Hvordan fikse minnegrensefeil og holde WordPress-nettstedet i gang

Som enhver annen åpen kildekode-løsning har WordPress fordeler og ulemper. Den tilbyr et uovertruffent nivå av fleksibilitet og nesten ubegrenset potensial for utvidelse. Men å håndtere problemer som feilsøking krever en viss grad av teknisk ekspertise. Men med riktig tilnærming kan du overvinne enhver feil og fullt ut utnytte kraften til WordPress.

Mens du kjører WordPress-nettstedet ditt, kan du støte på en typisk feil som sier «minnegrensen er oppbrukt.» Dette problemet oppstår når nettstedet ditt bruker mer minne enn serveren din tillater. Dette problemet kan ha alvorlige negative effekter som fører til en dårlig brukeropplevelse.

Det er vanlig å ha minnegrensefeil hvis nettstedet ditt mottar mye trafikk. Heldigvis finnes det en rekke rettelser som kan løse dette problemet, selv om du er ny på WordPress. Denne artikkelen vil veilede deg gjennom prosessen med å løse problemet med minnegrensen på WordPress-nettstedet ditt. Dermed kan du jevnt opprettholde effektiviteten til nettstedet ditt.

Vanlige årsaker bak WordPress-minnegrensefeil

Minnegrensefeil er en av de vanligste feilene som eiere av WordPress-nettsteder står overfor. Denne typen feil fører til at nettsidene dine lastes sakte, krasjer eller til og med blir utilgjengelige. Vanligvis sier feilen «fatal feil: tillatt minnestørrelse på 67108864 byte er oppbrukt.»

La oss finne de vanlige årsakene bak denne feilen:

Kompatibilitet med plugins og temaer

WordPress-plugins og -temaer kan gi nettstedet mulighet til å innlemme nye funksjoner og tilpasse den visuelle appellen. Men noen ganger kan plugin-en og temaet skape kompatibilitetsproblemer med WordPress-versjonen som brukes. Dermed kan det forårsake ulike problemer, inkludert minnegrensefeil.

For eksempel kan plugin-en eller temaet bruke for mye minne sammenlignet med minnet som er tildelt av serveren. For å fikse dette problemet kan du deaktivere plugin-en eller temaet som forårsaker denne feilen. Deretter kan du oppdatere plugin eller tema til siste versjon. Se i tillegg etter et alternativ som er kompatibelt med din nåværende WordPress-versjon.

Store databaser

I WordPress oppstår ofte problemer med minnebegrensninger på grunn av tilstedeværelsen av store databaser. Etter hvert som volumet av data som er lagret på nettstedet ditt øker, øker også de tilsvarende minnekravene for optimal drift.

Når et nettsted foretar omfattende dataspørring eller -behandling, kan det overskride den tildelte minnegrensen. Som et resultat vil minnegrensefeilen oppstå på WordPress-nettstedet ditt.

En løsning på dette problemet kan være å eliminere overflødige data som spam-kommentarer og postrevisjoner. For å optimalisere ytelsen og minnebruken kan du bruke en caching-plugin som effektivt kan redusere frekvensen av databasespørringer.

Resource Hungry Plugins

Bruk av plugins som krever en betydelig mengde ressurser kan potensielt resultere i overskridelse av minnegrensegrensen i WordPress. Slike plugins krever betydelige systemressurser, spesielt når du håndterer store mengder data eller bilder. Som et resultat kan det tømme den servertildelte minnegrensen.

  Topp Blockchain-programmeringsspråk for sikker utvikling

En mulig løsning på dette problemet er å deaktivere plugin-en som bruker en betydelig mengde ressurser. Du kan også erstatte plugin-modulen med en som legger mindre belastning på serverens ressurser. Alternativt kan du øke minnegrensen som er tildelt nettstedet ditt. Men dette krever tilgang til webområdets vertskontrollpanel.

Utilstrekkelige serverressurser

Minnegrensefeil er vanlig når WordPress-siden din er vert på en delt server. Delt hosting betyr at flere nettsteder ligger på samme server. Dette oppsettet kan resultere i en begrenset tildeling av serverressurser for hvert nettsted.

Hvis det er en plutselig økning av trafikk på nettstedet ditt eller det kjører en ressurskrevende plugin, kan den overskride den tildelte minnegrensen til serveren. Dessuten kan utdatert maskinvare, utilstrekkelig diskplass og begrenset CPU eller RAM også føre til denne feilen.

For å løse dette problemet kan du redusere antallet plugins som brukes på nettstedet ditt. Men hvis du trenger flere plugins for å kjøre nettstedets drift, kan du prøve å velge en vertsplan som gir deg mer minne. Oppgrader til en dedikert server som tilbyr økte ressurser og kontroll over nettstedet ditt.

Overbelastet nettstedtrafikk

Minnegrenseproblemer kan oppstå når et nettsted mottar flere forespørsler enn serveren kan håndtere. Som et resultat står nettsteder med høy trafikk overfor feilen siden det krever flere serverressurser for å håndtere flere forespørsler.

