Hvordan få en meta (Facebook) Blueprint-sertifisering i 2022?

Det er svært få sjeler på denne planeten som ikke har hørt om Facebook. Facebook er ikke bare en sosial mediegigant, men har forvandlet seg til et konglomerat som absorberer andre sosiale medieplattformer som WhatsApp og Instagram.

Bedrifter har det travelt med å bygge sin portefølje på plattformen, alt av de rette grunnene. Gitt sin økende popularitet, har Facebook lansert Blueprint-sertifiseringer for å tilby mer til sine brukere.

Før vi går inn på de beste måtene å oppnå Facebook (meta) Blueprint-sertifiseringer på, la oss først forstå hva begrepet betyr og hvorfor det bør ha betydning for deg.

Hva er Meta (Facebook) Blueprint-sertifiseringer?

Meta Blueprint-sertifiseringer er nettbaserte læringskurs og opplæringsprogrammer for at du skal få mest mulig ut av Facebooks markedsføringsplattformer. Som nevnt tidligere, haster bedrifter med å bygge sin portefølje på Facebook. Hver person, enkeltperson og små, mellomstore og store bedrifter prøver å skyve produktet sitt foran konkurrentene på riktig måte. Meta Blueprint tillater nettopp det uten involvering av mellomledd.

Kursene som tilbys er gratis, raske, selvstyrte og i eget tempo, bygget for å finpusse markedsføringsferdighetene dine på Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp.

Hele Meta Blueprint er kategorisert i to seksjoner, læringsprogrammer og Blueprint-sertifiseringer. Læringsprogrammene er tilgjengelige for små bedrifter, merkevarer, byråer, jobbsøkere, lærere, ideelle organisasjoner, samfunnsledere, utviklere og nesten alle som har lyst til å lære.

Meta Blueprint-sertifiseringer hjelper deg med å markere deg innen digital markedsføring ved å bli en Meta Certified Professional. Sertifiseringsprogrammene som tilbys av Meta Blueprint anerkjenner et avansert nivå av ferdigheter med alle appene og tjenestene i Facebook-gruppen.

I tillegg til at disse kursene tilbys av Meta på nettsiden deres, tilbys de også av noen av de ledende nettbaserte kursplattformene, som kan sjekkes ut når det passer brukerne.

Meta Blueprint av Meta

Siden vi snakker om kurs for Meta Marketing, blir det viktig at vi først snakker om kursene som tilbys av Facebook. Vi har allerede diskutert hvordan Meta kategoriserte sine kurs i to deler: læringsprogrammer og sertifiseringskurs. Vi vil holde fokus på Blueprint-sertifiseringene for denne.

Facebook Inc. som virksomhet har nylig forvandlet seg til Meta, med visjonen om å inkludere virtuell virkelighet under sin paraply. Følgende sertifiseringsprogrammer blir tilbudt.

  • Digital Marketing Associate: Associate 100-101: Digital Marketing Associate
  • Marketing Science Professional: Professional 200-101
  • Creative Strategy Professional: Professional 300-101
  • Medieplanlegging Professional: Professional 400-101
  • Mediekjøper: Professional 410-101
  • Markedsutvikler: Professional 500-101
  • Avansert markedsføringsutvikler: Professional 510-101
  • Advertising API-utvikler: Professional 520-101

Du kan velge sertifiseringene som begeistrer deg og hjelper deg med å bygge karrieren din på samme tid. Du kan ta den elektroniske 90-minutters eksamenen på nettstedet, og dermed få sertifiseringen din. Ja, så enkelt er det.

  Slik fjerner du et Facebook-profilbilde fra kontoen din

De kurs som tilbys av Meta er helt gratis, i eget tempo og enhetsuavhengig, noe som gjør dem til et av de mest ettertraktede og mest populære kursene på internett. Utvalget av kurs og sertifiseringer vi diskuterte tidligere har noe å tilby alle, fra nybegynnere til avanserte utviklere.

