Hvordan fikse VIDEO TDR FAILURE (nvlddmkm.sys Failure) på Windows 10

Det er ingenting verre enn å gjøre seg klar til å spille et videospill med vennene dine bare for å bli avbrutt av en Blue Screen of Death (BSOD)-melding som tar over datamaskinen din, slår av alt og hindrer deg i å gjøre noe annet enn å starte på nytt.

BSOD-feil varierer, og de indikerer det nøyaktige problemet som får datamaskinen til å slå seg av og forhindre maskinvarekorrupsjon og stort tap av data. Problemet er at feilkoder kan være vanskelige å tyde uten teknisk kunnskap.

For eksempel er VIDEO TDR FAILURE en BSOD-stoppkode som kan oppstå på datamaskiner med NVIDIA-grafikkort. Hele skjermen blir blå, viser meldingen PC-en din fikk et problem og må starte på nytt, og angir nvlddmkm.sys som den problematiske filen. nvlddmkm.sys er en driver, og dens fulle navn er NVIDIA Windows Kernel Mode Driver.

Innholdsfortegnelse

VIDEO TDR-FEIL på Windows 10 – FIX

Før du finner en løsning for VIDEO TDR FAILURE-feilen, er det en god idé å opprette et systemgjenopprettingspunkt. Hvis noe skjer og du må angre alle endringer, kan du enkelt rulle tilbake Windows 10 til et sjekkpunkt og starte feilsøking fra grunnen av.

1. nvlddmkm.sys mislyktes? Start Windows 10 i sikkermodus

Hvis du har problemer med å bruke datamaskinen fordi systemet umiddelbart krasjer, viser den blå skjermen og går inn i en omstartsløyfe, kan du starte Windows 10 i sikkermodus:

Slå PC-en på og av tre ganger for å utløse Windows 10-feilsøkingsmodusen
Gå til Feilsøking > Avanserte alternativer > Oppstartsinnstillinger
Klikk Start på nytt og vent litt
Trykk på F5 for å aktivere sikkermodus med nettverk
Etter at Windows har startet opp, sjekk om du fortsatt får nvlddmkm-feilen. Hvis du fortsatt gjør det, følg trinnene ovenfor for å nå alternativene for sikker modus og velg F4 for å aktivere sikker modus uten nettverksfunksjoner

2. Kjør en ren oppstart

Hvis sikkermodus viste seg å være nøkkelen til å stabilisere operativsystemet ditt og forhindre at det viser BSOD-feil, kan du renstarte Windows 10 for å deaktivere oppstart og tjenester som juli være feil og forårsake VIDEO TDR FAILURE-feilen.

Følg trinnene i løsning 1 for å starte Windows 10 i sikkermodus
Klikk på Start-knappen, søk etter systemkonfigurasjon og start denne appen
I kategorien Generelt velger du alternativet Selektiv oppstart
Deaktiver Last inn systemtjenester og Last oppstartselementer
Klikk på Bruk og gå til Oppstart-delen
Klikk Åpne Oppgavebehandling
Velg et program med aktivert-statusen og klikk på Deaktiver. Få dette til å skje for alle apper med aktivert-statusen
Start PC-en på nytt og inspiser resultatene

3. Se etter systemoppdateringer

Hvis du ikke har brukt Windows Update på lenge, kan det hende du har gått glipp av kritiske oppdateringer designet for å fikse systemfeil. Siden det er en så viktig OS-komponent, bør Windows Update kjøre i bakgrunnen og spørre deg hver gang det er en ventende oppdatering. Men hvis automatiske systemoppdateringer ble deaktivert på enheten din, bør de startes manuelt.

Trykk på Win-tasten, skriv inn Se etter oppdateringer og trykk på Enter
Klikk Se etter oppdateringer og vent
Hvis Windows finner noe, klikker du på Last ned
Vent tålmodig til de nye systemoppdateringene er lastet ned og installert
Start datamaskinen på nytt

4. Deaktiver overklokkingsprogramvare

Folk bruker minneoverklokkingsverktøy for å forbedre spillopplevelsen. Men hvis datamaskinen ikke er ledsaget av en kjøler som er kraftig nok til å opprettholde den ekstra varmen, vil Windows til slutt slå seg av og vise en blåskjermmelding som VIDEO TDR FAILURE for å forhindre korrupsjon av harddisken og tap av data.

