Hvordan fikse Firestick vil ikke koble til Wi-Fi

TV-pinner er en fin måte å se innhold uten å stole på en mobil eller stasjonær enhet. En enhet som Firestick kommer med sin egen fjernkontroll som gjør den til den perfekte enheten for en TV. TV-pinner streamer innhold på nettet. De kan settes til å fungere med en lokal medieserver, men for å streame fra den, må den fortsatt være koblet til nettverket serveren er på.

Fix Firestick vil ikke koble til Wi-Fi

Hvis din Firestick ikke kan koble til et WiFi-nettverk, vil du ikke kunne streame noe siden enheten ikke har lagring ombord. Uten internettforbindelse er den ubrukelig.

Før du prøver å løse problemer med Firestick;

  Hvordan sette opp et utgiftsskjema i Microsoft Word

Start ruteren på nytt. Sørg for at lysene på den er stabile.
Sjekk om andre enheter kan koble til WiFi-nettverket. Hvis ingen enhet er i stand til å koble til den, er problemet sannsynligvis med tilkoblingen din eller ruteren.
Sjekk om du har internettforbindelse. Koble til WiFi-nettverket fra en annen enhet, f.eks. en telefon, og sjekk om du kan surfe. Hvis ikke, kan det hende at Firesticken bare bryter tilkoblingen fordi den ikke fungerer. Kontakt Internett-leverandøren din for å løse tilkoblingsproblemet.

Hvis andre enheter er i stand til å koble til WiFi-nettverket, men Firestick ikke kan, følger du trinnene nedenfor for å fikse problemet.

1. Slå av/på Firesticken

Å starte Firestick på nytt kan løse mange problemer med den, inkludert tilkoblingsproblemer.

Koble fra strømkilden til Firestick.
Slå av ruteren.
Vent 10-15 sekunder.
Slå på ruteren og vent til lysene på den stabiliserer seg (slutt å blinke).
Koble til strømkilden til Firestick og slå den på.

  Slik oppdaterer du Apple Watch

2. Koble til nettverket manuelt

Firestick kobler kanskje ikke til nettverket. Dette kan skje hvis signalet fra nettverket er svakt. velg nettverket manuelt og koble til det.

Koble Firestick til TV-en og slå den på.
Bruk fjernkontrollen og velg Innstillinger.
Gå til Nettverk.
Velg nettverket og vent til det kobles til.

3. Sjekk WiFi-signalet

Hvis den trådløse ruteren er for langt fra Firestick, kan det hende at den ikke kobles til det trådløse nettverket. Prøv å flytte ruteren nærmere. Pass på at det ikke er noe som forstyrrer signalet. Hvis du ikke kan flytte ruteren, bør du vurdere å bruke en WiFi-repeater eller en utvider.

Husk at Firestick ikke vil ha samme rekkevidde som andre enheter, f.eks. kan en telefon koble seg til et svakt signal fra ruteren, men Firestick kan avvise det.

  12 av de beste hundehalsbåndene for å holde din lodne venn trygg

4. Bytt HDMI-port

Firestick kobles til en HDMI-port på baksiden av en TV. Mange sett har mer enn én HDMI-port. Hvis TV-en din har en annen HDMI-port tilgjengelig, koble fra Firesticken og koble den til en annen HDMI-port. Problemer med porten kan forårsake tilkoblingsproblemer.

5. Bruk Ethernet

Firestick må kobles til et nettverk, men det trenger ikke nødvendigvis å være et trådløst nettverk. Et trådløst nettverk er lettere å koble til, men du kan koble til nettverket Ethernet. Du må kjøpe en adapter for å etablere tilkoblingen, men den vil være mer pålitelig enn en trådløs tilkobling.

Konklusjon

Mange brukere klager på at deres Firestick ikke kan koble til et WiFi-nettverk. Dette er et langvarig problem med TV-pinnen som har ført til at mange brukere har forlatt den til fordel for andre enheter. Sørg for at Firestick (og TV-en) ikke er satt for langt unna ruteren, og at du skal kunne koble til et nettverk enkelt.