Profesjonelle, studenter og bedriftseiere kan nå planlegge kurs og læringstid når det passer dem, og få mest mulig ut av denne muligheten.

Associate 100-101: Digital Marketing Associate

Meta-sertifisert digital markedsføringsmedarbeider dekker grunnleggende reklamekonsepter på Facebook, Messenger og Instagram.

Digital Marketing Associate anses som egnet for entry-level markedsførere med liten eller ingen relevant erfaring innen feltet. Dette betyr jobbsøkere, studenter eller fagfolk på jakt etter en bransjeendring.

Varigheten av sertifiseringseksamenen er 90 minutter, som tester din forståelse av ulike produkter som utgjør metafamilier, kjennskap til plattformtilstedeværelse, grunnleggende annonsering, bevissthet om opprettelse og administrasjon av annonser, og rapportering.

Meta Certified Marketing Science Professional

De Marketing Science sertifisering eksamen handler om å bruke data, innsikt og målinger for å ta informerte markedsføringsbeslutninger. Det anses som relevant for kandidater med over 3 års karriereerfaring med rådgivning om målestrategier og utføring av forskning, statistikkkunnskap og datamanipulasjonsferdigheter.

Gjeldende roller for Meta Certified Marketing Science Professional-eksamenen er medieanalytiker, dataforsker, kvantitativ forsker, målepartner, målings-FMP-analytiker og konsulent (teknisk).

Sertifiseringen dekker vurdering av forretningsmål gjennom Key Performance Indices (KPIer), hypotese og bestemmelse av variabler for testing og måling, anvendelse av konsepter for validering/invalidering, ytelse av analyse, generering av innsikt, og anbefale optimale måleløsninger for å nå en datadrevet tilnærming.

Meta Certified Creative Strategy Professional

Media Creative Strategy-sertifisering av Meta identifiserer og anerkjenner kandidatenes avanserte kompetanseferdigheter i strategisk beslutningstaking. Den sertifiserer innsiktsdrevne, virkningsfulle kreative truser. Ved hjelp av en slik sertifisering kan kandidater søke muligheter i det kreative rommet Facebook, Messenger og Instagram Marketing.

Eksamenen passer for strategifagfolk som tilegner seg erfaring med kreativ annonsering på Facebook og tilhørende sosiale medieplattformer som Messenger og Instagram.

Sertifiseringen dekker grunnleggende mobilitet, forskning og innsikt, kort utvikling og evaluering og måling som en del av pensum. Studentene forventes å kunne skissere forbrukernes overgang til mobil og forstå facebooks posisjon innenfor skiftet til kreative team.

Meta Certified Media Planning Professional

Medieplanlegging profesjonell sertifisering er for kompetansen i å designe en ende-til-ende markedsføringsstrategi for Meta. Dette bør samsvare med forretningsmålene og bør også utfylle en helhetlig markedsføringsplan. Medieplanleggingssertifiseringen har som mål å gjøre Meta-markedsførere i stand til å nå innsikt og datadrevne markedsføringsmål.

Eksamensvarigheten er 105 minutter og anses som egnet for digitale planleggere, medieplanleggere, programmatiske planleggere, vanlige planleggere, markedskonsulenter og planlegging og kjøp av hybridroller.

Forberedelsen til Media Planning Professional kan gjøres gjennom ressursene som anbefales og tilbys av Facebook/Meta på deres plattformer i form av nettkurs, praksistester og studieveiledninger. Du kan ta hjelp av alle disse ressursene for å forstå kravene til eksamen og levere bedre i selve testen.

Før de prøver Media Planning Professional-sertifiseringen, anbefales det at kandidatene tilegner seg ferdigheter som behovsvurdering, læring og innsikt, overvåking av kampanjeytelse, mediestrategi og medieanbefalinger. De bør være i stand til å oversette annonsørens utfordringer til spesifikke, målbare nøkkelytelsesindekser for virksomheten. De bør kunne bruke industriforskning og metaverktøy for å identifisere og utnytte nye muligheter.