Med mindre du vet nøyaktig hva du gjør, bør du deaktivere eventuelle overklokkingsprogramvareverktøy, for eksempel MSI Afterburner, CPU-Z eller GPU-Z, og tilbakestille datamaskinens klokkeinnstillinger til standard. Hvis du konfigurerte overklokking i BIOS, sjekk ut neste løsning på denne listen.

5. Tilbakestill BIOS til standard

Datamaskinens BIOS inneholder et bredt spekter av tilpasningsinnstillinger designet for å forbedre systemytelsen. Dessverre kan denne planen lett slå tilbake hvis du eller noen andre med tilgang til datamaskinen din målløst har endret BIOS-innstillinger, for eksempel overklokking og caching.

Det kan til og med føre til blåskjerm-feil som nvlddmkm.sys. Den enkleste måten å løse dette problemet på er å tilbakestille BIOS til standard.

Slå på PC-en
Før Windows starter opp, trykk raskt på tasten som vises på skjermen for å få tilgang til BIOS-oppsettet
Få tilgang til den avanserte BIOS-delen
Finn og aktiver alternativet som tilbakestiller BIOS-konfigurasjonsdata til standard
Lagre gjeldende innstillinger og avslutt

  Slik åpner du RAW-bildefiler på Windows 10

6. Oppdater BIOS

Hvis du ikke har oppdatert BIOS på lenge eller aldri har gjort dette, bør du sette deg i gang med en gang. Du trenger bare en USB-flash-stasjon og en Internett-tilkobling.

Koble en USB-flash-stasjon til PC-en
Start opp systemet og trykk på tasten som vises på skjermen for å gå inn i BIOS-oppsettet
I BIOS-hoveddelen kan du finne BIOS-produsenten, versjonen og installasjonsdatoen
Ved å bruke denne informasjonen, start Windows på den feilfungerende PC-en eller bruk en annen datamaskin med Internett-tilgang, åpne en nettleser og besøk BIOS-produsentens nettsted
Finn og last ned den nyeste BIOS-versjonen som er kompatibel med operativsystemet ditt
Pakk ut den nedlastede filen til USB-flashstasjonen
Gå tilbake til BIOS-menyen, lag en sikkerhetskopi av gjeldende BIOS-versjon for oppbevaring, og lagre sikkerhetskopien på USB-flashstasjonen
Kjør systemfastvareoppdateringen og pass på at du ikke slår av eller starter PC-en på nytt i løpet av denne tiden

7. Gjenopprett filen nvlddmkm.sys

NVIDIA har en sikkerhetskopi av nvlddmkm.sys-filen et sted på datamaskinen din, så alt du trenger å gjøre er å finne den, kopiere den og overskrive den korrupte nvlddmkm.sys-filen.

Åpne Windows Utforsker ved å trykke på Win-tasten + E
I adressefeltet skriver du %SystemRoot%System32Drivers
Finn filen nvlddmkm.sys og gi den nytt navn til nvlddmkm.sys.old
Klikk på Denne PC-en i navigasjonsruten i Windows Utforsker
Klikk i Søk denne PC-feltet og søk etter nvlddmkm.sy_
Kopier filen nvlddmkm.sy_
Trykk på Win-tasten + R, skriv inn cmd og trykk på Enter for å åpne ledeteksten
Kjør chdir desktop
Kjør deretter expand -r nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys
Avslutt ledetekst
Gå til skrivebordet og kopier filen nvlddmkm.sys
Gå tilbake til %SystemRoot%System32Drivers og lim inn filen
Start datamaskinen på nytt og se etter BSOD-feil

8. Fjern systeminformasjonskapsler og midlertidige filer

Windows lagrer informasjonskapsler og midlertidige filer, som bør slettes regelmessig for å tømme systembufferen og gi plass til nye data. Hvis det ikke skjer, kan dette føre til problemer med systemstabilitet og Blue Screen of Death-feil som VIDEO TDR FAILURE.

For å fikse dette problemet, må du bare fjerne systeminformasjonskapslene og midlertidige filer ved å bruke spesialiserte verktøy som CCleaner. Eller, hvis du ikke vil installere noen tredjepartsapplikasjoner, kan du gå til det innebygde Diskopprydding-verktøyet.

