Hvordan fikse 0xc000000f-feil på Windows og gjenvinne kontroll

Håndterer feilkoden 0xc000000f på Windows? Hvis ja, har du snublet over den rette nettsiden.

Windows-feil er uunngåelige. Uansett hvor mange forholdsregler du tar, vil Windows-feil finne en måte å gjøre livet ditt mer surt. Disse Windows-feilene blir enda mer irriterende når de begrenser deg fra å få tilgang til maskinen.

Windows-feilen 0xc000000f er ganske den samme. Det skjer under oppstart og begrenser deg direkte fra å starte opp Windows. Fordi det er en BSOD-feil, etterlater den brukere forvirret og forvirret og tenker på hvordan de skal fikse denne feilen.

Heldigvis trenger du ikke bekymre deg lenger. Jeg har utarbeidet denne detaljerte veiledningen for feilsøking av Windows-feil 0xc000000f. Du kan følge denne veiledningen for å bli kvitt denne feilen enkelt.

Så, uten videre, la oss komme i gang –

Hva er Windows-feil 0xc000000f?

Windows-feil 0xc000000f er en BSOD-feil (som noen ganger oppstår med en svart skjerm) som oppstår på grunn av en mislykket oppstartssyklus.

Denne feilen er for det meste ledsaget av feilmeldingen som nevner –

Din PC/enhet må repareres

Oppstartskonfigurasjonsdata for PC-en mangler eller inneholder feil.

Fil: \boot\bcd

Feilkode: 0xc000000f

Feilmeldingen du mottar kan variere noe, men meldingen vil alltid inneholde den samme feilkoden.

Noen andre vanlige varianter av feilmeldingene knyttet til feilkoden 0xc000000f er –

 • Feilkode 0xc000000f: En nødvendig enhet er ikke tilkoblet eller kan ikke nås.
 • Feil 0xc000000f: Windows kunne ikke starte. En nylig endring av maskinvare eller programvare kan være årsaken.
 • Feilkode: 0xc000000f: Appen eller operativsystemet kunne ikke lastes fordi en nødvendig enhet ikke er tilkoblet eller inneholder feil.

Siden det er en BSOD-feil, begrenser det deg fra å starte opp Windows-maskinen. Derfor er det et must å fikse denne feilen.

Hva forårsaker feilkode 0xc000000f?

Selv om feilmeldingen gir oss et hint, forklarer den ikke tydelig hovedårsaken bak feilen. Det gjør feilsøking av feilen ganske utfordrende.

Når det er sagt, er de vanligste årsakene til feilkoden 0xc000000f –

#1. Ødelagt eller feilkonfigurert BCD

Oppstartskonfigurasjonsdataene på Windows-datamaskinen inneholder veikartet som veileder datamaskinen til å starte opp riktig. Hvis den av en eller annen grunn blir ødelagt eller feilkonfigurert, kan det påvirke oppstartsprosessen, systemstabiliteten, ytelsen og funksjonaliteten.

Ødelagt BCD er ansvarlig for flere oppstartsrelaterte og BSOD-feil. Selv feilkoden 0xc000000f inneholder ofte feilmeldingen som sier at BCD for PC-en mangler eller er feilkonfigurert.

#2. Ødelagte systemfiler

I likhet med BCD er systemfiler også ganske viktige for Windows OS. Systemfiler håndterer stort sett alt fra inndataene du gir fra musen eller tastaturet til programmene du kan kjøre eller installere.

Hvis Windows-systemfilene, spesielt de essensielle, blir ødelagte, kan det påvirke funksjonalitet og stabilitet betydelig og forårsake feil.

#3. Feil lagringsenhet eller tilkobling

Problemer som løse tilkoblinger, filkorrupsjon, ødelagte tilkoblingskabler, etc., er ikke noe nytt. Slike problemer kan gjøre det vanskelig for PC-en din å etablere en stabil forbindelse med lagringsenheten.

Siden lagringsenheten inneholder alle OS-relaterte data, kan slike problemer til slutt føre til systemfeil som 0xc000000f.

#4. Feil Windows-installasjon

Hvis du nylig har oppgradert Windows OS eller har gjort en ny Windows-installasjon, kan det være årsaken til denne feilen. Feil Windows-installasjon oppstår primært på grunn av ødelagte installasjonsfiler eller avbrudd under installasjonen.