  Facebook legger til klistremerker i kommentarer; Denne utvidelsen blir kvitt dem

Meta-sertifisert mediekjøper/shoppingekspert

Mediekjøp profesjonell sertifisering av Meta identifiserer kandidater med avansert kompetanse i verktøy, retningslinjer og praksiser som kreves for å kjøpe annonser på Facebook, Messenger og Instagram. Denne eksamen sertifiserer kandidatenes kunnskap om Facebook-annonser og kampanjer.

Eksamensvarigheten er 105 minutter og anses som egnet for kjøpere av digitale medier, kontoselgere, kontoansvarlige, kontoledere, markedsledere, sosiale medier-ansvarlige, merkevaremarkedsførere og markedskonsulenter.

Media Shopping-sertifiseringen åpner muligheten for kandidatene til å skaffe seg Specialist Badge of Digital Commerce Specialist etter å ha oppnådd Meta Media Buying Professional-sertifiseringen.

Eksamenspensum dekker kampanjeplanlegging, oppsett, optimalisering og måling og rapportering. Forståelsen av det grunnleggende om metakjøp, forretningsmål, scenarier, publikum og retningslinjer testes i eksamen.

Metasertifisert markedsutvikler

Sertifisering av markedsutvikler måler studentenes kompetanse i teknisk implementering av markedsløsninger. Sertifiseringen omfatter en eksamen med flere valgspørsmål sammen med en kodingsvurdering.

Eksamenstiden for MCQ-testen er 90 minutter, og kodevurderingens varighet er ca. 1 time. Sertifiseringen anses som egnet for programvareutviklere, front-end-ingeniører, nettstedsutviklere, IT-konsulenter, teknologiintegratorer, teknologikonsulenter, tekniske kontoansvarlige og tekniske partneransvarlige.

Mens de fleste av sertifiseringene er flerspråklige, er Meta Certified Marketing Developer-sertifiseringene kun tilgjengelige på engelsk. I likhet med den forrige sertifiseringen åpner Marketing Developer muligheter for studentene til å tjene merker for Mobile Ad Technical Specialist og Advertising API Specialist. Denne muligheten er imidlertid bare tilgjengelig etter at sertifiseringen er fullført.

Før de prøver eksamen, forventes studentene å avklare konseptene sine rundt oppretting av en bedriftsleder, kapitalforvaltning, piksler, produktkatalog, beslutninger og produktfeed. Studentene forventes også å gjøre seg komfortable med feilsøkingskonseptene knyttet til pikselintegrasjon, produktfeed, produktmatch og avansert matching.

Meta Certified Ads API-utvikler

De Meta Ads API-utviklersertifisering vurderer kompetanse i å konfigurere og feilsøke Marketing API-integrasjoner. Paraply-sertifiseringen dekker et flervalgsspørsmål og en kodingsvurdering som ligner på det forrige sertifikatet vi diskuterte.

Varigheten av flervalgseksamenen er 90 minutter, og ca. 2 timer for kodevurderingen. Testen og vurderingen anses som egnet for programvareutviklere, fullstack-ingeniører, backend-ingeniører og løsningsarkitekter. Men for å kunne stille opp for sertifiseringen, må man ha skaffet seg Facebook-sertifisert markedsføringsutviklersertifisering. Testen er kun tilgjengelig på engelsk.

Ressursene som er tilgjengelige for studentene for å akklimatisere dem til strukturen og innholdet i eksamen, er tilgjengelig i form av nettkurs, kodingspraksis, utviklerdokumentasjon og praksissett.

Nå som du vet om alle eksamenene, her er noen ressurser for å hjelpe deg med å forberede deg til Meta Blueprint-sertifisering.