Slik bruker du Diskopprydding:

Klikk på Start-knappen, søk etter Diskopprydding og åpne denne appen
Velg stasjonen der Windows er installert (vanligvis C:) og klikk OK
Velg følgende filer for å slette:
Nedlastede programfiler
Midlertidige Internett-filer
Midlertidige filer

Klikk OK og Slett filer for å bekrefte

9. Installer grafikkadapteren på nytt

Det kan hende at grafikkskjermen ikke er riktig installert på datamaskinen. Du kan imidlertid enkelt fikse dette fra Enhetsbehandling.

Høyreklikk på Start-knappen og velg Enhetsbehandling
Utvid kategorien Skjermadaptere
Høyreklikk skjermadapteren og velg Avinstaller enhet
Start PC-en på nytt. Windows vil automatisk installere de manglende adapterene

10. Oppdater GPU-driverne

Utdaterte grafikkdrivere kan forårsake problemer med skjermkort, spillproblemer og til og med blåskjermfeil som nvlddmkm.sys. Men du kan oppdatere den utdaterte GPU-driveren med minimal innsats.

Åpne Enhetsbehandling, høyreklikk på skjermadapteren og velg Oppdater driver
Klikk Søk automatisk etter drivere
Hvis du får meldingen De beste driverne for enheten din er allerede installert, klikker du på Søk etter oppdaterte drivere på Windows Update. Men hvis du allerede har sjekket systemet for oppdateringer, er det ikke nødvendig å gjøre det igjen
Start datamaskinen på nytt hvis driveren ble oppdatert

Dessverre klarer ikke Windows ofte å finne nyere drivere i databasen eller ved å bruke Windows Update-komponenten. I så fall kan du dobbeltklikke på GPU-adapteren i Enhetsbehandling, bytte til fanen Driver og finne ut driverprodusenten, versjonen og installasjonsdatoen. Bruk denne informasjonen til å besøke nettstedets produsent for å laste ned og installere den nyeste driveren.

Men hvis du synes denne prosessen er vanskelig eller ikke vil risikere å laste ned en driver som ikke støttes, kan du gå til en driveroppdatering som automatisk oppdager alle utdaterte drivere på PC-en og tilbyr å installere de nyeste versjonene med en gang. Og du risikerer heller ikke å få inkompatible drivere.

11. Rulle tilbake ustøttede GPU-drivere

Når vi snakker om inkompatible GPU-drivere, laster mange PC-brukere dem ned fra ukjente kilder uten egentlig å vite om de fungerer på datamaskinene deres.

Hvis du er en av disse brukerne, bør du umiddelbart rulle tilbake den ikke-støttede skjermdriveren for å gjenopprette stabiliteten til datamaskinen, eliminere gjentatte systemkrasj og fortsette med en riktig driveroppdatering.

Gå til Enhetsbehandling og dobbeltklikk på GPU-adapteren
Bytt til Driver-delen
Klikk på Rull tilbake driver og følg instruksjonene på skjermen. Hvis knappen er nedtonet, betyr det at ingen tidligere driverversjon er lagret på PC-en din, så du kan hoppe over hele denne løsningen

12. Kjør feilsøkingsprogrammet for maskinvare og enheter

Windows 10 har interne feilsøkere for å fikse vanlige problemer som skjer med forskjellige PC-komponenter, inkludert maskinvare og enheter. Normalt bør du kunne finne den i feilsøkingsinnstillinger. Men hvis feilsøkingsverktøyet for maskinvare og enheter mangler i den delen, kan du kjøre det med en gang slik:

Trykk på Win-tasten + R og kjør msdt.exe -id DeviceDiagnostic
Klikk Neste og vent til feilsøkeren skanner PC-en din
Hvis den finner noen løsninger, klikker du på Bruk denne løsningen
Start PC-en på nytt når den er ferdig og se etter BSOD-feil

13. Deaktiver maskinvareakselerasjon

Tallrike programvareapplikasjoner bruker maskinvareakselerasjon for å forbedre opplevelsen din, enten vi snakker om spill, nettsurfing, streaming eller noe annet. Hvis du la merke til at datamaskinen viser BSOD-feilen etter å ha startet et bestemt program, inspiser programmets innstillinger og se etter et alternativ for maskinvareakselerasjon for å slå det av. Her er noen forslag.