Høy trafikk forårsaker også problemer med databasespørringer fordi det krever en betydelig mengde minne. Følgelig kan ikke serveren allokere nok minne til å imøtekomme det økte volumet av spørringer, noe som resulterer i minnegrensefeil.

For å håndtere det, kan du forbedre effektiviteten til nettstedet ditt ved å bruke et innholdsleveringsnettverk (CDN). Et CDN vil hjelpe deg med å levere nettstedets innhold på tvers av forskjellige servere. Så enhver belastning på en enkelt server vil gå ned.

Dessuten kan bruk av caching-plugins være nyttig for å lagre ofte vurderte data. Det vil hjelpe deg med å minimere antallet databasespørringer som er nødvendige for å oppfylle hver forespørsel. Det er også viktig å velge en vertsplan som tilbyr tilstrekkelige ressurser til å imøtekomme trafikken til nettstedet ditt.

Slik sjekker du minnegrensen på WordPress-nettstedet ditt

Det er forskjellige metoder for å sjekke minnegrenser på WordPress-nettstedet ditt. Her er noen av disse metodene du enkelt kan bruke:

#1. Fra WordPress Site Health

WordPress nettstedshelseverktøy er en enkel måte å sjekke WordPress-minnegrensen din. Den gir en oversikt over helsen så vel som andre detaljer, for eksempel PHP-minnegrensen.

For å få tilgang til informasjonen om nettstedets helse, gå først til Verktøy> Nettstedhelse.

Klikk nå på Info-fanen og bla ned for å finne WordPress Constant-alternativet.

Klikk på WordPress Constants-alternativet, som vil rulle ned detaljene om delene som er lastet.

Her vil du få informasjon knyttet til WP_MEMORY_LIMIT, som definerer minnegrensen.

Hvis den tildelte minnegrensen er utilstrekkelig eller mindre enn 32M, må du øke minnet. Det er flere metoder for å øke denne minnegrensen, som vi vil diskutere snart.

  Slik sletter du Uber-historikk

#2. Utforsker filen wp-config.php

Du kan også se WordPress-minnegrensen ved å åpne filen wp-config.php. For å få filen må du finne rotkatalogen til WordPress-nettstedet ditt. Dermed kan du installere en enkel WordPress filbehandlingsplugin i dashbordet ditt kalt File Manager.

Etter å ha installert og aktivert plugin-modulen, klikk på WP File Manager og klikk på det første alternativet for å åpne fillisten.

Fra listen over filer, høyreklikk på wp-config.php og klikk deretter åpen på koderedigering. Finn nå koden – define(«WP_MEMORY_LIMIT», «256M»);. Denne koden definerer den maksimale mengden minne som er tildelt WordPress-nettstedet ditt.

Minnegrensen i dette eksemplet er satt til 256 MB, som kan endres. Husk at denne filen må legges til stedet som er pekt på i bildet. Hvis linjen ikke er til stede i filen wp-config.php, kan du legge den til manuelt. Men ikke glem å lagre endringene før du drar.

#3. WordPress hostingkonto

Du kan alltid sjekke WordPress-minnegrensen din fra WordPress-nettstedets vertskonto eller cPanel. Først, logg inn på vertskontoen din, logg på cPanel, og klikk på Filbehandling.

Dobbeltklikk nå på public_html, som åpner fillisten.

I denne fillisten vil du få filen wp-config.php som du kan se og til og med redigere.

Høyreklikk nå og vis filen for å sjekke minnegrensen til WordPress-nettstedet ditt.

Hvis du ikke finner nettstedets WordPress-minnegrense, anbefaler vi at du kontakter vertsleverandøren din. De vil kunne gi deg gjeldende WordPress-minnegrense og PHP-grense for nettstedet ditt. Men for å utføre denne oppgaven er det vanlig å starte en støttebillett eller sende en e-post til vertsleverandøren din.

Nå som du vet hvor du finner minnegrensen til WordPress-siden din, er det på tide å lære hvordan du kan øke den.

Hvordan fikse WordPress-minnegrensefeilen

Hvis du er villig til å fikse WordPress-minnegrensefeilen, følg disse trinnvise tilnærmingene:

#1. Sikkerhetskopier WordPress-nettstedet ditt

Det er viktig å sikkerhetskopiere nettsteddataene dine før du gjør endringer på WordPress-nettstedet ditt. For hvis noe går galt mens du gjør endringer, kan du enkelt gå tilbake til nettstedets tidligere tilstand. Gå gjennom følgende trinn for å sikkerhetskopiere WordPress-nettstedet ditt:

 • Bruk en backup-plugin som UpdraftPlus, Duplicator, Jetpack
 • Bruk skysikkerhetskopieringstjenester som Google Drive og Amazon S3.
 • Eksporter databasen til WordPress-nettstedet ditt manuelt
 • Spør vertsleverandøren din om backup-tjenester

Hvis du bruker en plugin, blir sikkerhetskopieringsprosessen veldig enkel siden du kan tilbakestille endringene når som helst. I tillegg, med sanntid og automatiserte sikkerhetskopier, lagrer du alltid nettstedet ditt fra plutselige endringer.