I tillegg til det kan plutselig strømtap, inkompatible Windows-oppdateringer og skadelig programvare også føre til Windows-korrupsjon.

#5. Infeksjon av skadelig programvare

Skadelig programvare og virusinfeksjoner kompromitterer ikke bare personvernet og sikkerheten til datamaskiner, men forårsaker også stabilitetsrelaterte problemer som BSOD-feil som 0xc000000f.

Nå som du vet de mulige årsakene, la oss diskutere løsningen for å fikse disse årsakene for å løse denne feilen.

Slik fikser du feilkoden 0xc000000f

Siden det ikke er noen klar og påvist årsak til denne feilen, blir feilsøking av denne feilen en skremmende oppgave. Og du må velge treff-og-prøve-metoden.

  Rett opp WHEA INTERN ERROR i Windows 10

For å gjøre ting enklere, har jeg dekket løsninger du kan følge for å fikse de potensielle årsakene og løse feilen.

Start PC-en på nytt og fjern alle eksterne lagringsenheter

Før du dykker inn i en kompleks løsning, anbefaler jeg at du starter PC-en på nytt først. Det høres klisjé ut, men tro meg, omstart av en PC har mange enorme fordeler.

Mens du starter på nytt, sørg for at ingen ekstern lagringsenhet er koblet til PC-en. Du kan spørre hvorfor, og svaret er – oppstartskonfigurasjon.

De fleste BIOS-konfigurasjoner prioriterer eksterne lagringsenheter med høyere oppstartsprioritet i datamaskinens BIOS- eller UEFI-innstillinger. Slik konfigurasjon gir mer fleksibilitet og nytte i visse scenarier, for eksempel under installasjon, reparasjon av Windows, etc.

Fjerning av den eksterne lagringsenheten sikrer at PC-en starter opp fra den primære lagringsenheten som inneholder operativsystemet ditt.

Så fjern eventuelle tilkoblede eksterne lagringsenheter, start PC-en på nytt og sjekk om det fikser feilkoden 0xc000000f. Hvis feilen eksisterer, følg neste løsning.

Skann PC-en din for virus og skadelig programvare

Virus- og skadevareinfeksjon er de vanligste årsakene som utløser BSOD-feil som feilkoden 0xc000000f. Hvis det er tilfellet for deg, kan en fullstendig virus- og skadevareskanning hjelpe deg med å fikse feilen.

Problemet her er at siden du sitter fast med BSOD, kan du ikke bruke noe tredjeparts antivirusprogram. Du kan imidlertid bruke Windows Defender til å skanne etter virus, men det er bare mulig hvis du kan starte opp Windows i sikker oppstartsmodus.

Følg disse enkle trinnene for å starte Windows-maskinen i sikker oppstartsmodus –

 • Først av alt, restart PC-en din tre ganger. For dette, trykk på strømknappen, og når du ser det første oppstartsskiltet, avbryt oppstartsprosessen ved å trykke på strømknappen igjen. Dette tar deg til Windows Recovery Environment (WinRE).
 • Etter å ha nådd WinRE, velg feilsøkingsalternativet.

 • Etter det velger du Avanserte alternativer.

 • Deretter velger du alternativet Oppstartsinnstillinger.

 • Klikk på alternativet Start på nytt.

 • Etter at PC-en har startet på nytt, trykk på F4-knappen for å aktivere sikkermodus.

Nå som du er i sikkermodus, følg disse trinnene for å skanne PC-en med Windows Defender –

 • Først av alt, trykk Win+I-tasten sammen for å starte Systeminnstillinger.
 • Velg alternativet Oppdatering og sikkerhet.

 • Fra venstre rute klikker du på alternativet Windows Security.

 • Velg alternativet Virus- og trusselbeskyttelse som er oppført under beskyttelsesområdene.

 • Klikk på alternativet for skannealternativer som er oppført under Aktuelle trusler.
 • Velg alternativet Full skanning og klikk deretter på Skann nå-knappen.

Hvis du gjør det, startes skanneprosessen for å finne trusler mot virus og skadelig programvare.

Siden det er en fullstendig systemskanning, kan det ta opptil et par timer å fullføre. Så vær tålmodig og vent til skanneprosessen er fullført.

Windows Defender vil vise en liste over potensielle trusler etter at skanningen er fullført. Disse truslene vil som standard bli avsluttet. Men du kan bestemme om du vil fikse, fjerne eller gjenopprette dem.