Slik deaktiverer du maskinvareakselerasjon i Google Chrome:

I Chrome åpner du Mer-menyen og går til Innstillinger
Velg Avansert > System (eller gå til chrome://settings/system)
Deaktiver Bruk maskinvareakselerasjon når tilgjengelig
Start Chrome på nytt

  Bekreftet: Windows 10-oppsett hindrer nå opprettelse av lokal konto

Slik deaktiverer du maskinvareakselerasjon i Mozilla Firefox:

I Firefox åpner du ≡-menyen og går til Alternativer (eller går til about:preferences)
Generelt, finn ytelsesdelen
Deaktiver Bruk anbefalte ytelsesinnstillinger
Deaktiver også Bruk maskinvareakselerasjon når tilgjengelig
Start Firefox på nytt

Slik deaktiverer du maskinvareakselerasjon i Microsoft Edge:

I Edge åpner du Mer-menyen og velger Innstillinger
Gå til System (eller besøk edge://settings/system)
Deaktiver Bruk maskinvareakselerasjon når tilgjengelig
Start Edge på nytt

14. Analyser krasjdumpene

Hvis du er typen bruker som ikke viker unna datamaskinens tekniske aspekter, kan du analysere krasjdumpene etterlatt av VIDEO TDR FAILURE-feilen, for å finne ut den eksakte driveren som gir deg problemer. Event Viewer er en god assistent for denne rollen.

Slik bruker du Event Viewer:

Start PC-en på nytt etter et systemkrasj
Trykk umiddelbart på Win-tasten, søk etter Event Viewer og åpne denne appen
Gå til Windows Logger > System i navigasjonsruten på venstre side
Velg den første oppføringen som sier Error
Kontroller informasjonen fra kategorien Generelt og detaljer

Du kan bruke disse dataene til å utføre et Google-søk eller komme i kontakt med Microsofts støtteteam. Men hvis du synes Event Viewer er skremmende, foreslår vi at du bruker BlueScreenView i stedet. Den har samme rolle, men den er pakket inn i et enklere grensesnitt og har mer intuitive alternativer for å analysere minidump-filer.

15. Bruk Display Driver Uninstaller

Display Driver Uninstaller (DDU) er en fantastisk applikasjon som kan tilbakestille GPU-programvaren og -driverne. Hvis skjermdriveren nvlddmkm sluttet å svare på din Windows 10-PC, kan du bruke DDU til å feilsøke BSOD-feilen på en sikker måte.

Sørg for å opprette et systemgjenopprettingspunkt hvis du ikke har gjort det så langt
Last ned Display Driver Uninstaller fra offesiell nettside
Pakk ut det nedlastede arkivet og åpne DDU-filen
Start Windows 10 i sikkermodus med nettverk (se løsning 1 fra denne listen)
Åpne Display Driver Uninstaller.exe
Når du blir bedt om med konfigurasjonsvinduet, la alt være som det er og klikk OK for å fortsette
Velg GPU og NVIDIA fra de to menyene på høyre side
Klikk deretter på Rengjør og start på nytt

16. Fjern og sett inn GPU-kortet på nytt

Det er mulig at grafikkortet ditt må kobles til datamaskinenheten på nytt. Hvis den ikke er riktig tilkoblet, kan dette utløse Blue Screen of Death-feil som VIDEO TDR FAILURE-stoppkoden.

Slå av skrivebordet, koble fra alle kabler, fjern datamaskinchassiset og løsne GPU-kortet forsiktig. Sett den deretter tilbake i samme spor, men uten å bruke makt. Slå på datamaskinen og se om noe har endret seg.

17. Prøv GPU-kortet på en annen datamaskin

Hvis grafikkortet ditt ikke fungerer og må skiftes ut, vil alle dine anstrengelser for å forsøke å løse blåskjermproblemet på programvarenivå ha vært forgjeves.

En enkel måte å teste dette på er ved å ta ut GPU-kortet fra datamaskinen og sette det inn i en annen PC, gjerne med en ren Windows-installasjon. Hvis systemet begynner å feile, bør det være ganske klart at du må bytte ut maskinvaren. Sjekk ut de beste GPU-kortene for spill.

18. Sjekk systemminnet

Systemminneproblemer kan påvirke hele datamaskinen, og føre til blåskjermfeil som nvlddmkm.sys. Du kan enkelt kjøre en sjekk ved å gå til Windows Memory Diagnostic, et verktøy som følger med Windows 10.

