Hvordan gjøre Android raskere og jevnere (10 tips) – 2023

Android-telefoner konkurrerer med datamaskiner når det gjelder maskinvare og programvare. Funksjonene deres inkluderer støtte for stort minne, kamerakvalitet, videosamtaler, bilderedigering, raskt internett, full touch-støtte, apper og spill, etc.

Nye Android-telefoner er raske og raske, men dette endrer seg med tiden, og etter hvert merker brukere at enhetene deres går tregere. Fordi Android-enheter håndterer et stort antall tjenester, blir Android-enheten vår bremset med tid og bruk.

Det er mange grunner til at Android-enheter trener ned, inkludert RAM i liten størrelse, multitasking, hurtigbufferminne, apper som kolliderer med hverandre Appkompatibilitetsproblemer, maskinvareproblemer med virus og feil, etc.

På grunn av de ovennevnte årsakene bremser Android-enheten vår ned, og ytelsen reduseres. Derfor, hvis du også opplever lav hastighet og ytelse, har vi løsningen for deg.

Her, i denne artikkelen, har vi de beste tipsene og triksene for å gjøre Android raskere og gjenvinne enhetens ytelse, og få den til å yte som den gjorde ut av esken.

Tips for å gjøre Android raskere og smidig.

Følg tipsene nedenfor for å øke hastigheten på Android-telefonen din og få den til å fungere som ny:

1. Installer bare nødvendige apper.

Google Play Store er full av Android-apper og -spill. De fleste av disse appene er veldig funksjonelle, og spillene er flotte. Dermed blir brukere fristet til å installere mange av disse appene for å legge til flere og flere funksjoner på telefonene sine. Men det er en stor ulempe ved det.

  13 Beste Volume Booster-appen for Android

Installering av et stort antall apper gjør enheten tregere. Dette er fordi alle disse appene har bakgrunnstjenester som kjører kontinuerlig og har en tendens til å bremse enheten. Derfor er det tilrådelig å installere bare de appene du bruker mest og som du må ha.

2. Deaktiver skjermanimasjon og dynamiske bakgrunnsbilder.

En annen måte å gjøre Android raskere og øke enhetens ytelse er å deaktivere skjermanimasjoner og dynamiske bakgrunnsbilder. Animasjon og dynamiske bakgrunnsbilder senker hastigheten på menyskyving og berøringseffekter.

Hvis du vil installere egendefinerte lanseringer, bør du installere dem i henhold til enhetens kompatibilitet, noe som ikke skal påvirke behandlingshastigheten din. For å deaktivere animasjoner, gå enten til «Innstillinger >> Skjerm» eller «Utvikleralternativer» på enheten din.

3. Installer aldri RAM-administrasjonsapper.

Play-butikken er full av RAM-administrasjonsapper og søppelrensere. De fleste brukere installerer disse appene på telefonene sine, i håp om å se en økning i enhetens ytelse. Men disse appene er et mareritt og bremser telefonen ytterligere.

De starter bakgrunnstjenester som applås og rengjøringssnarveier på skjermen som bruker mye RAM og prosessorkraft. Derfor anbefaler vi at du tømmer RAM-en manuelt i stedet for å bruke slike ondsinnede apper og gjøre Android-hastigheten raskere.

4. Tøm appens bufferminne.

Android-enheter bremser også ned når appdata fyller telefonens bufferminne. Bufferminnet inneholder de filene og bildene som kreves av Apps ved oppstart. Bufferen vil forbedre enhetens hastighet ved å redusere antall ROM-minnetilganger.

Noen ganger fylles telefonbufferminnet vårt av applikasjoner som ikke brukes. Så vi må tømme cache-minnet for å få tilbake telefonhastigheten. Vi kan tømme hurtigbufferen ved innstillinger >> lagring >> hurtigbufrede data.