Etter å ha adressert truslene, start PC-en på nytt normalt. Hvis PC-en starter normalt uten noen feil, er feilkoden 0xc000000f mest sannsynlig fikset. Men hvis feilen fortsatt er der, følg neste løsning.

Kjør CHKDSK Utility

Siden 0xc000000f er en oppstartsfeil, kan den oppstå på grunn av dårlige harddisksektorer, strukturelle feil i filsystemet og katalogfeil. Du kan enkelt fikse alle disse problemene ved å bruke CHKDSK-verktøyet.

Her er hvordan du kan bruke CHKDSK-verktøyet –

 • Start først PC-en i Windows Recovery Environment (WinRE).
 • Klikk på alternativet Feilsøking.
 • Velg Avanserte alternativer.
 • Her velger du kommandoprompt-alternativet.

PC-en din starter på nytt, og du blir bedt om å logge på kontoen din. Bare velg brukerkontoen din og skriv inn passordet ditt.

 • Skriv inn chkdsk C: /f /r /x-kommandoen i ledeteksten og trykk Enter.

Her kan du erstatte «C:» med stasjonsbokstaven der Windows er installert.

 • Etter å ha utført kommandoen, vil du bli bedt om å planlegge skanningen for neste omstart. Bare skriv Y og trykk Enter-tasten for å bekrefte.
 • Lukk ledeteksten og start datamaskinen på nytt.

Når PC-en starter på nytt, vil CHKDSK-verktøyet kjøre og skanne den valgte stasjonen. Avhengig av diskstørrelsen og den generelle tilstanden, kan dette ta litt tid.

  Fiks Qbittorrent I/O-feil i Windows 10

Hvis PC-en starter opp normalt etter skanningen, er feilen mest sannsynlig løst. Men hvis feilen vedvarer, følg neste løsning.

Reparer ødelagte systemfiler

En annen vanlig årsak til feilkoden 0xc000000f er systemfilkorrupsjon. Systemfilkorrupsjon kan skje på grunn av programvarekonflikter, manuell sletting, skadelig programvareinfeksjon, registerfeil, etc.

Siden systemfilkorrupsjon kan være en årsak, kan fiksing av ødelagte filer potensielt løse problemet. For å reparere ødelagte systemfiler kan vi bruke verktøyene System File Checker (SFC) og Deployment Image Servicing and Management (DISM).

Begge disse verktøyene er ganske robuste og kan være effektive i feilsøking av systemfilkorrupsjonsrelaterte problemer.

Her er hvordan du kan bruke DISM- og SFC-verktøy til å reparere ødelagte systemfiler –

 • Først, nå Windows Recovery Environment (WinRE) ved å bruke den harde omstartsmetoden.
 • Velg alternativet Feilsøking.
 • Klikk på Avanserte alternativer.
 • Velg kommandoprompt-alternativet.

PC-en din starter på nytt og ber deg logge på kontoen din. Logg på med kontoen som har administratorrettigheter for å laste ledeteksten.

 • I ledeteksten, kjør først DISM-verktøyet. For det, skriv inn kommandoene nedenfor som er delt etter hverandre og trykk Enter etter hver kommando for å utføre dem.
dism /Online /Cleanup-image /ScanHealth

dism /Online /Cleanup-image /CheckHealth

dism /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

dism /Online /Cleanup-image /StartComponentCleanup

Disse kommandoene vil fikse problemer knyttet til Windows-bildefilen og manglende eller skadede komponenter.

 • Etter DISM må du kjøre SFC-verktøyet for å verifisere integriteten til systemfilene og reparere dem om nødvendig. Skriv inn sfc /scannow-kommandoen og trykk Enter for å kjøre SFC-verktøyet.

Siden disse verktøyene kontrollerer systemfilintegritet og konfigurasjon grundig, kan de ta betydelig tid. Så bare vær tålmodig og vent.

Start datamaskinen på nytt når skanningen er fullført. Sjekk om feilen er rettet, og hvis feilen eksisterer, følg neste løsning.

Så langt har vi prøvd alle de grunnleggende metodene for å fikse feilkoden 0xc000000f. Og nå er vi på vei mot de mer avanserte.