Slik bruker du Windows Memory Diagnostic:

Lagre det nåværende arbeidet ditt og lukk alle programmer
Trykk Win-tasten + R, skriv mdsched.exe, og trykk Enter-tasten
Klikk Start på nytt nå og se etter problemer

Operativsystemet vil starte på nytt og begynne å kjøre minnetester. Den kjører en standardtest som standard. Men hvis du har litt tid på hendene, foreslår vi at du bytter til den utvidede testen for å få mer nøyaktig informasjon om eventuelle RAM-problemer.

Trykk F1 for å åpne alternativseksjonen, velg Utvidet, og trykk F10 for å bruke denne innstillingen. Hele minnetesten kan ta lang tid, så du kan la PC-en stå uten tilsyn siden intervensjonen ikke er nødvendig. Når testen er fullført, starter Windows 10 opp som vanlig og viser testresultatene i varslingssenteret.

19. Bruk Startup Repair

Hvis Windows 10 opplever oppstartsproblemer, kan dette føre til alle slags datamaskinproblemer, inkludert BSOD-feil med stoppkoden VIDEO TDR FAILURE. Men du kan fikse oppstartsproblemer ved å kjøre oppstartsreparasjonsverktøyet fra Avansert oppstart-menyen. Før du gjør det, trenger du en tom USB-flashstasjon og Internett-tilgang for å sette opp en systeminstallasjonsdisk.

Slik lager du en Windows 10 installasjonsmediedisk:

Koble en USB-flash-stasjon til PC-en og sørg for å lagre viktige filer som er lagret der, siden stasjonen vil bli formatert
Last ned Media Creation Tool fra offesiell nettside
Åpne Media Creation Tool og følg trinnene for å lage en Windows 10 installasjonsmediedisk på USB-flashstasjonen

Slik kjører du Startup Repair:

Sørg for at USB-flash-stasjonen med Windows 10-installasjonsmediet er koblet til PC-en
Klikk på Start-knappen og åpne menyen med strømalternativene
Mens du holder nede Shift-tasten, klikker du Start på nytt for å starte Windows 10 til feilsøkingsmenyen
Gå til Feilsøking > Avanserte alternativer > Oppstartsreparasjon
Velg administratorkontoen din og skriv inn passordet ditt for å fortsette
Følg instruksjonene for å fullføre reparasjonssekvensen ved oppstart

20. Løs problemer med harddisken

Harddisken din juli har korrupte filer eller dårlige sektorer som hindrer Windows i å fungere normalt, men du kan fikse HDD-problemer uten å måtte bruke en tredjepartsprogramvare takket være CHKDSK (Check Disk).

Trykk Win-tasten + R, skriv CMD, og ​​trykk Ctrl + Shift + Enter for å åpne ledeteksten med administratorrettigheter
Hvis operativsystemet ditt er installert på C:-stasjonen, kjør chkdsk c: /f /r. Ellers erstatt c: med riktig partisjonsbokstav
Hvis du ikke vet hvor Windows befinner seg, velg en stasjonsbokstav når du skriver inn run-kommandoen (f.eks. run d:) og se mappene som inneholder den (run dir). Fortsett å liste mapper for flere stasjonsbokstaver til du ser Windows-katalogen

  Tweetz Desktop er en kraftig, ryddig Twitter-klient for Windows

Når du blir bedt om å bekrefte planleggingen av CHKDSK ved neste omstart av systemet, skriv y og trykk Enter
Start datamaskinen på nytt og vent til CHKDSK gjør jobben sin

21. Reparer korrupte systemfiler

Ikke bare harddiskproblemer, men også skadede, modifiserte eller manglende OS-filer kan forårsake blåskjermfeil på datamaskinen din. For å gjenopprette systemfiler på Windows 10, kan du kjøre DISM (Deployment Image Servicing and Management) og SFC (System File Checker).

