Hvordan installere DBeaver MySQL-klient på Ubuntu

DBeaver er et sofistikert SQL-klientprogramvareadministrasjonsverktøy og databaseadministrasjonsverktøy. Den er åpen kildekode og fungerer på alle plattformer, inkludert Linux. I denne veiledningen viser vi deg hvordan du installerer DBeaver-programmet på Ubuntu.

Hvordan installere DBeaver MySQL-klient på Ubuntu – Terminal (Apt)

DBeaver-applikasjonen kan installeres på Ubuntu via Apt-pakkebehandleren, som er en terminalapplikasjon. For å få DBeaver MySQL-klienten til å fungere på Ubuntu-systemet ditt, gjør følgende.

Først åpner du et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet. Du kan åpne et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Når den er åpen, bruk kommandoen wget downloader for å hente den nyeste Ubuntu DEB-pakken til DBeaver.

wget https://dbeaver.io/files/dbeaver-ce_latest_amd64.deb

Etter å ha lastet ned den nyeste DBeaver, må du sette opp Java på din Ubuntu PC. DEB-pakkeutgivelsen av DBeaver kommer ikke sammen med Java, så du må installere den selv. Ved å bruke Apt install-kommandoen nedenfor, få OpenJDK 11 til å fungere.

sudo apt install openjdk-11-jre openjdk-11-jdk -y

Når Java er satt opp, bruk CD-kommandoen til å flytte terminalvinduet til «Nedlastinger»-katalogen der DBeaver DEB-pakken er på datamaskinen din.

cd ~/Downloads

Inne i «Nedlastinger»-mappen, bruk Apt install-kommandoen for å installere DEB-pakken til DBeaver på ditt Ubuntu Linux-system.

sudo apt install ./dbeaver-ce_21.0.0_amd64.deb

Når du skriver inn apt install-kommandoen ovenfor, vil Ubuntu samle alle relaterte avhengigheter for DBeaver som kreves for at programmet skal installeres riktig og liste dem opp. Den vil da be deg om å trykke Y for å fortsette. Gjør det.

  6 tips for å bruke iPhone om natten eller i mørket

Når du har trykket på Y-knappen, begynner Ubuntu å installere DBeaver på din Ubuntu Linux-PC. Det skal være raskt. Når installasjonen er fullført, vil du se «DBeaver» i appmenyen!

Hvordan installere DBeaver MySQL-klient på Ubuntu – Terminal (Snap Package)

DBeaver-applikasjonen er tilgjengelig for Ubuntu-brukere via en DEB-pakke. Det er flott, da det betyr at det fungerer på de fleste Ubuntu Linux-operativsystemer og til og med de som er basert på Ubuntu. Installasjonen for den er imidlertid ikke alltid sømløs.

Hvis du foretrekker å installere DBeaver-appen på Ubuntu-PCen din via en Snap-pakke, vil du gjerne vite at apputviklerne har sendt den til Snap-butikken.

  Hvordan lagre Gmail-vedlegg til Google Disk

For å begynne å installere DBeaver på din Ubuntu PC via en Snap-pakke, må du åpne et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet. For å åpne terminalen, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søke etter «Terminal» i appmenyen.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, skriv inn snapinstalleringskommandoen nedenfor.

sudo snap install dbeaver-ce

Når du skriver ut snapinstallasjon, vil Ubuntu Snap Store installere DBeaver på systemet ditt. Når prosessen er fullført, søk etter «DBeaver» i appmenyen for å bruke appen!

Hvordan installere DBeaver MySQL-klient på Ubuntu – Terminal (Flatpak)

DBeaver MySQL-klienten er tilgjengelig som en Flatpak-pakke, i tillegg til en Snap-pakke. Så hvis du vil installere DBeaver-appen på Ubuntu-PCen din, men ikke ønsker å håndtere DEB-installasjonsmetoden eller Snap, er det her hva du skal gjøre.

  Hvordan zoome inn og ut av et Word-dokument

Først åpner du et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet. For å åpne et terminalvindu, trykk på Ctrl + Alt + T-knappen på tastaturet. Alternativt kan du starte et terminalvindu ved å søke etter «Terminal» i appmenyen.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, følg veiledningen vår for å sette opp Flatpak-runtime. Denne kjøretiden er nødvendig for å installere Flatpak-pakker, og uten den vil ikke Flatpak-utgivelsen av DBeaver fungere.

Etter å ha satt opp Flatpak-runtime, må du konfigurere Flathub-appbutikken. Flathub er der 90 % av alle Flatpak-pakker distribueres, inkludert DBeaver-appen. For å aktivere Flathub-appbutikken, bruk følgende flatpak remote-add-kommando.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Når Flathub-appbutikken er aktivert på din Linux-PC, kan du installere DBeaver-applikasjonen på din Ubuntu-PC. For å installere det, bruk følgende flatpak installeringskommando nedenfor.

flatpak install flathub io.dbeaver.DBeaverCommunity

Flatpak DBeaver-tillegg

I tillegg til DBeaver-applikasjonen, distribuerer Flathub også PostgreSQL- og MariaDB-tillegg. Hvis du ønsker å installere disse tilleggene i tillegg til DBeaver-applikasjonen på Ubuntu gjennom Flatpak, kan du.

For å installere PostgreSQL-tillegget til DBeaver via Flatpak, bruk følgende flatpak-installeringskommando nedenfor.

sudo flatpak install io.dbeaver.DBeaverCommunity.Client.pgsql 

For å installere MariaDB-tillegget til DBeaver via Flatpak, skriv inn følgende flatpak installeringskommando.

sudo flatpak install io.dbeaver.DBeaverCommunity.Client.mariadb