Hvordan formatere en USB-enhet til Fat32 på Linux

Trenger du å formatere en USB-enhet til Fat32 på din Linux-PC? Finner du ikke ut hvordan du formaterer et filsystem? Vi kan hjelpe! Følg med mens vi viser deg hvordan du formaterer en USB-enhet til Fat32 på Linux!

Formater en USB-enhet til Fat32 – Gnome Disk Utility

Gnome Disk Utility-applikasjonen er den raskeste og enkleste måten en Linux-bruker kan formatere en USB-enhet til Fat32. Grunnen? Den har et brukervennlig brukergrensesnitt, støtter Fat32-formatet og støtter ting som «raskformat».

For å starte formateringsprosessen må du installere Gnome Disk Utility på datamaskinen din. Dessverre, selv om Gnome Disk Utility kommer med mange Linux-operativsystemer, leveres det ikke med dem alle.

Ved å bruke Ctrl + Alt + T-tastaturkombinasjonen åpner du et terminalvindu på Linux-skrivebordet. Alternativt kan du åpne appmenyen, søke etter «Terminal» og starte appen på den måten.

Når terminalvinduet er åpent, følg med installasjonsinstruksjonene for Gnome Disk Utility som samsvarer med Linux OS du bruker for øyeblikket.

  Hvordan spille Trine 3 på Linux

Ubuntu

På Ubuntu, installer Gnome Disk Utility-applikasjonen med følgende Apt-kommando nedenfor.

sudo apt install gnome-disk-utility

Debian

De på Debian Linux vil kunne installere Gnome Disk Utility ved å bruke Apt-get-kommandoen.

sudo apt-get install gnome-disk-utility 

Arch Linux

Hvis du er en Arch Linux-bruker, vil du raskt kunne installere Gnome Disk Utility med Pacman-kommandoen.

sudo pacman -S gnome-disk-utility

Fedora

På Fedora Linux kan det hende at Gnome Disk Utility-appen allerede er installert. Men hvis det ikke er det, vil du kunne få det til å fungere med følgende Dnf-kommando.

sudo dnf install gnome-disk-utility

OpenSUSE

Hvis du bruker OpenSUSE Linux, vil du raskt kunne installere Gnome Disk Utility-appen ved å bruke følgende Zypper-kommando.

sudo zypper install gnome-disk-utility

Formater USB-enhet til Fat32

Nå som Gnome Disk Utility er installert på din Linux-PC, søk etter «Disker» i appmenyen. Når appen er åpen, følg trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å lære hvordan du formaterer USB-enheten til Fat32.

Trinn 1: Koble USB-enheten til USB-porten. Når du kobler den til, bør du se den vises i sidefeltet for Gnome Disk Utility. Se gjennom sidefeltet for enheten din, og klikk på den med musen.

  Hvordan sette opp Viber på Linux

Trinn 2: Etter å ha lokalisert enheten og klikket på den med musen, vil du se en oversikt over USB-enheten. Herfra finner du Gnome Disk Utility-menyen og klikker på den.

Finner du ikke Gnome Disk Utility-menyen? Den er rett til venstre for minimeringsknappen.

Trinn 3: Inne i Gnome Disk Utility-menyen klikker du på «Formater disk» -knappen. Finn deretter «Slett»-menyen.

I «Slett»-menyen velger du enten «Rask» eller «Slow.» For best resultat anbefaler vi alternativet «Slow», siden det er tryggere.

Trinn 4: Etter å ha valgt et alternativ i «Slett»-menyen, finn «Partisjonering»-menyen og velg «Kompatibel med alle systemer og enheter (MBR/DOS)» og klikk på den.

Trinn 5: Under «Volum» for enheten din, finn «+»-knappen og klikk på den for å opprette en ny partisjon. Når du klikker på denne knappen, vil et «Opprett partisjon»-vindu vises.

Bruk popup-vinduet til å velge partisjonsstørrelse, ledig plass osv. Klikk på «Neste» for å gå til neste side.

Trinn 6: På neste side finner du delen «Volumnavn» og navngir volumet ditt. Eller la det stå tomt hvis du ønsker det.

Finn «Slett»-knappen, og klikk på den hvis du ønsker å slette enheten på forhånd. Finn deretter «Type» og klikk på «For bruk med alle systemer og enheter (FAT).

  Hvordan spille Dead Space på Linux

Klikk «Opprett» når du er ferdig.

Trinn 7: Etter å ha klikket på «Create»-knappen, Gnome Disk Utility, vil USB-enheten din bli formatert til Fat32!

Formater en USB-enhet til Fat32 – Mkfs

En annen rask måte å formatere en USB-enhet til Fat32 på er med mkfs-kommandoen i en terminal. For å starte prosessen, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet for å åpne en terminal. Eller søk etter «terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent, kobler du til USB-enheten. Deretter kjører du lsblk i terminalen for å se alle tilkoblede lagringsenheter.

lsblk

Se gjennom lsblk og finn USB-enheten din, og finn enhetsetiketten. I dette eksemplet er enhetsetiketten /dev/sde1. Din vil være annerledes!

Merk: finner du ikke ut hvordan du leser lsblk? Sjekk ut vår guide om hvordan du finner harddiskinformasjon for hjelp!

Når du har funnet USB-enheten, demonter den hvis den ikke allerede er avmontert. Du kan gjøre dette ved å skrive inn umount-kommandoen sammen med enhetsetiketten.

sudo umount /dev/sde1

Etter avmontering av enheten, bruk kommandoen mkfs.vfat -F32 for å formatere den til Fat32.

sudo mkfs.vfat -F32 /dev/sde1