Start Windows 10 i sikkermodus med nettverk (se løsning 1)
Klikk på Start-knappen, skriv inn cmd og åpne kommandoprompt
Kjør DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestoreHealth. Men hvis Windows Update-komponenten er ødelagt, vil ikke denne kommandoen fungere. I stedet kan du opprette en Windows 10-installasjonsmediedisk (se løsning 19) og angi den som reparasjonskilde: DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:RepairSourceWindows (erstatt C:RepairSourceWindows med hele banen til Windows 10 installasjonsmediedisken)
Etter at DISM har gjort jobben sin, kjør SFC (sfc /scannow). Hvis SFC er vellykket, viser det at Windows Resource Protection ikke fant noen integritetsbrudd-melding

22. Deaktiver Rask oppstart

Rask oppstart er en Windows-komponent som starter operativsystemet ditt raskere ved å forhåndslaste drivere. Dessverre er det kjent for å forårsake alvorlige PC-problemer. Hvis drivere ikke slås av og startes på nytt, kan det utløse blåskjermfeil som nvlddmkm.sys.

For å løse dette problemet kan du deaktivere rask oppstart:

Trykk på Win-tasten, søk etter kontrollpanel og åpne denne appen
Dobbeltklikk på Strømalternativer
Klikk på Velg hva strømknappene gjør
Klikk på Endre innstillinger som for øyeblikket ikke er tilgjengelige (administratorrettigheter kreves)
Deaktiver Slå på rask oppstart og klikk på Lagre endringer
Start datamaskinen på nytt

23. Deaktiver PCI Express-strømalternativet

Mange brukere rapporterte at det å slå av PCI Express-strømalternativet hjalp til med å fikse VIDEO TDR FAILURE-feilen på datamaskinen. Her er hva du må gjøre:

Klikk på Start-knappen, skriv inn rediger strømplan og trykk på Enter
Klikk på Endre avanserte strøminnstillinger
Utvid PCI Express-gruppen
Sett Link State Power Management til Av
Klikk på Bruk
Start datamaskinen på nytt

24. Kjør en skadelig skanning

Infeksjoner av skadelig programvare kan være alvorlige nok til å ødelegge kritiske systemfiler og hindre deg i å kjøre systemverktøy som Oppgavebehandling eller Kommandoprompt. Hvis du mistenker at datamaskinen din nylig ble infisert med et virus, bør du kjøre en skanning for å eliminere eventuelle trusler og gjenvinne kontrollen over PC-en.

Slik kjører du en skadelig programvareskanning med Windows Defender:

Trykk på Windows-tasten, skriv inn Windows Security, og start dette verktøyet
Velg Virus- og trusselbeskyttelse
Klikk Skannealternativer
Velg Hurtigskanning og trykk Skann nå
Hvis datamaskinsøket ikke viser noe, velg Windows Defender Offline scan og klikk Skann nå
Tillat Windows Defender å fjerne eller sette trusler i karantene. Hvis du tror den feilaktig har oppdaget trygge filer som skadelig programvare, sørg for å legge dem til hvitelisten for å ekskludere elementene fra fremtidige skanninger

25. Fiks systemregisteret

Manglende, modifiserte, korrupte eller feil registerinnstillinger kan være ødeleggende for operativsystemet ditt og kan til og med utløse blåskjermfeil som nvlddmkm.sys. Men du kan gjenopprette den opprinnelige registerkonfigurasjonen fra ledeteksten før systemstart.

Klikk på Start-knappen og åpne strømmenyen
Hold nede Shift-tasten og klikk på Start på nytt for å starte Windows på nytt i avansert oppstartsmodus
Velg Feilsøking > Avanserte alternativer > Ledetekst
Velg administratorkontoen din og skriv inn passordet ditt
Kjør disse kommandoene (trykk Enter etter hver linje):

cd %SystemRoot%System32config
ren %SystemRoot%System32configDEFAULT DEFAULT.old
ren %SystemRoot%System32configSAM SAM.old
ren %SystemRoot%System32configSECURITY SECURITY.old
ren %SystemRoot%System32configSOFTWARE SOFTWARE.old
ren %SystemRoot%System32configSYSTEM SYSTEM.old
copy %SystemRoot%System32configRegBackDEFAULT %SystemRoot%System32config
copy %SystemRoot%System32configRegBackDEFAULT %SystemRoot%System32config
copy %SystemRoot%System32configRegBackSAM %SystemRoot%System32config
copy %SystemRoot%System32configRegBackSECURITY %SystemRoot%System32config
copy %SystemRoot%System32configRegBackSYSTEM %SystemRoot%System32config
copy %SystemRoot%System32configRegBackSOFTWARE %SystemRoot%System32config

Start Windows som vanlig

26. Koble fra eksterne enheter

Hvis du nylig har koblet til nye maskinvarekomponenter til din stasjonære eller bærbare datamaskin, for eksempel et webkamera, en USB-flash-stasjon, en mikrofon, hodetelefoner eller en trådløs nettverksadapter, er det mulig at enheten opplever kompatibilitetsproblemer med din Windows 10-PC, utløser stoppkoden for VIDEO TDR FAILURE som et resultat.