  De 8 beste gratis Android-appene for å finne vennene dine via GPS

Sjekk også: – Hvordan øke Android-batterilevetiden

5. Frigjør litt plass.

Det meste av tiden går Android-telefoner tregere på grunn av full eller nesten full lagringsplass. Du bør alltid ha nok plass i lagringen din slik at telefonen kan fungere som den skal.

Sjekk lagringen din ved å gå til «Innstillinger >> Lagring». Slett de ubrukte filene eller sikkerhetskopier dem på en skytjeneste som Google Foto eller Dropbox.

6. Fjern widgets.

Uansett hvor bra de ser ut på startskjermen og låseskjermen, bruker widgeter mange systemressurser og RAM. Derfor bremser de systemytelsen.

For å øke hastigheten på Android-enheten din, bruk bare de widgetene du finner mest nyttige og bli kvitt andre. Dette vil også hjelpe deg med å spare batteri.

7. Start på nytt hver morgen.

Et beste tips for å få Android-enhetens beste ytelse er å starte dagen med en rask REBOOT. Å starte telefonen på nytt om morgenen oppdaterer hver prosess og dreper de unødvendige.

Dette hjelper deg med å få jevn og rask ytelse fra enheten din hele dagen uten problemer. Alle Android-utviklere anbefaler også å gjøre det og bidra til å gjøre Android raskere.

8. Oppdater telefonens programvare.

Smarttelefonselskaper prøver hele tiden å gjøre Android-opplevelsen din bedre og bedre. Dermed fikser de konstant feil og pusher oppdateringer som jevner ut enhetens ytelse og gjør den rask og rask.

Du bør oppdatere telefonen så snart en programvareoppdatering dukker opp. Disse oppdateringene inneholder også Android-oppdateringer og sikkerhetsoppdateringer utgitt av Google, som er svært nyttige for enhetens hastighet og sikkerhet

  Slik legger du til og leser RSS-feeder i den nye Firefox for Android

9. Utfør en fabrikktilbakestilling.

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer for deg, kan du prøve å tilbakestille enheten til fabrikkinnstillingene. Dette vil slette alt fra enheten din og gjøre det like ut av esken. Derfor vil det som bremset enheten din bli fjernet, og det er raskt og gjør Android raskere.

Merk: – Hvis du gjør dette, fjernes alle dataene og appene dine. Sørg derfor for at du har en skikkelig sikkerhetskopi av alle dataene dine før du tilbakestiller.

Les her: – Beste sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsapper for Android

10. Fjerne Bloatware.

Google gjør lager Android veldig lett og raskt. Men produsenter som Samsung, Mi osv. laster dem med apper som du ikke kan avinstallere. Telefonen din kan for eksempel ha 2 nettlesere – Chrome og bedriftens nettleser, og til og med 2 musikkspillere.

Dette gjør programvaren tung og treg til tider. Derfor kan du deaktivere appene du ikke bruker, men som ble installert på telefonen ut av esken. For å deaktivere unødvendige apper, gå til «Innstillinger > Apper > Alle apper» og trykk deretter på appen og trykk «Deaktiver».

11. Installer tilpasset ROM.

Hvis du har en gammel Android-mobil og produsenten ikke lenger støtter oppdateringer, og hastigheten er treg, er en av de beste løsningene for å øke hastigheten og oppdatere OS å installere tilpassede ROM-er.

Med tilpassede ROM-er kan vi legge til nye funksjoner til vår gamle enhet. Installering av tilpasset ROM vil miste garantien din, så det er på egen risiko eller etter garanti. Du kan velge mellom flere tilpassede ROM-er tilgjengelig for Android.

Må sjekkes: – Populære tilpassede ROM-er for Android.

Avslutningsvis: Dette er de beste måtene å øke hastigheten på og gjøre Android raskere og brukeropplevelsen tilbake til en ny enhet. Hvis du har spørsmål eller spørsmål angående denne artikkelen, vennligst del dem med oss ​​i kommentarene nedenfor. Vi håper denne enkle guiden hjelper deg å få det beste ut av telefonen.