Hvordan fikse «Kernel Data Inpage Error» på Windows [Fixed by Experts]

Kernel Data Inpage Error er en blue screen of death (BSOD), og her er noen tips for å komme ut av det.

Windows har en lang historie med å sette brukerne i smerte. Det er mange feil Windows-PC-er snubler inn i på en rutine, og Microsoft kommer knapt (eller aldri) ut med en løsning som fungerer for alle.

Det vi får i stedet er samfunnet som prøver å hjelpe slike urolige brukere. For å fortsette trenden, her er vi med denne «Kernel Data Inpage Error»:

Så dette er en blå skjerm som trenger en omstart av systemet. Du kan også se noen feilkoder sammen med denne BSOD, inkludert:

 • 0xC000009A, eller STATUS_INSUFFICIENT_RESOURCES
 • 0xC000009C, eller STATUS_DEVICE_DATA_ERROR
 • 0xC000009D, eller STATUS_DEVICE_NOT_CONNECTED
 • 0xC000016A, eller STATUS_DISK_OPERATION_FAILED
 • 0xC0000185, eller STATUS_IO_DEVICE_ERROR
 • 0xC000000E, eller STATUS_NO_SUCH_DEVICE

Det som generelt følger er standard systemsjekker og rettelser som «kan» løse denne feilen.

Hva forårsaker kjernedatainnsidefeil?

Som de fleste Windows-feil, er det vanskelig å finne årsaken til denne BSOD. Det kan være noen få maskinvare- og programvareuregelmessigheter, som nevnt nedenfor:

 • Dårlig harddisk
 • Defekt RAM
 • Løse forbindelser
 • Diskfeil
 • Programvarekonflikter
 • Utdatert BIOS
 • Skadevare

La oss nå gå til de følgende delene, hvor vi feilsøker disse i dybden.

Windows-oppdatering

Dette er den enkleste løsningen for mange ytelses- og sikkerhetsforbedringer. Og generelt er det ingen god grunn til å ikke gå med den siste Windows-oppdateringen, bortsett fra når de forårsaker problemer selv (og de noen ganger gjør det).

Du kan gå over til Innstillinger> Windows Update.

Installer den nylige oppdateringen og vent i noen dager for å sjekke om den løser seg. Sørg dessuten for at de siste oppdateringene blir installert automatisk uten at du trenger innblanding.

Det andre alternativet er imidlertid å se etter en oppdatert driver hvis du ikke er en stor fan av Windows-oppdateringer.

Trykk på Windows-tasten + X, og klikk på Enhetsbehandling.

Her, finn diskstasjonene og dobbeltklikk på hver stasjon du måtte ha. Dette vil åpne stasjonsegenskaper-dialogen for den harddisken.

Her, naviger til Driver-delen fra toppmenyen, og klikk Oppdater driver. Deretter vil det dukke opp en ny popup som ber om å søke automatisk etter drivere eller søke etter dem på datamaskinen.

  Moo0 File Monitor viser filendringer i sanntid og logger dem [Windows]

Ideelt sett gå med førstnevnte og la den gjøre jobben. Alternativt kan du laste ned de oppdaterte driverne fra harddiskprodusentens nettsted og velge det andre alternativet, som videre vil spørre om nedlastingsplasseringen.

Uansett, oppdater til den nyeste versjonen og observer problemstatusen i noen dager.

Dårlig harddisk

En sviktende harddisk er årsaken nummer én som kan ha gitt denne kjerneinnsidedatafeilen. Du kan merke noe uvanlig støy fra harddisken, som kan signalisere at det er på tide å få ny lagring.

For å bekrefte kan du laste ned diagnoseverktøy levert av harddiskprodusenten.

Dessuten er CrystalDiskInfo et verktøy som anbefales av de fleste. Dette er gratis å installere og gir ut helsestatusen til harddisken din.

Dette fungerer på både HDD og SSD. Og følgelig er fargekodene for helsestatus forskjellige, som du kan sjekke i hjelpeseksjonen deres. Alt annet enn blå (god helse) er generelt et signal om å ta en sikkerhetskopi og planlegge for en harddiskoppgradering.

Defekt RAM

Defekte RAM-pinner forårsaker også BSOD-er som dette, og heldigvis har Windows et innebygd verktøy for å sjekke ut eventuelle minneproblemer.

Skriv inn Windows Memory Diagnostic i søkefeltet på oppgavelinjen og klikk på riktig resultat.

Her har du to alternativer: start på nytt umiddelbart eller start skanningen ved neste omstart. Du kan gå med begge og la testen fullføre.

Dette er et øyeblikksbilde av hvordan det vil se ut under skanning:

Etterpå vil PC-en starte opp normalt, og du må sjekke Event Viewer for å finne ut eventuelle problemer.

Du kan åpne Event Viewer ved å trykke på Windows-tasten + X.

Derfra kan du klikke på Windows Logger > System i venstre rute.

Her kan du bla ned for å finne MemoryDiagnostics-Results eller bruke Finn-funksjonen fra høyre rute.

Denne testen vil gi ut eventuelle problemer med RAM. I tillegg til dette kan du også prøve MemTest86 for å utføre ytterligere testing hvis ingenting kommer opp i det opprinnelige Windows-verktøyet.

Dessuten kan du også verifisere dette ved å bruke en ekstra RAM.

Løse koblinger

Datamaskiner er en samling av små forskjellige enheter festet til hovedkortet, som hjelper dem med å kommunisere og fungere som en enkelt maskin.

Selv om du også kan se etter en løs tilkobling på en bærbar datamaskin, er dette å foretrekke fremfor DIY med stasjonære CPUer. For en bærbar PC er det bedre å ta den med til teknikeren.

