Hvordan få tilgang til en VMWare delt mappe på Ubuntu

Har du en Ubuntu VM i VMware Workstation og vil dele en mappe med den, men finner ikke ut av det? I så fall er denne guiden for deg! Følg med når vi går over hvordan du får tilgang til delte mapper i VMware på Ubuntu!

Før vi begynner

Denne artikkelen dekker VMware Workstation 16, som bruker Ubuntu som gjesteoperativsystem. Av denne grunn må du ha VMware Workstation 16 installert på vertsoperativsystemet.

Vertsoperativsystemet i denne veiledningen er Arch Linux. Den har blitt testet omfattende, og VMware 16 er tilgjengelig for installasjon gjennom Arch Linux AUR.

Når det er sagt, trenger du ikke bruke Arch Linux som verts-OS. VMware Workstation 16 kan også installeres på andre Linux-operativsystemer og Mac OS og versjoner av Microsoft Windows.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du installerer VMware Workstation 16 på vertsoperativsystemet, eller hvis du bruker en eldre versjon, må du først installere VMware Workstation 16 for å fortsette med denne veiledningen. For mer informasjon, klikk på denne lenken her.

  5 grunnleggende Excel-funksjoner som gjør arbeidet uendelig mye enklere

Sette opp en Ubuntu VM

Før du kan få tilgang til en delt mappe, må du opprette en Ubuntu gjeste-VM i VMware Workstation 16. Gå over til Ubuntu.com, og gå gjennom prosessen med å konfigurere og sette opp en Ubuntu VM i VMware.

Alternativt, hvis du ikke vil sette opp en VM fra bunnen av, kan du laste ned et forhåndskonfigurert VMDK-bilde direkte fra OSboxes.org. De distribuerer mange utgivelser av Ubuntu for VMware så vel som virtualbox.

Når du har konfigurert Ubuntu VM, slår du den på og starter den opp. Når VM er slått på, logger du på brukerkontoen din ved å bruke brukerlegitimasjonen som ble opprettet under installasjonsprosessen.

Legge til en delt mappe til Ubuntu VM

For å legge til en delt mappe til din Ubuntu VM, må du gå inn i VM-innstillingene i VMware. For å gjøre dette, gå til VMware Workstation 16 UI, og høyreklikk på Ubuntu VM.

Etter å høyreklikke på Ubuntu VM, velg «Innstillinger.» Når du klikker på «Innstillinger»-knappen, vil et «Virtual Machine Settings»-vindu vises på skjermen. På denne skjermen vil du se to faner. Disse fanene er «Maskinvare» og «Alternativer.»

  Beste RAM for Ryzen CPUer (kjøpsveiledning) i 2021

Finn «Alternativer»-fanen, og klikk på den med musen. Deretter, når du kommer til «Alternativer»-området, vil du se en sidefelt på venstre side. I dette sidefeltet er det tonnevis av alternativer tilgjengelig.

Se gjennom «Alternativer»-sidefeltet for «Delte mapper.» Velg «Delte mapper» og klikk på «Alltid aktivert»-boksen. Denne boksen vil til enhver tid slå på Delte mapper i Ubuntu VMware VM.

Merk: Hvis du bare trenger delte mapper i en begrenset periode, bør du i stedet vurdere å velge alternativet «Aktivert til neste strøm av eller suspender».

Etter å ha aktivert støtte for delte mapper i VM, må du legge til din delte mappe. Gå til «Mapper»-boksen, og klikk på «+ Legg til»-knappen med musen. Deretter bruker du filleseren til å gjøre en mappe på vertsoperativsystemet tilgjengelig for Ubuntu VM.

Når du har valgt mappen din, klikker du på «Lagre»-knappen for å bruke innstillingene for delt mappe på VM-en.

Få tilgang til delt mappe i Ubuntu

Når den delte mappen er montert i VMware, vil den automatisk være tilgjengelig i Ubuntu VMware Workstation VM via /mnt/hgfs/-mappen. Du kan få tilgang til de delte filene dine enten via kommandolinjeterminalen eller Ubuntu-filbehandleren.

  Sjekk hvorfor PC-en din ikke er kompatibel

Gjør følgende for å få tilgang til din delte mappe og filer via filbehandleren. Først åpner du Ubuntu filbehandling. Klikk deretter på «Andre steder»-knappen. Inne i «Andre steder»-området finner du «Datamaskin»-ikonet og klikker på det for å få tilgang til rotmappen.

Inne i rotmappen, finn «mnt»-mappen og klikk på den. Deretter velger du «hgfs»-mappen. I denne mappen vil du se den delte mappen din fra Host OS. Klikk på den for å få tilgang til filene dine.

For å bokmerke den delte mappen, gjør følgende. Først klikker du på «hgfs»-elementet i adressefeltet. Etter å ha klikket på «hgfs», vises en meny. I denne menyen velger du «Legg til bokmerker»-knappen for å legge den til i sidefeltet.

Når «hgfs»-mappen er på sidefeltet som et bokmerke, vil du alltid kunne få tilgang til dine delte filer på et øyeblikk raskt.

Få tilgang til mappen via kommandolinjen

For å få tilgang til dine delte filer via Linux-terminalvinduet, bruk følgende CD-kommando.

cd /mnt/hfgs/

Herfra kan du få tilgang til den delte mappen din rett fra kommandolinjen. Hvis du vil se innholdet i denne mappen, kjør kommandoen ls. Den vil vise alt i mappen.