Facebook Lær

Vi starter rett fra produsent. I tillegg til å gi sertifiseringer, Facebook tilbyr også gratis nettkurs for å få virksomheten din på nettet, etablere en tilstedeværelse og fange publikums oppmerksomhet med interaktive innlegg og annonser. De bistår også bedriftseierne med å bygge digitale relasjoner med kundene gjennom forbedrede og optimaliserte kreative strategier.

Læringsprogrammene til Facebook Business Learn har mye å tilby når det kommer til innholdet. Ettersom innholdet eies og administreres av Facebook, oppdateres det kontinuerlig med de siste endringene i algoritmen og andre oppdateringer.

  Hvordan se Facebook-profilen din slik noen andre ville sett den

Udemy

Markedsføringskurs for Facebook Business Certification av Benjamin Wilson fra Entrepreneur Academy trener sine søkere til å optimalisere merkevarens Facebook-hjemmeside, identifikasjon og den riktige måten å samhandle med kunder på. Udemy-sertifiserte Facebook-markedsføringskurset følger også nøye med på betalte annonser for å markedsføre merkevarer på Facebook, samtidig som Facebook-gruppenes innhold utnyttes. Du kan også lære å involvere Facebook-innsikt i din strategiske planlegging.

Markeko

Markeko tilbyr flere øvingsspørsmål som dekker en rekke emner og emner som er relevante for Facebook (meta) Blueprint-sertifiseringseksamen. De trener elevene sine i planlegging, kjøp og assosiasjon gjennom innspilte og live økter.

HubSpot

HubSpot er ikke en naturressurs for eksamen. Du kan imidlertid fortsatt lære mye om Facebook-annonsering gjennom HubSpot. Det anses å passe for sosiale medier-ledere, markedssjefer og direktører for virksomheter. HubSpot-kurs er designet for at du skal lære å generere potensielle kunder og utvide virksomheten din gjennom Facebook-annonser, designe vinnerkampanjer og kjøre effektive annonser.

HubSpot Facebook (Meta) Blueprint-sertifiseringspensum dekker Facebook Lead Generation Tutorial; Komme i gang med Facebook-annonser, og en dollar-en-dag Facebook-annonser over 3 leksjoner, 15 videoer, 2 quizer fordelt over et totalt tidsrom på 1:24 timer.

Coursera

Coursera, i likhet med HubSpot, er ikke en direkte ressurs for eksamen. Men det er en flott plattform for å lære om Facebook-annonsering ettersom den trener elevene sine på konseptene til Facebook generelt. Kurset som tilbys av Coursera, Advertising with Facebook, er en del av Meta Social Media marketing professional sertifikatet med over 4,8 vurderinger anmeldt av over 1250 brukere.

Selv om du vil lære alt du trenger for Facebook-sertifikatet på Coursera, regnes denne plattformen som den beste for å strukturere kampanjer i Meta Ads, sette budsjett, plassering og planlegging for annonser.

LinkedIn læring

Når vi snakker om profesjonelle sertifiseringer, plattformer som f.eks LinkedIn kan ikke bli etterlatt. Selv om det kanskje ikke trener deg dedikert til eksamen, er Megan Adams, instruktør ved Linked Learning-klasser, full av konsepter og leksjoner du trenger for sertifiseringen.

Det som er best med LinkedIn Learning-programmet for Facebook-sertifiseringen, er at det også tilbyr fullføringsbeviset når du har fullført kurset. Hos LinkedIn Learning vil du lære å forsterke annonseringen din på Facebook og opprette og administrere Facebook-annonsekampanjer.

Siste ord

Facebook Blueprint-sertifisering er en fin måte å finne vei i det digitale markedsføringsområdet som bare ser ut til å vokse i de kommende årene. Bli en Facebook-sertifisert profesjonell langt foran andre og få drømmejobben du alltid har ønsket deg.

Her er noen flere kurs for å hjelpe deg å bli sjef for sosiale medier.

x