Hvordan endre sidemarger i Word

Word-dokumenter åpnes med én tommes marger som standard. Du kan justere sidemargene ved å velge et av Words forhåndsdefinerte alternativer, eller du kan angi nøyaktig høyde og bredde på margene selv. Dette er hvordan.

Endre sidemarger i Word

Åpne Word og gå over til «Layout» -fanen. Her velger du «Marger» i «Sideoppsett»-gruppen.

Når den er valgt, vises en rullegardinmeny. Her finner du Words liste over forhåndsdefinerte marginnstillinger.

Gå videre og velg et alternativ hvis du ser et som matcher det du trenger. Når den er valgt, vil sidemargene endres basert på disse spesifikasjonene.

  Hvordan lage et nettstedskontaktskjema med Google Forms

Hvis du ikke fant et alternativ som passer til det du leter etter, kan du tilpasse sidemargene selv ned til en tiendedel av en tomme ved å velge «Egendefinerte marger» nederst i rullegardinmenyen.

«Sideoppsett»-vinduet vil nå vises, der du automatisk vil være i fanen «Marger». Under «Marger»-delen kan du justere topp-, bunn-, venstre- og høyremarger ved å klikke på opp- og nedpilene ved siden av hvert alternativ. Dette øker eller reduserer sidemargene med 0,1-tommers intervaller.

Du kan også justere rennemarginen. Rennemarginen brukes vanligvis i oppsett med motstående sider (kjent som «Speilvendt» i Word) og refererer til området på siden som er gjort ubrukelig eller usynlig på grunn av bindingsprosessen.

  Slik fikser du at Google Meet-mikrofonen ikke fungerer

Innstilling av rennemargen fungerer på samme måte som å angi sidemargen. Bare juster margen ved å velge pil opp eller pil ned ved siden av alternativet.

Når du er ferdig, velg «OK» for å bruke endringene.

Angi en egendefinert marg som standard

Hvis du finner deg selv å bruke de samme egendefinerte margene om og om igjen, i stedet for å angi margene hver gang du åpner Word, kan du bare angi de egendefinerte margene som standard.

For å gjøre dette, velg «Marger» i «Sideoppsett»-gruppen i «Layout»-fanen. Velg «Egendefinert margin» i rullegardinmenyen som vises.

I «Sideoppsett»-vinduet som vises, tilpass margene og velg deretter «Sett som standard» nederst til venstre på siden.

  Hvordan lage en fargekodet legende i PowerPoint

En dialogboks vises som forteller deg at endringene vil påvirke alle nye dokumenter basert på NORMAL-malen. Velg «Ja»-knappen.

Nå, neste gang du åpner Word, åpnes det automatisk med de angitte egendefinerte margene.