  8 Vanlige Windows 11-problemer og deres løsninger

Før du fortsetter, sørg for at du er fri for statisk utladning som kan steke PC-komponentene. Du kan prøve denne antistatiske håndleddspakken 👇 for å jorde deg ordentlig før du berører noe inne i CPU-kabinettet.

Deretter sjekker du alle tilkoblingene, inkludert ALLE kablene, RAM-pinner, grafikkort osv. Det er best å trekke ut og sette inn tilkoblingene på nytt og sjekke om du får BSOD igjen.

Sørg i tillegg for at adapterkontaktene er rene. Microsoft anbefaler å bruke blekkviskere eller elektriske kontaktbehandlingsløsninger eller sprayer til dette formålet.

Diskkorrupsjon

Diskkorrupsjon er så vanlig i Windows at brukere har dem uten å legge merke til deres tilstedeværelse. Kanskje det er derfor Windows har mange disksjekkverktøy du kan bruke uten ekstern nedlasting.

De første som sjekker programvarefeil er DISM og System File Checker, som bør brukes i rekkefølge. Begge disse koblede veiledningene har detaljerte forklaringer for hvordan du skal handle i henhold til utdataene.

Den neste er chkdsk (forkortelse for check disk) for å sjekke eventuelle logiske og fysiske feil. Du må åpne ledeteksten som administrator fra søk på oppgavelinjen og skrive chkdsk c: /f /r.

Her er C: systemstasjonen for å sjekke og fikse feilene, mens /f /r er skannekodene. Denne prosessen vil «låse» emnedisken. Og hvis disken er i bruk av en annen prosess, vil du få muligheten til å planlegge på nytt ved følgende omstart.

Mer om chkdsk her hos Microsofts kundestøtte.

I tillegg har Windows dette verktøyet for stasjonssjekk for brukere som rynker på pannen ved synet av ledeteksten, der du kan velge partisjoner en om gangen for å bekrefte stasjonens helse.

Du kan starte denne skanningen ved å navigere til Windows Utforsker, velge systempartisjon og høyreklikke for å gå inn i Egenskaper. Velg deretter Verktøy, klikk på Sjekk for å skanne, og fortsett i henhold til resultatene.

Programvarekonflikter

Siden vi fortsetter å laste ned programvare, blir det noen ganger rotete og resulterer i slike situasjoner som Kernel Data Inpage Error.

Her har vi to alternativer:

1️⃣ Windows-tilbakestilling: Dette er den raskeste måten å løse programvarekomplikasjoner. Sørg imidlertid for at du har sikkerhetskopiert viktige data. Og åpenbart må du starte på nytt etter dette trinnet, spesielt ved å installere forhåndsinnstilte programmer.

  Reparer Epson Scanner Kan ikke kommunisere i Windows 10

2️⃣ Ren støvel: Hvis du ikke vil gå for en fullstendig tilbakestilling, er en ren støvel den «kjedelige» veien å gå som kan fungere. I et nøtteskall er en ren oppstart en prosess for å deaktivere alle tredjepartsprogrammene som slås på med hver oppstart og slå dem på separat for å fange opp hva som kan forårsake denne BSOD.

Denne prosessen løser mange Windows-problemer og er en standard vi rutinemessig anbefaler. Du kan sjekke denne rene oppstartsprosedyren vi har gjort for å løse et krasj Nvidia-kontrollpanel og følge de samme trinnene som er nevnt i den opplæringen.

Men hvis den rene oppstarten løser problemet, betyr det at denne BSOD er ​​forårsaket av en ekstern installasjon. Nå, det du skal gjøre er å aktivere dem gradvis og observere i noen tid (kanskje dager) for å sjekke om problemet er løst.

Øyeblikket det dukker opp igjen med et hvilket som helst program du tillater under oppstart, bør være det du bør oppgradere til den nyeste versjonen eller avinstallere hvis ingenting fungerer.

BIOS-oppdatering

BIOS er hovedkortverktøyet som starter opp før operativsystemet. Basert på produsenten kan BIOS-oppdateringer utstedes med Windows-oppdateringer.

Det kan imidlertid ikke være tilfelle overalt, og du bør se etter hovedkortmerket (for spesialbygde datamaskiner) og PC-nettstedet for forhåndsbygde «standard» datamaskiner for BIOS-oppdateringer.

Hvis det ikke er noen oppdateringer, prøv å tilbakestille BIOS-innstillingene til standard. Og siden det avhenger av hovedkortet eller PC-merket, er det dessverre ikke en universell prosess å illustrere.

Skadevare

Skadelig programvare kan gjøre mange ting med en datamaskin, og det er best å kjøre en full systemskanning hvis du fortsatt kjemper med slike skjermkrasj.

Vi har satt sammen en liste over gratis antivirus for PC. Imidlertid er det generelt et utmerket alternativ for å få et førsteklasses datavirus og holde sanntidsbeskyttelse slått på.

Vi håper det er fikset!

Kjernedatainngangsfeil er for det meste maskinvarerelatert. Det kan imidlertid også oppstå med programvarekonflikter.

Det kan be om en utskifting av maskinvare (RAM eller harddisk), eller en Windows-tilbakestilling bør løse det permanent hvis det bare handler om dårlig programvare.

Spesielt oppfordrer Microsoft brukerne til å kjøre disksjekker (diskutert under diskkorrupsjon) med jevne mellomrom. Til slutt, å ha et premium antivirus ombord er en robust metode for å bekjempe mange Windows-feil og internettsvindel.

Deretter kan du sjekke ut ting du bør ta vare på mens du oppdaterer BIOS.