Hvordan få fart på og sikre nettstedet ditt med Cloudflare?

Enkelt sagt, Cloudflare CDN korter avstanden. La oss sjekke hvordan det får nettstedet ditt til å lastes raskere rundt om i verden. Følg med.

Avstand er ikke bare farlig for relasjoner; det fungerer også som et mareritt for data.

Ordspill til side, nettsteder med høy trafikk begynner å tape millioner for hvert ekstra sekund som legges til i nettstedinnlasting. Tallrike casestudier peke på viktigheten av hurtiglastende nettsteder.

Ingen ønsker å vente, spesielt når det finnes ubegrensede alternativer overalt. Her er en statistikk:

Kilde: Pingdom

Hvis du lurer på, er Bounce Rate prosentandelen av personer som forlater nettstedet ditt uten å gjøre noe. Ingen konvertering, ingen virksomhet, bare meningsløs nettrafikk.

En høy fluktfrekvens er greit for en blogg og noen få andre bransjer, men det er bare et rødt flagg for alle de andre (e-handel, B2B, detaljhandel, etc.).

Et innholdsleveringsnettverk (CDN) opprettholder en bufret versjon av nettstedet ditt på sine datasentre. Følgelig, når en bruker besøker nettstedet ditt, laster det fra nærmeste geografiske plassering, noe som gir kortest mulig lastetider.

Det er nettopp det Cloudflare gjør med sine 250 tilstedeværelsespunkter (PoP) i over 100 byer over hele jorden. Et virkelig globalt nettverksdatanettverk.

Dette er noen av tingene Cloudflare kan gjøre for nettstedet ditt:

  • Datakomprimering og minifisering
  • Mindre båndbreddekostnader
  • Lastbalansering for forbedret ytelse
  • Kraftig brannmur for nettapplikasjoner (WAF)
  • Gratis TLS/SSL-installasjon
  • 100 % oppetidsgaranti forretningsplaner

I et nøtteskall, en effektiv CDN fungerer som ditt sikkerhetsskjold og ytelsesforsterker. Og Cloudflare er en markedsleder med mer enn 75 % av Alexas topp 1 million nettsteder i kattungen sin.

  Hva betyr CTFU og når skal det brukes?

Så la oss sjekke ut prosessen for å legge til nettstedet ditt til Cloudflare-nettverket gratis. Etterpå vil jeg presentere deg før og etter ytelsesmatriser.

Testoppsett

  • Jeg hadde registrert meg for en månedlig plan på Site Ground og designet et barebones-testnettsted (techpostal.com) ved hjelp av WordPress.
  • jeg har brukt Genesis sin Maker Pro undertema uten cache eller sikkerhetsplugins.
  • Og jeg har også deaktivert alle Site Ground interne optimaliseringer for bedre konsistens i resultatene.

Cloudflare ombordstigning

Besøk Cloudflare registreringsside. Skriv inn e-post-ID og et sterkt passord for å komme i gang. Nå først, sjekk innboksen din og få e-posten din bekreftet.

Deretter går du tilbake til dashbordet for å legge til nettstedet. Skriv inn URL-en til emnenettstedet og klikk på Legg til nettsted.

Den påfølgende skjermen tar deg til abonnementsalternativene. Jeg har valgt den gratis planen for denne illustrasjonen.

Etter å ha valgt planen, klikk på Fortsett nederst.

Deretter skanner Cloudflare nettstedets DNS-poster. Du kan bekrefte dem hos domeneregistratoren din.

Dette gir deg også en sjanse til å fjerne merket for noen poster for å forhindre at de får proxy via Cloudflare.

Så se gjennom DNS-postene dine før du fortsetter.

Deretter kommer du å bytte navneservere. Det er det mest avgjørende (og enkle) trinnet for å sette opp et CDN. Denne prosessen avhenger av domeneregistratoren din. Viser til dette Cloudflare-guide for å endre navneservere hvis du er usikker på prosedyren.

  Hvordan lage flernivålister i Google Dokumenter

Optimaliseringer

Nå gir Cloudflare noen anbefalinger for å øke hastigheten på ytelsen.

Jeg har slått på begge alternativene. Den første handler om å bruke SSL/TLS-sertifisering, og den andre vil bidra til å redusere lastetiden.

Kontroller i tillegg at Brotli-kompresjons- og rakettlasteren er slått på. Siden det bare er så mye du kan gjøre med gratisplanen, bør du bruke disse bedre for optimal ytelse.

Avslutningsvis, naviger til Hastighet>Optimalisering>Brotli. Sjekk at den er på.

På samme måte, rull ned i samme seksjon og slå på Rocket Loader.

Navnetjenerne vil ta litt tid. De ber om et 48 timers vindu, men praktisk talt tar det bare noen få minutter.

For å bekrefte kan du bruke vårt eget tipsbilk.net DNS-oppslagsverktøy eller dette DNS-sjekker.

Ytelsessjekk

jeg har brukt Blazemeter for å sjekke nettsidens responstid. Responstid er en ganske komplisert versjon av sidelastetid. Ideelt sett gjelder jo mindre det beste for begge disse matrisene. Men konvensjonelt tolereres en responstid på 2 sekunder.

Spesielt refererer Before Cloudflare til barebones-tilstanden, uten noen tredjeparts- eller interne verktøy. Og After Cloudflare er gratisnivået til Cloudflare CDN med noen justeringer som allerede er nevnt i denne artikkelen.

Her er resultatene:

Før Cloudflare

Du kan se at både gjennomsnittlig svartid og 90 % responstid har gått ned med henholdsvis 12 % og 28 %. Vennligst gå over til dette Blazemeter guide hvis du ikke forstår parameterne nevnt i denne rapporten.

  Hvordan endre språket på Netflix [All Devices]

Avslutning

Det er utmerket å se Cloudflare øke disse tallene selv med sin gratis plan.

Jeg anbefaler å prøve Cloudflares gratislag. Det var enkelt å sette opp og en klar ytelsesforsterker i dette tilfellet.

Og vi bør ikke glemme at vi kun testet hastighetsrelaterte aspekter. Men Cloudflare fungerer også som en sikkerhetskonvolutt. Dessuten kan den holde en statisk versjon av nettstedet ditt online selv når opprinnelsesserveren er nede.

Og skulle du noen gang tenke på å utløse dets fulle potensial – Cloudflare har en betalt plan også. Det betalte nivået har utallige flere funksjoner som WAF, bildeoptimalisering, mobiloptimalisering, etc.

Bruker du WordPress?

Hvis du bruker WordPress, bør du vurdere å bruke WP Cloudflare Super Page Cache plugg inn. Den cacher intelligent hele nettstedet (statisk + dynamisk innhold). Dette vil kutte ned lastetidene for siden ytterligere.

Hva er alternativet til Cloudflare?

En veldig sterk erstatning kan være Sucuri.

Her er noen overvåkingsverktøy for sidehastighet for å varsle deg når nettstedet ditt går ned.

x