Men før du går videre, dette er de tingene jeg vil at du skal vite –

 • Du trenger et Windows-installasjonsmedium for å utføre løsningene nedenfor. Du kan opprette et installasjonsmedium ved å følge denne veiledningen. Bare sørg for å lage installasjonsmediet til det samme Windows-operativsystemet som du har installert på PC-en.
 • Du kan miste noen data (for det meste de siste endringene) mens du utfører disse løsningene.

Utfør oppstartsreparasjon

Startup Repair er et Windows-verktøy som fikser problemer knyttet til oppstartslasteren, systemfiler og konfigurasjon og kan være svært nyttig for å fikse oppstartsrelaterte problemer. Du trenger ikke alltid et installasjonsmedium for å bruke Startup Repair, men å ha en gir deg bare flere fordeler.

For å bruke oppstartsreparasjon til å fikse denne feilen, følg disse gitte trinnene –

 • Koble Windows Installation Media til din PC.
 • Start datamaskinen fra installasjonsmediet.
 • Hvis meldingen «Trykk på hvilken som helst tast for å starte opp fra XYZ-stasjon» vises på skjermen, trykker du på en hvilken som helst tast på tastaturet.
 • Velg riktig språk og tidssone i Windows Setup-vinduet og klikk på Neste-knappen.
 • Du vil se et «Reparer datamaskinen»-alternativet i installasjonsvinduet. Klikk på den.
 • Velg alternativet Feilsøking.
 • Klikk nå på Avanserte alternativer.
 • Klikk her på alternativet Automatisk reparasjon.

Du vil bli bedt om å logge på administratorkontoen din for å sikre at oppstartsreparasjonen kan gjøre endringer på systemnivå om nødvendig.

Startup Repair vil nå grundig sjekke om det er noe problem med det installerte Windows OS. Hvis den finner noen, vil den automatisk prøve å fikse problemet.

Gjenoppbygg oppstartskonfigurasjonsdata

Hvis oppstartsreparasjonen ikke kunne fikse problemet, bør du prøve å gjenoppbygge oppstartskonfigurasjonsdataene.

For de som ikke er klar over det, er Boot Configuration Data en fil som inneholder all viktig informasjon og instruksjoner som kreves for å starte opp Windows OS. Den lagrer også informasjon om sjåførressursfordelingen.

Hvis BCD blir ødelagt, kan det invitere til flere Windows-feil, inkludert BSOD og oppstartsfeil. Siden feilkoden 0xc000000f er ganske den samme, kan gjenoppbygging av oppstartskonfigurasjonsdata løse problemet.

Du kan følge disse trinnene for å gjenoppbygge BCD –

 • Først av alt, koble til Windows Installation Media på din PC.
 • Start datamaskinen fra installasjonsmediet.
 • Velg riktig språk, tidssone og inndatametode, og klikk deretter på Neste-knappen.
 • Velg alternativet Reparer datamaskinen nederst i venstre hjørne.
 • Klikk på feilsøkingsalternativene.
 • Her velger du Avanserte alternativer.
 • Velg nå kommandoprompt-alternativet.
 • Skriv inn de delte kommandoene etter hverandre og trykk Enter-tasten for å utføre dem.
bootrec /scanos

bootrec /fixmbr

bootrec /fixboot

bootrec /rebuildbcd
 • Etter å ha utført disse kommandoene, skriv inn exit-kommandoen og trykk Enter.
  Windows 7 dør i dag: Her er det du trenger å vite

Start nå systemet på nytt for å sjekke om Windows-feilen er rettet. Hvis feilen vedvarer, følg neste løsning.

Tilbakestill BIOS/UEFI-konfigurasjon

Selv om det er svært uvanlig, er det mulig at BIOS/UEFI-konfigurasjonen har blitt ødelagt eller feilkonfigurert. Feilkonfigurert BIOS fører for det meste til oppstartsrelaterte feil og ustabilitet.

Den beste løsningen for å fikse en BIOS/UEFI-feilkonfigurasjon er en BIOS-tilbakestilling. Det gode er at du ikke trenger noen installasjonsmedier.

Å tilbakestille BIOS kan se ut som en vanskelig oppgave å utføre, spesielt for ikke-teknologiske personer. Men det er ikke en stor sak, faktisk.

Alt du trenger å gjøre er å følge disse enkle trinnene –

 • Først av alt, start opp Windows-maskinen til BIOS-innstillinger. For dette må du starte datamaskinen og trykke på BIOS-tasten når du ser det første oppstartsskiltet, for eksempel produsentens logo.

