Linux

Hvordan installere Delft-ikontemaet i Linux

Delft-ikontemaet er en gaffel av det berømte Faenza-ikontemaet. Den er utrolig stilig og passer hjemme på alle Linux-skrivebord. Hvis du vil prøve ut Delft-ikontemaet på systemet ditt, følg instruksjonene i denne veiledningen!

Laster ned Delft-ikontemaet

Du kan få tak i Delft-ikontemaet via Gnome-look.org, et nettsted dedikert til ikontemaer, samt GTK-temaer. For å starte nedlastingen, gå over til den offisielle Delft Gnome-utseende side.

Når du er på Delft-siden, finn «Filer»-fanen og velg den med musen. Når du velger denne fanen, vil du avsløre nedlastingsalternativene for ikontemaet. Derfra klikker du på nedlastingsikonet i «DL»-kolonnen.

Når du klikker på ikonet i «DL»-kolonnen, vises en nedlastingspop-up på skjermen. Klikk på «Last ned»-knappen for å starte nedlastingsprosessen. Nedlastingen tar bare et par sekunder, siden filstørrelsen er liten.

Last ned GitHub

Selv om Delft-ikontemaet er tilgjengelig gjennom Gnome-look, kommer selve nedlastingen fra GitHub. Hvis du foretrekker å bruke GitHub i stedet for Delft Gnome-look-siden, klikk på denne link.

Ved å klikke på lenken ovenfor, bør Delft-ikontemaet lastes ned direkte fra GitHub. Hvis du har problemer med denne lenken, må du også sjekke «utgivelser»-siden.

  Hvordan oppgradere fra Windows 7 til Linux

Trekker ut Delft-ikontemaet

Delft-ikontemaet er pakket inne i en TarXZ-arkivfil. Denne arkivfilen kan ikke brukes i «ikoner»-mappen, siden den er komprimert, og Linux kan ikke samhandle direkte med komprimerte arkiver når det gjelder ikontemaer.

Som et resultat må du dekomprimere TarXZ-arkivfilen før du prøver å installere den. Delft-ikon-temaarkivet håndteres best via terminalen, så du må åpne et terminalvindu.

For å åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal»-appen i menyen og start den på den måten. Når terminalvinduet er åpent, bruk CD-kommandoen for å flytte inn i «Nedlastinger»-katalogen, der TarXZ-filen er.

cd ~/Downloads

Inne i «Nedlastinger»-katalogen bruker du tar xvf-kommandoen til å dekomprimere «delft-iconpack.tar.xz»-arkivet. Dekompresjonen vil ta litt tid, og den vil lage flere forskjellige Delft-ikontemamapper i nedlastingskatalogen din.

For å se flere forskjellige «Delft»-ikontemaer i terminalvinduet, utfør følgende ls-kommando nedenfor.

ls | grep Delft

Etter å ha sett filene med ls-kommandoen, gå videre til neste del av veiledningen for å lære hvordan du installerer Delft-ikontemaet.

Installerer Delft-ikontemaet

Det er to måter du kan installere Delft-ikontemaet på Linux. Den første måten er kjent som «Enkeltbruker», og den gir bare brukeren som installerer Delft tilgang til den. Den andre installasjonsmetoden kalles «System-wide», som gir alle brukere tilgang til Delft, selv om de ikke installerte den.

  Hvordan spille The Forest på Linux

I denne veiledningen vil vi gå over hvordan du installerer Delft-ikontemaet i begge metodene. For å starte installasjonen, må du åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet. For å gjøre det, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Enkeltbruker

For å installere Delft-ikontemaet i enkeltbrukermodus, start med å gå til «Nedlastinger»-katalogen der de utpakkede Delft-ikonmappene er. For å få tilgang til denne mappen, bruk følgende CD-kommando.

cd ~/Downloads

Når du er inne i «Nedlastinger»-katalogen, bruk mkdir-kommandoen og lag en ny mappe i hjemmekatalogen (~) med navnet «ikoner.» Denne mappen er kritisk, siden du ikke vil kunne installere den i enkeltbrukermodus uten den.

mkdir -p ~/.icons/

Etter å ha opprettet den nye mappen, bruk mv-kommandoen til å plassere alle Delft-ikontema-mapper i den nye mappen. Ved å plassere filene her, vil Delft bli installert i enkeltbrukermodus.

mv Delft-*/ ~/.icons/

mv Delft/ ~/.icons/

Systemomfattende

For å installere Delft-ikontemaet i systemomfattende modus, start med å bruke CD-kommandoen for å flytte inn i «Nedlastinger»-katalogen. Når du er i den mappen, må du skrive inn root med sudo-kommandoen.

cd ~/Downloads

sudo -s

En gang i roten kan installasjonen av Delft begynne. Ved å bruke mv-kommandoen, plasser alle filene i /usr/share/icons/.

mv Delft-*/ /usr/share/icons/
mv Delft/ /usr/share/icons/

Aktiverer Delft-ikontemaet

Delft-ikontemaet er nå installert på din Linux-PC, men det er ikke alt du trenger å gjøre for å få det til å fungere. Du må også aktivere dette temaet for at det skal fungere. Aktivering av ikontemaer på Linux varierer avhengig av skrivebordet.

  Hvordan spille Max Payne på Linux

Åpne innstillingsområdet ditt, finn «Utseende» eller «Ikoner», og endre standard ikontema til «Delft.» Så snart du gjør dette, vil systemet ditt begynne å bruke Delft-ikontemaet.

Kan du ikke finne ut hvordan du endrer ikontemaer på Linux-skrivebordet ditt? Ikke bekymre deg; vi har deg! Ta en titt på listen over lenker nedenfor. Hver lenke peker til en dybdeveiledning som vil lære deg hvordan du kan endre ikontemaet ditt.

x