Hvordan fikse «Kan ikke koble til App Store» på iPhone eller iPad [10 Easy Ways]

Selv om våre teknologiske enheter blir smartere og smartere med tiden, er det fortsatt ganske mange feil vi møter på daglig basis.

Et slikt eksempel er feilmeldingen «kan ikke koble til App Store» på iPhone- og iPad-enheter.

Dette kan være frustrerende fordi App Store er ment å være et sted for enkel appnedlasting, og hvis du ikke klarer det, blir det bare et irriterende problem. Og ikke engang få meg i gang med at det haster med å ville oppdatere en app, men du får denne meldingen.

Heldigvis finnes det mange løsninger, og de er alle enkle å implementere.

Årsaker til at denne feilen oppstår på iOS-enheter

Det kan være mange forskjellige årsaker til at iOS-enheten din ikke kan koble til App Store. Her er noen av de vanligste:

  • Du er ikke koblet til mobildata/WiFi
  • Et programvareproblem hindrer deg i å få tilgang
  • App Store-serverne er nede

Nå som vi vet hvorfor dette kan skje, la oss dykke inn i løsningene umiddelbart.

Lukk og åpne App Store på nytt

Sannsynligvis den raskeste måten å løse problemet på, du kan prøve å lukke og deretter åpne App Store på nytt. Å gjøre dette løser mindre appproblemer, og feilmeldingen du står overfor kan være en av dem.

Start med å sveipe opp fra bunnen av skjermen og opp til midten av skjermen for å åpne appbytteren. Sveip deretter opp App Store-vinduet for å fjerne det fra listen. Du kan også prøve å lukke alle andre apper på denne måten for å utelukke muligheten for en konflikt.

  Topp 10 DApps i 2022

Til slutt åpner du App Store for å sjekke om problemet er løst.

Les også: Beste iPhone Unlocker-programvare for å låse opp passord

Tøm App Store-bufferen

Å tømme cachen løser nesten alltid problemet, og det er en av mine favorittmåter. Akkurat som andre apper der ute, drives App Store av programvare.

Det er så mange linjer med kode som i bunn og grunn forteller App Store hva de skal gjøre og hvordan man skal gå frem for å få dette til å fungere ved å motta og sende data. Siden ingenting er perfekt i denne verden (som jeg tror), tar programvaren litt tid å svare og jobbe med kommandoene dine.

For å forbedre responstiden bruker den imidlertid en hurtigbuffer og leverer en forhåndslastet side til deg. Selv om dette er en strålende del av komponenten, kan det noen ganger slå tilbake.

Bufferfiler kan bli ødelagt og bli fylt med feil over tid. For å takle dette problemet, er det en god idé å tømme hurtigbufferen for å la appen starte på nytt.

For å tømme cachen til App Store, kan du følge trinnene nedenfor:

Trinn 1: Åpne App Store.

Trinn 2: Trykk på et av alternativene nederst 10 ganger. Du kan for eksempel trykke på Spill 10 ganger raskt for å tømme hurtigbufferen.

Du vil ikke få et varsel om at hurtigbufferen er tømt, så etter at du har gjort dette, fortsett og lukk og åpne appen på nytt for å se om problemet er løst.

Sørg for at du er koblet til Internett

Å være koblet til en fungerende internettforbindelse er det viktigste å gjøre her, og det burde være ganske åpenbart. Noen ganger er vi imidlertid ikke klar over at vi faktisk er koblet fra WiFi-en vår.

  8 beste selvvertsbaserte e-postmarkedsføringsplattform

Hvis du bruker mobildata, start med å sjekke følgende:

  • Hvis du mottar riktig nettverk
  • Hvis datapakken din er aktiv
  • Hvis mobildata er slått på

På den annen side, hvis du bruker WiFi, kan du sjekke ruteren for å sikre at alt fungerer bra. Du kan også prøve å slå den av og deretter på igjen. Koble til slutt WiFi til iPhone eller iPad og sjekk om det løser problemet.