Den vanskelige delen er at BIOS-oppstartsnøkkelen varierer fra produsent til produsent. Derfor må du gjøre litt research for å finne BIOS-oppstartsnøkkelen for ditt spesifikke hovedkort.

 • Etter å ha nådd BIOS-menyen, finn innlastingsstandardinnstillingene eller optimaliserte innstillinger.
 • Etter det, tilbakestill innstillingene til systemstandard. Du kan bli bedt om å bekrefte avgjørelsen.
 • Lagre alt og gå ut.

Start datamaskinen på nytt for å se om feilen er rettet.

Utfør systemgjenoppretting

Hvis ingenting ovenfor fungerer, er det eneste alternativet som gjenstår for deg å gjenopprette PC-en til det siste gjenopprettingspunktet som fungerer. Men avtalen her er at selv om Systemgjenoppretting er et veldig praktisk verktøy, er funksjonen for automatisk gjenopprettingspunkt deaktivert som standard.

Derfor er det en sjanse for at PC-en din kanskje ikke har noen systemgjenopprettingspunktbilder. I en slik situasjon er det eneste alternativet å tilbakestille PC-en.

Når det er sagt, følg disse trinnene for å bruke systemgjenopprettingsverktøyet til å fikse feilkoden 0xc000000f:

 • Først av alt, restart PC-en din tre ganger for å nå WinRE.
 • Klikk på alternativet Feilsøking og velg deretter Avanserte alternativer.
 • Her velger du alternativet Systemgjenoppretting.

 • Du vil bli bedt om å logge på administratorkontoen din. Gjør det.
 • Etter det vil den bringe en liste over systembilder opprettet på PC-en din. Velg den nyeste og klikk deretter på Neste-knappen.

 • Til slutt følger du instruksjonene på skjermen for å utføre en systemgjenoppretting.

Etter å ha utført en systemgjenoppretting, starter PC-en automatisk på nytt for å ta i bruk endringer. Men hvis det ikke gjør det, starter du bare PC-en på nytt på egen hånd.

Det beste med systemgjenoppretting er at det er en overbevisende og pålitelig løsning for å fikse eventuelle Windows-feil. Men den triste delen er at du også vil miste data som inneholder alle endringene som er gjort på PC-en din etter at det siste punktet ble opprettet.

Tilbakestill PC-en

Hvis du har prøvd alle de nevnte løsningene, men feilen vedvarer, er siste utvei for deg å tilbakestille PC-en. Å gjøre det ville fjerne alle innstillinger, installerte programmer, data og mer og tilbakestille Windows til fabrikkstandard.

Følg disse enkle trinnene for å tilbakestille PC-en –

 • Først av alt, nå WinRE ved å starte PC-en på nytt tre ganger.
 • Klikk på alternativet Feilsøking.
 • Klikk nå på Tilbakestill denne PC-en.
 • Etter det vil du se to alternativer – Behold filene mine og Fjern alt. Velg alternativet Behold filene mine.

Det første alternativet, Behold filene mine, vil tilbakestille systemstasjonen på PC-en uten å berøre dine personlige filer. Hvis du velger dette alternativet, vil du bare miste installerte applikasjoner, konfigurerte innstillinger og andre data som ligger i C Drive.

På baksiden vil alternativet Fjern alt formatere hele harddisken.

 • Til slutt vil du bli bedt om å logge på administratorkontoen din.

Når du har fulgt alle disse trinnene, vil tilbakestillingsprosessen starte. Det vil ta rundt 10-20 minutter, men kan ta opptil en time eller så hvis du velger alternativet Fjern alt.

Etter at tilbakestillingsprosessen er fullført, starter PC-en opp et par ganger og ber deg om å konfigurere den på nytt.

Avsluttende tanker

Der har du det – en detaljert veiledning om hvordan du fikser feilkoden 0xc000000f.

Som en BSOD-feil virker feilkoden 0xc000000f ganske irriterende. Den lar deg ikke starte opp Windows, og på toppen av det gir den ikke nok informasjon om årsaken. Dette gjør feilsøking av denne feilen til en mer kjedelig oppgave.

Men løsningene nevnt ovenfor ville ha hjulpet deg med å løse feilen.

Deretter kan du sjekke ut reparasjonsverktøy for å løse Windows 10-problemer automatisk.