten å ha en VM!

Trinn 2: Etter å ha valgt VM i VMware Workstation 16 med musen, finn «Fil»-knappen i brukergrensesnittet og klikk på den. Når du klikker på «Fil»-knappen, vil du se noen få alternativer å velge mellom.

I «Fil»-menyen velger du «Eksporter som OVF»-knappen med musen.

Trinn 3: Når du har åpnet «Eksporter som OVF»-vinduet, bruk filleseren til å bla etter hvor du vil lagre OVF-filen. For best resultat, lagre den på et sted uten andre filer, så alt er lett å finne.

  Slik bruker du en personlig møte-ID fra Zoom

Husk også at OVF-eksporten lagrer mer enn bare en OVF-fil. Den vil også eksportere VMDK-harddiskfilen (hvis du bruker VMDK), samt en MF-fil og alt annet som er knyttet til VM-en.

Trinn 4: Eksporten skjer ikke øyeblikkelig. Det vil ta tid. Når eksporten er fullført, åpner du filbehandleren og lagrer OVF-filen, MF-filen og VMDK-filen på et trygt sted, for eksempel Dropbox og ekstern harddisk, etc.

Importere en OVF VMware VM til VMware

Hvis du prøver å importere en tidligere eksportert Vmware VM til VMware Workstation 16 med en OVF, må du bruke «Åpne»-funksjonen.

«Åpne»-funksjonen, når den brukes med en OVF, vil føre til at VMware Workstation importerer din eksporterte OVF VM automatisk. For å gjøre dette på systemet ditt, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Start VMWare Workstation 16 på skrivebordet. Når den er åpen, finn «Fil» -menyen og klikk på den for å avsløre alle alternativene inni.

I «Fil»-menyen, finn «Åpne»-knappen og klikk på den for å åpne «Åpne» filnettleservinduet.

  Forbedre iPhone-bærer og WiFi-signalstyrke med signalforsterker

Trinn 2: Søk etter VM OVF-filen ved hjelp av filleseren, og velg den. Når du velger det, vil vinduet «Importer virtuell maskin» vises. Velg «Importer»-knappen.

Husk at VMDK-filen, MF-filen og andre relaterte VM-filer må være i samme katalog, siden VMWare bruker OVF-filen som et instruksjonssett for å lage en ny VM.

Trinn 3: Når du velger «Importer»-knappen, vil VMware sakte importere VM til VMware Workstation 16. Denne prosessen vil ta litt tid, spesielt hvis VM har en stor harddisk og mange filer å håndtere.

Når prosessen er fullført, vil din importerte VM vises i sidefeltet. Herfra velger du VM i sidefeltet. Etter å ha valgt VM i sidefeltet, vil VMware avsløre noen få alternativer for deg.

Blant de ulike alternativene som er tilgjengelige i Vmware Workstation, finn og klikk på «Start opp dette gjesteoperativsystemet» for å begynne å bruke din nylig importerte VM! Den bør starte opp umiddelbart og være klar til bruk for alle dine virtualiseringsbehov!

Importer til VirtualBox

Hvis du har eksportert en VM til OVF fra VMWare og vil bruke den i VirtualBox på Linux, kan du. For å gjøre det, åpne Linux-filbehandlingen og høyreklikk på OVF-filen. Deretter velger du «Åpne med» etterfulgt av «Oracle VM VirtualBox» for å importere VM!