Sørg for at dato og klokkeslett er riktig

Jeg er nesten sikker på at du ikke forventet å se dette tipset, men hvor sjokkerende det enn høres ut, noen ganger kan dato og klokkeslett forstyrre enhetens funksjonalitet.

Hvis dataene og tiden er ute av synkronisering, kan det hende enheten din tror det er i fremtiden eller fortiden, noe som kan hindre deg i å koble til App Store.

For å sikre at datoen og klokkeslettet er riktig, kan du sjekke det ved å gå til Innstillinger > Generelt > Dato og tid. Sørg for at alternativet Angi automatisk er slått på.

Dette vil gi deg den mest nøyaktige timingen basert på posisjonen din.

Sørg for at VPN er slått av

Hvis du bruker en VPN på iOS-enheten din, kan du prøve å slå den av. Grunnen til at dette kan fikse problemet er at forskjellige land har forskjellige apper på App Store, og hvis VPN-en din er koblet til et annet land, vil ikke App Store kunne koble til den.

Du kan slå av VPN via appen du har lastet ned for det, eller du kan gå til Innstillinger > Generelt > VPN og enhetsbehandling. Hvis en VPN er aktiv, slår du den av.

Sjekk Apples systemstatusside

Det er en mulighet for at dere alle er frustrerte og på nippet til å trekke ut håret, men det virkelige problemet kommer fra Apples ende. Mange ganger møter serverne fra Apples ende problemer, og på grunn av det begynner appene på iOS-enhetene dine å feile.

  Slik bruker du iTunes Music i PowerPoint-presentasjoner

Selv om det er en sjelden hendelse, er det fortsatt en mulighet, så det er en god idé å sjekke Apples systemstatusside.

Som du kan se, fungerer App Store-serveren helt fint for øyeblikket. Når prikken ved siden av er grønn, vil du vite at det ikke er et problem med serverne.

Oppdater iOS-programvaren din

Enhetene våre mottar programvareoppdateringer av en grunn, og hvis din iPhone eller iPad har mottatt en ny oppdatering, bør du oppdatere den. Oppdatering til den nyeste versjonen av iOS kan fikse mange feil og feil som fantes i forrige versjon.

For å se etter en ny programvareoppdatering, gå til Innstillinger > Generelt > Programvareoppdatering.

Hvis enheten din ikke er oppdatert til den nyeste versjonen, får du muligheten til å laste ned og installere oppdateringen. Fortsett og gjør det for en mulig løsning på problemet.

Logg ut fra iTunes og App Store

Å logge ut fra iTunes og App Store kan eliminere mindre problemer, så det er absolutt verdt å prøve det ut hvis de andre metodene ikke har fungert for deg.

Gå over til Innstillinger og trykk deretter på ID-en din.

Rull ned til du ser Logg av.

Trykk på den for å logge av Apple-ID-en din. Deretter logger du på igjen og prøver å få tilgang til App Store.

Start enheten på nytt

En universell metode for å løse tekniske problemer, restarte iOS-enheten din som fikser små problemer. Det vil ikke skade å prøve denne enkle løsningen; det kan løse problemet for deg.

Rapporter potensielle maskinvareproblemer

Hvis du har prøvd alle metodene og fortsatt står overfor det samme problemet, er det siste du kan gjøre å kontakte Apples supportteam. Det er en mulighet for at iPhone eller iPad har maskinvareproblemer som trenger oppmerksomhet.

Du kan starte med å gjøre en avtale i din lokale Apple-butikk og se hvor ting går derfra.

Siste ord

Det kan være utrolig frustrerende når noe så enkelt som å bruke App Store blir umulig. Men med løsningene ovenfor bør du kunne finne en løsning for det og begynne å bruke det uten problemer.

Deretter kan du lære hvordan du tømmer hurtigbufferen på iPhone med eller uten renere apper.