Hvordan enkelt lage en attraktiv QR-kode ved hjelp av AI

Borte er tiden da QR-koder var enkle svart-hvitt-mønstre. Ettersom AI blir stadig mer utbredt, er innvirkningen på ulike teknologiske innovasjoner, inkludert QR-koder, tydelig.

Du kan nå bruke AI til å generere mer visuelt tiltalende QR-koder, og legge til farge og personlighet til ellers kjedelige mønstre.

Hva gjør en AI-generert QR-kode annerledes?

QR-koder har så langt sett ekstremt monotone ut, med de samme sorte piksler på hvit bakgrunn. Med eldre QR-kodegeneratorer var den eneste måten å skille dem på ved å arrangere piksler. AI-teknologi lar deg integrere fargerike bilder i QR-kodene dine, noe som gjør dem mer særegne og personlige.

AI-verktøyene som bygger inn bilder i QR-koder bruker også mange feildeteksjons- og korrigeringsteknikker. Dette gjør at koden kan skaleres selv med mindre forvrengninger eller skader, noe som ikke er mulig i vanlige QR-koder.

  Kan du bli sporet på Kik?

Hvor kan du bruke AI-genererte QR-koder?

Subjektivt kan AI-genererte QR-koder potensielt brukes uansett hvor du vil bruke en vanlig QR-kode. Likevel kan det være visse situasjoner der du virkelig kan dra nytte av en AI-generert QR-kode. Her er noen få tilfeller:

 • Kontaktløse betalinger: AI-genererte QR-koder, med sine forbedrede feilhåndteringsmuligheter, kan potensielt øke effektiviteten til kontaktløse betalingssystemer.
 • Markedsføring/annonsering: Bedrifter kan bruke merkevareelementer i QR-kodene sine for å skille seg ut blant sine konkurrenter.
 • Merkevarebygging: Med AI-genererte QR-koder kan merkevareidentiteten din bli mer minneverdig blant kundene.
 • Supply Chain: Du kan ha forskjellige QR-koder for forskjellige forsendelser, noe som gjør det lettere for behandlere å skille mellom dem uten å skanne.

Det er mange nettsteder og apper du kan bruke til å bygge inn kunst i QR-kodene dine. Her er noen du kan prøve:

De fleste av disse generatorene fungerer på samme måte, med samme inngangsdata, tilpasninger osv. Slik fungerer disse AI-generatorene:

 • Datainndata: Inndatasettet inkluderer to bilder: en QR-kode som fører til destinasjonsadressen din (eller annen informasjon du vil lagre) og bildet du vil bygge inn. AI-generatorene kan ta enten disse bildene direkte som innganger, eller til og med generere dem for deg.
 • Tilpasning: Noen av AI-generatorene lar deg justere styrken på bildet i den genererte QR-koden i henhold til dine behov. Disse kan virke vanskelige å justere, men ikke bekymre deg; de fleste av de AI-drevne QR-kodegeneratorene fungerer perfekt med standardinnstillingene.
 • Kvalitetssikring: Den genererte QR-koden blir satt gjennom en rekke kontroller for å sikre at den er skannbar og pålitelig i forskjellige skannemiljøer.
 • Analyse: Noen AI-drevne QR-kodegeneratorer inkluderer innebygde sporings- og analysefunksjoner. Disse kan spore hvor, når og hvor ofte QR-koden din ble skannet, og dermed hjelpe deg med å forbedre virksomheten din.
  Skill Will Matrix Introduksjonsveiledning for ledere [+2 Templates]

Trinn-for-trinn-veiledning for å lage en QR-kode ved hjelp av AI

For å tilpasse og generere din egen AI QR-kode, kan du bruke hvilket som helst av verktøyene som er tilgjengelige på nettet. For formålet med denne veiledningen bruker vi HuggingFace.co.

 • Skriv inn innholdet for QR-koden og bildet. QR-kodeinnholdet kan være en URL eller tekst som Wi-Fi-passord, telefonnumre eller skjulte meldinger. For bildet kan du enten bruke et bilde du allerede har eller skrive inn en melding slik at AI kan generere et bilde for deg.
 • Deretter bla til slutten av skjemaet og klikk på Kjør. Dette vil generere din nye QR-kode i resultatdelen. Du bør også kunne laste ned denne QR-koden herfra.
 • Hvis du ønsker å justere QR-koden ytterligere, kan du leke med parameterne for å øke eller redusere intensiteten til QR-koden i forhold til bildet.
 •   Hvordan lage en gjennomsiktig bakgrunn i MS Paint

  Styrk engasjementet ditt med AI-genererte QR-koder

  QR-koder har et enormt potensial for å bygge bro mellom forbrukere og leverandører. Ved å bygge inn bilder i QR-kodene dine kan du lage en unik, skreddersydd kode som krever oppmerksomhet.

  Så hva venter du på? Kom i gang med en gang og dra nytte av fordelene med AI-genererte QR-koder. For bedre resultater kan du også bruke spesifikke AI-verktøy for å generere bildet ditt før du legger det inn i QR-koden din.