Slik får du tilgang til det annonsefrie Vivaldi sosiale nettverket på Mastodon

Mange brukere føler at store sosiale medieplattformer har mistet veien, og ikke lenger eksisterer for å appellere til massene. Tidligere lot de folk engasjere seg og kommunisere med hverandre, og dele interesser og hobbyer.

I dag har sosiale medieplattformer blitt fulle av annonser og sponset innhold. For å komme tilbake til røttene til hva en sosial plattform er ment å være, lanserte Vivaldi Vivaldi Social. Men hva er det sosiale nettverket, og hvordan blir du med? Her er alt du trenger å vite.

Hva er Vivaldi Social?

Vivaldi Social er en type Mastodon-server som fungerer som en desentralisert sosial plattform. Vivaldi lanserte tjenesten tilbake i november 2022, og den har stadig blitt populær siden den gang. Med etableringen av Vivaldi Social ble Vivaldi den første nettleseren som ble en del av den desentraliserte verdenen til Fediverse.

  Forbered deg på CISM-sertifiseringseksamen med disse ressursene

Slik får du tilgang til Vivaldi Social ved å bruke Vivaldi

Den beste måten å gjøre en sosial plattform mer populær på er å gjøre den lettere tilgjengelig. Når det gjelder Vivaldi Social, er det imidlertid flere måter å besøke det på:

Du får tilgang til Vivaldi Social rett fra nettleserens sidefelt. Dette er hvordan:

 • Gå til Vivaldisin hjemmeside og registrer deg for en Vivaldi-konto.
 • Start Vivaldi, og trykk Ctrl + F12 for å få tilgang til Innstillinger-menyen.
 • Gå til Sync-undermenyen og logg på med Vivaldi-kontolegitimasjonen din.
 • Gå til Vivaldi-hjemmesiden din, og observer sidefeltet. Det skal være et Mastodon-ikon på den.
 • Klikk på den for å åpne Vivaldi Social Panel, og logg på med Vivaldi-kontoen din.
 • Vivaldi Social vil nå vises på sidepanelet ditt, og skaper en delt skjermvisning i nettleseren din. Siden dette panelet bruker den vertikalt fokuserte mobilvisningen til Vivaldi Social, gjør det det enklere å utføre andre surfeoppgaver samtidig som du holder deg oppdatert med hva som skjer.

  2. Åpne skrivebordsvisningen til Vivaldi Social i en ny fane og fest den

  Alternativt kan du feste skrivebordsversjonen av Vivaldi Social for enkel tilgang ved å gjøre følgende:

    8 beste AI-oppskriftsgeneratorer for å gjøre ingredienser til kokt mat🍝
 • Gå til Vivaldis hjemmeside og registrer deg for en Vivaldi-konto.
 • Start Vivaldi og logg på med Vivaldi-kontolegitimasjonen din.
 • Åpne en ny fane og gå til offisielle Vivaldi Social-nettstedet.
 • Logg på med Vivaldi-kontolegitimasjonen din. For de som allerede har logget på nettleseren, er det bare å trykke på Logg inn-knappen.
 • Fest fanen for å få enkel tilgang til den til enhver tid.
 • Dette alternativet er for de av dere som hater multitasking og tror at det å surfe og sjekke sosialt samtidig ikke er en effektiv måte å gjøre det på. Dessuten er skrivebordsvisningen til Vivaldi Social designet for å passe inn i hele skjermen, slik at du kan fokusere bedre på det alle legger ut.

  3. Lag en progressiv nettapp for Vivaldi Social

  Progressive Web Apps (også kjent som PWAer) er i utgangspunktet nettsteder som du installerer som applikasjoner på datamaskinen din. Å lage en PWA for Vivaldi Social er ganske enkelt, og krever bare en håndfull trinn:

 • Start Vivaldi.
 • Åpne en ny fane og gå til offisielle Vivaldi Social-nettstedet.
 • Høyreklikk på den aktive Vivaldi Social-fanen på fanelinjen.
 • Klikk på Installer Vivaldi Social…
 • Klikk på Installer når en popup-melding for bekreftelse vises på skjermen.
 •   Hva er etisk hacking?

  Et Mastodon-ikon skal nå vises på skrivebordet ditt, og når du klikker på det skal du føres til det offisielle Vivaldi Social-nettstedet. Denne appen er knyttet til Vivaldi, så hvis du var logget på Vivaldi, bør du også automatisk logges på kontoen din på PWA.

  Denne metoden er uten tvil den mest praktiske, spesielt hvis du hater å ha en altfor rotete nettleser. Bare få tilgang til snarveien på skrivebordet når du vil besøke Vivaldi Social.

  Hvorfor velge Vivaldi Social?

  Vivaldi valgte Mastodon på grunn av hvordan serverne fungerer; siden det ikke er noen sentralisert kontroll, og det er heller ingen måte å bruke sensur på.

  Dessuten er plattformen algoritmefri, uten sporingsdata, overvåkingskapitalisme eller dataprofilering. Enkelt sagt: du kan skrive og dele hva du vil.

  Vivaldi gjør det mye enklere å få tilgang til annonsefrie sosiale plattformer

  Vivaldi Social er fortsatt i sin spede begynnelse, men det viser løfte takket være forpliktelsen til å forbli en personvernkompatibel sosial medieplattform.

  Alt i alt er det effektivt, det er akkurat det det er annonsert for å være, og det kan lett bli et godt alternativ til store sosiale medieplattformer, som Facebook. Dette gjelder spesielt hvis personvern og datasikkerhet er dine hovedanliggender.