Hvordan gjøre nettlesingshastigheten raskere (10 tips) – 2023

I dag med fremskritt av teknologi, brukes Internett overalt. Internett gir et medium for å koble sammen enheter og nettverk og tillater deling av ressurser.

Internett brukes på alle felt som bank, næringsliv, utdanning, underholdning, netthandel, internettmarkedsføring, reklame osv. Internett kan nås på en datamaskin via en nettleser. Nettlesere gir et grensesnitt for å få tilgang til innhold.

Når vi åpner et nettsted, sender nettleseren vår en forespørsel til nettserveren, og svaret til nettleseren vår er i form av nettsider. I dag krever alle rask internetthastighet for å få arbeidet gjort raskt og spare tid.

Selv når du bruker en rask Internett-tilkobling, kan det hende at nettleseropplevelsen ikke er morsom på grunn av problemer med nettleserkompatibilitet og maskinvarerelaterte problemer.

Men ikke bekymre deg, hvis du opplever en langsom nettsurfhastighet på en rask internettforbindelse, har vi løsningen du trenger. Nedenfor er noen av de mest nyttige tipsene og triksene for å øke hastigheten på nettleseren din.

Tips for å gjøre nettleseren raskere.

1. Øk RAM-størrelsen.

Vi vet at hver applikasjon kjører i RAM og databehandling for den appen foregår i RAM. Hvis du har lite RAM, kan den ikke behandle data og nettsider og kjøre applikasjonen din samtidig.

  API-arkitektur forklart på 5 minutter eller mindre

De fleste nettlesere i dag krever høy RAM for å fungere ordentlig. Hvis du ikke ønsker å kjøpe nye RAM-pinner, kan du også bruke pennstasjonen som RAM. LES HER: Slik bruker du Pendrive som RAM i Windows XP 7 8 10.

2. Lukk programmer.

De fleste tunge programvarer som Adobe Photoshop, spill og bakgrunnsprosesser bruker en stor mengde RAM. Derfor anbefales det alltid å lukke alle unødvendige applikasjoner som er åpne i bakgrunnen mens du surfer på internett.

Du kan også trykke på oppdatering noen ganger. Dette gir flere systemressurser tilgjengelig for nettsidebehandling, noe som fører til en raskere nettleseropplevelse.

3. Bruk Nye faner i stedet for Nye Windows.

Når de surfer på internett, åpner de fleste en ny lenke i et nytt vindu i stedet for å bruke en ny fane. Å bytte mellom faner tar kortere tid, mens veksling mellom vinduer er mer tidkrevende.

Å åpne et nytt vindu vil også bruke mer systemressurser når det gjelder RAM, mens åpning av en ny fane vil kun bruke en ny tråd.

4. Oppdater nettleseren.

Du kan oppleve treg nettsurfing på grunn av en utdatert nettleser. De fleste brukere gjør feilen ved å ikke oppdatere nettleseren, noe som fører til inkompatibilitet med nye nettsider og lave nettlesingshastigheter.

  Slik installerer og oppdaterer du Flash på din Mac

Derfor anbefaler vi deg å bruke den siste oppdaterte versjonen av nettleseren din. Du kan alltid se etter oppdateringer under «Innstillinger> Om» i nettleseren din.

5. Bruk minimumsutvidelser.

Firefox og Google Chrome gir et flott alternativ for alle utvidelsene deres, men når du bruker mange utvidelser, kan de føre til at nettleseren blir treg og buggy. Derfor, for å øke nettleserens hastighet og effektivitet, må du deaktivere unødvendige utvidelser. Dette vil holde nettleseren din lett og rask.

6. Fjern ekstra verktøylinje.

Hvis du vil ha raske nettsurfhastigheter, må du fjerne ekstra verktøylinjer fra nettleseren din fordi noen verktøylinjer tar opp dyrebar dataminne mens andre spiser båndbredde ved å sende og motta data i bakgrunnen.

De fleste gratis verktøylinjer som automatisk blir installert i nettleseren din, er vanligvis fulle av skadelig programvare og gjør nettleseren din tregere. Hvis du ikke vil kompromittere nettleserhastigheten din, må du fjerne ekstra verktøylinjer.

7. Deaktiver Flash.

Adobe Flash-formatet er tilgjengelig overalt på internett. Mange animerte annonser er designet for å kjøre via Flash. Men Flash er treg og reduserer dermed hastigheten på nettsurfing. Så vi foreslår at du slår den av når du ikke trenger den.

  Lenovo Webcam Fungerer ikke – Hva du kan gjøre

Internet Explorer har et standardalternativ for å slå den av mens Chrome og Firefox har utvidelser.

8. Beskytt systemet mot virus.

En hovedårsak til forsinkelsen i nettleseropplevelsen din på en rask internettforbindelse kan skyldes et virus på enheten. Virus bremser databehandlingen og roter med bruken av båndbredde. Reduser derfor nettsurfingshastighetene på enheten din.

Vi anbefaler at du ser etter et virus på enheten din ved å bruke hvilken som helst pålitelig antivirusapp du liker. Les her: Topp 10 beste antivirus for PC Windows/MAC 2016.

9. Slå på forhåndshentingsressurser.

Mange nettlesere har den intelligente funksjonen for forhåndshenting av ressurser. Det denne funksjonen gjør er at den gjør det mulig for nettleseren å intelligent bestemme hvilke lenker som mest sannsynlig åpnes ved at brukeren forhåndslaster en del av neste nettside og holder den klar til å bli vist. Dette øker surfehastigheten i stor grad.

10. Tøm buffer, historikk og informasjonskapsler.

Dette er et flott triks å gjøre hvis nettleseren din viser noe etterslep mens du surfer på nettsidene dine ikke lastes inn ordentlig eller du plutselig føler at nettleseren din er feil.

Bare gå til nettleserens innstillinger og under historikk, tøm buffer, historikk og informasjonskapsler, og start nettleseren på nytt.

Avslutningsvis, Dette er noen av de mest effektive måtene for raskt å øke hastigheten på nettleseren din og få en bedre opplevelse av å surfe på Internett på enheten din. Hvis du trenger hjelp eller har et forslag, kan du dele det med oss ​​i kommentarfeltet nedenfor.