Hvordan installere Delft-ikontemaet i Linux

Delft-ikontemaet er en gaffel av det berømte Faenza-ikontemaet. Den er utrolig stilig og passer hjemme på alle Linux-skrivebord. Hvis du vil prøve ut Delft-ikontemaet på systemet ditt, følg instruksjonene i denne veiledningen!

Laster ned Delft-ikontemaet

Du kan få tak i Delft-ikontemaet via Gnome-look.org, et nettsted dedikert til ikontemaer, samt GTK-temaer. For å starte nedlastingen, gå over til den offisielle Delft Gnome-utseende side.

Når du er på Delft-siden, finn «Filer»-fanen og velg den med musen. Når du velger denne fanen, vil du avsløre nedlastingsalternativene for ikontemaet. Derfra klikker du på nedlastingsikonet i «DL»-kolonnen.

Når du klikker på ikonet i «DL»-kolonnen, vises en nedlastingspop-up på skjermen. Klikk på «Last ned»-knappen for å starte nedlastingsprosessen. Nedlastingen tar bare et par sekunder, siden filstørrelsen er liten.

Last ned GitHub

Selv om Delft-ikontemaet er tilgjengelig gjennom Gnome-look, kommer selve nedlastingen fra GitHub. Hvis du foretrekker å bruke GitHub i stedet for Delft Gnome-look-siden, klikk på denne link.

  Hvordan oppgradere fra Windows 7 til Linux

Ved å klikke på lenken ovenfor, bør Delft-ikontemaet lastes ned direkte fra GitHub. Hvis du har problemer med denne lenken, må du også sjekke «utgivelser»-siden.

Trekker ut Delft-ikontemaet

Delft-ikontemaet er pakket inne i en TarXZ-arkivfil. Denne arkivfilen kan ikke brukes i «ikoner»-mappen, siden den er komprimert, og Linux kan ikke samhandle direkte med komprimerte arkiver når det gjelder ikontemaer.

Som et resultat må du dekomprimere TarXZ-arkivfilen før du prøver å installere den. Delft-ikon-temaarkivet håndteres best via terminalen, så du må åpne et terminalvindu.

For å åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal»-appen i menyen og start den på den måten. Når terminalvinduet er åpent, bruk CD-kommandoen for å flytte inn i «Nedlastinger»-katalogen, der TarXZ-filen er.

cd ~/Downloads

Inne i «Nedlastinger»-katalogen bruker du tar xvf-kommandoen til å dekomprimere «delft-iconpack.tar.xz»-arkivet. Dekompresjonen vil ta litt tid, og den vil lage flere forskjellige Delft-ikontemamapper i nedlastingskatalogen din.

For å se flere forskjellige «Delft»-ikontemaer i terminalvinduet, utfør følgende ls-kommando nedenfor.

ls | grep Delft

Etter å ha sett filene med ls-kommandoen, gå videre til neste del av veiledningen for å lære hvordan du installerer Delft-ikontemaet.

  Hvordan spille The Forest på Linux

Installerer Delft-ikontemaet

Det er to måter du kan installere Delft-ikontemaet på Linux. Den første måten er kjent som «Enkeltbruker», og den gir bare brukeren som installerer Delft tilgang til den. Den andre installasjonsmetoden kalles «System-wide», som gir alle brukere tilgang til Delft, selv om de ikke installerte den.

I denne veiledningen vil vi gå over hvordan du installerer Delft-ikontemaet i begge metodene. For å starte installasjonen, må du åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. For å gjøre det, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Enkeltbruker

For å installere Delft-ikontemaet i enkeltbrukermodus, start med å gå til «Nedlastinger»-katalogen der de utpakkede Delft-ikonmappene er. For å få tilgang til denne mappen, bruk følgende CD-kommando.

cd ~/Downloads

Når du er inne i «Nedlastinger»-katalogen, bruk mkdir-kommandoen og lag en ny mappe i hjemmekatalogen (~) med navnet «ikoner.» Denne mappen er kritisk, siden du ikke vil kunne installere den i enkeltbrukermodus uten den.

mkdir -p ~/.icons/

Etter å ha opprettet den nye mappen, bruk mv-kommandoen til å plassere alle Delft-ikontema-mapper i den nye mappen. Ved å plassere filene her, vil Delft bli installert i enkeltbrukermodus.

mv Delft-*/ ~/.icons/

mv Delft/ ~/.icons/

Systemomfattende

For å installere Delft-ikontemaet i systemomfattende modus, start med å bruke CD-kommandoen for å flytte inn i «Nedlastinger»-katalogen. Når du er i den mappen, må du skrive inn root med sudo-kommandoen.

cd ~/Downloads

sudo -s

En gang i roten kan installasjonen av Delft begynne. Ved å bruke mv-kommandoen, plasser alle filene i /usr/share/icons/.

mv Delft-*/ /usr/share/icons/
mv Delft/ /usr/share/icons/

Aktiverer Delft-ikontemaet

Delft-ikontemaet er nå installert på din Linux-PC, men det er ikke alt du trenger å gjøre for å få det til å fungere. Du må også aktivere dette temaet for at det skal fungere. Aktivering av ikontemaer på Linux varierer avhengig av skrivebordet.

  Hvordan drepe prosesser fra Linux-terminalen

Åpne innstillingsområdet ditt, finn «Utseende» eller «Ikoner», og endre standard ikontema til «Delft.» Så snart du gjør dette, vil systemet ditt begynne å bruke Delft-ikontemaet.

Kan du ikke finne ut hvordan du endrer ikontemaer på Linux-skrivebordet ditt? Ikke bekymre deg; vi har deg! Ta en titt på listen over lenker nedenfor. Hver lenke peker til en dybdeveiledning som vil lære deg hvordan du kan endre ikontemaet ditt.