Du kan enkelt teste dette ved å koble fra alle eksterne enheter fra PC-en, bortsett fra tastaturet og musen, for å inspisere resultatene. Hvis tastaturet og musen også er helt nye, prøv å erstatte dem hvis du har andre.

27. Bruk Systemgjenoppretting

Systemgjenoppretting lar deg tilbakestille Windows 10 til et sjekkpunkt som ble registrert før du begynte å oppleve blåskjermfeil. Det betyr imidlertid at Systemgjenoppretting må være aktivert på datamaskinen og minst ett gjenopprettingspunkt må ha blitt opprettet før BSOD-hendelsen.

Selv om du ikke satte opp et gjenopprettingspunkt manuelt, er det mulig at noen av programmene dine gjorde det, for eksempel driveroppdateringer, så det skader i det minste ikke å sjekke.

Slik bruker du systemgjenoppretting:

Logg på Windows 10 med en administratorkonto
Trykk på Win-tasten, skriv inn Kontrollpanel og start denne appen
Gå til gjenoppretting
Klikk Åpne Systemgjenoppretting
Velg et gjenopprettingspunkt eller klikk Vis flere gjenopprettingspunkter for å evaluere flere alternativer. Du kan også klikke på Søk etter berørte programmer for å finne ut hvilke programmer du må installere på nytt etter gjenoppretting
Klikk på Neste og følg instruksjonene. PC-en din vil starte på nytt

28. Tilbakestill Windows 10

Hvis alt mislyktes frem til dette punktet, bør du forberede Windows 10 for tilbakestilling av fabrikk for å avinstallere alle programmer og gjenopprette systeminnstillingene til standard. Den gode nyheten er at dine personlige filer vil bli stående urørt.

Men sørg for å skrive ned alle applikasjoner du må installere, lagre programpreferanser og få tak i serienøkler som kreves for reaktivering. Fortsett deretter til følgende trinn:

Høyreklikk på Start-knappen og gå til Innstillinger
Velg Oppdatering og sikkerhet
Velg Gjenoppretting og klikk på Kom i gang
Klikk på Behold filene mine og følg de resterende instruksjonene

Stoppkode VIDEO TDR FAILURE (nvlddmkm.sys) kan fikses på Windows 10

For å oppsummere er VIDEO TDR FAILURE en BSOD-feil som indikerer et problem med videoinnstillingene dine. Hvis den er ledsaget av filen nvlddmkm.sys, betyr det at du kan feilsøke filfeilene for å bli kvitt systemkrasj.

For å fikse dette problemet kan du starte Windows 10 i sikkermodus, kjøre en ren systemoppstart, se etter systemoppdateringer, deaktivere overklokkingsprogramvare, tilbakestille og oppdatere BIOS, gjenopprette nvlddmkm.sys-filen, fjerne systeminformasjonskapsler og midlertidige filer, installere på nytt grafikkadapter, samt oppdatere eller rulle tilbake GPU-drivere.

Det er også en god idé å kjøre feilsøkingsprogrammet for maskinvare og enheter, deaktivere maskinvareakselerasjon, analysere krasjdumper, bruke Display Driver Uninstaller, fjerne og sette inn GPU-kortet på nytt, prøve GPU-kortet på en annen datamaskin, sjekke systemminnet, bruke Startup Repair, eller fikse HDD-problemer og korrupte systemfiler.

I tillegg kan du deaktivere Rask oppstart og PCI Express-strømalternativet, kjøre en skadelig programvareskanning, fikse systemregisteret, koble fra eksterne enheter og bruke Systemgjenoppretting til å rulle tilbake Windows 10 til et tidligere sjekkpunkt. Hvis alle disse løsningene mislykkes, kan du gå til siste utvei, som betyr å tilbakestille Windows 10 til fabrikkinnstillingene.

Hvordan klarte du å fikse nvlddmkm.sys-filen og stoppkoden for VIDEO TDR FAILURE? Fortell oss alt om det i kommentarfeltet nedenfor.