Hvordan spille Crusader Kings II på Linux

Crusader Kings II er et strategispill som finner sted i middelalderen. Den ble utviklet og utgitt av Paradox Interactive. I 2019 gikk CK II over til en «free-to-play»-modell. Slik spiller du spillet på Linux.

Få Crusader Kings II til å fungere på Linux

Crusader Kings II er et innfødt Linux-spill. Det er imidlertid bare på Steam, så hvis du vil nyte det på Linux, må du få den nyeste Steam-utgivelsen som fungerer på Linux.

Installer Steam

For å installere Steam, åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. For å åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og klikk på terminalikonet for å starte appen.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, kan installasjonen av Steam begynne. Følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med Linux OS du bruker for øyeblikket.

Ubuntu

På Ubuntu Linux er det mulig å installere Steam gjennom apt install-kommandoen.

sudo apt install steam

Debian

Hvis du bruker Debian Linux, er den beste måten å få Steam til å fungere ved å laste ned den nyeste Steam DEB-pakken direkte til datamaskinen din fra Valve. For å laste ned, bruk følgende wget downloader-kommando.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Når den er lastet ned, vil Steam DEB-pakken vises i hjemmemappen din. Herfra kan du installere den på datamaskinen din ved å bruke følgende dpkg-kommando nedenfor.

  Hvordan laste opp bilder til Flickr fra Linux-skrivebordet

sudo dpkg -i steam.deb

Med Steam DEB-pakken installert på Debian-systemet ditt, må du kjøre kommandoen apt-get install -f for å rette opp eventuelle avhengigheter som ikke ble løst under Steam-oppsettprosessen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Arch Linux-brukere har tilgang til Steam via «multilib»-programvarelageret. Når det er sagt, må «multilib»-programvarelageret ofte aktiveres manuelt, siden ikke alle Arch-brukere liker 32-biters programvare på systemet sitt.

For å aktivere depotet, åpne opp /etc/pacman.conf tekstfilen i din favoritt tekstredigerer (som root). Når den er åpen, rull ned, finn «multilib»-delen og slett #-symbolet, samt symbolene på linjene rett under det.

  Hvordan lage og installere SSH-nøkler fra Linux-skallet

Etter å ha redigert tekstfilen, lagre endringene og lukk den. Deretter bruker du kommandoen nedenfor for å re-synkronisere Arch Linux med de offisielle programvarelagrene.

sudo pacman -Syyuu

Til slutt, installer den siste versjonen av Steam på systemet ditt med pacman-kommandoen.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Hvis du er en Fedora- eller OpenSUSE-bruker, er det mulig å få Steam til å fungere ut av esken ved å bruke programvarelager som følger med operativsystemet ditt. Når det er sagt, har Flatpak-utgivelsen av Steam en tendens til å fungere bedre på Fedora og OpenSUSE, så vi foreslår at du installerer det i stedet.

Flatpak

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer Crusader Kings II på Linux

Med Steam konfigurert og satt opp på datamaskinen din, start appen på skrivebordet. Når den er åpnet, logger du på kontoen din med brukerlegitimasjonen din. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å få Crusader Kings II til å fungere på Linux.

Trinn 1: Finn «Store»-knappen i Steam, og klikk på den med musen. Når du velger denne knappen, vil du laste opp Steam-butikken. Herfra finner du søkeboksen og klikker på den med musen.

  Slik bruker du uniq-kommandoen på Linux

Inne i søkeboksen skriver du inn «Crusader Kings II» og trykker på Enter-tasten. Se deretter gjennom resultatene og velg «Crusader Kings II» for å gå til spillets Steam-butikkside.

Trinn 2: På Crusader Kings II Steam Storefront-siden finner du den grønne «Spill spill»-knappen på siden. Når du velger denne knappen, vil et Steam-installasjonsvindu vises på skjermen.

Bruk UI-installasjonsprogrammet, gå gjennom prosessen med å installere Crusader Kings II på din Linux-PC gjennom Steam. Husk at installasjonen kan ta litt tid, siden spillet er ganske stort.

Trinn 3: Etter at Crusader Kings II er ferdig med å laste ned til din Linux-PC, finner du «Library»-knappen inne i Steam og klikker på den med musen. Klikk deretter på søkeboksen for å finne spillet.

Når du har funnet spillet, velg det med musen. Ved å klikke på Crusader Kings II i søkeresultatene får du tilgang til spillets Steam-bibliotekside.

Trinn 4: På Crusader Kings II Steam-biblioteksiden finner du den grønne «PLAY»-knappen og klikker på den med musen. Når du velger denne knappen, vil Steam starte Crusader Kings II på Linux.

Nyt Crusader Kings II, og god spilling!