Hvordan lage en Windows 10 VM i VMware på Linux

Vil du sette opp en Windows 10 virtuell maskin i VMware Workstation 16 på din Linux-PC, men synes det er for komplisert og kan ikke finne ut av det? I så fall er denne guiden for deg! Følg med mens vi viser deg hvordan du setter opp en Windows 10 VM i VMware!

Før vi begynner

I denne veiledningen går vi over hvordan du setter opp Windows 10 som en virtuell maskin i VMware Workstation 16. Av denne grunn må du laste ned og installere VMware Workstation 16 for å følge med på denne veiledningen.

Hvis du bruker en senere versjon av VMware på din PC, vennligst oppgrader til den nyeste versjonen. Hvis du er på Ubuntu, har vi skrevet en utmerket, lettfattelig guide for hvordan du installerer VMware Workstation 16 på Ubuntu. Følg den for å få VMware Workstation 16 på Ubuntu.

De på Linux, men ikke på Ubuntu, gå over til VMware.com og last ned det nyeste installasjonsprogrammet for å få appen til å fungere.

Laster ned Windows 10 til Linux

Før du kan lage en VM i VMware Workstation 16 i Windows 10, må du laste ned en Windows 10 ISO til Linux. Heldigvis gir Microsoft ut operativsystemet sitt gratis, selv om du må kjøpe en lisens for å få mest mulig ut av det.

  Hvordan kopiere filer ved å bruke "install"-kommandoen på Linux

For å få tak i Windows 10 for VMware, må du gå over til Microsoft.com, på Windows 10 ISO-siden. Se etter «Velg utgave»-området på ISO-siden.

I «Velg utgave»-området klikker du på rullegardinmenyen. Når du har klikket på rullegardinmenyen, velg «Windows 10» under delen «Windows 10 oktober 2020-oppdatering».

Etter å ha valgt «Windows 10» i rullegardinmenyen, klikk på den blå «Bekreft»-knappen for å bekrefte valget du har gjort. Så snart du har valgt «Bekreft»-knappen, vil delen «Velg produktspråk» vises.

I «Velg produktspråk»-delen finner du rullegardinmenyen «Velg ett» og klikker på den. Deretter velger du språket du snakker og klikker på «Bekreft»-knappen for å bekrefte valget.

Når du velger språk, vil to nedlastingsalternativer vises. Disse nedlastingsalternativene er «32-biters nedlasting» og «64-biters nedlasting.» For de fleste VMware-brukere er 64-bits alternativet best. Men hvis du trenger 32-bit, velg det i stedet.

Når du klikker på en nedlastingsknapp på Windows 10 ISO-siden, vil nettleseren din begynne å laste ned en Windows 10 ISO-fil. Denne ISO-filen er omtrent 5,8 GB stor, så det kan ta litt tid å fullføre den.

  Legg til en fullt tilpassbar OS X-dokk til Windows med Aqua Dock

Når nedlastingsprosessen er fullført, gå videre til neste del av veiledningen.

Opprette den nye Windows 10 VM på Linux

For å lage den nye Windows 10 VM på Linux, start med å åpne opp VMware Workstation 16 på Linux-skrivebordet. Du kan gjøre dette ved å søke etter «VMware Workstation» i appmenyen. Når appvinduet er åpent, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å sette opp Windows 10 VM.

Trinn 1: I fanen «Hjem», finn knappen «Opprett en ny virtuell maskin», og velg den med musen. Ved å velge dette alternativet starter du veiviseren for VM-oppretting.

Inne i VM-opprettingsveiviseren velger du «Typisk (anbefalt)», og klikker på «Neste»-knappen for å fortsette til neste side i veiledningen.

Trinn 2: Finn alternativet «Bruk ISO-bilde», og velg det med musen. Etter det klikker du på «Bla gjennom» for å åpne Linux-filnettleservinduet. Bla deretter etter Windows 10 ISO-filen du lastet ned tidligere.

Trinn 3: På neste side skriver du inn Windows 10-produktnøkkelen (hvis du har en.) Velg deretter versjonen av Windows 10 du foretrekker å installere under «Versjon av Windows som skal installeres».

Trinn 4: Under «Tilpass Windows», skriv inn ditt fulle navn (første og siste), samt passordet ditt. Du må også skrive inn passordet ditt en gang til i «Bekreft»-boksen.

  5 beste dokkingstasjoner for bærbar PC å bruke med Linux (2021-utgaven)

Når du har tilpasset Windows, klikker du på «Neste»-knappen.

Trinn 5: Du må navngi VM-en din. Som standard vil VMware Workstation 16 foreslå et navn. La det stå tomt, eller skriv inn ditt eget navn for Windows 10 VM. Når du er ferdig, velg «Neste»-knappen.

Trinn 6: Velg «Lagre virtuell disk som en enkelt fil». Klikk deretter på «Neste»-knappen for å bekrefte Windows 10 VMs stasjonstype. På neste side klikker du på «Fullfør»-knappen for å fullføre opprettelsen av VM.

Når du klikker på «Fullfør»-knappen, vil VMware opprette disken din og fullføre VM. Når fullføringen er fullført, vil den automatisk åpne opp Windows 10 VM i VMware Workstation.

Installere Windows 10 i en VM

Når Windows 10 VM er opprettet i VMware Workstation 16, er den vanskelige delen over. Herfra må du gå gjennom Windows 10-installasjonen. Heldigvis, siden alt var fylt ut på forhånd (bruker, produktnøkkel osv.), trenger du ikke gjøre noe.

Bare len deg tilbake og la VMware Workstation-appen gå gjennom installasjonsprosessen for Windows 10. Vær tålmodig, da det kan ta litt tid. Når prosessen er fullført, er du klar til å bruke Windows 10 VM i VMware 16 på Linux!

Trenger du å kjøre Ubuntu i en virtuell maskin? Vi har deg dekket.