#2. Rediger filen wp-config.php

Som vi nevnte tidligere, er minnegrensen definert i wp-config.php-filen på nettstedet ditt. Derfor bør du begynne med det først for å fikse problemet med minnegrensen. Her er trinnene du kan følge for å redigere filen wp-config.php

1. Logg inn på WordPress-nettstedets cPanel- eller FTP-klient og skriv inn wp-config-filen.

2. Legg til koden nevnt nedenfor før linjen som sier «Det er alt, slutt å redigere!»: define(«WP_MEMORY_LIMIT», «256M»);

3. Før du avslutter, lagre alle endringene og oppdater siden for å se om problemet med minnegrensen er løst.

  Hvordan fikse CPU-viftehastighetsfeilen

Hvis du fortsatt har feilen, må du prøve en annen tilnærming for å fikse den.

#3. Rediger minnegrense i php.ini-fil

I tilfelle du ikke er i stand til å fikse minnegrenseproblemet gjennom wp-config.php, kan du gjøre det ved å bruke php.ini-filen. Med denne filen kan du utvide minnegrensen og til og med konfigurere flere WordPress-alternativer. Følg disse trinnene for å konfigurere php.ini-filen:

 • Logg på cPanel og finn mappen public_html og dobbeltklikk for å komme inn
 • I public_html-mappen får du php.ini-filen som du må redigere.

 • Hvis du ikke ser php.ini-filen i public_html-mappen, kan du opprette den. For å lage php.ini-filen, klikk på Fil-alternativet og lag en manuelt.
 • Innenfor php.ini-filen kan du sette inn følgende linje med koder for å endre minnegrensene og mer.
upload_max_filesize = 256M

post_max_size = 256M

memory_limit = 256M

file_uploads = On

upload_max_filesize = 128M

max_execution_time = 300

max_allowed_packet_size = 524288000

Merk: du trenger bare å legge til memory_limit = 256 i filen. Resten av kodene brukes til forskjellige formål.

#4. Rediger minnegrense ved å bruke .htaccess-fil

Hvis du fortsatt har problemet med minnegrensen på WordPress-nettstedet ditt, gå gjennom følgende trinn for å løse det:

 • Logg på cPanel og gå inn i plublic_html-mappen
 • Finn .htaccess-filen i mappen
 • Som standard er .htaccess-filen ikke tilgjengelig. Du kan gjøre den tilgjengelig ved å klikke på innstillingsknapphjulet og velge boksen Vis skjulte filer

 • Når du har lagret innstillingene, åpner du .htaccess-filen og legger inn følgende kode:
php_value max_input_vars 5000

php_value max_execution_time 300

php_value post_max_size 128M

php_value upload_max_filesize 128M

php_value memory_limit 256M

Merk: du trenger bare å legge til php_value memory_limit 256M i filen.

#5. Kontakt din vertsleverandør

Hvis du fortsatt står overfor problemet med minnegrensen, er det på høy tid at du kontakter vertstjenesteleverandøren din. Du bør først sjekke ut minnegrensen som er tildelt av vertsleverandøren din. Derfor bør du sjekke ut hosting-dashbordet, hvor du kan finne den tildelte minnegrensen for nettstedet ditt.

Hvis du har nådd den maksimale minnegrensen for nettstedet ditt, er det på tide å se etter en annen vertsplan. Du kan spørre vertsleverandøren din om de forskjellige pakkene de tilbyr. Etter det kan du oppgradere til en annen plan eller til og med velge en bedre vertsleverandør.

Noen av de beste vertsleverandørene er Hostinger, Bluehost, WP Engine, HostGator osv. Du kan også unngå den delte hostingplanen og oppgradere til virtuelle private servere (VPS) eller skyhosting. Derfor kan du få flere minnegrenser og ressurser for WordPress-nettstedet ditt.

Beste praksis for å unngå minnegrensefeil i fremtiden

Som eier av et WordPress-nettsted kan det være frustrerende å møte minnegrenseproblemet. Det er imidlertid skritt du kan ta for å unngå dette problemet i fremtiden. Her er de beste fremgangsmåtene for å følge og forhindre dette problemet:

 • Oppdater alltid WordPress-siden din til den nyeste versjonen
 • Oppdater regelmessig plugins og tema for nettstedet ditt
 • Velg og installer lette temaer og plugins
 • Optimaliser databasene dine rutinemessig for å fjerne overflødig data
 • Bruk caching-plugins for å minimere frekvensen av databasespørringer
 • Bruk innholdsleveringsnettverk (CDN) for å avlaste serverressurser
 • Oppgrader til en bedre pakke levert av vertsleverandøren din
 • Bytt vertsleverandør til en kjent eller bedre
 • Last opp store filer direkte til nettstedet ditt

Sammendrag

WordPress-minnegrensefeil kan virke som et skremmende problem å løse. Det kan skape en dårlig brukeropplevelse for nettstedeierne og hemme den generelle effektiviteten til nettstedet. Men etter å ha gått gjennom denne veiledningen, vil du være i stand til å håndtere det enkelt og holde nettstedet ditt i gang.

Du kan også være interessert i å lese om disse premium WordPress-vertsplattformene for nettsteder med mye trafikk for å unngå disse problemene.